Hur man får förtroende för en aggressiv hund

Du kan stöta på en aggressiv hund när du går ute, eller den hund du äger kan börja uppvisa aggressiva beteenden mot dig. Nyckeln till att få förtroende för en aggressiv hund ligger i praktiserande tålamod och konsistens. Flytta långsamt hela tiden och presentera dig som ett icke-hot. Erbjuda godis och positiv förstärkning så ofta du kan. Titta på varningsskyltar, som växande och kom ihåg att skydda dig om det behövs.

Steg

Metod 1 av 3:
Närmar sig hunden noggrant
  1. Bild med titeln Få förtroende för en aggressiv hund Steg 1
1. Låt hunden initiera kontakt. Gå om ditt företag som vanligt och avstå från att nå ner för att röra hunden, såvida det inte visar ett direkt intresse för dig. Det är ganska möjligt att det blir alltmer nyfiken på dig och kommer att försöka nudge eller stöta på dig för kontakt. Om det händer, stå stilla tills hunden har haft sin fyllning.
  • Bild med titeln Få förtroende för en aggressiv hund Steg 2
    2. Begär ägarens hjälp. Om det inte är din hund, är det en bra idé att fråga ägaren, om det finns, om det är okej att älska djuret. De kommer i allmänhet att minska om hunden är aggressiv och då vet du att bindningen måste inträffa på avstånd, om du vill försöka alls. Om du ser en aggressiv hund som går runt utan ägare är det en bra idé att hålla ditt avstånd och ringa ditt lokala djurkontrollkontor för hjälp.
  • Med en ägare, kanske du säger, "Vilken vacker hund. Är det okej om jag sällskaps?"
  • Med en öppet fientlig och ensamkommande hund är det förmodligen inte en bra idé att komma nära nog att försöka läsa taggarna. Hunden kan bita eller skrapa dig. Vänta istället på djurkontrollen.
  • Bild med titeln Få förtroende för en aggressiv hund Steg 3
    3. Undvik att göra direkt ögonkontakt. Titta direkt i en hunds ögon kommer i allmänhet att tolkas som en aggressiv handling, som kommer att returneras i natura. Istället, försök att hitta en kontaktpunkt direkt ovanför hundens huvud. Du kan också titta på en av hundens öron eller dess krage istället.
  • Om du av misstag ser direkt på hunden, ta snabbt ögonen bort. Detta förhindrar ofta ytterligare konflikt.
  • Bild med titeln Gain Trust i en aggressiv hund Steg 4
    4. Interagera med hunden från sidan. Oavsett om du sitter, står eller hämtar, försök att placera dig själv i en icke-direkt vinkel mot hunden. Om du interagerar med hunden på ett huvudområde kan det öka aggressionen. Bli inte förvånad om hunden justerar att direkt möta dig. Om det händer, helt enkelt skifta över för att bli av kilter igen.
  • Bild med titeln Få förtroende för en aggressiv hund Steg 5
    5. Tillvägagångssätt mycket långsamt. Om du bestämmer dig för att komma närmare hunden, rör dig inte i en rak linje. Istället, gå i en båge, som syftar till att komma närmare sidan av hunden. Ta bara några steg i taget och paus om du känner några ökande tecken på aggression.
  • Bild med titeln Få förtroende för en aggressiv hund Steg 6
    6. Kasta några godis ner på marken. Att erbjuda en behandling direkt för hand är inte ett bra alternativ när du interagerar med en aggressiv hund. Men du kan kasta en handfull små godis, som små oststycken, nära hunden. Om hunden är tveksam, försök att titta på ett ögonblick för att uppmuntra det.
  • Om det inte är din hund, se till att du får ägarens tillåtelse innan du erbjuder någon mat. Det är möjligt att det kan vara på en speciell kost eller kan reagera dåligt på matbehandlar.
  • Detta är en särskilt bra metod för positiv förstärkning för hundägare att använda. Din hund kan associera dig med god mat och kan till och med se fram emot dina uppmärksamhet.
  • Bild med titeln Få förtroende för en aggressiv hund Steg 7
    7. Förlänga en enda hand för hunden att sniffa. Om du har spenderat tillräckligt med tiden med hunden för att den ska svara positivt på dig, det kan vara dags att ta nästa steg. Placera sakta dig själv närmare hunden och sedan nå ut med en enda hand. Håll det palm upp och bara sväva det i luften för lite. Om hunden sniffar dig, det är ett gott tecken. Om inte, kan du alltid försöka igen lite.
  • Var försiktig med det här steget eftersom det gör dig sårbar för en attack. Titta på hundens kroppsspråk nära. Om hunden grumlar, börjar pawing marken, eller lägger öronen tillbaka, är det förmodligen bäst att sluta och försöka igen senare.
  • Om hunden lossar tillräckligt, kan du även försöka petting det försiktigt. Men, håll din petting till sidan eller baksidan av hundens kropp. Håll dig borta från hundens ansikte.
  • Metod 2 av 3:
    Att vara konsekvent och stödjande
    1. Bild med titeln Få förtroende för en aggressiv hund Steg 8
    1. Håll patienten. Påminn dig om de positiva egenskaperna som din hund har. Det kan till exempel vara superkuddigt med sina favoritleksaker. Du kommer sannolikt att möta motgångar när du försöker bryta igenom med din hund, bara stanna kursen och fortsätta försöka göra framsteg. Om du blir för frustrerad, ge dig lite avstånd från din hund och återfå kontrollen innan du interagerar igen.
  • Bild med titeln Få förtroende för en aggressiv hund Steg 9
    2. Känn din hunds triggers. Tillbringa lite tid att observera din hunds vardagliga beteenden. Blir det rädd och blir aggressiv under åskväder? Är det rädd att ha män närmar sig? Det är arg och skyddande över mat? Karta ut de områden som leder till fattiga beteenden och försöker undvika dem. Ställ din hund för framgång.
  • Du kommer att vara på en ännu bättre fördel om du har en uppfattning om din hunds förflutna. Till exempel, om din hund står inför svält när det var yngre, kommer det sannolikt att uppvisa livsmedelsskydd. Därför kommer matningstiderna inte de bästa tiderna för ett inledande tillvägagångssätt.
  • Rabattera inte möjligheten att du kan vara orsaken till aggressionen. Det är möjligt att hunden reagerar dåligt på din mycket närvaro. Om så är fallet borde du veta att det kommer att bli hårdare att binda med det.
  • Bild med titeln Få förtroende för en aggressiv hund Steg 10
    3. Interagera i en lugn och avkopplande miljö. Hundar kan känna stress och kommer att reagera negativt på det. Håll höga distraheringar i ditt hem till ett minimum, till exempel att vända på TV: n. Begränsa stora samlingar av människor. Håll ditt hus snyggt och rent utan massor av frestande icke-hundleksaker.
  • För att göra detta arbete kommer du att vilja utnyttja hjälp av någon som bor i hushållet. Arbeta tillsammans för att vara konsekvent i dina interaktioner med din hund.
  • Bild med titeln Gain Trust i en aggressiv hund Steg 11
    4. Ge din hund sitt eget utrymme. Hundar gör bäst när de har lite privat territorium som de kan hävda som sina egna. Placera din hund i en kista för en begränsad del av dagen och lämna sedan kassen öppen och tillgänglig. Sätt alla dina hunds leksaker och mat och vattenskålar i ett område av huset. Håll detta område off-gränser för barn och andra husdjur.
  • Bild med titeln Få förtroende för en aggressiv hund Steg 12
    5. Spendera tid tillsammans avkopplande. Det är en vanlig sak för ägare att blyga bort från att spendera tid med aggressiva husdjur. Men det lämnar bara din hund med överflödig energi att brinna. Istället ta din hund på kontrollerade promenader, eller spendera tid lounging i din bakgård utan någon annan runt.
  • Bild med titeln Få förtroende för en aggressiv hund Steg 13
    6. Rådfråga med en hundtränare. Du kan antingen be en hundspecialist att komma till ditt hem eller du kan ordna att delta i en hundlydnadsklass. För hundar med svår aggression (särskilt mot andra hundar) är en privat session förmodligen det bästa alternativet, åtminstone ursprungligen. Hitta en certifierad hundtrainer i ditt område genom att söka online eller genom att kontakta den amerikanska kennelklubben (AKC) i ditt område.
  • Metod 3 av 3:
    Titta på varningsskyltar
    1. Bild med titeln Gain Trust i en aggressiv hund Steg 14
    1. Var försiktig. Var noga med att se upp för ditt välbefinnande och andra när du försöker interagera med en aggressiv hund. Vissa hundar kan lasa ut utan att fullt ut förstå vad de gör, så anledning är inte alltid effektivt eller användbart. Bara gå så långt du känner dig bekväm och vet att vissa hundar aldrig kommer att bli den stereotypa vänliga följeslagaren.
  • Bild med titeln Få förtroende för en aggressiv hund Steg 15
    2. Leta efter aggressiv inställning. När en hund blir aggressiv, kommer den att flytta sin kropp till en attackposition. Det kan crouch lägre till marken för att förbereda våren. Eller det kan lung fram och bakåt. Det kan också försöka flytta till sidan av din kropp för att förbereda sig för en blind attack.
  • Varnas om en hund ser direkt in i dina ögon och försöker bibehålla direkt ögonkontakt. Detta är avsett som ett aggressivt drag. För att försöka diffusa situationen, fortsätt att flytta blicken till en annan del av hundens ansikte, till exempel sitt vänstra öra. Men fortsätt att titta på hunden om den bestämmer sig för att röra sig mot dig.
  • Bild med titeln Få förtroende för en aggressiv hund Steg 16
    3. Leta efter oönskade herdingbeteenden. En hund kan sänka huvudet och försöka trycka mot ditt ben upprepade gånger. Eller det kan nippa i ditt ben eller fot för att få dig att flytta i en viss riktning. Dessa nips kan bli mer aggressiva om du vägrar att följa.
  • Korsa dina armar över bröstet, eller bara hålla händerna högre upp, för att undvika att nippas. Upprepa kommandot, "Nej," i en fast röst. Håll din mark eller flytta långsamt i en annan riktning, håll ögonen på hunden hela tiden.
  • Bild med titeln Få förtroende för en aggressiv hund Steg 17
    4. Var uppmärksam på svansrörelser. Svansen är en bra indikator på en hunds känslor. Det är dock lätt att felaktigt. Bara för att en hund rör sig svansen i en "Wagging" -rörelse betyder inte nödvändigtvis att det är roligt. En hund kan också "väcka" på ett agiterat sätt. Leta efter loopy, okontrollerade rörelser som en indikation på vänlighet.
  • En agiterad wag är mer styv och kontrollerad. Titta på en svans som rör sig i en tight, horisontell rörelse.
  • Bild med titeln Få förtroende för en aggressiv hund Steg 18
    5. Titta på grumlande eller tänder Baring. Det här är vad de flesta kommer att leta efter, och det är ett tydligt tecken på aggression. En hund som visar sina tänder ger dig också en varning. Om du svarar på den här varningen finns det en bra möjlighet att hunden kommer tillbaka.
  • Du kan svara med att säga, "nej," i en lugn röst. Eller du kan helt ignorera beteendet, samtidigt som du tittar på hunden. Om du väljer att backa bort för din egen säkerhet, gör det långsamt med din kropp fortfarande inför hunden.
  • Bild med titeln Få förtroende för en aggressiv hund Steg 19
    6. Kontakta en veterinär. Om du upplever några tecken på aggressivitet med din hund, är det en bra idé att träffa din veterinär och be om råd och hjälp. De kan inspektera din hund för en fysisk orsak, såsom artrit, bakom aggression och smärta. Eller kan de föreslå en viss hundtränare eller typ av träning.
  • Din veterinär kan rekommendera användningen av speciella krage och kopplar för att förhindra att hunden närmar sig eller biter på andra människor och djur.
  • Din hunds veterinär kan också rekommendera en anti-ångest medicinering för att hålla din hund lugn.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Försök att hålla dina regler för hunden konsekvent och praktisk. Att ändra reglerna kan frustrera din hund och leda till ännu mer aggression.
  • Försök inte att skynda vänskapen med hunden. Påminn dig om att ett barnsteg för dig bara kan vara ett hopp om tro på en rädd, aggressiv hund.
  • Varningar

    Om du inte kan styra din egen hund, kan du behöva få honom rehomed. Kontakta ett lokalt hundskydd för hjälp.
  • Ta inte din frustration ut på hunden genom att slå eller skrika på den. Detta kommer bara att öka hundens aggression och orsaka ett större problem.
  • Var noga med att hålla hunden bort från barn och andra husdjur tills du är säker på att det kan styra sina aggressiva uppmaningar. Även då är det förmodligen bäst att hålla ett ögon på hunden på lång sikt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande