Hur man bygger ett säkert rum

Din säkerhet och säkerheten hos din familj och vänner är den högsta prioriteten. Om du bor i en del av landet som har extremt väder som vindstorms, tornador eller orkaner, är det viktigt att ha ett område i ditt hem eller företag som kan hålla dig säker under nödstider. Det är också viktigt att planera för säkerhet i händelse av en heminvasion eller rån. Ett säkert rum är ett förstärkt, säkert och välfyllt område som kan hålla dig säker i tider av nödsituationer. Om du är skicklig vid konstruktion kan du bygga ett säkert rum som hjälper till att se till att din familj kommer att vara säker och skyddad oavsett vad framtiden ger.

Steg

Del 1 av 4:
Lär dig om säker rumsbyggnad
  1. Bild med titeln Bygg ett säkert rum Steg 1
1. Säkerhetsplan. Innan du bygger ditt säkra rum måste du ta hänsyn till flera faktorer för att säkerställa att det säkra rummet tjänar sitt syfte att skydda sina passagerare och utgör inte en fara.
  • Det är avgörande att du börjar med att läsa regeringens manual på fema.GOV / PDF / Plan / Förhindra / RMS / 453 / FEMA453.pdf. Denna handbok kommer att ge designhänsyn, potentiella risker, strukturella designkriterier, information om luftfiltrering och andra överväganden som kommer att hålla dig och din familj säker. Om du inte läser den här handboken riskerar du att utforma ett säkert rum som kan sätta din familj i fara genom felaktig design eller konstruktion. Emellertid är de uppgifter som FEMA tillhandahållit i deras P-320-teckningsserier, åtminstone för vedramad konstruktion, endast en utgångspunkt.
  • Bild med titeln Bygg ett säkert rum Steg 2
    2. Lär dig om uppgifterna. Säkert rums konstruktion och design måste förstärkas och byggas för att motstå stormar och hot om attack - var noga med att du förstår dessa faktorer som du planerar och bygger säkert rum. Det finns 5 nivåer av tornados och 5 nivåer av orkaner, till exempel, var och en krävande olika nivåer av skydd. Om du bor i ett område som aldrig har upplevt en EF-3 Tornado, är det tvivelaktigt behov av att få ett EF-4-rated skydd, till exempel.
  • Rummet måste vara konstruerat av material som kan tåla höga vindar såväl som tunga skräp som kan flyga runt, till exempel i en tornadosituation. Betongväggar är ett bra val, men om du vill anpassa ett befintligt träväggigt rum kan du förstärka insidningarna av väggarna med stålmantel.
  • Rummet ska inte ha fönster, men om det gör det borde de vara mycket små (för små för att en inbrottstjuv kan krypa igenom) och konstruerad av plexiglas för att förhindra att man krossar.
  • Rummet måste förankras säkert för att säkerställa att det inte lyfter eller vänder sig i höga vindar eller en tornado.
  • Du måste utforma väggarna, dörren och taket för att kunna stå upp till högt vindtryck, liksom att motstå penetration eller krossning från att flyga eller falla skräp. Observera att FEMAs P-320-konstruktionsriktlinjer inte nämner de varierande stormstyrkorna och verkar således utformas för att skydda mot en EF-5 Tornado (som har dubbelt så stor som en EF-2). Det betyder emellertid inte att skyddet mot en EF-2 Tornado behöver vara bara hälften så stark. En konstruktionsingenjör kommer att behövas för att fatta dessa beslut.
  • Du måste se till att de utrymmen där rummet är anslutet, som vägg- och takfogar, är utformade för att motstå vind. Dessutom bör strukturen vara oberoende av omgivande rum i ditt hem eller företag, så att eventuella skador som görs till hemmet inte kommer att påverka det säkra rummet.
  • Ett underjordiskt säkert rum måste kunna motstå översvämning eller vattenackumulering i händelse av tunga regn.
  • Dörren ska öppna inåt, i händelse av att en storm högar skräp utanför dörren. Det bör också byggas av tungt material som inte kan sparkas in av en inkräktare eller blåst in av en storm. Massiva trä- eller metalldörrar är ett bra alternativ - överväga att använda en yttre tungt trädörr för ett inre säkert rum och förstärka sidorna med metall för extra säkerhet.
  • Bild med titeln Bygg ett säkert rum Steg 3
    3. Känna till det bästa stället att bygga eller skapa ett säkert rum. Den säkraste platsen för ett säkert rum är underjordiskt - ett inredningsrum på första våningen är också ett bra läge.
  • Om du har en källare är detta det mest idealiska läget för ett säkert rum om du är orolig för tornados eller andra stormar med höga vindar. Det är den säkraste platsen, bort från yttre väggar.
  • Garaget är också ett bra alternativ, eftersom det vanligtvis har en hel del utrymme för konstruktion och, förutsatt att du håller garaget snyggt, mindre risk för fallande skräp under en storm.
  • Del 2 av 4:
    Planerar ditt säkra rum
    1. Bild med titeln Bygg ett säkert rum Steg 4
    1. Planera vilken typ av säkert rum du behöver. Beroende på antalet personer du behöver tillgodose, det lediga utrymmet du måste arbeta i, och din budget, kan dina val variera. Målet är att vara säkert, men vissa säkra rum kan vara mer praktiska eller attraktiva än andra.
    • Ett gårdsbyggare säkert rum är utformat för att grävas in och installeras under jord. En ytterdörr öppnas över marken, och du kan köpa enheter för att passa ett antal personer. Stål eller betong är ditt bästa val eftersom glasfiberskyddet löper risken för sprickbildning.
    • Över markhyllor kan fästas på utsidan av ett hem, eller de kan vara belägna inom inredningen. Vissa kan utformas så att de är occiserbara för det otränade ögat, och andra rum är stora nog för att rymma många människor (till exempel på en skola eller kyrka). Dessa kan byggas eller köpas prefabricerade, vilket är lite pricier men kommer att se till att de är byggda för att koda.
    • Om du befinner dig i byggfasen i ett nytt hem eller ett företag kan det säkra rummet byggas i planerna som ett extra rum i byggnaden.
  • Bild med titeln Bygg ett säkert rum Steg 5
    2. Skaffa eller skapa en byggplan. Innan du börjar bygga, det är viktigt att skapa exakta planer som är utformade för statliga specifikationer. Detta kommer att se till att ditt säkra rum kan leva upp till sitt namn.
  • Du kan få gratis säkert rumskonstruktionsplaner och detaljer på https: // fema.GOV / Media-Bibliotek / Tillgångar / Dokument / 2009. Du kan använda dessa för att designa ditt eget säkra rum eller arbeta med en entreprenör på sin konstruktion.
  • Köpkodsriktlinjer för att hjälpa dig att planera att bygga ditt stormsäkert rum för att koda. Dessa riktlinjer skrivs av International Code Council, som sätter kodstandarder över hela världen.
  • Bild med titeln Bygg ett säkert rum Steg 6
    3. Samla dina varor och börja bygga. Beroende på vilken plan du följer behöver du olika leveranser som potentiellt inklusive betong, stålstänger, en tung trädörr och deadbolts.
  • Överväg att använda ankare som är strömdriven runt enhetens väggomkramare för att undvika horisontell rörelse och upplyftning i förhållande till betonggolvplattan. Dessa är tillgängliga för murverk samt vedeldad konstruktion.
  • För att undvika vertikal rörelse av takmonteringen, kolla in Simpson starka slipsankare.
  • För träramade strukturer, var noga med att ditt tak och väggar är ordentligt förankrade till bottenplattan. FEMAs P-320 Design riktlinjer bör konsulteras men på grund av deras ofullständighet och fel med avseende på metallband, var försiktig.
  • Träramade strukturer kommer att använda plywood som skydd mot flygande skräp och på varje sida av stiftramen för att stärka väggen. Skikten och tjockleken beror på vilken mängd skydd du vill ha. Ett lager av plåt eller Kevlar kan tillsättas, igen enligt den mängd skydd du behöver, placera ett inre skydd på rumssidan och något externt skydd under utsidan av plywood. Eller du kan fylla mellan tapparna med murenheter.
  • Installera en dörr med en 2-tums (5 cm) dödbultlås.
  • Del 3 av 4:
    Retrofitting ett befintligt rum till ett säkert rum
    1. Bild med titeln Bygg ett säkert rum Steg 7
    1. Välj ditt rum för att eftermontera. Att retrofitting ett befintligt rum i ditt hem eller företag är det billigaste och enklaste sättet att skydda dina kära från stormar eller inkräktare. När du bygger eller installerar ett prefabricerat säkert rum kan du kosta mellan $ 2500- $ 6000, kan du eftermontera ett befintligt rum för tusen eller mindre.
    • Välj ett rum som är i det inre av huset utan fönster eller takfönster, och inga väggar som delas med utomhus en stor klädkammare fungerar bra.
  • Bild med titeln Bygg ett säkert rum Steg 8
    2. Byt ut dörren. Ett säkert rum behöver en dörr som kan tåla höga vindar eller sparkas in av en inkräktare, och bör idealiskt öppna inåt snarare än utåt i fallet är staplat utanför rummet under en storm.
  • Ta bort den befintliga dörren och dörrmen. Byt dörrammet med ett stål och förstärka det omgivande träet med stålvinkeljärn (vilket förhindrar att dörren sparkas eller blåses in).
  • Byt ut dörren med en tung, massivt trädörr (som en som säljs som en ytterdörr för ett hem) eller med en tung ståldörr.Montera det så att det öppnas inåt snarare än ute.
  • Bild med titeln Bygg ett säkert rum Steg 9
    3. Installera lås. Du kan välja om du vill använda en traditionell deadbolt eller en keyless deadbolt. Keyless Deadbolt har fördelen att du inte behöver hitta nyckeln i händelse av en nödsituation, men kan vara farlig om du har små barn i ditt hushåll som kan låsa sig inuti.
  • Innan du installerar de nya lås och dörrknopp, förstärka träet runt dem genom att installera stål- eller mässingslagsplattor, som du kan köpa på de flesta hårdvaruaffärer.
  • Installera lås så att dörren låses från insidan. Om det är en traditionell deadbolt, var noga med att göra en kopia av nyckeln och hålla nycklarna i två separata men lättillgängliga platser, där du kan hitta dem omedelbart vid nödsituationer.
  • Bild med titeln Bygg ett säkert rum steg 10
    4. Förstärka väggarna och taket. Om du lägger till det säkra rummet till nybyggnation, kan du förstärka väggarna och taket med betong, kycklingtråd eller stålplåt innan du lägger till torr vägg och färg till väggarna. Om inte, måste du riva ut den befintliga gipsmuren för att förstärka väggarna.
  • Det mest kostnadseffektiva sättet att förstärka väggarna är att hälla betong i hålrummet mellan 2x4s i väggarna. Sedan skruvplywood eller 1-1 / 8 "orienterad strängskiva till 2x4s på vardera sidan. Du kan sedan täcka detta med gips och färg.
  • Du kan också skruva stålplåt till 2x4s och täcka med gips och färg. Du måste använda stålplåt eller kycklingtråd i taket, vilket kan göras från vinden om du är i ett hemhem, eller tillämpas direkt på taket (mindre attraktiva, men chansen är bra ingen kommer att vara Titta på taket på din garderobs säkra rum).
  • Bild med titeln Bygg ett säkert rum Steg 11
    5. Kontakta en entreprenör för hjälp. Om du vill skapa en mer komplicerad eller fristående struktur är det viktigt att det är upp till kod. Om du inte har mycket erfarenhet av konstruktion, kan du kontakta en entreprenör eller ett lokalt Storm Shelter Company för hjälp planering och installation av ditt projekt.
  • Fråga om rekommendationer av lokala entreprenörer. Fråga familj eller vänner som nyligen har ombyggt eller gjort byggnadsarbete, eller kontakta den nationella föreningen för ombyggnadsindustrin eller en lokal bygginspektör, som kommer att kunna peka dig i rätt riktning.
  • Del 4 av 4:
    Strumpa ditt säkra rum
    1. Bild med titeln Bygg ett säkert rum steg 12
    1. Tänk lyxinformation. Ett grundläggande säkert rum kommer att hålla din familj säker, men om du vill lägga till ytterligare funktioner för ett mer avancerat säkert rum (särskilt för ett mycket dyrt hem som är i riskzonen för inbrott), har du flera alternativ:
    • Ett kameraövervakningssystem. Ett system med hög slut, installerat av proffs, kan du tillåta dig att övervaka ditt hem från insidan av det säkra rummet i händelse av en heminvasion.
    • En knappsatsinmatning. Ett knappsats kan låta dig låsa dörren till det säkra rummet omedelbart i händelse av en heminvasion, istället för att slösa bort dyrbara tidslåsande deadbolts.
  • Bild med titeln Bygg ett säkert rum Steg 13
    2. Lager ditt säkra rum med mat och vatten. I händelse av en storm eller terroristattack kan du behöva stanna i det säkra rummet längre än förväntat. Det är viktigt att vara beredd med Essentials för din familj, liksom eventuella oväntade gäster som kan behöva dela ditt säkra utrymme.
  • Börja med minst tre liter vatten per person som passar i beläggningen i rummet. Det är lätt att se hur leveranser snabbt kan fylla i det säkra rumsutrymmet: Om du har ett säkert rum som rymmer fem personer behöver du femton gallon vatten.
  • Lagra nonperishable matvaror i det säkra rummet, som burkar av bönor eller färdig att äta soppa (glöm inte en burköppnare), lådor av kakor eller kakor, granola eller proteinstänger och burkar av spädbarnsformel eller pulveriserad mjölk.
  • Medan det är en bra idé att planera för en tre dagars vistelse i skyddet, om du har tillräckligt med utrymme är det en bra idé att lagra mer. I av chansen att en orkan eller tornado kunde torka ut i grannskapet, kan du behöva mer leveranser för att hjälpa till att stödja dina grannar tills hjälp kommer att anlända.
  • Kom ihåg att regelbundet rotera dina varor så att ingenting löper ut eller går Rancid (till och med nonperishable livsmedel löper ut så småningom).
  • Bild med titeln Bygg ett säkert rum steg 14
    3. Överväga andra tillbehör du kanske behöver. I händelse av en storm kan du behöva andra tillbehör för att stödja dig och din familj tills stormen är över eller tills hjälp kommer fram.
  • Du behöver en batteridriven radio, minst en stor ficklampa och flera extra batterier.
  • Tänk på en byte av kläder och filtar för varje familjemedlem.
  • Var noga med att packa ett välfylld första hjälpen kit, komplett med alla läkemedel som dina familjemedlemmar regelbundet tar såväl bandage, antibiotikumsalva, små saxar, gasväska och ibuprofen.
  • Lager säkert rum med flera rullar av kanalband och plastplåt, för tätningsdörrar och täckventilation i händelse av kärn- eller kemisk krigföring.
  • Tips

    Kolla in säkra rumsfinansieringsmöjligheter på fema.Gov / Safe-Room-finansiering Om du bygger ett samhälle säkert rum.

    Varningar

    Försök inte bygga ditt eget säkra rum utan att noggrant utbilda dig själv på FEMA-koderna och riktlinjerna. Det finns många specifika uppgifter i byggnadskoderna som du behöver veta innan du börjar bygga.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande