Hur man är beredd på naturkatastrofer

Tanken på en naturkatastrof kan vara skrämmande, men du kan förbereda dig och din familj med några enkla steg. Även om du kanske inte vet vilken typ av katastrof som ska slå eller när, om du tar dig tid att förbereda dig för flera möjliga scenarier, är du redo i händelse av en nödsituation.

Steg

Metod 1 av 3:
Skapa en plan
  1. Bild med titeln var beredd på naturkatastrofer steg 1
1. Fyll i en nödplan. Skapa en beredskapsplan för din familj i händelse av en naturkatastrof. Inkludera hushållsinformation, utomordent kontakter och skola, arbetsplats och barnomsorgskontaktinformation och akutupplevelser. Lägg till dina evakueringsvägar och skyddsplaner också. Flera webbplatser har mallar för beredskapsplaner, som https: // redo.GOV / MAKE-A-Plan.
  • Bild med titeln Var beredd på naturkatastrofer Steg 2
    2. Diskutera hur man förbereder och svarar på mest sannolika katastrofer. Betrakta scenarier för de händelser som sannolikt kommer att hända i ditt område. Se till att alla i din familj vet hur man reagerar på olika katastrofer, inklusive tornados, orkaner, översvämningar, bränder, Vinterstormar, och strömavbrott. Peka på de säkraste fläckarna i ditt hem för varje typ av katastrof.
  • Till exempel, göra en nödplan för en översvämning om du bor nära en vattenväg, eller en nödplan för en vinterstorm om du bor i ett kallt klimat.
  • Den högsta nivån i ditt hem är den säkraste platsen under en översvämning, medan den lägsta nivån är säkraste under en tornado, till exempel.
  • Bild med titeln Var beredd på naturkatastrofer Steg 3
    3. Identifiera 3 sätt att få varningar. Sirens är i allmänhet otillräckliga varningar för naturkatastrofer. Men i händelse av ett strömavbrott kan du inte bara lita på din tv- eller fast telefon för varningar, antingen. Registrera dig för att få nödsituationer från din lokala myndighet via textmeddelande eller e-post. Du bör också ha en batteridriven AM / FM-radio (och extra batterier) till hands också.
  • Bild med titeln Förberedd för naturkatastrofer steg 4
    4. Bestäm de bästa evakueringsrutterna. Identifiera alla poster och utgångar i ditt hem och planera hur du ska evakuera ditt hem (med bil eller till fots, till exempel). Bestäm var du ska gå i händelse av att du inte kan stanna kvar i ditt hem eller ens i din region. Därefter kartlägger du flera rutter för att komma ut ur din stad och stat eller region. Var noga med att korta alla dina familjemedlemmar om evakueringsstrategier och utgångsplaner.
  • Det är viktigt att ha flera alternativ om vägar är skadade under en katastrof.
  • Bild med titeln var beredd på naturkatastrofer steg 5
    5. Bestäm hur familjemedlemmar kommer att kommunicera. Kom upp med en kommunikationsplan om du är separerad i händelse av en katastrof. Du kanske vill ge varje familjemedlem med en förbetald mobiltelefon och laddare, till exempel. Gör ett kontaktkort för varje familjemedlem så att de har alla telefonnummer och adresser de kan behöva.
  • Textmeddelanden är mer tillförlitliga än telefonsamtal under nödsituationer. Se till att barn vet hur man använder en mobiltelefon och skickar ett textmeddelande.
  • Bild med titeln bereddes för naturkatastrofer steg 6
    6. Välj flera mötesplatser. Om alla dina familjemedlemmar inte kan nå en utsedd mötesplats, bör du ha flera kontingemang. Välj en plats i ditt grannskap eller nära ditt hem såväl som en som ligger utanför staden. Planera att träffas på närmaste plats i händelse av en nödsituation och hålla platsen utanför staden som en säkerhetskopia om en katastrof hindrar dig från att träffas på den primära platsen.
  • Bild med titeln Bearbetad för naturkatastrofer Steg 7
    7. Run Practice borrar. Det är viktigt att träna vad man ska göra i händelse av en naturkatastrof, speciellt om du har barn. Varje år bör du göra en träningsborr för varje typ av katastrof som kan uppstå.
  • Till exempel, genomföra en hembrandborr Om du bor i ett område som är benäget att torka och brända.
  • Metod 2 av 3:
    Förpackning av ett nödsats
    1. Bildbetaget är förberedd för naturkatastrofer steg 8
    1. Packa en 3-dagars utbud av nonperishable mat och vatten. Välj matvaror med lång hållbarhet, som konserver och förpackade Pantry-artiklar. Välj objekt som inte kräver kylning, men även de som behöver lite matlagning om du inte har makt på grund av en katastrof. Förvara 1 gallon (3.8 l) vatten per person (och per husdjur) per dag. Glöm inte formel och flaskor om du har ett spädbarn, liksom sällskapsdjur för alla husdjur.
    • Kranvatten kan vara osäkert att dricka i händelse av en katastrof, så var noga med att inkludera gott om renat vatten i flaskor eller krukor.
    • Konserverad soppa, tonfisk, nötter, torkad frukt, nötkött, nötsmutter, proteinstänger, spannmål, pulveriserad mjölk, torr pasta och förpackade kakor är bra alternativ.
    • Glöm inte att packa en burköppnare, redskap, rätter, vattentäta matcher och en lägerkamin, om möjligt.
    • I det lägsta bör du ha en 3 dagars leverans av mat och vatten redo, men det är bäst att lagra tillräckligt för 2 veckor.
  • Bild med titeln Förberedd för naturkatastrofer Steg 9
    2. Inkludera kläder, skor och toalettartiklar. Packa en 3-dagars utbud av kläder (inklusive flera lager), strumpor och ett extra par skor för varje familjemedlem. Toalettartiklar, som tvål, schampo, feminina produkter, toalettpapper, tandborstar, tandkräm och deodorant bör också inkluderas. Lägg till blöjor och torkdukar om du har små barn.
  • Bild med titeln var beredd på naturkatastrofer steg 10
    3. Lägg till skydd och säkerhetstillbehör. Packa nöddäck, sovsäckar och ett tält eller två om du inte kan stanna i ditt hem. Ett mångsidigt verktyg (som en kniv / fil / tång / skruvmejsel combo), och en visselpipa skulle också vara praktiskt att ha i ditt kit.
  • Bild med titeln Förberedd för naturkatastrofer Steg 11
    4. Förpackning Elektronik och batterier. Inkludera flera ficklampor, en AM / FM-radio och extra batterier. Du kanske också vill inkludera en förbetald mobiltelefon med en laddare om din fast telefon eller mobiltelefon inte fungerar under en naturkatastrof.
  • Bild med titeln Var beredd på naturkatastrofer steg 12
    5. Inkludera läkemedel och ett första hjälpen kit. Recept och receptfria läkemedel ska ingå i ditt kit. Lägg till en grundläggande första hjälpen-kit som innehåller snabba ispaket, bandage, antiseptisk salva, sax, tejp, ett suturkit och så vidare. Packa extra glasögon eller kontaktlinser och lösning, och någon annan medicinsk suppliesthat kan behövas, som en sockerrör eller hörapparater med extra batterier.
  • Du kanske vill inkludera en fältmedicinsk handbok samt en veterinärmedicinsk handbok om du har husdjur.
  • Bild med titeln Förberedd för naturkatastrofer Steg 13
    6. Lägg till kontanter, kartor och extra nycklar. Det är en bra idé att lagra lite pengar i din nödsats. Lägg till en blandning av små och stora räkningar om bankerna eller bankomarna är stängda. Du bör också inkludera kartor över området samt ett extra hus och bilnyckel.
  • Bild med titeln Förberedd för naturkatastrofer steg 14
    7. Förvara satsen på en sval, torr plats. För att försäkra din mat och vatten så länge som möjligt, lagra inte ditt kit nära direkt solljus, överskott av fukt eller fluktuering av temperaturer. Det ideala temperaturområdet är från 40 ° till 70 ° F (4 ° till 21 ° C). Medan badrum och kök inte är bra alternativ, kommer källare och garderober att göra det bra.
  • Du kan välja att förbereda ett andra kit och lagra den i din bil, om så önskas.
  • Bild med titeln förberedd för naturkatastrofer steg 15
    8. Sätt viktiga papper i en brandbeständig och vattentät låsbox. Viktiga papper kan gå vilse i en naturkatastrof, så fyll i rutan med kopior av varje familjemedlems ID samt födelsecertifikat, pass, gärningar och titlar. Du kan också inkludera försäkringspapper, immuniseringsrekord och en kopia av din familjer för familjen. Lägg till en lista med telefonnummer och adresser för familjemedlemmar och andra viktiga kontakter,.
  • Håll både lådan och nyckeln i din nödsats.
  • Alternativt kan du skanna viktiga dokument och lagra dem på minnepinne inuti en vattentät behållare i ditt kit.
  • Bild med titeln var beredd på naturkatastrofer steg 16
    9. Rotera objekten regelbundet. För att säkerställa kläder och skor passar och mat och medicin inte löper ut, bör du rotera ut objekten varje år eller två. Köp nya leveranser för dina förpackningar och använd de befintliga leveranserna för dina dagliga behov.
  • Metod 3 av 3:
    Övervakning av potentiella katastrofer
    1. Bild med titeln Bearbetad för naturkatastrofer Steg 17
    1. Känna igen potentiellt hotande situationer. Titta på nyheter och väderrapporter i din region så att du kan vara medveten om potentiella katastrofer i området. Du kan också ladda ner appar för din smartphone, som Natural Disaster Monitor eller Weather Underground, som kommer att varna dig om potentiella katastrofer nära din plats.
  • Bild med titeln Bearbetas för naturkatastrofer Steg 18
    2. Förbered familjemedlemmar för vad som kan hända. Om din familj är utsatt för exponering för en naturkatastrof, förklara för dem vad som händer. Granska din beredskapsplan så att alla vet vad man ska göra i händelse av en katastrof. Se till att du är beredd att antingen skydda på plats eller evakuera, om det behövs.
  • Bild med titeln Bearbetad för naturkatastrofer Steg 19
    3. Spåra utvecklingen av överhängande katastrofer. Kolla tillbaka med din nyhetsstation ofta så att du kommer att vara medveten om förändringar i väder eller förhållanden som kan ändra en katastrof. Registrera dig för att ta emot varningar eller uppdateringar från din lokala myndighet eller väderstjänst så att du kommer att bli välinformerad om vad som händer.
  • Bild med titeln Förberedd för naturkatastrofer Steg 20
    4
    Evakuera före katastrof strejker, om möjligt. Om faran är överhängande i ditt område, evakuera innan det slår. Din lokala myndighet eller myndighet kan beställa evakueringar om en naturkatastrof är hotande, så var noga med att följa instruktionerna. Om du inte kan evakuera, skydd på plats tills det är säkert att lämna området.
  • Tips

    Om du bor i ett område som är benägen för katastrofer som orsakar förlängda strömavbrott, överväga att hålla en bärbar generator med en kapacitet på minst 5700 watt till hands.
  • Fyll flera 5 gallon (18.9 l) plastgasbehållare med bensin för att driva generatorn. Lägg till stabilisator till bensinen för att bevara det och kom ihåg att rotera det regelbundet.
  • I händelse av en stor katastrof, var noga med att ha en AM- eller FM-radio eftersom cellen och Wi-Fi sannolikt kommer att vara nere.
  • Medan en katastrof kan vara skrämmande, kommer panik att göra dina chanser att komma igenom det värre. Att bo clam, tugga lite tuggummi eller suga på hårt godis. Läs en bok. Om du är rädd, prata och uttrycka din oro. Om du fortfarande har WiFi, använd internet för att prata med dina vänner.
  • Lämna allt bakom i händelse av en katastrof. Du och din familj är väldigt viktigare än din bärbara dator.
  • Varningar

    Ljus, lyktor och flamlampor är endast för utomhusbruk. De ska inte användas inomhus, speciellt om du har en gasspis eller en gasvärmare.
  • Om du ansluter din generator i strömförsörjningen, se till att du stänger av huvudbrytaren och håller generatorn utanför.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande