Hur man blir en evenemangspromotor

En händelseansvarig, som vanligtvis kallas en underhållningspromotor, ansvarar för marknadsföring och skapa intresse för levande evenemang som konserter, festivaler eller spel. Med andra ord är en evenemangspromotor en säljare. En promotor arbetar i allmänhet som en oberoende entreprenör för olika företag snarare än för ett enda företag eller organisation och kan hoppa in i karriären utan utbildning eller erfarenhet.

Steg

Metod 1 av 3:
Få erfarenhet
  1. Bild med titeln Bli en evenemangspromotor Steg 1
1. Studieföretag och marknadsföring. Även om en kandidatexamen inte är nödvändig för att starta en karriär som en händelseansvarig, kan den kunskap som uppnåtts från att studera dessa områden visa sig vara till nytta. Om du planerar att delta i college i framtiden eller redan har anmält, överväga att medföra i dessa ämnen för att ge ditt CV några imponerande referenser, speciellt om du strävar efter att hantera stora händelser för framstående klienter. Om du inte har det sätt eller önskan att fortsätta ett fyraårigt program, registrera dig för enskilda kurser eller seminarier på ditt lokala universitet, community college eller online.
  • Sådana kända institutioner som Stanford University, University of Chicago och MIT erbjuder gratis online-resurser, inklusive podsändningar, föreläsningar, videoklipp, uppdrag och mer.
  • Bild med titeln Bli en evenemangspromotor Steg 2
    2. Sök anställning vid evenemang. En kandidatexamen kan se imponerande ut på ditt CV, men att få praktisk erfarenhet utanför klassrummet kommer bättre att förbereda dig för kraven och logistikerna för händelser och marknadsföring. Först, bosätta sig på ett visst område av underhållning som appellerar till dina intressen. Ansök sedan om ett jobb på någon nivå av lämpliga händelser. Oroa dig inte för fina titlar än. Oavsett om det är inträdesnivå eller högre, använd din position som en insidan av händelsens inre verkningar.
  • Till exempel, om du är intresserad av att främja dating nätter, söker ut anställning med cateringfirma, bartenders, DJs, arenor eller något annat företag som ofta anställs av en eller flera promotorer för sådana händelser.
  • Bildbetatled blir en händelsepromotor Steg 3
    3. Var uppmärksam på hela evenemanget. En gång anställd, fokusera på ditt specifika jobb i omfattningen av att utföra det framgångsrikt och tjäna ett rykte som en pålitlig arbetare. Men håll ögonen och öronen öppna för alla andra aspekter av evenemanget, oavsett hur långt bort det är från dina personliga uppgifter. Innan du griar ut och blir personligen ansvarig för att främja händelser, använd denna möjlighet att bevittna hur händelser lyckas, hur de misslyckas och hur de övervinna snafus.
  • Till exempel, säg att ett cateringföretag har anställt dig för att vänta bord på en dating natt. På dagen för evenemanget anställde de olika människorna (DJ, bartenderna, dekoratörerna och din chef, caterer) att promotorn har bokat en plats som är för gammal för att tillräckligt ge tillräckligt med el för allas utrustning. Även om du bara är en servitör just nu, notera vilka lösningar du och andra kan komma med för att lösa detta på plats, liksom vad som kunde ha gjorts på förhand för att förhindra denna kris.
  • Bild med titeln Bli en evenemangspromotor Steg 4
    4. Förbättra framsteg. Oavsett om du började som en postnivåposition för en caterer, Music Hall eller Promotion Company, börja flytta uppåt. Söka ledande befattningar eller andra som kräver ledarskap och kompetent hantering av flera ansvarsområden. Eftersom en händelsepromotor kan vara ansvarig för att anställa och övervaka flera personer för någon händelse, få den erfarenhet och förtroende som krävs för att göra det inom ditt nuvarande företag. Ansök om positioner som hjälper dig att utveckla följande färdigheter:
  • Stark kommunikation, både skriftliga och verbala, plus förhandlingsförmåga.
  • Möjligheten att effektivt organisera resurser, ekonomi och tid.
  • Kreativ problemlösning.
  • Bild med titeln Bli en evenemangspromotor Steg 5
    5. Nätverk. Gripa varje tillfälle att träffa andra som arbetar i samma bransch i viss kapacitet. Gör kontakter nu för att bära med dig när du griar ut på egen hand. Be om telefonnummer, e-postmeddelanden eller social media info om personer som har visat sig vara tillförlitliga så att du kan nå ut till dem när du är redo att anställa människor själv.
  • Kom ihåg att ditt eget jobbprestanda kommer att komma ihåg av dessa samma personer. Oavsett om du är en bottenstöd med mindre än glamorösa arbetsuppgifter eller en lagledare som jonglera flera ansvarsområden, var noga med att utmärkta dem för att cementera ditt rykte som någon som får saker gjort.
  • Metod 2 av 3:
    Ställa in dig själv för företag
    1. Bild med titeln Bli en evenemangspromotor Steg 6
    1. Forskning kostnaden för att kasta händelser. Som promotor kan du vara ansvarig för finansiering av händelser själv, så ta reda på hur stor av en budget du behöver. Formulär en lista över alla leverantörer, arenor och andra tjänsteleverantörer som du måste anställa för varje händelse. Skapa tre hypotetiska händelser som skiljer sig i storlek (liten, medium, stor) och kontakta sedan varje företag på din lista för att be om citat för varje storlek. Bestäm vilka händelser du har råd på egen hand och som kommer att kräva ytterligare investerare.
    • Till exempel, med konsertfrämjande, kommer du till exempel att behöva betala talang, boka en plats (som kanske inte ger sitt eget ljudsystem) och annonsera showen. Om du främjar en liten "underjordisk" show med okända lokala handlingar, kan du boka ett steg på en liten klubb eller bar, hyra ett ljudsystem om det behövs, och lita på flygblad och munnen för reklam. Men för mer framträdande handlingar kan du också behöva hyra säkerhet, täcka transport och rum boende för talang, boka större, dyrare arenor och mycket mer.
    • För att spela det säkert, planera alltid att spendera mer än de citat som ges för att skydda din personliga vinst om oväntade kostnader dyker upp under vägen.
  • Bildtiteln blir en händelsepromotor Steg 7
    2. Hyr en advokat. Även om en advokat om behållaren inte är absolut nödvändigt för att starta en karriär, kommer det att skydda dig från framtida kostnader på grund av osynliga rättsliga entanglement. I åtminstone diskutera lokala, län, statliga och federala lagar och regler som bär direkt på de slags händelser du planerar, som alla licenser eller företagsregistreringar som kan krävas från din sida. Bekanta dig också med vad som utgör ett juridiskt kontrakt för att undvika framtida skulder.
  • Om du planerar att regelbundet anställa en advokat, var noga med att faktorera denna kostnad i din överhead.
  • Bild med titeln Bli en evenemangspromotor Steg 8
    3. Registrera ditt företag. Lokala lagar kan bestämma exakt vilken klassificering ditt företag kommer att tillhöra. Oavsett om du är ensam ägare eller partner med någon annan kan också påverka vilken affärsenhet du väljer. Konsultera med din advokat eller använd internet för att bedriva forskning om vilken affärsenhet som är rätt för dig. Klassificeringar inkluderar:
  • Enda innehavare
  • Partnerskap
  • Företag
  • Begränsat ansvarsföretag (LLC)
  • Metod 3 av 3:
    Främja händelser
    1. Bildbeteckningen blir en händelsepromotor Steg 9
    1. Annonsera! Till skillnad från evenemangsplanerare, som betalar kunder för kostnader plus avgifter för att täcka sin vinstmarginal, är händelseansvariga ofta beroende av närvaro och biljettförsäljning för att återhämta kostnader och tjäna betala för alla sina ansträngningar. Så se till att folk går på din händelse! Beroende på din operativa budget, gör så mycket som möjligt för att få ordet ut. Metoderna inkluderar:
    • Internet, särskilt genom sociala medier
    • Reklam i tryck (tidningar, tidskrifter, etc.)
    • Flygblad och affischer
    • Radio och tv-annonser
  • Bild med titeln Bli en händelsepromotor Steg 10
    2. Känn din demografi. Rikta dina reklaminsatser vid lämplig publik. Slösa inte dyrbar tid och pengar genom att, säga, främja en land och västerländsk handling på en radiostation som i första hand spelar R & B! Samtidigt begränsa inte dig själv till det uppenbara. Vet vilken demografi överlappar så att du kan sprida ordet över det bredaste möjliga spektrumet av sammanhängande intressen, även genom forum som vid första anblicken verkar ha lite gemensamt med händelsen själv. Till exempel:
  • Säg att du marknadsför en konsert med alla kvinnliga punkband. Använd uppenbara metoder för att annonsera det, som radioappar på stationer som spelar punkmusik och flygblad och affischer på barer och arenor som är värd punkshower, liksom rekordbutiker. Förutom det, tänk dock utanför lådan. Släpp av flygblad på tatueringsbutiker och vintage klädaffärer. Filt lokala högskolor och skateparker med samma. Annonsera genom tidningar och webbplatser dedikerade till feminism.
  • Bild med titeln Bli en händelsepromotor Steg 11
    3. Nätverk ditt hjärta ut. Gripa varje tillfälle att göra kontakter. Oavsett om du träffar någon på professionell basis eller i förbigående, tänk på dem som en extra mun som potentiellt kan få ordet ut. Alltid ha visitkort som är praktiska att passera och be om deras kontaktinformation i gengäld. Håll ditt första mötesljus och vänligt med en enkel hej och introduktion för att undvika att komma på för starkt. Följ sedan upp med ett mer detaljerat e-postmeddelande om hur du hoppas att främja ett arbetsförhållande senare.
  • Säg att du främjar sportevenemang, som boxning. Även om en barägare eller bartender kan ha lite om något att göra med boxens värld, kan de vara en värdefull tillgång när det gäller reklam om baren i fråga råkar vara en sportbar!
  • Bild med titeln Bli en händelsepromotor Steg 12
    4. Bygga ett solidt rykte. Att främja händelser är ett riskabelt företag, och händelser kan misslyckas på grund av ett antal skäl, varav några kan ha varit förebyggbara med bättre planering, medan andra, som vädret, är bortom din kontroll. Skulle du möta motgångar och katastrofer, vara professionella, oavsett omständigheterna. Tjäna förtroende och respekt för talang, leverantörer och andra affärskontakter, så de är fortfarande villiga och glada att arbeta med dig i framtiden. Din egen framgång beror på dem, så presentera dig som någon som inte bara är kompetent och drivs, men ansvarig för att acceptera skulden när det är förfallet.
  • Till exempel, säg att, som en konsertpromotor, har du anställt en ljudsystem tekniker som visar sig vara helt otrevlig i sitt jobb. Även om hantering av ljudsystemet var inte ditt specifika jobb, var att anställa en kompetent tekniker var. Försäkra talang, plats, och någon annan som är inblandad i showen att du säkert aldrig anlitar samma tekniker igen, men sluta med att dumpa hela skulden på den personen. Att göra det kan skapa intrycket att du är mer orolig för att visas felfri än att faktiskt få jobbet gjort.
  • Varningar

    Att främja händelser är en mycket Dicey-verksamhet, med stor risk att förlora pengar eller bara bryta även efter kostnader.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande