Hur man dricker absinthe

Absintera är en tidigare förbjuden spritdryck som är gjord med Artemisia absinthium (malurt) och andra örter. Det är också känt som la fée verte (den gröna feen). Under 1800-talet blev Absinthe en mycket populär dryck i Centraleuropa, även om det var så småningom förbjudet. Efter att ha varit olagligt i många år är sann Absinthe återigen juridisk i många länder. Och som någon stor ande, det finns många dricksritualer som omger det. Prova en, försök alla - bara börja inte se grön.

Steg

Metod 1 av 7:
Välja din absint
  1. Bild med titeln Dryck Absinthe Steg 1
1. Välj en kvalitetsflaska absinthe. Absinthe görs med många olika metoder och ingredienser. Det finns flera standarder som hjälper en att avgöra om ett visst märke av Absinthe är äkta och av hög kvalitet. Det är också möjligt att göra absint, även om det här är farligt och inte rekommenderat.
  • Olika märken av absint kommer att innehålla var som helst från försumbara mängder av thujone upp till ca 35 mg / kg thujone. Se tipsen nedan för mer om Thujonens roll i Absinthe. Internationella standarder kräver att alkoholhaltiga drycker som innehåller större än 25 procent alkohol i volym innehåller inte mer än 10 mg / kg thujone, medan bitter andar kan innehålla upp till 35 mg / kg thujone. Om en absint är märkt som en bitter, kommer den förmodligen att innehålla 10 till 35 mg / kg thujone.
  • Thujone är olagligt som ett livsmedelstillsats i USA, men äkta absint som innehåller försumbara mängder av thujone kan säljas lagligt. Vintageflaskor av förbud absinthe kan erhållas, och det är känt att några av de mindre kvalitetsversionerna innehöll orimligt höga nivåer av tujon och skadliga äckerare, såsom kopparsalter, anilinfärg och antimontriklorid. Dessa omständigheter kan ha lett till Absinthes dåliga rykte.
  • 2. Var medveten om att kvalitetsbosint ska visa loucheffekten. Det är önskvärt att absintera att gradvis visa ökande turbiditet (opaqueness) eller vrid delvis genomskinligt eftersom isvatten gradvis läggs till det. Detta är känt som loucheffekten. Den looked färgen ska visa komplexitet såväl som nyans, och absintet ska inte bli ogenomskinlig snabbt.
  • Det måste emellertid noteras att inte alls kvalité absinthe kommer att vända ogenomskinlig, eftersom louche-effekten främst produceras av örterna Anise och fänkål. Absinthe smakar vanligtvis som lakrits på grund av tillsatsen av sådana örter. Louche-effekten produceras genom utfällning av växtbaserade eteriska oljor.
  • Bild med titeln Dryck Absinthe Steg 3
    3. Välj Absinthe som är gjord av naturliga, hela växtbaserade ingredienser. Den finaste absinthe är gjord med hela, naturliga örter och innehåller inga konstgjorda ingredienser som konstgjorda färger och smaker. Örterna är bara grundade så att de effektivt kan användas under destillations- och extraktionsprocesserna. Den blekagröna färgen av typisk högkvalitativ absint är förmedlad av den klorofyll som extraheras från hela, naturliga örter.
  • Absinthe som är ljusgrön kan vara artificiellt färgad. Men inte all kvalitet absinthe har en grön färg. Kvalitet Absinthe kan också vara tydlig, orange eller röd, men färgen bör ges av naturliga växtbaserade ingredienser som petite wormwood.
  • Vintage Absinthe kan ha en gult färg, eftersom klorofyllgen har bleknat över tiden. Om du har turen att få en flaska vintage Absinthe, överväga att öppna flaskan med en matforskare för att säkerställa att Anden verkligen är säker att dricka.
  • Bild med titeln Dryck Absinthe Steg 4
    4. Välj Absinthe som har ett högt alkoholinnehåll. Den bästa provsmakningen absinten faller i intervallet 45-68 procent alkohol i volym. Absinthe har traditionellt varit cirka 136-bevis. Ett mycket högt alkoholinnehåll anses inte vara överdrivet eftersom absint är traditionellt utspädd med vatten innan de dricker och det är tänkt att sippas långsamt över tiden, så att inte tillåta effekterna av alkohol att överväldiga den subtila och trevliga effekten av örterna.
  • Metod 2 av 7:
    Klassisk fransk
    1. Häll om en ounce (30 ml) av absint i ett glas. Det finns olika typer av glasögon som kan användas, några av antik eller historisk design och andra av mer modern design. Franska Absinthe glasögon, som reservoar Pontarlier-glasögon, är ganska lämpliga för den franska absint-ritualen. Olika stilar av reservoarglas är tillgängliga, men varje stil kommer att ha ett distinkt eller bulböst bottenområde som indikerar mängden absint som ska initialt hällas.
  • 2. Lägg en platt, perforerad absintsk sked över glasets kant och placera en enda kub av socker på den perforerade ytan av skeden. Detta är vanligt men är inte nödvändigt. Sockret används traditionellt för att balansera den bitteraste smaken av malrädet.
  • 3. Droppa mycket rent iskallt vatten i absinthe från en liten kruka. Denna mycket långsamma och gradvisa tillägg av vatten utgör hjärtat av den absintta ritualen och är gjort med eller utan socker. När du använder socker droppas det kalla vattnet över sockret och i drycken, vilket gör att sockret långsamt löses in i absinthe. Mycket högkvalitativ absint kan vara expert upplevt helt enkelt med iskallt vatten.
  • Tre eller fyra uns vatten tillsätts per uns av absint.
  • Isbitar kan läggas till vattenkärlet om så önskas, men var noga med att de inte faller i glaset av absint.
  • När vattnet läggs till i absinthe bör absinthe gradvis louche.
  • Absinthe fontäner användes traditionellt för att droppa iskallt vatten i absinthe drycker.
  • Brouilleur-enheter kan också användas för att automatiskt droppa vattnet i enskilda glasögon. Brouilleur placeras över glaset och vatten, isbitar eller isvatten (såväl som socker om så önskas) läggs till det. Vattnet kommer gradvis att droppa genom Brouilleur i absinthe. Brouilleur tas bort innan du dricker den beredda absinthe.
  • 4. Rör drycken med absinthe sked efter att vattnet har lagts till. Två eller tre isbitar kan läggas till den färdiga drycken, men den här övningen kan vara frowned på av absint-purister.
  • Metod 3 av 7:
    Tjeckiska eller moderna bohemiska
    1. Häll en dos av absint i ett glas, lägg sedan en sockerkub på en absintsk sked eller tesked.
  • 2. Suga sockret i absint genom att doppa det i absinthe med sked eller hälla lite absint över den.
  • 3. Tänd det absinthe-suga sockret i eld i ungefär en minut, så att sockret kan börja karamellisera. (Detta rekommenderas inte eftersom det kan vara extremt farligt på grund av den höga alkoholhalten som gör det absintta mycket brandfarligt).Om en absintsk sked används, var försiktig så att sockret gör det inte bränna, eller droppa in i absinthe, förstör dess smak.
  • 4. Häll iskallt vatten över sockerkuben innan det börjar vända brunt och brinna. Denna process bör producera loucheffekten.
  • Bild med titeln Dryck Absinthe Steg 13
    5. Använd den här metoden på lämpligt sätt. Även om den är frowed på av några Absinthe Aficionados, har denna otraditionella metod blivit populär de senaste åren. Absint med ett högt alkoholinnehåll kommer att antändas lättare, men det rekommenderas verkligen inte att avkvalitativt absint ska ställa in flame.
  • Metod 4 av 7:
    "Glas i ett glas"
    1. Placera ett litet glas fullt av absinthe (innehållande en ounce av absinthe) inuti ett större tomt glas.
  • 2. Droppa det kalla vattnet i det lilla glaset, vilket gör att innehållet i det lilla glaset överflödar in i det större glaset. När de tre eller fyra uns vatten har tillsatts kommer det stora glaset att innehålla absint och vattenblandningen, medan det lilla glaset bara innehåller vatten.
  • 3. Ta bort det lilla glaset från det större glaset innan du dricker absintet från det större glaset.
  • Metod 5 av 7:
    "Backdräkt"
    1. Observera att den här metoden kan vara farlig Om det görs felaktigt. Eftersom det innebär att den lyser den absinthe i brand och sedan placera din handflata över skottglaset för att släcka flamman, är du ganska bokstavligen leker med eld. Om du är osäker på anvisningarna eller känna sig osäkra om tanken på att utföra dem, försök inte. Du lägger dig bokstavligen med eld.
    • Förstår också att denna metod innebär att dricka ett skott av absinthe rak, utan utspädning. Eftersom absint kan vara en otroligt stark alkohol, rekommenderas denna metod inte för lätta drinkers.
  • 2. Få ett litet skottglas och fyll i ¾ av det med absinthe. Se till att Absinthe inte fyller skottglaset helt. Se också till att handflatan passar bekvämt över hela fälgen av skottglaset. Du kommer inte att kunna utföra BackDraft-tricket om glasets fälg är större än din handflata.
  • 3. Med en match eller en lättare, sätt eld på skottet av absint. Flamman ska ta omedelbart och bränna lätt på grund av alkoholinnehållet i absinthe.
  • Notera: Låt inte den absinttera under en lång tid.Dåliga saker kan hända längre du låter den absintta bränningen. Skottglaset blir varmare, vilket ökar risken för att bränna din hand. Flammen bränner också bort absinthe alkohol och örter, förstör de känsliga smakerna.Även ditt glas kan spricka om du låter flammen brinna för länge, eller, om du använder en plastkopp, kan den smälta (och även släppa plastlökar).
  • 4. Snabbt placera din handflata över skottglasets fälg, som täcker det helt och släcker elden.Gör det inte längre än 5 sekunder efter att ha ställt dricken ablaze. Du borde känna en sugeffekt om du placerar handen över hela fälgen av skottglaset.
  • Även om du skulle tro att det skulle brinna för att placera din hand över flammen, är flammen ganska omedelbart choked ut eftersom det inte längre har något syre att fungera som bränsle. Kontakta, denna process bör inte skadas alls om du inte låter absinthe bränna i mycket lång tid.
  • Bild med titeln Dryck Absinthe Steg 21
    5. Ta med skottglaset till näsan, bryta långsamt suget och andas i alkoholånga som produceras av flamman. Ta lätt bort en del av din handflata från skottglaset istället för att ta bort hela handen på en gång.
  • Bild med titeln Dryck Absinthe Steg 22
    6. Sipp eller skjuta skottet av absinthe. Njut av det på fritiden eller ner i ett föll swoop.
  • Metod 6 av 7:
    Snyggt absint
    1. Bild med titeln Dryck Absinthe Steg 23
    1. Drick absinthe rak (snyggt). Det kan vara idealiskt att smaka på vintage Absinthe snyggt, eftersom det gör det möjligt för en att utvärdera några av de särskilda nyanserna av ett visst prov av absint.
  • Bild med titeln Dryck Absinthe Steg 24
    2. Tänk på att detta inte är vanligt på grund av den mycket höga alkoholhalten i traditionell absint.
  • 3. Kom ihåg att louche-effekten är en mycket viktig kvalitet hos absinthe, och bör därför upplevas vid beredning av kvalitet Absinthe.
  • Metod 7 av 7:
    Njuter av absint i cocktails
    1. Prova en död på eftermiddagen. Enkel och sofistikerad, denna drink var berömd av Ernest Hemingway. Quoth den amerikanska mästaren: "Häll 1 jigger av absint till ett champagneglas. Lägg till iced [Brut] champagne tills den uppnår rätt opalescerande mjölk. Drick tre till fem av dessa långsamt."
  • Bild med titeln Dryck Absinthe Steg 27
    2. Prova en Absinthe Sazerac. Sazerac, skapad av Antoine Amédée Peychaud i början av 1800-talet, är en av de äldsta kända cocktailerna. Lägg till lite absint till detta stellära recept för att få det att verkligen stå ut.
  • Lägg till tre bindestreck absint till ett hinkglas nästan fyllt med isbitar. I en cocktailskakare med is, blanda kraftigt:
  • 2 ounces osocalis brandy
  • ¼ uns enkel sirap
  • 2 dashes peychauds bitters.
  • Häll innehållet i cocktailskakare i hinkglas. Rör lätt och torka fälgen med citronskal innan du lägger till det som en garnering. Färdiga.
  • Bild med titeln Dryck Absinthe Steg 28
    3. Prova en absinthe sur. Med hjälp av färsk citronsaft par snyggt med örterna i absinthe och botanikerna i gin. Prova den här intressanta cocktailen om du har färska citroner, absinthe och gin praktiskt!
  • Blanda följande kraftfullt i en isfylld cocktailskakare och stam i ett martini-glas:
  • ½ oz. absintera
  • 1 tesked caster socker
  • ¾ oz. citronsaft (juice 1/2 citron)
  • 1 oz. gin.
  • 4. Prova Rosalie`s Hot French Kiss. Förbered dig för att åtgärda Absinthe med den klassiska franska metoden. Byt iskallt vatten med varmt mintte. Fortsätt med den franska metoden. Njut av!
  • 5. Har ett Kalashnikov skott.
  • Placera 1/2 citron vodka i ett skottglas. Fyll 1/2 med absint.
  • Flyta en skiva citron på toppen.
  • Placera en sockerkub ovanpå citronen.
  • Dropp på mer absinthe.
  • Lätta det i brand.
  • Blås ut flamman eller använd bakgrundsmetoden för att sätta din handflata över koppen.
  • Drick skottet.
  • Tips

    Köp Absinthe som har producerats av ansedda, traditionella europeiska destillatorer. Frankrike, Spanien, Schweiz och Tjeckien producerar äkta, högkvalitativ absint.
  • Malurt är ganska bitter, och de extra örterna används för att förbättra och maskera den bittera smaken av absinthe. Kvalitet Absinthe destilleras också med vissa metoder för att producera en mindre bitter produkt. Som fin konjak, "hjärta" av destillationen ska användas för den finaste absint, medan "huvuden" och "skräddarsydda" av destillationen (början och slutet på destillationsprocessen) används för att göra absint-ordinär av lägre kvalitet eller används för att bearbeta (suga) växtbaserade macerationen. Men autentisk absint ska ha en något bitter smak, eftersom den här bitteraste smaken är en indikation på att Wormwood har använts.
  • Malurt och andra örter kan tillsättas under olika stadier av den absinterade produktionsprocessen, och olika produktionsmetoder utnyttjas. Detta resulterar i olika smaker, varierande slutliga absintfärg och variabla koncentrationer av thujon. Som sådan producerar olika absint destillatorer absint som innehåller höga nivåer av tujon, medium till låga nivåer av tujon och försumbar nivå av thujon.
  • Några moderna absint destillerier producerar absint som liknar pre-förbud absint. Eftersom Absinthe var förbjuden under en sådan lång tid, är konsten att absintera produktionen fortfarande undersöktes och lärdes om. Som sådan produceras en del mycket högkvalitativa absinthe med användning av antikvitetsförbudsdestillationsutrustning samt historiska recept och tekniker. Några av Pre-Ban Absinthe Production Techniques var tydligen ganska komplexa och är svåra att reproducera.
  • Kvalitet Absinthe görs genom att använda örter under destillationsprocessen. De örter som används under denna process används inte för att ge den karakteristiska färgen till den absintta. Färgen skapas senare under den absinterade produktionsprocessen när örter bara blötläggs i den alkohol som redan har destillerats med örter. Detta kallas en växtbaserad maceration (utan efterföljande destillation). Nedre kvalitet Absinthe är väsentligen gjord av en växtbaserad maceration, och inga örter används under destillationsprocessen. Mycket lågkvalitets Absinthe kan göras med hjälp av billiga växtbaserade extrakt eller essenser, liksom konstgjorda smaker och färger. En sådan absinthe kan faktiskt vara ganska dyr och märkas med något vilseledande information. Traditionella Absinthe Recept kräver en maceration av naturlig, hel malmträ och andra örter som anis, lakrits, hyssop, veronica, fänkål, citronbalsam och angelica. En initial maceration kan destilleras, då den resulterande alkoholen kan användas för en efterföljande macerering som inte destilleras.
  • När du köper Absinte och Absinthe-relaterade produkter, var noga med att läsa produktetiketter eller följa råd av betrodda Absinthe Connoisseurs.
  • Om du inte gillar lakritsmaken av traditionell absint, finns det olika märken av absint som görs utan anis och andra örter som ger lakrits smak att absintera.
  • Den primära aktiva botaniska beståndsdelen i Absinthe har ansetts förrän nyligen vara tujon. Det är emellertid debatt att push- och dragseffekten av de många örter som valerianrot till exempel, vilket är en depression och den stimulerande effekten av andra örter som används i sin produktion, kan helt enkelt vara på jobbet. Thujone är härledd från Wormwood, även om sorter av malurt som odlas i vissa geografiska platser får inte innehålla märkbara eller betydande mängder av thujon och andra botaniska ämnen som gemensamt salvia innehåller mycket högre koncentrationer. Som sådan behöver autentisk absint som är gjord med storormrä inte innehålla mätbara mängder av thujone. Romerska eller petite wormwood (Artemisia Pontica) Innehåller också tujon, och används vanligen förutom Artemisia absinthium. Artemisia absinthium bör användas under den primära destillationen av absint, medan Artemisia Pontica Kan användas för att naturligt färga destillerad absint. Thujone kan extraheras under destillations- och färgprocesserna.
  • Varningar

    Drick alltid alkoholhaltiga drycker på ett ansvarsfullt sätt. Kör inte eller använd tunga maskiner medan din dom är försämrad.
  • Absinthe som är märkt som en "bitter" Kan innehålla en relativt stor mängd thujone, kanske upp till 35 mg / kg.
  • Konsumera aldrig masmwood extrakt eller olja, eftersom det är mycket giftiga och kan vara dödliga.
  • Drick aldrig absint bara för att den innehåller thujone. GABA-typens hjärnreceptorer som thujon verkar på är också agerade på eller påverkas av antioxidantpolyfenolflavonoider. Dessa flavonoider är inte giftiga som tujon, och finns i icke-toxiska örter som kamille och valerian.
  • Absinthe har ett högt alkoholinnehåll.
  • Absinthe som innehåller höga nivåer av thujone kan vara skadliga och mer än troligt "badkar" eller hemlagad sort och inte det autentiska objektet. Thujone är giftigt, speciellt när höga koncentrationer konsumeras. Thujone är en konvulsiv och binder till gamma-aminobutyry-syra A (GABAA) receptorer i centrala nervsystemet. Nivån på Thujon i europeisk absinthe är reglerad, och sådana särdrag är inte trodde att vara skadliga. Absinthe är inte ett olagligt läkemedel, även om tujon är reglerad på grund av dess potentiella toxicitet. Det rekommenderas inte att man dricker mer än tre eller fyra portioner av absint i ett sittande. Det akuta intaget av absinthe anses inte vara skadlig, men kronisk, långsiktig konsumtion kan orsaka skada som med någon annan alkohol.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande