Hur man bryter en boxers dåliga vanor

Boxare är i allmänhet bra med andra hundar och barn, vilket gör dem underbara familjehundar. De behöver mycket motion, inklusive både fysisk och mental ansträngning. Se till att en hög energi hund som kräver en stark alfa är rätt för din livsstil innan du tar hem. Lydnadsträningstekniker kan erbjuda effektiva lösningar om din boxare har dåliga vanor, som att stjäla mat eller gå på toaletten inomhus. Träna din boxare för att förstå att du är Alpha, och lär dig hur man tycker om det gör för att undervisa det vilka vanor som är oacceptabla. Om hemträning är ineffektiv trots din uthållighet, överväga att anställa en professionell tränare.

Steg

Metod 1 av 3:
Nailing Training Basics
  1. Bild med titeln bryta en boxare
1. Börja träna så tidigt som möjligt. Om du bara har förvärvat en boxervalp, börja träna omedelbart. Börja träna kommandorord, till exempel sitta och stanna och få din valp på en uppsättning och badrumsrutin.
  • Socialisera din valp tidigt genom att avslöja det för andra hundar, barn och folkmassor. Låt det bli van vid att vara runt olika sevärdheter och låter genom att ta olika vägar när du går det.
  • Håll träningssessioner kort och försök att göra dem roliga när du bara börjar träna en valp.
  • Vuxna hundar är svårare att träna än valpar. Det kommer att ta mer persistens och tid, men börja träna din nya vuxna hund så snart du tar med honom hem.
  • Bild med titeln bryta en boxare
    2. Börja med grundläggande kommandorord. Oavsett om du tränar en valp eller en vuxen hund, bör du börja med grundläggande kommandon, som att sitta, kom och häl. Bryta upp behandlar i små bitar som ska användas som belöningar. Säg kommandotordet och belöna din hund omedelbart när det följer kommandot. Du måste upprepa processen runt tjugo gånger när du tränar din hund så att beteendet blir automatiskt.
  • Träna din hund är ett viktigt steg i att bryta dåliga vanor. Du måste visa din hund som du är Alpha för att stoppa den från att markera sitt territorium, tigger mat eller stjäla skrot, är aggressiva eller engagerande i annat dåligt beteende.
  • Bild med titeln bryta en boxare
    3. Öva sit-kommandot. För att få din hund sitta, håll en behandling i handen medan du står framför honom. Använd sedan behandlingen som en locka för att få din hund att sitta ner. Flytta behandlingen över din hunds huvud i en båge så att han naturligtvis kommer att sitta ner för att följa behandlingen med ögonen. När din hunds rumpa träffar marken, säg "sitta" för att markera beteendet. Se till att du belönar din hund med behandlingen direkt efter att han också sitter.
  • Om din hund inte sitter naturligt, kan du placera ett försiktigt tryck på botten för att styra honom i sittande läge.
  • Upprepa processen i några minuter varje dag och börja sedan avveckla behandlingen. Till exempel kan du bara höja din tomma hand i en båge för att få din hund att sitta och sedan belöna honom med lite beröm och en mage gnugga.
  • Bild med titeln bryta en boxare
    4. Träna din hund att komma. Lär din hund att komma med att hålla position fem steg bort från det, säger "Kom," och håller en behandling i din hand. När det gäller dig, ge det behandla och använd glada uttryck och ord att erbjuda positiv förstärkning. Upprepa processen tjugo gånger och gradvis gå tillbaka till längre avstånd.
  • Bild med titeln bryta en boxare
    5. Lär din hund till häl. När du går din hund, se till att den går bredvid eller lite bakom dig. Din hund ska inte dra koppel eller gå okontrollerat framför dig. Säg "häl" när hunden är rätt bredvid dig när du går, och ge det en behandling om den stannar där.
  • Om det rusar ut framför dig, sluta gå och vänta en minut för att återställa rutinen.
  • Var noga med att erbjuda andra former av positiv förstärkning när din hund går bredvid dig. Säg, "god häl! Bra jobbat!"Och erbjuda glada uttryck.
  • Bild med titeln bryta en boxare
    6. Vara konsekvent om regler. Om du vill bryta din Boxers dåliga vanor måste du vara konsekvent om de regler du genomför. Till exempel, om din hund har ett problem med tuggning, ge inte det en gammal sko eller socka och förvänta dig att det inte ska gå efter en nyare artikel av din klädsel. Din hund kommer inte att känna skillnaden mellan gamla och nya skor.
  • Om du inte vill att den ska be om bordsskrapor, aldrig erbjuda det mänsklig mat, och berätta för dina gäster att inte erbjuda det någon mat.
  • I allmänhet, aldrig vara mjuk på någon av dina regler, och gör inga undantag. Det kommer bara att förvirra din hund.
  • Bild med titeln bryta en boxare
    7. Använd disciplin bara det exakta ögonblicket du får din hund som gör något fel. Om du kommer hem och hitta din boxare gick till badrummet inuti eller tuggade något, skrika inte eller disciplinera det. Du kommer bara att förvirra din hund, och det vet inte exakt varför du skriker.
  • Om din hund kom in i papperskorgen eller gick till badrummet i timmar innan du disciplin det, kommer det inte att kunna koppla mellan det dåliga beteendet och ditt svar.
  • Alternativt, om du ser din hund gör något det inte är tänkt att säga "Hej!"I en auktoritativ röst för att få sin uppmärksamhet och avbryta det från att göra vad det gör.
  • Metod 2 av 3:
    Breaking Bad Badrumsvanor
    1. Bild med titeln bryta en boxare
    1. Spay eller Neuter din hund innan den når mognad. Om du har en boxervalp eller juvenil, överväga att spaying eller neutera det innan det blir fullt moget. Intakta män är särskilt berömda för att markera sitt territorium genom att gå på toaletten där de inte borde.
    • Om din hund är för gammal för att bli spayed eller neuterad, eller om du föredrar att lämna den intakt, måste du dubbla ner på tränings- och lydnadsrutiner för att hålla markeringen åtminstone.
    • Använd regelbunden kommandotordutbildning, speciellt med din intakta hane, för att visa att du är Alpha och att ditt hus inte är hundens territorium.
  • Bild med titeln bryta en boxare
    2. Håll din boxare på ett schema. Sätt din valp eller hund på ett strikt ät- och badrumschema så snart du tar hem. Ta det utanför första på morgonen, flera gånger under dagen, och en halvtimme före sängen. Mata det på morgonen och kvällen, och ta ut det för en promenad femton minuter efter det att det äter.
  • Om du har en valp måste du ta den utanför var 30: e minut för träningsändamål. Två timmar är den maximala tiden som en valp kan hålla sin blåsan. Det är också viktigt för dig att berömma din valp efter att han går potty utanför.
  • Om du har en intakt manlig boxare, låt det inte markera sitt territorium när du är ute på promenader. Säg "hej!"När det väcker benet, eller klistra ner benet och dra ut för att få det att fortsätta att gå om det inte svarar på ett verbalt kommando. Gör ditt bästa för att bara låta det lindra sig om det faktiskt behöver använda badrummet och att leta efter ditt tillstånd att gå.
  • Att göra hunden känna behovet av att skjuta upp till din dom när du använder badrummet kommer att skära ner på markering av territorium inomhus eller andra oönskade platser.
  • Bild med titeln bryta en boxare
    3. Städa upp urinen omedelbart. Använd en enzymatisk renare, till exempel butiksköpt djurlukt som eliminerar renare eller ättika och citronsaft. Städa upp urin eller avföring så snart du märker det, och vara på utkik efter urinmärken, speciellt om du har en intakt man eller valp. Om du ignorerar eller saknar en urinfläck, kommer din hund mer sannolikt att anmärka den platsen och fortsätta att använda badrummet inuti.
  • Bild med titeln bryta en boxare
    4. Erbjuda gott om positiv förstärkning. När din boxare använder badrummet utanför, säg "bra jobb! Jag är så stolt över dig!"Använd överdrivna, glada uttryck, sällskapsdjur och använd vad som helst andra positiva gester du använder för att visa din hund hur glad du är att han har använt badrummet korrekt.
  • Alla hundar vill naturligtvis behaga sina ägare. Positiv förstärkning är vanligtvis mycket effektivare än att skrika eller andra former av disciplin.
  • Bild med titeln bryta en boxare
    5. Utesluter andra badrumsrelaterade problem. Om din boxers dåliga badrumsvanor uppenbarligen kom ut ur ingenstans, kan det vara lidande av en urinvägsinfektion eller annan inkontinensproblem.
  • Om du är bekymrad över en möjlig UTI, ta ett urval av din hunds urin till din veterinär, eller fråga din veterinär att ta provet för dig.
  • Fråga din veterinär om ångestrelaterade orsaker, speciellt om din boxare visar tecken på ångest som överdriven whimpering, håll svansen mellan benen och använder badrummet när dörrklocken ringer, om du slår på TV: n och som svar på liknande Sevärdheter och ljud.
  • Metod 3 av 3:
    Stoppar aggressivt beteende
    1. Bild med titeln bryta en boxare
    1. Stoppa aggressivt beteende runt mat. Ställ inte in din Boxer för fel: Eliminera möjligheten och försök att inte lämna några skrotor eller lättillgänglig mat obevakad. Ge aldrig det bordsskrapor eller mänsklig mat, och om du har människor över, instruera dem att inte mata din hund.
    • Öva utrotningskonditionering: Om din hund ber om, ignorera det helt. Titta inte eller prata med det alls och var beredd att fortsätta ignorera även om det skäller högre eller börjar agera. Så småningom kommer det att lära sig att tigger kommer inte att resultera i en belöning.
    • Även att erbjuda mänsklig mat till din hund en gång kommer att lära det att det kan be om mat eller försöka stjäla mat, så undvik att bli mjuk på dina regler. Om du är inkonsekvent och behandlar det som ett lotterisystem, kommer din hund bara att bli mer beständig.
    • Överväg att ge din hund en leksak eller behandla för att hålla den upptagen precis innan du sätter dig ner till middag. Om du går igenom middag utan att din hund tigger eller försöker stjäla mat, belöna honom efteråt med en behandling och positiv förstärkning.
    • Kom ihåg att sköljning är en kraftfull naturlig instinkt, så bli inte för otålig med din hund om du inte kan stoppa det från att stjäla mat. Om problemet kvarstår, undvik att ha någon mat framför den och överväga att begränsa tillgången till köket med babyportar.
  • Bild med titeln bryta en boxare
    2. Stoppa överdriven skällning. När hundar barkar på dörrklockor, knackar, telefonsignal eller andra ljud, tror de vanligtvis att de gör dig en tjänst genom att låta dig veta vad som händer. Om din boxare skäller för mycket vid dörrklockan eller telefonen, försök träna den för att gå till ett angivet område när det hörs det specifika ljudet.
  • Först använd Command Word-träning för att lära den att gå till en matta (eller ett annat angivet område). Säg "matta!"Och fysiskt styra det över till mattan, och ge en behandling och positiv förstärkning. Upprepa denna process för att lära den vad ordet betyder. Gradvis sätta mattet längre bort från hunden innan han ger kommandot eftersom det börjar förstå vad ordet betyder.
  • När du har lärt din hund hur man går till dess matta, lägg till kommandoordet till ljudet av dörrklockan, slå på dörren eller ringa. Börja med hunden bort från mattan, ge en tyst knacka på dörren och säg "Mat!"Ge din hund en behandling om den går på mattan.
  • Använd ett kommandoord som "sit" istället för "matta" om du tycker är det lättare.
  • Det tar lite tid, men upprepa processen minst tjugo gånger.Öva varje dag, fortsätter att säga "Mat!"I samband med ljuden som vanligtvis får din hund att barka.
  • Så småningom ersätta kommandordet för ljudet helt och var noga med att erbjuda mycket positiv förstärkning när din hund går till sin matta vid ljudet av dörrklockan eller knackar.
  • Bild med titeln bryta en boxare
    3. Curb dåligt beteende genom att öka din boxers övning. Om din boxare agerar, kan det behöva mer motion. Bestäm om beteendet verkar mer lekfullt än aggressivt, och se till att det inte åtföljs av att gräva, skälla, snarla eller visa tänder.
  • Öka och variera sin övning om din boxare agerar på ett icke-aggressivt sätt. Att bara låta en boxare utanför att använda badrummet är inte tillräckligt motion. Det behöver en till två timmar om dagen med snabb motion som involverar både fysisk och mental ansträngning.
  • Spela Frisbee med din hund, spela hämtning, ta det simma och införliva kommandoordutbildning i ditt spel, som att ha din hund sitta innan du kommer att hämta en boll eller pinne.
  • Om din boxare börjar agera eller agera aggressivt, t.ex. när du passerar en annan hund på en promenad, omdirigerar sin uppmärksamhet. Säg "vad är det?"Och peka i motsatt riktning, fortsätt sedan på din promenad. Ge koppel en bogserbåt för att låta din hund veta att det är dags att gå vidare, speciellt om det inte svarade på ditt verbala kommando och pekar.
  • Bild med titeln bryta en boxare
    4. Håll din hund från att hoppa på människor. Boxare är energiska hundar och älskar att hoppa, men du borde aldrig låta din hund hoppa på dig eller andra människor. När din hund hoppar, är du bäst att helt ignorera sitt beteende. Gör inte ögonkontakt, tryck av det eller tryck på det.
  • Försök att helt enkelt gå bort utan att göra någon annan bekräftelse.
  • Din hund vet inte vad "nej komma ner!"Betyder, och om du trycker på det, kommer det troligen att du spelar med det.
  • Att inte ge din boxare någon uppmärksamhet alls är mer av ett straff än att skrika eller slå den, och kommer att lära det att hoppning är oacceptabelt beteende.
  • Tänk på hur mycket övning det blir och ökar eller varierar om det behövs.
  • Bild med titeln bryta en boxare
    5. Undvik högupplevande spel som Tug of War eller Chasing. Om din boxare börjar utveckla aggressiva vanor, uppmuntra det inte med aggressivt spel. Spela inte spel som är höga upphetsning eller lär din hund att vara possessiv med en leksak, som krigskrig.
  • Alla spel som involverar att hämta bör sluta med att du får leksaken i slutet. Om din hund inte kommer att släppa pinnen eller bollen när du säger "droppe!"Sedan sluta spela och ignorera det.
  • Trakassera inte din boxare genom att stirra in i ögonen för förlängda mängder tid, abrupt uppvakna det, kramar det hårt, eller placerar armen över axlarna, vilket är ett tecken på dominans och aggression.
  • Bild med titeln bryta en boxare
    6. Tänk på träningsklasser om din hund är aggressiv. Hitta en tränare om din hund engagerar sig i aggressivt beteende och svarar inte på kommandoträning, ignorerar eller andra åtgärder du tar på egen hand. Prata med din veterinär eller det lokala humana samhället om att hitta en välrenommerad tränare.
  • Hitta en licensierad behaviorist genom att söka djurets beteende samhälle: http: // animalbehaviorsociety.Org / Web / Index.php
  • Fråga vänner eller familj för ett hänskjutande till tränare som de kanske har anställt.
  • Kontakta din lokala djuraffär och fråga om de har hundutbildningsklasser. Fråga om de har klasser för hundar och deras ägare så att du kan lära dig mer om hur man kan begränsa aggressivt beteende.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande