Hur man binder med en pionuspapegoja

Pionuspaket kan vara vänliga, kärleksfulla fåglar, men de får inte knyta till dig snabbt. Köpa en mycket ung papegoja och hand-uppfödning det själv är det bästa sättet att få en fågel att binda med dig, men du kan också bilda en kärleksfull bindning med en vuxen pionus. Om du har problem med att binda med ditt husdjurs pionus, kan du utveckla ett starkt band med det genom att mata det själv, vilket ger tid att utforska och spendera mycket kvalitetstid med din fågel.

Steg

Metod 1 av 3:
Hand-uppfödning av en baby pionus
  1. Bild med titeln Bond med en pionuspapegoja Steg 1
1. Köp en baby pionus. Fåglar som har känt dig hela livet är mycket mer benägna att binda nära med dig. Baby pionus papegojor kanske inte ser ut som prickiga som vuxna, men du kommer att kunna njuta av dem mer om de är bundna med dig. Sök på nätet eller fråga vänner för lokala pionusuppfödare som säljer hatchlings.
  • Bara köpa från välrenommerade uppfödare - annars kan du få en fågel med allvarliga hälsoproblem. Välrenommerade uppfödare kommer att låta dig besöka sina anläggningar, kommer inte att sälja fåglar tills de avvänjas och fjädras, och tar tillbaka fågeln om du inte kan ta hand om det.
  • Bild med titeln Bond med en pionus papegoja Steg 2
    2. Be om en hand-uppfödd fågel. Många uppfödare kommer att ta hatchlings bort från sina föräldrar så snart som möjligt för att höja dem för hand. Detta gör att papegojorna är mycket närmare med människor, och dessa fåglar tenderar att göra de bästa husdjurna. Fråga din uppfödare om de bygger.
  • Bild med titeln Bond med en pionus papegoja Steg 3
    3. Välj en hälsosam, utåtgående babyfågel. Papegojor som är friska och vänliga som barn kommer att göra mycket bättre husdjur som vuxna. När du går och tittar på babypapegojor, välj en som är aktiv, kräver mat, visar minst rädsla och verkar intresserad av människor. Se till att det är helt fjädrande, har ljusa ögon och har inga synliga deformiteter.
  • Bild med titeln Bond med en pionuspapegoja Steg 4
    4. Separera din papegoja från andra fåglar. Om du redan har andra fåglar, håll din baby pionus bort från dem tills din baby fågel växer och börjar Molt. Detta kommer att uppmuntra ditt pionus att binda till dig, inte till andra fåglar!
  • Även om du inte är orolig för din nya fågelbindning till dina befintliga husdjur, är en 30-dagars karantän fortfarande en bra idé att förhindra att sjukdomar sprider sig.
  • Var försiktig med att introducera din pionus till andra fåglar - vissa fåglar kan bli aggressiva! Prata med din veterinär om du aldrig har introducerat fåglar till varandra.
  • Bild med titeln Bond med en pionus papegoja Steg 5
    5. Håll din fågel minst sex eller sju gånger dagligen. Din baby pionus ska spendera mycket tid att göra fysisk kontakt med dig. Ta det ur buret och håll det försiktigt minst sex eller sju gånger om dagen. Du kan älska det, spela försiktigt med det, eller bara hålla det för ett tag tills det blir vanligt.
  • Bild med titeln Bond med en pionuspapegoja Steg 6
    6. Göra cooing eller whistling ljud för din fågel. Babyfåglar kommer att känna sig tröstade om de kan höra fågelljud. Imitera en pionus genom att cooing eller whistling försiktigt på din babyfågel. Om det verkar rädd, sluta omedelbart och prata i din normala röst.
  • Bild med titeln Bond med en pionuspapegoja Steg 7
    7. Foder din papegoja för hand. För de första månaderna av din fågel liv, ska varje måltid de äter handmatas. Det är okej att lämna några små mellanmål i sin bur om du kommer att vara borta hela dagen, men deras huvudsakliga måltider och speciellt deras godis borde komma från dig. Håll bara lite mat upp till din fågel och låt det ta det från din hand.
  • Om din fågel biter dig, straffa inte det genom att skrika eller slå den. Detta kommer bara att göra det rädd för dig.
  • Metod 2 av 3:
    Bindning med en vuxen pionus
    1. Bild med titeln Bond med en pionuspapegoja Steg 10
    1. Erbjuder din fågel godis för hand. Du behöver inte handmata måltider till en vuxen pionus, men om du matar det speciellt godis som frukt för hand, kommer det att binda dig mycket snabbare. Håll behandlingen upp mellan fingrarna och erbjuda det till din fågel. Beröm det om det tar rätt försiktigt.
    • Blåbär, sötpotatisbitar, och röd paprika är stora hälsosamma godis för pionuspaket.
    • Fetma i fåglar kan orsaka allvarliga hälsoproblem, så mata inte det för många godis! Ge en eller två små godis om dagen högst.
  • Bild med titeln Bond med en pionus papegoja Steg 8
    2. Ge din fågel massor av övervakad burfri tid. Om du har en vuxen pionus som inte är bunden till dig, är ett bra sätt att få det att värma upp till dig att låta det ha mycket tid utanför sin bur. Stäng eventuella exiter innan du låter din papegoja ut, och var noga med att hålla windows täckta. Spendera tid utanför buret med din fågel hjälper det att associera dig med speltid.
  • Om du är orolig att du har svårt att få din fågel tillbaka i buret, fokusera på att träna den till abborre på din hand innan du ger den burfri tid. Under tiden, ge det massor av leksaker i buret för att hålla det underhöll.
  • Bild med titeln Bond med en pionuspapegoja Steg 9
    3. Ge leksaker som håller din fågel upptagen. Bored fåglar kan bli stressade, listlösa och till och med deprimerade, vilket gör det mycket svårare att binda. När du är borta från buret, ge dina fågelleksaker som håller dem upptagna och psykiskt aktiva. Du kan köpa mat pussel leksaker, svängande rep, och även speglar för att hålla din fågel glad medan du är borta.
  • Bild med titeln Bond med en pionuspapegoja Steg 11
    4. Håll deras bur i ett högtrafikrum. Din pionuspapegoja behöver känna att den tillhör en flock. Du kan bli flock genom att hålla buret i en del av huset som får mycket trafik, som vardagsrummet eller en klimatstyrd uteplats. Att se dig och ditt hushåll regelbundet hjälper det att slappna av och känna dig bekväm runt dig.
  • Håll inte buret i köket - många rök från redskap, städare eller till och med vissa livsmedel är giftiga för fåglar. Prata med din veterinär om sätt att hålla ditt kök fågelskydd.
  • Bild med titeln Bond med en pionus papegoja steg 12
    5. Prata med din pionuspapegoja. Pionuspaket är inte stora talare, men att höra din röst och interagera med dig hjälper det att bli bunden till dig. Du behöver inte sitta framför buret och prata om fåglar med din papegoja - du kan helt enkelt prata om vad du gör medan du är i rummet med din fågel.
  • Till exempel, om du arbetar hemifrån, kan du berätta för din fågel om det projekt du jobbar med.
  • Bild med titeln Bond med en pionus papegoja Steg 13
    6. Hantera din fågel regelbundet. Pionus papegojor gillar inte att hållas så mycket som några andra papegojor, men hantering av din fågel minst en gång om dagen hjälper det att binda till dig. Vänta tills fågeln verkar lekfull och aktiv, ta sedan försiktigt upp den och stroke den. Om din fågel motstår, släpp och hämta det igen senare.
  • Metod 3 av 3:
    Bindning med en aggressiv papegoja
    1. Bild med titeln Bond med en pionuspapegoja Steg 14
    1. Ta din fågel till veterinären. Aggression i pionuspaket kan vara ett tecken på hälsoproblem. Om din fågel skriker högt, bita eller dykning på dig eller någon annan, ta den till veterinären för en checkup. Fråga din veterinär om det finns ett medicinskt problem. Om din fågel är i stor hälsa, fråga om det finns några beteendemetoder för att prova.
  • Bild med titeln Bond med en pionus papegoja steg 15
    2. Identifiera och ta bort potentiella stressorer. Håll ett nära öga på din fågel. Om du märker något som stör eller betonar det, separera din fågel från den. Se till att dess bur är bekväm och att det inte undviker några speciella leksaker. Om du har andra husdjur eller barn, se om de trakasserar din papegoja. Undvik att göra höga ljud i fågelns omedelbara område i några dagar.
  • Bild med titeln Bond med en pionuspapegoja Steg 16
    3. Låt din fågel ut ur sin bur regelbundet. Fåglar som är samarbetade hela tiden har en svår tidsbindning och kan bli aggressiv mot människor. Din pionus ska spendera minst tre eller fyra timmar om dagen utanför sin bur.
  • Det är bäst att dela upp tiden i morgon och kväll sessioner.
  • Håll ett nära öga på din fågel när det är ur buret!
  • Bild med titeln Bond med en pionus papegoja Steg 17
    4. Erbjud din papegoja mat. Om din papegoja är aggressiv mot människor, försök att hjälpa det att bilda positiva föreningar genom att ge det mat för hand. Du behöver inte mata det varje måltid för hand, men försök hålla en speciell behandling ut till det några gånger i veckan. Det är okej om det inte tar behandlingen - fortsätt bara att erbjuda! Över tiden, öka gradvis antalet gånger du erbjuder godis tills fågeln tar en behandling från dig om dagen.
  • Var försiktig om din fågel är ovanligt aggressiv. Pionuspaket är för små för att orsaka allvarliga skador, men deras bett kan fortfarande bryta huden.
  • Om du är orolig för bett, börja med att mata din papegoja med en träsked. När din fågel blir mer bekväm, rör gradvis skeden närmare din hand.
  • Bild med titeln Bond med en pionuspapegoja Steg 18
    5. Spendera så mycket tid som möjligt i samma rum som din fågel. Aggression i papegojor är vanligtvis på grund av rädsla eller eftersom det vill vara den dominerande fågeln. Spendera mycket tid runt din pionuspapegoja hjälper - om det är rädd, kommer det att lära dig att du inte kommer att skada det, och om det vill vara dominerande, kommer det att lära dig att du inte kommer att backa ner. Tillbringa minst fyra timmar i samma rum som din fågel varje dag.
  • Om du inte kan vara hemma i fyra timmar, försök att be andra familjemedlemmar att fylla i eller till och med göra en ljudinspelning av din röst för din papegoja för att vänja sig.
  • Bild med titeln Bond med en pionuspapegoja Steg 19
    6. Öva positiv förstärkning med godis och leksaker. Papegojor förstår inte straff som att skrika eller slå, och det kan göra aggressivt beteende värre. Om din fågel biter du, skriker för mycket, eller agerar aggressivt, försök att täcka sin bur med en filt, ta bort några godis eller gå ut ur rummet. När din fågel lugnar ner kan du erbjuda det en behandling i utbyte mot att låta dig älska det eller hålla den.
  • Du kan också försöka Clicker Träning din papegoja. När det gör något bra, använd en clicker för att göra ett ljud och sedan omedelbart ge det en behandling. Med tiden kommer din fågel att associera bullret med gott beteende, vilket gör det lättare att träna.
  • Tips

    Få alla i ditt hushåll inblandad i att ta hand om din fågel. Din pionus är mycket mindre benägna att välja bara en person att binda med om alla interagerar med det.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande