Hur man disciplin katter

När du älskar din katt kan det vara svårt att disciplinera honom. Även när han är dålig, kan han vara så söt och snäll att du inte vill skrika på honom eller berätta för honom att han gör fel. Det kan finnas andra tider när din katt kan köra dig galen, men något försök att disciplinera honom faller platt.Du kanske ens frågar dig själv, "Äger jag min katt, eller äger min katt mig?" Du kan lära din katt hur man beter sig med bättre sätt om du lär dig rätt metoder.

Steg

Metod 1 av 3:
Att bli redo att disciplinera din katt
  1. Bild med titeln Discipline Cats Steg 1
1. Känna igen komplikationerna. Katter kan vara enkla eller svåra att träna. Hundar är mer angelägna om att behaga sina ägare, vilket gör dem i allmänhet lättare att träna än katter. Katter kan dock utbildas så länge du förstår hur katter tänker och interagerar med sina människor. Träning En katt tar mycket tålamod, särskilt eftersom det är så svårt att motivera honom.
  • Bild med titeln Discipline Cats Steg 2
    2. Hitta din katt motivator. Varje katt har något som kommer att få honom att lära sig att lyssna på dig. Denna nyckel till träning kallas din katt motivator. Detta betyder i allmänhet den smakaste behandla att han absolut älskar och blir galen över. För vissa katter kan detta vara flingor av tonfisk medan för andra, en liten smak av kokta kyckling kommer att göra tricket.
  • Vilken som helst behandla du använder, har den till hands och redo att belöna det ögonblick som din katt följer ditt kommando.
  • Slå aldrig en katt om han inte gör vad du vill att han ska göra. Han kommer att sluta åstadkomma dig och vägra att lyssna på dig.
  • Bild med titeln Discipline Cats Steg 3
    3. Älska din katt. Det första steget att disciplinera din katt är först att få honom att lyssna på dig. Detta kommer inte att ske om du inte utvecklar ett varmt, kärleksfullt förhållande med din katt. Detta kan inte betonas tillräckligt. Det är viktigt att skapa en bra rapport med din katt från början av ditt förhållande. Detta kommer att se till att han respekterar dig, vill behaga dig, och kommer att lyssna på dina kommandon.
  • Om du bara förvärvar en katt, ge honom mycket uppmärksamhet. Spendera tid att krama med honom om han svarar på det. Om inte, försök att prata med honom och älska honom så mycket som möjligt, och ge honom godis en gång i taget. Det kan ta några dagar till några veckor, beroende på hur länge han tar för att värma upp till dig och hans nya miljö.
  • Bild med titeln Discipline Cats Steg 4
    4. Ta din tid med en kattunge. Även om det är viktigt att disciplinera din katt så snart som ett dåligt beteende börjar, ta dig tid att överväga vem du har att göra med. Det finns några kattpecifika faktorer som kan påverka hur ditt husdjur reagerar på dina försök till disciplin.Om du har en kattunge, bör du förvänta dig att han är mycket rambuncious, nyfiken och oerfaren. Det kan ta längre tid för en kattunge att lära sig rätt och fel, så var tålamod när han räknar ut det.
  • Å andra sidan, med en kattunge kan vara en fördel. Om du är den enda ägaren har katten någonsin haft, då kan du utöva större inflytande över sina handlingar.
  • Bild med titeln Discipline Cats Steg 5
    5. Hantera äldre katter. Om du bara får en ny katt som är äldre, om du antar en äldre katt, eller om den katten du har haft ett tag och behöver disciplin är äldre, kom ihåg att en äldre katt kan ställas in på hans sätt. Han kan användas till en viss form av disciplin och du måste jobba hårdare för att visa katten vad som är fel och rätt.
  • Men äldre katter kan vara mer mjuka, förstå och kanske inte är lika angelägna om att misshandla.
  • Bild med titeln Discipline Cats Steg 6
    6. Tänk på ditt husdjurs tidigare erfarenhet. Innan du disciplin din katt, tänk på vilken typ av liv din katt hade innan du fick honom. Om din katt eller kattunge kommer från en uppfödare och används för god behandling, är preparerad och välmatad, då ska din katt inte agera från tidigare trauma. Om katten togs ut ur ett missbrukande hem eller tillbringade länge i pundet, kanske du måste arbeta lite hårdare med din katt.
  • Kom ihåg att antagna eller misshandlade katter kan vara rädda och misstänksamma för nya miljöer och du, beroende på hans tidigare erfarenheter med andra ägare.
  • Bild med titeln Discipline Cats Steg 7
    7. Var uppmärksam på din katts personlighet. Katternas personligheter kan vara lika olika och komplicerade som sina ägares personligheter. Fråga dig några frågor för att förstå din katt personlighet. Vilken typ av katt har du? Skulle du beskriva honom som ekorre, ivriga-till-snälla, lat eller kärleksfullt? Din kattens unika personlighet kan hjälpa dig att bestämma hur man kan reagera under vissa omständigheter.
  • Lätt rädda eller rädda katter kommer att ta en mer känslig kontakt när disciplinering. Du måste först arbeta med att få sitt förtroende innan du försöker disciplin.
  • En aggressiv katt måste utvärderas av en djurbeteende, så att du inte blir skadad när du försöker disciplinera katten.
  • Metod 2 av 3:
    Träna din katt
    1. Bild med titeln Discipline Cats Steg 8
    1. Ge uttag för sina behov. För att hålla en katt att komma i trubbel, ge din katt med medel och sätt att uttrycka sitt naturliga kattbeteende. Katter älskar att springa, bita, skrapa och utforska av naturen, så det är viktigt att ge dina kattvänliga alternativ att leka med så han har ett uttag för sina behov. Detta kan också förhindra många disciplinära frågor som kommer att uppstå eftersom han kommer att vara mer innehåll övergripande. Det finns många sätt att hjälpa din katt att uttrycka sina inre kattbehov.
    • Ge ett repor på din katt. Var noga med att ha en eller flera repor runt huset så att din katt kan skrapa dem. Detta kommer att hindra honom från att skrapa dina möbler, väggarna eller andra föremål som han inte borde.
    • Har leksaker för din katt att tugga och bita. Tugga leksaker, små bollar och fyllda möss kan hjälpa din katt att använda sina inre instinkter utan att bita eller skada dig i processen. Detta kan också avskräcka honom från att äta andra föremål som du inte vill att han ska tugga på.
    • Skapa ett kittyutrymme eller lekplats i ditt hus som han kan använda hela dagen. Katter älskar att hoppa, klättra och utforska, så få en katt djungel gym eller skapa ett hörn av ditt hus som är kattvänlig Så han kan springa utan att förstöra din egendom.
  • Bild med titeln Discipline Cats Steg 9
    2. Belöna gott beteende. Det är viktigt att låta din katt veta när han gör något bra. Detta kommer att hjälpa honom att lära sig att detta beteende ska upprepas. Bra beteenden kan sträcka sig från att använda kullkorget ordentligt, äta och dricka sin mat på lämpligt sätt, med sin repor i stället för möblerna och leka med sina leksaker istället för dina tillhörigheter. Det är också viktigt att vara konsekvent. Belöna din kattunge för positivt beteende så ofta du kan så han vet att han är på rätt spår. Godis är vanliga sätt att belöna din katt. Överdriv inte det, men för att det kan orsaka att din katt får vikt.
  • Du kan också belöna din katt genom att ge honom uppmärksamhet. Tala med din katt i en lugnande röst, petting honom, eller låta honom koka med dig kan hjälpa till att låta honom veta att du uppskattar vad han gör.
  • Bild med titeln Discipline Cats Steg 10
    3. Spela med din katt. Ett sätt att hjälpa din katt att agera på lämpligt sätt och också som ett sätt att belöna honom är att leka med honom. När båda är runt huset, ta ut en interaktiv katt leksak som han behöver dig att leka med. Till exempel, många katter älskar dangling leksaker, som pinnar med fjädrar eller glänsande föremål i botten. Ta lite tid att leka med dangling leksak när du kan. Din katt kommer att få bra träning och kommer att känna sig älskad.
  • Ett alternativ för Lazier-ägaren är laserpekaren. Vissa katter går helt galet för laserpekaren och du kan flytta den över ett rum från bekvämligheten av din egen soffa. Vissa människor protesterar på att laserpekaren är grym eftersom katten aldrig kommer till fånga den röda pricken, medan andra skulle hävda att det handlar om jakten.
  • Metod 3 av 3:
    Disciplining din katt
    1. Bild med titeln Discipline Cats Steg 11
    1. Använd en speciell ton av röst. Det finns tillfällen då din katt kommer att uppträda på ett sätt som behöver disciplinering. Precis som det är viktigt att låta din katt veta att han gör något rätt, är det lika viktigt att visa honom vad som inte ska göra. Det är viktigt att vara konsekvent, så din katt känner igen sina handlingar som dåligt beteende varje gång. Använd en speciell ton av röst när din katt agerar dåligt. Det finns inget behov av att ropa eller skrika eftersom det här kan skrämma din katt för mycket. Istället, skapa en hård ton som låter din katt veta att han har gjort dig fel. Han kommer att känna igen det varje gång han agerar dåligt.
    • För effekt, lägg till hans namn till ditt klagomål, till exempel att säga "Dålig spik!" I en särskilt hård, jämn ton. Detta kommer att hjälpa din katt att känna igen att han har felaktigt, nackdelen med den här metoden är dock att din katt kan associera sitt namn med dåligt beteende.
  • Bild med titeln Discipline Cats Steg 12
    2. Ta bort din katt från situationen. Det finns två sätt att du kan ta bort din katt från en situation där han är misshandlad. Du kan isolera din kattunge. Om din katt är benägen att äta din middag, kan du till exempel expla honom till ditt sovrum under middagstid. Även om hans meowing av dörren kan bryta ditt hjärta, lär det honom att inte upprepa sina misstag.
  • Du kan också ta bort honom från rummet efter att ha gripit nacken. Om din katt är feisty med dig och biter eller skrapar, kan du ta honom av nackens scruff och säga nej."Om han fortsätter att vara dålig, plocka upp honom och ta honom till ett annat rum, säger fortfarande nej.
  • Välj aldrig en katt upp av scruffen. Det kan skada din katt och han kanske kan skada dig genom att skrapa dig. Var medveten om att kattbett snabbt kan bli en farlig infektion.
  • Bild med titeln Discipline Cats Steg 13
    3. Använd vattenaversionsmetoden. För att få din katt att sluta göra en viss åtgärd, använd en väl tidsbestämd sprut av vatten från en vattenflaska för att avskräcka oönskade beteenden. Detta kan innefatta beteenden som att hoppa på räknare eller bitande växtblad. Detta borde ske smidigt så katten vet inte att sprutningen kom från dig. Försök squirting katten när han inte tittar på dig eller hans rygg är vänd från dig. Annars kommer katten att associera dig med vattnet och vara försiktig eller rädd för dig efter en dålig tidsbestämd sprut.
  • Vissa människor tycker att aversionsterapi inte fungerar på katter, men det kan vara effektivt, beroende på din katt.
  • Bild med titeln Discipline Cats Steg 14
    4. Sätta booby-fällor. Du kan ställa in fällor för din katt för att förhindra att han hänger sig i dåligt beteende. Till exempel, om din katt är benägen att attackera din toalettpappersrulle, placera en tom vattenflaska ovanpå rullen, så det kommer att falla och skrämma honom om han försöker leka med rullen. Om din katt är benägen att hoppa på köksbordet, sätt upp dubbelsidigt tejp eller tinfoil över ytan, så han associerar den med en obehaglig känsla. Dessa fysiska skrämmer kan ge honom den disciplin han behöver.
  • Det finns även Scat-mattor som kan köpas, som skickar en mild elektrisk tippning genom kattens fötter när de går på.
  • Bild med titeln Discipline Cats Steg 15
    5. Var fast och konsekvent. Oavsett vilken straff du ger din katt, är det viktigt att vara fast. Även om du kan ha den sötaste katten i världen är det viktigt att visa honom att du är seriös om hans dåliga beteende. Du måste också vara konsekvent. Varje gång katten gör något som inte är acceptabelt, måste du snabbt reagera så han associerade det dåliga beteendet med straffet. Om du lämnar straffet för senare, vet han inte varför han blir straffad och kan bli rädd för dig.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Var inte för hård eller det kan anses vara djurmissbruk.
  • Ta aldrig upp en aggressiv katt eftersom han kan bita dig. Kattbett kan bli farliga infektioner. Om du är biten, kontakta din läkare omedelbart.
  • Om din katt uppträder aggressivt kontakta en husdjursbeteende eller veterinär för råd.
  • Var inte för hög eller hård. Din ton av röst kommer att påverka din katt, även om den inte helt kan förstå allt du säger.
  • Om din katt är en utomhuskatt kan det inte behöva en repor. Istället kan det använda ett träd, staket eller liknande repa. På så sätt kan du spara pengar, och har fortfarande något för din katt att skrapa.
  • Prova inte din katt på något sätt. Lämna det ensam när han sover eller gömmer sig. Att gå efter att han kan orsaka onödiga konfrontationer.
  • Slå aldrig eller slå en katt eller kasta föremål på honom. Detta kommer att få din katt att ångra och frukta dig, ångra något positivt förhållande.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande