Hur man undviker fara under civil oro

Civil oro eller civilstörning, är en fördelning av det normala samhället som leder till upplopp, våld eller andra slags störningar, och är ofta slutligen undertryckt av väpnade regeringstjänstemän. Civil oro kan hända var som helst, som de senaste upploppen på platser som varierade som Dubai, Ferguson, Paris och San Bernardino föreslår - allt som krävs är tillräckligt med människor - och kan hända av olika skäl, som politisk oro, väder, eld och socioekonomisk instabilitet.Det finns tekniker för att undvika fara om du befinner dig mitt i en civil oro i hemmet eller utomlands, liksom tekniker för att vänta på orolen och vara säker i efterdyningarna.

Steg

Metod 1 av 5:
Undvik fara helt och hållet
  1. Bild med titeln Undvik fara under det civila oroliga steg 1
1. Stanna hemma.De flesta experter är överens om att den säkraste platsen att vara under en civil orördolycka är i ditt hem.Att hålla sig hem håller dig ut ur kaoset och låter dig också försvara din plats, om du behöver.Gå inte tillbaka för att ta reda på vad som händer och försena dig inte om du är ute.
  • Du kan och bör förbereda dig för nödsituationer, som civil oro, dåligt väder eller någon annan massa händelse.Att stanna hemma gör att du effektivt kan utnyttja dina resurser samtidigt som du håller dig säkrare från fara.
  • Bild med titeln Undvik fara under det civila oroliga steg 2
    2. Skapa ett säkert rum.Ett säkert rum är ett speciellt utformat rum i ditt hem som uppfyller fondbyråns (FEMA) -standarder och är praktiskt taget ogenomtränglig för externa problem, såsom väderincidenter, brand eller looters.
  • FEMAs riktlinjer säkerställer främst att ditt säkra rum är väderbeständigt.Du kan dock befäst ditt rum för ytterligare standarder, till exempel brandsäkerhet eller kula.
  • Bild med titeln Undvik fara under det civila oroliga steg 3
    3. Befäst ditt hus.Många experter är överens om att du också bör stärka ditt hem, oavsett om du väljer att installera ett säkert rum eller inte.Förstärkning av ditt hem betyder att du stärker sina hinder, bara om de oroliga händelserna spolas över till din plats.
  • Investera i ett säkerhetssystem som innehåller externa kameror.Detta kommer att erbjuda dig en ytterligare försvar.
  • En populär, grundläggande befästning ersätter standardfönster med slagfast glas.
  • Bild med titeln Undvik fara under det civila oroliga steg 4
    4. Hållas informerad. En fördel med vår digitala ålder är att vi kan hålla kontakten ganska enkelt och har 24-timmars tillgång till nyheterna.Gör det till en punkt att läsa upp eller lyssna på vad som händer globalt, nationellt och lokalt.Att hålla sig informerad om aktuella händelser och eventuella situationer som potentiellt kan utvecklas till civila oro ger dig mer tid att se till att du och din familjs säkerhet.
  • Många nyhetsorganisationer har applikationer för smarta telefoner som skickar dig varningar om stora nyheter bryter i ditt område.
  • Se till att du inte bara är beroende av Internet för din information.Om en civil orosituation kvarstår kan du förlora internet och cellåtkomst.
  • Överväg att köpa en batteridriven eller handvridningsstyrd radio för att hålla sig informerad om du förlorar el.
  • En polisskanner tillåter dig att höra polisradiotrafik, vilket kommer att varna dig för några situationer långt innan de sänds av media.
  • Metod 2 av 5:
    Utveckla en plan
    1. Bild med titeln Undvik fara under det civila oroliga steg 5
    1. Lager resurser.Huruvida civilstörningen är kort, varar i dagar, eller till och med veckor, behöver du tillgång till grundläggande nödvändigheter.Detta särskilt viktigt eftersom du inte kommer att kunna gå ut och fylla på dina leveranser.Planera framåt, tänk på vad din familj behöver (inte vill) och lagra på lämpligt sätt.
    • Se till att du har tillräckligt med vatten för alla medlemmar i din familj.Den genomsnittliga vuxna drinkar en halv gallon per dag och barn, sjuka människor och gravida kvinnor dricker mer än det. Det är säkraste att lagra förpackat vatten, och glöm inte att ta hänsyn till dina husdjur också.
    • Förvara tillräckligt med mat för din familj för att överleva flera dagar och kom ihåg att överväga kostbegränsningar, som celiaki eller allergier. Välj mat med den mest näring och längsta hållbarhetslivet, som konserverad grönsaker, gryta och pulveriserad mjölk.Vissa livsmedel kan till och med lagras på obestämd tid.
    • Håll en 30-dagars leverans av läkemedel till hands, om du kan, och håll dem ihop så att du enkelt kan hålla dem i din nödsats om du behöver.Det är också en bra idé att göra en lista över alla mediciner som din familj tar och doserna.
    • Se till att du har ett fullt fungerande förststående kit i dina leveranser.
    • Har nödkassa till hands i små räkningar.
  • Bild med titeln Undvik fara under det civila oroliga steg 6
    2. Bilda ett nätverk. Att ha en grupp människor som du kan lita på, förbereda med och dela resurser med är ovärderlig.Om oroligheten är okontrollerad, kommer din grupp att förlita sig på varandra för överlevnad, eftersom du inte har tillgång till stormarknader eller apotek.
  • Bild med titeln Undvik fara under det civila oroliga steg 7
    3. Hitta en plats att träffas. Arbeta med ditt nätverk, familj och vänner att bestämma var du kommer att träffas ska den civila oroen kvarstår.Kom ihåg att celltjänsten sannolikt inte är bra i området, så se till att du alla vet exakt var du ska träffas, hur man hittar varandra, och när du ska gå till den platsen.
  • Du kan till exempel bestämma att om ett nödläge är deklarerat kommer din grupp att träffas på det förutbestämda läget inom en timme av meddelandet.
  • Eller du kan bestämma att om vägarna blir blockerade, kommer du att träffas så att du kan evakuera säkert.
  • Bild med titeln Undvik fara under civila oroliga steg 8
    4. Öva din plan.Vänta inte tills det finns en civil oro för att ta reda på om din plan för att undvika fara och vara säker är effektiv eller inte.Öva din plan med din familj och ditt nätverk så att du kan träna några kinks och ändra din plan efter behov.Det finns beredskapsplaner tillgängliga på internet för nedladdning som kan fungera som en bra mall som du kan utveckla din egen plan.
  • Metod 3 av 5:
    Försvar din plats
    1. Bild med titeln Undvik fara under det civila oroliga steg 9
    1. Säkra ditt hem.Om rioting är överhängande, säkra ditt hem och företag.Rioting ger ofta plundring, och plundrarna kan plocka och förstöra din egendom.Se till att dina dörrar är låsta och board upp alla dina fönster.Ta bort små värdesaker till en säkrare plats om möjligt, eftersom bestämda rioters kommer att komma i nästan var som helst.
  • Bild med titeln Undvik fara under det civila oroliga steget 10
    2. Kontrollera dina lås och fönster.Första våningen fönster är mer sårbara än andra, och dörrar utan deadbolts är mindre säkra.Det är möjligt att civila oroliga incidenter kan spillas över till andra områden, till exempel ditt hus, och du måste se till att du har tillräckliga lås på alla dina dörrar och fönster.
  • Bild med titeln Undvik fara under civila oroliga steg 11
    3. Känn lagen.Det är viktigt att känna lokala lagar som reglerar självförsvar, oavsett hur du planerar att försvara dig själv och ditt hem.Du vill inte hitta dig själv i trubbel efter att orolen har kontrollerats eftersom du kränkt lagen.Detta är lika viktigt om du är i en annan stad, stat eller land.
  • Du vill lära dig federal, stat, län och stadslagar som gäller för din adress.
  • Metod 4 av 5:
    Resa utomlands
    1. Bild med titeln Undvik fara under det civila oroliga steget 12
    1. Registrera din resa.Låt din ambassad eller konsulat veta dina rese detaljer så att de kan hålla dig informerad om några civila oroliga situationer uppstår. Ofta kan de hjälpa dig att evakuera, om det är nödvändigt och hjälpa dig med resurser.De kan också hjälpa dig att komma i kontakt med din familj hemma så att du kan låta dem veta att du är okej.
    • Varje ambassad eller konsulat har en webbplats eller telefonnummer som du enkelt kan hitta på Internet.
    • När du kontaktar ambassaden eller konsulatet, fråga om det finns ytterligare information eller försiktighetsåtgärder som du ska bli medveten om.
  • Bild med titeln Undvik fara under det civila oroliga steg 13
    2. Ha en plan.Du kommer sannolikt inte att känna till området mycket bra om du reser utomlands.Ta dig tid att lära dig layouten på gatorna, officiella evakueringsvägar, ambassadens läge, bankomater, sjukhusplatser och andra relevanta potentiella källor till bistånd.
  • Du kan vanligtvis få kartor över resmål från ditt resebyrå, från en bokhandel och online så att du kan lära dig området innan du ens börjar din resa.
  • Många hotell och lokala myndigheter erbjuder gratis kartor över området för resenärer.Det här är en bra resurs som visar layouten i staden och, eftersom de är inriktade på resenärer, visar också landmärken, vilket kan vara till hjälp att veta i tider av civil orolighet.
  • Bild med titeln Undvik fara under det civila oroliga steg 14
    3. Känn säkerhetsprotokoll.Ofta kommer lokala myndigheter att ha säkerhetsprotokoll för civila oroliga incidenter som gäller för lokalbefolkningen samt resenärer.Lär dig dessa säkerhetsprotokoll så att du inte sätter dig i extra fara och kan utnyttja eventuella skydd som regeringen kan erbjuda.
  • Bild med titeln Undvik fara under det civila oroliga steget 15
    4. Få reseförsäkring.Du kanske tror att reseförsäkring är bara för missade flyg eller medicinska nödsituationer som händer när du är på din resa.Och medan de flesta reseförsäkringar har en specifik uteslutning för civil oro, finns det policyer som du kan köpa som kommer att täcka denna händelse.Om du tror att du kommer till ett område där oro är mer sannolikt, är det värt det extra arbetet med att försäkra din resa.
  • Metod 5 av 5:
    Evakuera och överleva efter en oro
    1. Bild med titeln Undvik fara under det civila oroliga steg 16
    1. Undvik kollektivtrafik.Eftersom gatorna kan vara gridlocked, trångt och potentiellt våldsamma, undvika kollektivtrafik, särskilt buss och tågstationer.Dessa platser kan bli hopplöst - och farligt - trångt om det är ett hot om att påverka civila oro.Flygplatser kan också bli översvämmade, potentiellt farliga platser, så det är bäst att ringa till flygplatsen eller din ambassad i förväg för att kolla på situationen där.
  • Bild med titeln Undvik fara under det civila oroliga steg 17
    2. Bränna inte elden.Överlevnadsexperter är överens om att om du behöver lämna ditt hem, gör det tyst.Locka inte uppmärksamhet åt dig själv, håll huvudet ner, var tyst och bli inte involverad i oron.Du vill inte sätta dig i onödig fara eller fördröja din evakuering.
  • Bild med titeln Undvik fara under det civila oroliga steg 18
    3. Känna till de officiella evakueringsvägarna.Om du bor i ett väderinfallande, kan din lokala regering ha förutbestämda evakueringsvägar.Dessa kan vara ett bra alternativ för dig, men mer än troligt kommer de att vara stilla med alla som försöker lämna en massa.Det är en bra idé att fråga om staten eller länet har några sekundära evakueringsvägar kartlagda och för att hålla dem i åtanke också.
  • Bild med titeln Undvik fara under det civila oroliga Steg 19
    4. Söka hjälp.Huruvida den civila oroliga händelsen var kort eller varade i veckor, kommer ditt liv att störas i viss mån.Efter att situationen är kontrollerad kan hjälporganisationer komma in i området för att erbjuda mat, vatten och medicinsk behandling.Medan det fortfarande är säkrast att stanna hemma, söka hjälp från sjukhus och lättnadsorganisationer om du behöver det, bara när det är säkert att göra det.
  • Tips

    Om du vet att den civila oroet förekommer, är det bästa du kan göra långt ifrån det.Verkar inte i en upplopp till Gawk eller för att ta reda på vad det handlar om.
  • Annonsera inte din politiska åsikt offentligt, särskilt om ditt mål är att vara neutral.
  • Varningar

    Under episoder av civil orolighet misslyckas många människor att undvika varningar för att evakuera så att de kan skydda sina hem eller företag.Tänk på detta beslut noggrant, eftersom det kan sätta dig i allvarlig fara.Det är viktigt att komma ihåg att om Looters Strike kommer du sannolikt att vara övertygad, och dina angripare kan vara beväpnade.Om du kan evakuera är det vanligtvis bättre att göra det - din egendom är inte värt ditt liv.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande