Hur man blir markbesättning på en flygplats

Arbeta på markbesättning på en flygplats är en riktigt cool gig! Det finns många positioner att välja mellan, men de vanligaste är bagage / lasthanterare, rampmedel, underhållsbesättning, stationskötare och kabinstjänster. Om du gillar att arbeta ute och bakom kulisserna, kan lasthantering eller arbeta ramparna vädja till dig. Om du föredrar ett mindre fysiskt krävande jobb och njut av att interagera med passagerare, kan en kundserviceposition, som Gate Attendant eller Cabin Service, vara rätt passform.

Steg

Metod 1 av 2:
Behörighet
  1. Bild med titeln blir markbesättning på en flygplats Steg 1
1. Vara minst 18 år att ansöka om en markposition. Behörighetskrav för markbesättning kan variera beroende på ditt land, det flygbolag du ansöker om, och den position du förföljer. Men att vara minst 18 år är ett ganska standardbehov oavsett vad.
  • Vissa flygbolag eller länder kan ha en maximal ålder för några av de mest arbetsintensiva positionerna. Till exempel, i Indien måste du vara mellan 18 och 27 år att vara på markbesättningen.
  • Bildtiteln blir markbesättning på en flygplats Steg 2
    2. Graduate från gymnasiet eller få en allmän utbildningsexamen (GED). De flesta markbesättningsjobb kräver inte någon form av högskoleupplevelse eller formell utbildning. Du behöver dock ha högskoleexamen (eller en GED) för att ansöka om dessa jobb.
  • Om du är 18 år men du har inte examen ännu, kommer du förmodligen inte att bli anställd tills du får ditt examensbevis.
  • Bilden med titeln blir markbesättning på en flygplats Steg 3
    3. Passera en läkemedelsscreening och bakgrundskontroll som ska anställas på. När du ansöker om din position, kommer flygbolaget att utföra en läkemedelsscreening och ta kopior av dina fingeravtryck så att de kan utföra en grundlig bakgrundskontroll. Om du inte kan klara en drogskärm, är du inte berättigad till markbesättning.
  • Om du inte passerar den här bakgrundskontrollen, kan du inte få AirPort Security Clearance Badge som krävs för att arbeta på markbesättningen.
  • Du kan vara slumpmässigt testad efter att du har anställt för en position, men det beror på var du arbetar.
  • Metod 2 av 2:
    Positionskrav
    1. Bildbetaget blir markbesättning på en flygplats Steg 4
    1. Var villig att skicka in till slumpmässiga fysiska inspektioner på jobbet. De flesta flygbolag, inklusive markbesättningsmedlemmar, utsätts för slumpmässiga fysiska sökningar för obehöriga eller förbjudna föremål. Du måste vara redo och villig att sökas när som helst.
    • Om din handledare finner något på dig under en fysisk inspektion, kan du vara disciplinerad, avfyrad och till och med belastad med ett brott (beroende på vad som hittades).
    • Detta låter förmodligen lite läskigt, men det är verkligen viktigt för flygplatser och flygresor för att vara säker för alla.
  • Bild med titeln blir markbesättning på en flygplats Steg 5
    2. Kunna lyfta minst 70 pund med lätthet och stå under långa perioder. Jordbesättning Jobb kan vara fysiskt krävande, speciellt om du ansöker om att vara ett bagage / lasthanterare, rampagent eller markunderhållsbesättning. Du måste kunna lyfta upp till 70 pund upprepade gånger, efter behov, under långa skift.
  • Markbesättningen rör sig runt mycket och det är ett mycket aktivt jobb. Det kommer inte att finnas många möjligheter att sitta ner.
  • Bild med titeln blir markbesättning på en flygplats Steg 6
    3. Ha bra kommunikationsförmåga om du vill ha ett kundservicejobb. Några markbesättningsställen, som grindagenter och stationskötare, är ansvariga för hälsningspassagerare och tar hand om en mängd olika kundserviceuppgifter. Det är viktigt att du har bra kommunikationsförmåga för dessa positioner och kan förbli lugna under spända situationer.
  • Du kan till exempel behöva svara på passagerarfrågor eller hjälpa till med funktionshindrade passagerare på eller av planet.
  • Om du är flytande på mer än ett språk kan det ge dig en kant över andra sökande för denna position.
  • Bildbeteckningen blir markbesättning på en flygplats Steg 7
    4. Förvänta dig att arbeta långa timmar, nattskift och under semestern. Flygplatser stänger aldrig och planerar flyger hela tiden på dagen och natten, så ditt schema kan vara oförutsägbart. Det är inte ovanligt att markbesättningen ska bli ombedd att arbeta genom natten, under helgen, eller under semestern.
  • Ett ovanligt schema behöver inte vara en dålig sak, speciellt om du är en nattuggla eller du älskar att arbeta. Om du arbetar udda timmar inte överklagar, kan markbesättningen inte vara ett idealiskt jobb för dig.
  • Bildbeteckningen blir markbesättning på en flygplats Steg 8
    5. Kunna arbeta utomhus i extrema väderförhållanden. Utomhusbesättningsmedlemmar, som lasthanterare och stationskötare, kan behöva arbeta på varma sommardagar, frigid vinternätter och under nedgångar. Det är viktigt att du är fysiskt bra och stark nog att motstå vad som helst väderförhållanden som du hamnar i.
  • Bildbetaget blir markbesättning på en flygplats Steg 9
    6. Leta efter markbesättningar på flygbolagens webbplatser för specifika detaljer. Detaljer för specifika positioner kan variera mycket. De flesta markbesättningsställen är genom flygbolag, så gå till webbplatsen för det flygbolag du är intresserad av och leta efter fliken "karriär". Sök efter en mängd olika anställda jobb, som bagage / lasthandlare, stationskådespelare, rampagent, kabin service eller markunderhållsbesättning.
  • Kontrollera då att du är berättigad och följ anvisningarna för att ansöka om jobbet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande