Hur man bädde en video på wikihow

Så här kan du lägga till någon Internet-video från YouTube eller andra online-videosidor. När du väljer Videos, syftar du till att hitta Enstaka högsta kvalitet, instruktionsvideo tillgänglig. Läs riktlinjerna från TheVideo Curation för detaljer.

Steg

Metod 1 av 2:
Medan du tittar på eller redigerar via någon redaktör
  1. Bild med titeln Bädda in en video på WikiHow steg 1
1. Titta på menyraden ovanför någon WIKIHOW-artikel. Under "Redigera," Klicka på "Inbäddad video."
  • Alternativt, öppna artikeln för redigering i guidad redigering och bädda in det så (se metoden nedan).
  • Bild med titeln Bädda in en video på WikiHow Steg 2
    2. Visa de erbjudna videon. Klicka på flikarna för att se videoklipp från olika leverantörer. Om valet är fattigt, kanske du vill ange mer allmänna sökvillkor på toppen och hit "Sök." Välj Enstaka högsta kvalitet, instruktionsvideo. Läs riktlinjerna från TheVideo Curation för detaljer om vad exakt vi letar efter. Tryck "Bädda in det!"
  • Bild med titeln Bädda in en video på WikiHow Steg 3
    3. Lägg till en enstaka beskrivning av videon (tillval). Detta är valfritt, men till hjälp, speciellt om videon skiljer sig från texten. Klicka sedan "Avsluta."
  • Bild med titeln Bädda in en video på WikiHow Steg 4
    4. Kontrollera din artikel för att se till att videon har blivit inbäddad ordentligt och den beskrivning som läggs till under den.
  • Bild med titeln Bädda in en video på WikiHow steg 5
    5. Förbättra texten i artikeln med information du lärt dig från videon (valfritt, men användbart).
  • Metod 2 av 2:
    Med hjälp av den guidade redigeraren
    1. Bild med titeln Bädda in en video på WikiHow steg 6
    1. Klicka på "Redigera" Länk på en för närvarande skriven artikel.
  • Bild med titeln Bädda in en video på WikiHow Steg 7
    2. Bläddra ner tills du ser videosektionen. Den ska ligga precis under stegsektionen, men ovanför tipsavsnittet i din artikel.
  • Bild med titeln Bädda in en video på WikiHow steg 8
    3. Klicka på Ändra eller lägga till video knapp.
  • Bild med titeln Bädda in en video på WikiHow steg 9
    4. Titta igenom videon. Klicka på de olika flikarna på toppen (YouTube, Howcast, etc.) för att se fler videor från dessa webbplatser. Titta på videon hela vägen för att se till att de matchar din artikel. Läs riktlinjerna från TheVideo Curation för detaljer om vad exakt vi letar efter. När du hittar ett bra val, tryck på Bädda in det!
  • Du kan också ange en YouTube-URL om du vet en viss video du vill bädda in. Detta fungerar inte om uppladdaren inaktiverad inbäddning.
  • Bild med titeln Bädda in en video på WikiHow steg 10
    5. Lägg till en beskrivning av videon (tillval). Det kan vara enkelt och kort. Om du föredrar, lämna det bara tomt. Klicka sedan på Slutför knappen.
  • Din video kommer att vara inbäddad, och den uppdaterade artikeln kommer att publiceras med redigeringsbeskrivningen "Lägga till video via Video Adderverktyg".
  • Bild med titeln Bädda in en video på WikiHow Steg 11
    6. Kontrollera att videon var inbäddad korrekt. Om det ser ut som den ovanstående bilden har du framgångsrikt lagt till en video till din WikiHow-artikel!
  • Tips

    Om du har hittat en video direkt på YouTube-webbplatsen och vill bädda in den exakta videon till artikeln, kopiera den exakta titeln eller PERMALINK (KODEN AV NUMMER och BREV) från videoklippet (från knappen Dela på video sida Under den dela det här videoområdet är den som ser ut som om det har förkortats av en URL-kortare) på YouTube och klistra in den här adressen i sökfältet på den inbädda videosida / områdesökningsrutan som innehåller artikeltiteln som standard. Du får bara den här videon att välja mellan i sökfältet i videon Lägga till verktyg / bädda in video länk.
  • Om du vill förbättra beskrivningen kan du redigera den genom att ändra texten i videomallen. Om du bestämmer dig för att bli av med beskrivningen helt, var noga med att inte radera röret (den vertikala linjen "|" som följer videotiteln och skiljer den från beskrivningen). Om du inte gör det kommer du att se en {{{1}}} under videon där beskrivningen ska vara. För att åtgärda det här, redigera bara och lägg tillbaka röret i.
  • Några bra videor finns i en multi-del-serie. Tyvärr kan vi verkligen inte enkelt bädda in flera videoklipp på artikelsidan eller enkelt kombinera dessa videoklipp till en lång video. Ett sätt att hantera en multi-del-serie är att länka till de senare videon på sidan i videobeskrivningen nedanför videon.
  • Problem med upphovsrätt:
  • 99% av videoklipp på YouTube och andra videosidor är upphovsrättsskyddat. Tyvärr är vi inte i stånd att cc license dem. I tid hoppas vi börja uppmuntra människor att ladda upp videor direkt till WikiHow att vi kommer att cc licens.
  • Några av videoklippen på YouTube är väsentligen upphovsrättsliga överträdelser som skapats när en YouTube-användare kopierar en video från en TV-show, film, DVD, etc. Å andra sidan släpper många stora medieföretag delar av deras upphovsrättsskyddade verk på YouTube i hopp om att få fler tittare. Det skulle vara väsentligen omöjligt för WikiHow-redaktörer att avgöra om en YouTube-video är eller inte är upphovsrättsbrott och WikiHow-redaktörer bör inte förväntas att polisera upphovsrättsliga kränkningar på YouTube. Således kommer vi att behöva förlita oss på YouTube alltmer exakta upphovsrättsfiltreringssystem till Weed Out Copyvios för oss. När YouTube identifierar en copyvio blir det omedelbart otillgängligt från WikiHow (vilket är bra).
  • Varningar

    Du kommer aldrig att kunna ladda upp en video som har användarbehörigheterna tilldelade den videoklippet till "ojämn". Det finns anledningar till att individer väljer att inte dela videor, så de gör dem "ojämn" och därmed icke-inbäddningsbar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande