Hur skickas antika skridskor

När skridskoåkning har vuxit och utvecklats som en aktivitet och sport över tusentals år har isskridskor själva förvandlat och utvecklats i både struktur och stil. Om du har snubblat över ett par antika eller vintageskridskor kanske du vill veta hur gammal de är innan du lägger dem till din personliga samling. Medan det är bäst att konsultera en professionell för att bedöma dessa reliker, kan du ungefär uppskatta åldern för dina skridskor genom att noggrant studera materialet som används för att göra dem, liksom stilen på skridskan själv.

Steg

Metod 1 av 2:
Studerar materialet
  1. Bild med titeln Antique Ice Skates Steg 1
1. Observera att skridskor gjorda med djurben kan datera tillbaka tusentals år. Kontrollera skatebladet för att se om den är konstruerad av ett stort djurben, som en hjort, häst eller ox. Dessutom, se om benet har läderband eller snören som borras eller på annat sätt är fästa vid själva skridskor. Observera att dessa skridskor inte kommer att vara väldigt skarpa, och används mer för kust längs isen. Tyvärr finns det inget exakt sätt att datera denna typ av utrustning - men du kan anta att skridskor skapades bce.
  • Djurbenskridskor tenderar att vara benvita eller lite gula i färg.
  • Traditionellt skulle bosättare använda en pinne eller en pol för att ge riktning och stabilitet på isen, eftersom benskridorna inte kunde användas på egen hand.
  • Eftersom dessa skridskor är mycket gamla är det osannolikt att du kommer att snubbla över dem var som helst.
  • Bild med titeln Antique Ice Skates Steg 2
    2. Placera träskridskor med ett metallblad mellan 13 och 18th century. Undersök basen av din skridsko och se om den liknar ett träblock. Liknande förhistorisk utrustning hade träskridskor läder snören eller band som är fästa vid basen, med tillsats av ett metallblad fäst vid botten av träet. Medan det inte finns något sätt att datera dem exakt kan du anta att träskridskor byggdes någonstans mellan 13 och 1700-talet, innan metall och tyg användes mer.
  • Vissa träskridskor har en krökt kant längs tån, vilket innebär att de var gjorda efter 1500-talet.
  • Eftersom dessa skridskor före det 19th century, kommer du förmodligen inte att komma över någon i din sökning efter antikviteter.
  • Bild med titeln Antique Ice Skates Steg 3
    3. Datum skridskor med läderband och trä sålar till slutet av 1800-talet. Undersök basen av dina skridskor för att se hur sålarna konstruerades. Observera att skridskor gjorda runt slutet av 1800-talet och 20-talets tur tenderade att vara moded med trä istället för metall. Mot skateens häl, leta efter en synlig skruv eller skruvhål som skulle ha anslutit skate till en persons boot.
  • Äldre skridskor var inte utformade som enskilda skor. I stället var de förlängningar som skridskoberen fästes på sin start.
  • Bild med titeln Antique Ice Skates Steg 4
    4. Associera emaljerade metallskridskor med slutet av 1800-talet. Undersök metallytan av din antika skridskoåkning för att se om den har en glasyr eller emalj överdriven. Medan emaljbeläggningen inte ser så snyggt och smidigt som det gjorde när det var först tillverkat, borde det fortfarande vara närvarande på ytan av stålet.
  • Emaljerade metallskridskor var bilagor som skridskan kunde passa sin start eller sko i.
  • Bild med titeln Antique Ice Skates Steg 5
    5. Identifiera metall tå plockar som en 1900-tals innovation. Titta längs skateens spets för att se om bladets kurva är taggad eller slät. Om en barb är närvarande på skridskan, notera att denna del är känd som en tåplocka, vilket hjälpte att moderna åkare börjar utföra hopp medan konståkning.
  • Eftersom Toe Picks var utformade för mer uttrycksfull skridskoåkning, var de inte nödvändiga eller inkluderade i äldre skridskor.
  • Bild med titeln Antique Ice Skates Steg 6
    6. Observera att skridskor med skruvade blad är från 20-talet. Om dina skridskor grovt liknar en modern figur eller hockeyskate, notera att skodonen sannolikt gjordes inom förra seklet eller så. Vänd över skate för att titta på botten av bagaget och se om det finns skruvar som förbinder bladet till resten av skon. Om så är fallet kan du datera din start till någon punkt på 1900-talet.
  • Metod 2 av 2:
    Undersökning av olika skate-stilar
    1. Bild med titeln Antique Ice Skates Steg 7
    1. Observera att antika racingskridskor gjordes efter mitten av 1800-talet. Kolla botten av din skridsko för att se om bladet är rakt, även och mycket längre än basen av själva skridskor. Om så är fallet, kan du säkert anta att du har en racingskate istället för en traditionell figur eller hockeyskate. Eftersom dessa skridskor inte var moderniserade fram till mitten av 1800-talet, kan du anta att dina skridskor gjordes någon gång efter.
  • Bild med titeln Antique Ice Skates Steg 8
    2. Datum hockey skridskor till 1866 eller tidigare. Kontrollera basen på dina hockeyskridskor för att undersöka bladet. Se om bladet har en brant kurva, eller om bladet är rakt och även längs basen av skate. Om bladet är krökt längs den främre halvan, var din skridsko troligen utformad för hockey.
  • Originalhockeyskridskor var sammansatta av en kort uppstart. Det var inte förrän 1890-talet att stödremmarna tillsattes till skridskorna.
  • Bild med titeln Antique Ice Skates Steg 9
    3. Associate Metal Clamp skridskor med slutet av 1800-talet. Känna sig längs basen av din skridskoåkning för att se vad den är gjord med. Om skateens sålar och fälgar är strabblösa och helt utrustade, kan du anta att de är klämskridskor. Många av dessa skridskor skapades mellan 1870-talet och 1890-talet, så du kan datera dem till den specifika era.
  • När smeknamnet föreslår, hade dessa skridskor klippa eller "kläm" bilagor som skulle ansluta dem till skridskytten.
  • Bild med titeln Antique Ice Skates Steg 10
    4. Observera att bandskridskor gjordes i början av 1900-talet eller tidigare. Undersök basen av skate för att se om den använder läderremmar, spännen eller skruvarna för att ansluta till skridskorens start. Om du ser dessa mekanismer kan du säkert anta att din skridskoåkning gjordes i slutet av 1800-talet eller början av 1900-talet, eller eventuellt före då. Om din skridsko använder läder snören istället för band eller skruvar, kan det datera tillbaka till 1200-talet genom 1700-talet.
  • Läder snören är förknippade med mycket gamla skridskor, medan spännen, remmar och skruvar är modernare innovationer.
  • Bild med titeln Antique Ice Skates Steg 11
    5. Kontrollera metallverket för något tecken på ett varumärke eller etikett. Om du misstänker att dina stövlar gjordes under 20-talet, kolla längs bladet för att se om det finns en logotyp som emblazoned på skate. Om du upptäcker någon särskiljande logotyp eller funktion på skridan, sök den online för att se om företaget fortfarande finns, och när de specifikt drivs.
  • Till exempel, om din skridska har "Harlick" -logotypen på den, kan du anta att de gjordes någon gång efter 1935.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande