Hur man hanterar husets nedsmutsning hos äldre hundar

Det finns flera sätt att hantera äldre hundar som markerar i huset.Din första handlingsåtgärd bör vara att ta din hund till veterinären.Din veterinär kan rekommendera dietförändringar.Veterinären kan också kunna identifiera sjukdomar som kan orsaka din hund i huset i huset.Låt din hund oftare och få någon att titta på din hund så det känns inte ängslig eller rädd.Slutligen, prova doggie blöjor för att förhindra att din äldre hund gör en röra när den inte längre kan "hålla den."

Steg

Metod 1 av 3:
Hantera problemet
  1. Bild med titeln Deal med House Losing i äldre hundar Steg 1
1. Håll din hund i ett mindre utrymme.Om du är ute hela dagen och inte kan få någon att övervaka din hund, bör du försöka åtminstone begränsa skadan om din hund inte kan vänta med att väcka tills du återvänder.Du kan göra det genom att sätta din hund i ett enkelrum, helst en med en vinyl- eller kakelgolv som lätt rengörs.Om du inte vill ge din hund på hela rummet, kan du begränsa sitt utrymme ännu längre genom att placera det i en mindre nook eller i en hall och placera en babyport (eller grindar) på ett strategiskt läge för att hålla Din hund begränsad till det mindre utrymmet.
  • Rummen med mattor är inte föredragna eftersom de är svåra att städa upp om din hund markerar dem.
  • Bild med titeln Deal med House Losing i äldre hundar Steg 2
    2. Låt din hund oftare.Om din hund behöver gå på toaletten oftare, är det enklaste att göra det oftare. Ge möjligheter för din hund att gå ut när den vaknar och innan det går och lägger sig, särskilt.Kom hem som gör din lunchpaus, om möjligt, för att låta din hund ut.
  • Om det inte är möjligt att låta din hund ofta ut i mitten av dagen, fråga en familjemedlem eller pålitlig granne för att låta din hund ut medan du är på jobbet eller skolan.
  • Bild med titeln Deal med House Losing i äldre hundar Steg 3
    3. Ge tidning eller en doggy kullkorg. Du kanske vill ge din hund ett inomhusalternativ för de tider när han inte kan hålla den. Vissa saker du kan försöka inkludera:
  • Få en doggy kullkorg. Ställ in en stor kullkorg för din hund. Om du märker att han håller på att marken i huset, ta honom till kullboxen. Gör det här några gånger och han kan börja förstå att kullboxen är ett alternativ för honom om du inte är där för att släppa ut honom.
  • Placera valpkuddar eller tidning runt huset. Du kan också visa din hund dessa alternativ när han verkar som om han är på väg att marken i huset.
  • Bild med titeln Deal med House Losing i äldre hundar Steg 4
    4. Få någon att titta på din hund.Inte bara kan en hund sitter låt din hund oftare, men de kan vara där för att lindra din hunds ångest på grund av att vara ensam.Känslor av ensamhet kan bidra till en ökning av din hunds hus sopa, särskilt hos äldre hundar som kan vara mer rädda på grund av en nedgång i deras sinnen.
  • Om du har en familjemedlem som kan vara hemma med din äldre hund under dagen, borde du kunna minska antalet house-smutsiga incidenter som din hund har.
  • Om du inte har en familjemedlem som kan hjälpa till, anställa en husdjurssitter.Du kan hitta husdjur sitter både online via klassificeras och genom rekommendationerna från dina vänner som också har husdjur.
  • Ibland kan du få grannar eller tonåringar till Pet-Sit för dig.
  • Se till att din sällskapsdjur, granne eller familjemedlem förstår att ditt husdjur är äldre och behöver särskild uppmärksamhet.
  • Bild med titeln Deal med House Losing i äldre hundar Steg 5
    5. Ge din hund sitt eget utrymme.Om din äldre hund plötsligt känner att den inte har tillräckligt med utrymme, kan det börja husets nedsmutsning för att markera sitt territorium.Till exempel, om du nyligen hade en bebis, fått ett annat husdjur, eller gift, kan din hund nu känna sig trånga för rymden.Ge din hund en rymlig kista och / eller bekväm hundsäng där det känns säkert.Din hund kan dra sig tillbaka till självbeklädande när det känns stressat och huskrojande incidenter kommer (förhoppningsvis) nedgång.
  • Bild med titeln Deal med House Sciling i äldre hundar Steg 6
    6. Använd sanitetsprodukter.Doggie blöjor är som vanliga blöjor, bärbara föremål som är utformade för att hantera dina äldre hundsolyckor.Detta borde vara det sista du försöker och du bör konsultera din hunds veterinär först. För att använda doggieblöjorna, släpp din hunds bakre ben genom blöjan, lyft upp den och runt bakänden och täta sedan blöjan med den inbyggda tätningsmekanismen.
  • Doggie blöjor är engångsbruk och tillgängliga högst sällskapsdjur.
  • Konsultera tillverkarens anvisningar för mer information om hur du använder din doggie blöja.
  • Metod 2 av 3:
    Identifiera orsakerna
    1. Bild med titeln Deal med House Losing i äldre hundar Steg 7
    1. Ta din hund till veterinären.Endast en utbildad veterinär kommer att kunna avgöra om ditt husdjurs hussljud beror på ett medicinskt tillstånd.Du borde ha en vanlig veterinär redan, men om du inte talar med en vän med ett husdjur eller kontakta en veterinärförening för rekommendationer.
    • American Animal Hospital Association har en veterinärdatabas på https: // aaha.Org / Pet_Owner / About_aaha / Hospital_Search / Standard.aspx.
  • Bild med titeln Deal med House Losing i äldre hundar Steg 8
    2. Läs mer om din hunds medicinska tillstånd.Om din hund suger huset oftare kan det bero på ett antal medicinska tillstånd.Din veterinär ska kunna berätta vad ditt husdjurs specifika tillstånd är och hur man löser det.När din veterinär informerar dig om ditt husdjurs tillstånd, be om resurser att lära dig mer om villkoret.Förutom information som din veterinär tillhandahåller, kolla online och på ditt lokala bibliotek för att lära dig att ta hand om ditt husdjur.Förhållanden som kan orsaka ökad hussläckning inkluderar:
  • Infektioner av tarmen
  • njursjukdom
  • njursvikt
  • urininkontinens
  • diabetes mellitus
  • Bild med titeln Deal med House Losing i äldre hundar Steg 9
    3. Lossa din hunds stress.Ökad stress kan orsaka en hund - oavsett ålder - att gå på toaletten i huset.Den vanligaste källan till stress är en förändring i hundens levnadsförhållanden, särskilt införandet av ett nytt husdjur eller ett barn.Tänk på de senaste ändringarna du har gjort i din hunds levnadsarrangemang.Var särskilt uppmärksam på förändringar som sammanföll med en ökning av husets nedsmutsning i din äldre hund.Ta bort dessa stressorer om möjligt eller hitta sätt att lindra din hunds stress, såsom:
  • Ge en tillräcklig mängd motion för din hund.Ta din hund en promenad.Ge din hund en tillräcklig tid att springa runt ute och utforska (till exempel genom att låta din hund spela på gården).
  • Metod 3 av 3:
    Stödja en äldre hunds hälsa
    1. Bild med titeln Deal med House Losing i äldre hundar Steg 10
    1. Visa inte det nedsmutsande problemet isolerat.Äldre hundar har ofta en mängd relaterade frågor som rör både känslomässig och fysisk hälsa som kan kopplas till sitt hus-smutsiga beteende.Bara för att din hund blir gammal betyder det inte att du inte kan göra någonting för att hjälpa dem.Konfrontera hundens andra hälsoproblem kan hjälpa dig att bättre hantera deras hus-nedsmutsning.
  • Bild med titeln Deal med House Swiling i äldre hundar Steg 11
    2. Leta efter ångest eller rädsla. Om du märker att din hund är upprörd av ljud som brukade bara orsaka nyfikenhet (eller framkalla ingen reaktion), eller kramas bakom möbler när en annan person kommer över, kan din hund uppleva en nedgång i förtroende.Det finns ett antal specifika förhållanden som kan orsaka ångest eller rädsla i en äldre hund, inklusive hundkognitiv dysfunktion (liknande Alzheimers) eller en nedgång i din hunds luktsinne, syn eller hörsel.
  • Var försiktig med din äldre hund om det visar att det blir rädsla eller ängslig.
  • Närma dig din hund framifrån så det kan se dig om du märker en nedgång i sin synhåll eller ljud.
  • Denna förändring i beteende kan också bero på smärta eller fysiskt obehag.Ta din äldre hund se veterinären om det blir rädd där det tidigare inte var.
  • Om din hunds syn misslyckas, försök hålla dina möbler på sin vanliga plats så din hund lätt kan hitta den och navigera i huset.
  • Bild med titeln Deal med House Swiling i äldre hundar Steg 12
    3. Leta efter aggression och irritabilitet.Vissa hundar, som vissa människor, blir grouchy i sin ålder.Din äldre hund kan bli bekämpande med andra hundar, särskilt yngre valpar.Om din hund börjar skälla, skrapa med andra hundar eller gräva på andra hundar eller människor, ta det till en veterinär.
  • Försök dessutom att minska antalet irriterande stimuli i din hunds miljö.Begränsa din hunds kontakt med andra hundar och valpar, eller vad som helst som sätter din hund på kanten.
  • Din hunds irritabilitet kan bero på smärta, hundkognitiv dysfunktion eller förlust av syn, lukt eller hörsel.Din veterinär kommer att kunna erbjuda mer råd.
  • Bild med titeln Deal med House Losing i äldre hundar Steg 13
    4. Håll ett öga ut för depression.Depression är inte ovanligt hos äldre hundar.Tyvärr kan hundar inte prata om sina känslor.Men de kommer att kommunicera att något är fel genom sina handlingar.Om din hund inte äter så mycket som det vanligtvis gör, spenderar mer tid och verkar nervös utan någon särskild anledning (bevisad genom att gå fram och tillbaka längs en sträcka av huset eller whimpering utan någon särskild anledning), det kan vara deprimerad.
  • Till Bekämpa din hunds depression, Ge fler möjligheter till spel, och ta din hund för dagliga promenader.
  • Din hund plockar också upp på känslomässiga signaler från dig, så om du känner dig blå, kan din hund också.Båda kan dra nytta av att gå om eller träffa en vän (speciellt om den vän har en hund som din äldre hund kan träffas).
  • Bild med titeln Deal med House Losing i äldre hundar Steg 14
    5. Kontrollera efter tecken på artrit.Många tecken på artrit kan vara förvirrad för depression.Till exempel, om din hund inte längre tycker om att spela de spel det brukade, kan det vara ett tecken på depression, men det kan också vara åldersrelaterad artrit och smärta i hundens ben.På samma sätt kan en artritisk hund sova mer än en hälsosam äldre hund.Men artrit kan också leda din hund att bli irriterad eller aggressiv.Slutligen kanske en artritisk hund kanske inte klättrar trappor eller hoppar på soffan eller sängen, eller kan limpa något när man går.
  • Prata med din veterinär om du tror att din hund har artrit.Din veterinär kan rekommendera livsstil och kostförändringar som kan hjälpa till.Din veterinär kan rekommendera medicinering för din hund också.
  • Ge aldrig din hund artrit medicinerad för människor.
  • Bild med titeln Deal med House Losing i äldre hundar Steg 15
    6. Få din hund regelbundna kontroller.Som hundens åldrar är det allt viktigare att vara proaktiv för att hantera din hunds hälsa för att fånga sjukdom eller medicinska tillstånd innan de blir allvarliga.Chanser för hjärtsjukdom, njursjukdom, cancer och andra sjukdomar är alla vanliga hos äldre hundar.På det sättet kommer din hund att ha ett hälsosamt och lyckligt liv och kunna njuta av sin ålder.
  • Få ut det mesta av din tid med veterinären.Om du har frågor om att ta hand om din äldre hund, var inte blyg - fråga bort!
  • Kontakta din veterinär när du har en fråga om din hunds hälsa.
  • Tips

    Hundar i åldern sju år och äldre anses vara "äldre."
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande