Hur man blir redaktör

Redaktörer är ansvariga för att övervaka kvaliteten på publikationer, oavsett om de är utskrift eller online. Redaktörer läser manuskript för överensstämmelse med publikationsstilen, för grammatik och för faktisk noggrannhet. De kan välja verk för publicering, hjälpa till med publikationsdesign och hantera andra frågor som rör offentliggörandet. Om denna typ av arbete intresserar dig, här är det för att ta för att bli en redaktör.

Steg

Del 1 av 3:
Sätta i det nödvändiga arbetet
  1. Bilden med titeln Bli en redaktör Steg 1
1. Läs grymt. För att stärka ditt hantverk måste du utveckla ett öga för god grammatik, skiljetecken och syntax, liksom en känsla av hur textflöden. Att läsa innehåll av god kvalitet hjälper dig att skärpa dessa färdigheter till en rakhyvelkant.
  • Läs tidningar för struktur. Tidningar gör ett utmärkt jobb med att strukturera information från viktigaste till minst viktiga. Läs tidningar för att få en känsla av Lede, eller huvudidén av historien, som vanligtvis uppstår i början av varje artikel.
  • Läs fiktion för kreativitet och empati. Fiktionsverk tenderar att undersöka rollen som mänskliga relationer i formning av mening och skapa lycka (eller ta bort det). Förutom att du får mer socialt anpassad, kan det till och med temporärt öka din empati. Dessa färdigheter är viktiga för den världsliga redaktören.
  • Läs nonfiction för historiskt sammanhang och informativ inblick. Nonfiction utforskar berättelserna om verkliga händelser och människor, som ofta är främling än fiktion. En bra redaktör kommer att använda nonfiction för att placera historier i historiskt sammanhang och härleda användbar information från dem.
  • Bildtiteln blir en redaktör Steg 2
    2
    Skriv varje dag. Du kanske tror att som en redaktör, kommer du inte att göra mycket skrivning. Disabuse dig själv av den tanken. Även om de inte alltid är erkända som författare i sig, spenderar redaktörerna så mycket tid att leka med fraser och gjutningsspråk för att passa sin vilja. Skriv något varje dag, oavsett om det är den lediga reminiscering av dagböcker eller den formella analysen av en uppsats och håller fast med den. Gör inte ursäkter för varför du inte kan skriva. Gör ursäkter för varför du skriver så mycket som du gör.
  • Bild med titeln Bli en redaktör Steg 3
    3
    Studera vokabulär (även om du vet att du inte kommer att använda den). Ordförråd är en viktig del i att lära sig hur man är välskött och skarpt penned. Redaktörer som ständigt leker med nya ord och upptäcker nya betydelser i ord Se världen på ett mer nyanserat sätt. Att vara en mer nybörjad tänkare är vad som kommer att skilja dig som en redaktör.
  • Bära en ordlista runt med dig vart du än går. Kanske din "lexikon" är en app på din telefon. Kanske är det en pocket merriam-webster. Oavsett det är, använd det. När du stöter på ett ord vet du inte, kolla upp det och skriv ner det på en lista. Bläddra i listan periodiskt för att lära dig - inte bara memorize - meningen med ordet.
  • Öva konsten av Mot Juste. Mot Juste är en fin fransk fras, myntad av Flaubert, som ungefär översätter till "det perfekta ordet för tillfället." Att veta massor av vokabulär, och att se det i aktion, hjälper dig att välja Mot Juste. De bästa redaktörerna och författarna verkar dra Le Mot Juste ut ur sina svarta hattar med en bedrövlig lätthet.
  • Bild med titeln Bli en redaktör Steg 4
    4. Mata din naturliga nyfikenhet. Författare, läsare och redaktörer (som redaktör, du är alla tre som standard) verkar dela en medfödd nyfikenhet om världen. Denna nyfikenhet driver dem att lära sig om världen, paketera upp den data i intressanta, snabba bitar och presentera det för andra i hopp om att deras nyfikenhet kan piqued också.
  • Om du får ett tillfälle att, utforska världen. Resa är ett utmärkt sätt att lära sig om olika platser och olika kulturer. Sätt dig där ute och träffa människor. Har intressanta samtal Genom att fråga spetsiga frågor. Sätt dig i obekväma situationer. Framför allt, var en frisk luftfiend. Åh ja - skriv om allt.
  • Bild med titeln Bli en redaktör Steg 5
    5. Sluta ditt tänkande. För att vara redaktör behöver du tre huvudsakliga mentala attribut: kreativitet, eller förmågan att tänka på olika permutationer på flyguthålligheten, eller förmågan att spendera långa timmar stirrar på samma mening- och analytiska dom, eller förmågan att fatta snabba beslut om någonting är betydelse, plats i sammanhang eller sanningsenlighet.
  • Omgiv dig med människor som är smartare än du. Om du ständigt den stora fisken i den lilla dammen, kommer du så småningom att springa ur mental stimulering. Du blir uttråkad. Du får big-head. Som omger dig med människor som är smartare än du kommer att tvinga dig att omvärdera och tänka igenom idéer från grunden. Du kanske till och med absorberar några smarts av osmos.
  • Gör misstag. Misstag är din vän, inte din fiende, så länge du lär dig av dem. Var inte rädd för att prova en mening som i slutändan inte fungerar. Ta det logiska språnget som du vet är lite för sträckt för komfort. Sedan omvärdera, och tänka på var du gick fel. Lova att aldrig göra samma misstag två gånger. Det här är ganska bokstavligen hur du blir bättre på vad du gör.
  • Del 2 av 3:
    Få kvalificerad och letar efter ett jobb
    1. Bild med titeln Bli en redaktör Steg 6
    1. Bestäm vilken typ av redaktör du vill bli. Identifiera vilken bransch du vill arbeta i och den typ av redigering du vill göra hjälper dig att bestämma vilken typ av träning du behöver. Det finns massor av leeway när det gäller att bestämma vad snäll av redaktör du kanske vill bli. Att räkna ut vilket slag du verkligen dras till är den roliga delen!
    • Du bör njuta av det fält där du vill redigera, till exempel kärleksfull litteratur att vara en bokredaktör eller sport för att redigera en sportmagasin. Du bör också utveckla din kunskap på det området.
    • Att veta vilka typer av redigering kan också hjälpa dig att bestämma vilken typ av träning du behöver. För att bli en innehållsredigerare måste du förbättra dina skrivförmåga för att revidera innehållet som lämnats av andra. För att bli en kopiaredigerare måste du förbättra dina grammatikförmåga till korrekturläsning för grammatik och skiljetecken.
    • Några specialområden, som juridisk, teknisk eller medicinsk publicering, kan kräva att du lär dig en specialiserad stilguide. Andra områden kräver att du lär dig att arbeta som designredigerare, måste du utveckla layout och grafisk designkunskaper.
  • Bild med titeln Bli en redaktör Steg 7
    2. Överväga om du vill gå till skolan för att så småningom bli en redaktör. Många, många människor går på college och slutar få en examen på engelska, men inte för många människor går till skolan specifikt för att bli en redaktör. Även om du absolut ska driva din dröm om att bli en redaktör om du har en, vet att många som examinerar med grader i engelska ångrar inte att ha valt en examen med en mer solid ekonomisk väg till frihet.
  • Formell högskoleutbildning är bestämt hjälpsam men inte alltid nödvändig för att bli en redaktör. En examen på engelska, journalistik eller kommunikation är till hjälp för att få ett internt redaktionellt läge, och det finns examens- och certifikatprogram skriftligen och redigering. Men om du skriver och redigerar bra, kan du utbildas på jobbet.
  • För att bli frilansredigerare är det viktigare att visa förmågan att redigera än att ha en examen, även om det kan vara nödvändigt att få en examen om du söker intern erfarenhet innan freelancing.
  • Bilden med titeln Bli en redaktör Steg 8
    3. Få initial erfarenhet genom volontärarbete eller praktikplatser. Om du fortfarande är på college, leta efter praktik som ger dig praktisk erfarenhet. Om du är ute av college, volontär dina tjänster till välgörande och andra ideella organisationer eller till vänner eller kollegor, eller handla dina tjänster med någon vars produkter eller tjänster du behöver.
  • Vissa arbetsgivare använder praktikanter som Gofers istället för att ge dem verkligt redigeringsrelaterat arbete att göra. Om du är osäker, kolla med andra som har internt där innan du accepterar en praktik.
  • Bildtiteln blir en redaktör Steg 9
    4. Överväga att starta som en ghostwriter eller fact-checker. Med redigering, som med många andra yrken, är det vanligtvis en kommandokedja som du behöver långsamt arbeta upp, för att få tygarna. Även om det inte är nödvändigt att starta som en faktacheck eller ghostwriter, är det definitivt lättare att få din fot i dörren - när du har din fot i dörren och imponera på människor med ditt skrivande, skarpa intellekt och villighet att arbeta, Det är mycket lättare att flytta upp från insidan än det är från utsidan som tittar in.
  • Ghostwriters lär sig ofta att arbeta med individuella författare och etablera långsiktiga relationer med dem. Nackdelen är att du inte nödvändigtvis kommer att få den kredit som du förtjänar (vilket är större än du kanske tror), men uppsidan är att du etablerar ett förhållande med en författare som vet många andra författare och redaktörer. Uppfyller dessa anslutningar om möjligt.
  • Fakta-checker jobb är ofta enträng-nivå, precis bredvid praktikplatser. Även om det är normalt tråkigt och att ha lite att göra med det faktiska skrivandet, finner många jobbet att vara ett bra sätt att bygga journalistikkoteletter och nätverk medan du är för en bättre position. Vid vissa publikationer, till exempel New Yorker, kan faktachoklarpositioner vara prestigefyllda, medan de är av Der Spiegel, kan de vara många.
  • Bildtiteln blir en redaktör Steg 10
    5. Markera dig själv till så bred en rad potentiella arbetsgivare som specialisering tillåter. Vara mångsidig. Tänk på dig själv som en pålitlig schweizisk-armékniv, som kan göra många saker på en gång i många olika situationer. Ju fler färdigheter och förmågor du har under ditt bälte som redaktör, desto bättre kommer dina anställningsmöjligheter att vara.
  • Till exempel kan du marknadsföra dina redigeringsförmåga till att stärka författare samt att boka utgivare och bokförpackningar eller marknadsföra dina designredigeringsförmåga till reklambyråer samt grafiska designföretag.
  • Del 3 av 3:
    Gör vågor som redaktör
    1. Bildbeteckningen blir en redaktör Steg 11
    1
    Nätverk med andra författare och redaktörer. Andra redaktörer kan berätta för den process de tog för att få var de är på och hänvisar till dig när de har för mycket arbete eller får ett projekt som de inte kan hantera. Eftersom redaktörernas arbete ofta förbises och underutnyttjas är nätverket också ett bra sätt att hålla kontakten med topp jobb och öppningar.
    • Ett sätt att nätverket är att gå med i en professionell redaktörsorganisation. Många har kataloger av redaktörer som redan är etablerade i fältet du kanske vill bli en redaktör i.
    • Ett annat sätt att nätverket är att delta i författares konferenser och konventioner i samband med de områden du vill hitta arbete i.
    • Du kan också nätverk via professionella sociala nätverkswebbplatser, till exempel LinkedIn, där du kan ansluta till grupper som ägnas åt att skriva och redigera.
    • Håll kontakten med andra författare och redaktörer. Skicka dem uppriktiga grattis när du ser något de har skrivit eller redigerat att du gillar. Bränn aldrig broar om du råkar lämna ett jobb.
  • Bildbetaget blir en redaktör Steg 12
    2. Ta jobben eller uppdrag som ingen annan kommer att ta. Det här rådet är tillämpligt på ett brett spektrum av jobb, men det gäller speciellt här. Om du får rykte om att vara någon som är villig att ta itu med tuffa, obehagliga eller på annat sätt oönskade uppdrag, börjar du göra dig oumbärlig. Du har förmodligen ingen brist på uppdrag om du är i rätt jobb, och du kommer att ses med samma tillbedjan som en träbearbetningsreserver för sin favorit mejsel.
  • Bild med titeln Bli en redaktör Steg 13
    3. Var uppmärksam på att få detaljer exakt rätt. Till skillnad från försäljningsställen, där den vita lögn verkligen uppmuntras, eller några ledande roller, där den stora bilden är viktigare än detaljerna, måste redaktörer få de små sakerna rätt. Oavsett om det överensstämmer med skiljetecken i din kopia, se till att Typos inte går obemärkt, eller helt enkelt få fakta raka, de små sakerna betyder mer till redaktörer än de gör med andra yrkesverksamma, förmodligen. Redaktörer spelar sitt rykte på de små grejerna. De är definitivt värda att svettas.
  • Bildtiteln blir en redaktör Steg 14
    4. Börja med att definiera ett problem som du bryr dig om. Efter alla generalisering och udda jobb som förmodligen definierar ditt tidigt som en redaktör, börjar du lära dig om de typer av böcker, problem eller kategorier som du tycker om det mesta. Efter att ha gått bred och ytlig tidigt i din karriär, hjälper det till att vara känt som de kille eller gal när det gäller din specialisering.
  • Redaktörer kan inte få Pulitzerpriset, men om de kunde, skulle det förmodligen gå till dem som valde att specialisera sig på ett visst fält. Vad är din? Bryr du dig om människohandel? Politisk oro? Utbildningsinnovation i Amerika? Definiera dina egna intressen så att andra har en lättare tid att definiera dig.
  • Bildbetiteln blir en redaktör Steg 15
    5. Dela din kärlek till det skrivna ordet. Sluta aldrig bry sig om det bästa sättet att presentera, dela och kommunicera språk så att det uppmuntrar andra människor att göra detsamma. Som redaktör är din högtidliga uppgift att göra språk lättare att förstå samtidigt som det kommunicerar så mycket information som möjligt.
  • Hitta någon som du kan mentor. De kommer att uppskatta vägledningen och jobbet du ger dem. På en praktisk nivå ska de sjunga dina berömmer till andra människor, vilket hjälper till att stärka ditt rykte.
  • Visas i media som en pundit. Var den betrodda killen eller Gal att en nyhetssida går till när de behöver en intervju eller ett talande huvud. Du måste skapa många djupa anslutningar för att få det att hända, men det är inte omöjligt.
  • Fortsätt att lära sig nya saker varje dag och gläd dig i dem. Du har äntligen lärt dig rätt sätt att konjugerade ett Abstruse-ord som du har blivit fel hela tiden. Dela dina läror med andra. I stället för att vara känd som den som är för rädd för att erkänna att de gjorde ett misstag, var den som bor för att upptäcka nya saker. Det är vad som är i hjärtat av att vara en redaktör.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande