Hur man evakuerar från en orkan

Hurricanes är en av de hårdaste skärmarna av naturens makt och i vissa fall är det bästa sättet att evakuera ut ur sin väg. Om du bor nära ett kustområde, fortsätt och gör en evakueringsplan med din familj. Beslutar var du kommer att gå och hur du kommer att komma dit kommer att ta några av trycket. Under en verklig evakuering, och om du väljer att återvända hem efteråt, var uppmärksam på officiella instruktioner och var försiktig.

Steg

Del 1 av 3:
Skapa en katastrof och evakueringsplan
  1. Bild med titeln Evacuate från ett orkan Steg 1
1. Gör en plan med hela din familj involverad. Alla som behöver evakuera i händelse av en nödsituation bör vara närvarande när du pratar om planen och vad den ska inkludera. Ring ett familjemöte och inkluderar barn i diskussionen. Om du tänker samordna din evakuering med avlägsna familjemedlemmar, ge dem en chans att erbjuda förslag också.
  • Om någon inte kan delta i den ursprungliga diskussionen, ge dem en kopia av ett utkast till version av din evakueringsplan och be om deras råd.
  • Håll konversationen lämplig för varje persons ålder och förmåga. Små barn, till exempel, kanske inte kan hjälpa till med att bestämma vilket skydd som ska välja, men de kan berätta vilka leksaker de behöver ta för att vara mer bekväma.
  • Bild med titeln Evakuera från ett orkan Steg 2
    2. Bestäm hur du får nödsituationer och varningar. En väderradio, som körs på batterier, är ett bra sätt att hålla dig uppdaterad i händelse av orkanen. Det sänder vanligtvis uppdateringar från National Weather Service Office på en kontinuerlig loop. Registrera dig för text, e-post, eller till och med twitter-varningar från lokala akutbyråer,.
  • Till exempel, nå ut till Federal Emergency Management Agency (FEMA) eller din lokala polisavdelning för att se om de erbjuder elektroniska katastrofvarningar för ditt område.
  • Håll färska batterier i din radio och var noga med att ha extras i hand om de dör ut. I händelse av orkanen kommer du att sluta lyssna på din väderradio en hel del.
  • Medan text och elektroniska varningar kan vara till hjälp, räknas inte med tillförlitligheten hos celltjänsten under en orkan evakuering.
  • Bild med titeln Evacuate från ett orkan Steg 3
    3. Välj minst 3 skyddsplatser. Om du bor nära en kust och behöver evakuera från en orkan, kan du behöva resa mer än 300 miles (480 km) för att hitta adekvat skydd. Kontakta statliga myndigheter i ditt område, som FEMA, för att se vilka masshem som är tillgängliga för dig i händelse av orkan. Samtal Hotell i möjliga destinationsstäder för att fråga om priser och göra en reservation om du är säker på ditt evakueringsdatum.
  • Om du är inblandad i en kyrka eller annan organisation, fråga om sina planer i händelse av orkanen. Du kan upptäcka att de har en plan på plats för att skapa ett skydd på en viss plats.
  • Rabattera inte möjligheten att vistas med vänner eller släktingar. Det här alternativet är en hel del billigare än ett hotell och ger dig mer integritet än ett massskydd.
  • Tänk på hur mycket utrymme du behöver och din budget också. Om du reser med en stor familj kommer ett massskydd att vara det billigare alternativet. Men om du reser med ett husdjur kan ett hotell vara dyrare, men du kommer sannolikt att få ditt djur med dig.
  • Bild med titeln Evacuate från en orkan Steg 4
    4. Karta ut dina potentiella evakueringsvägar. I händelse av en evakuering kommer vägarna sannolikt att översvämmas med människor som försöker lämna området. För varje skyddsdestination, kom med 2-3 olika sätt att komma dit. Detta kan innebära att man tar olika motorvägar eller till och med med kollektivtrafik.
  • Investera i en bra kartapp och tänka på att ta backroads för något av sättet att komma ifrån trafik om du kan.
  • Skriv ner allmänna anvisningar för var och en av dina rutter, så att du inte kommer att vara helt beroende av din telefon, om den dör eller förlorar service.
  • Kontrollera med lokala nödsituationer för att se vilka evakueringsrutter som föreslås för ditt område. Att ta en officiell rutt kan spara tid och vara säkrare.
  • Bild med titeln Evakuera från en orkan Steg 5
    5. Upprätta en familj och hushållskommunikationsplan. Om din familj evakuerar från en orkan, bestämmer hur de kommer att kommunicera eller kontakta varandra för att bli redo. Skapa en telefonkedjelista för att bestämma vem som är ansvarig för att kontakta vem. Bestäm om du pratar eller textar kommer att vara din primära kontakttyp.
  • Det är också en bra idé att ställa in en standard svarstid för att hålla någon från att bli alltför orolig. Om du till exempel är en familjemedlem och ta emot textmeddelandet "evakuera" från en annan familjemedlem, måste du svara på mindre än 30 minuter.
  • Detta är ett särskilt viktigt steg om du har en utökad familj att evakuera eller om du bor i en stor stad där det kan ta ett tag att få alla tillsammans.
  • Bild med titeln Evakuera från ett orkan Steg 6
    6. Gör ett evakueringssats. Din nödsats ska fyllas med saker som skulle göra det möjligt för dig, och din familj, att överleva i minst 72 timmar utan hjälp. Placera alla objekt i plastförvaringspåsar för att skydda dem och de ska alla gå i en duffelväska eller bärbara bin (er).
  • Din kit bör innehålla: 3 dagar av icke-lättfördärvlig mat för varje person - 3 liter vatten per person-ficklampa-extra batterier - Första hjälpen kit-Alla elektronik laddare- Kartor- Finansiella och personliga dokument-receptbelagda läkemedel-personliga toalettartiklar- ändringar av kläder.
  • Skapa en separat bil nödsats också. Det bör innehålla en ficklampa, signalfläckar, jumperkablar, och kanske extra gallons gas. Det är vanligt att bensinstationer löper ut under en evakuering.
  • Bra exempel på evakueringsmat skulle inkludera granola barer, torkad frukt eller kakor.
  • Ta med dina försäkringsdokument och allt som kan vara oersättligt, till exempel ett ursprungligt födelsecertifikat eller socialt säkerhetskort.
  • Expertips
    Direktlättnad

    Direktlättnad

    Humanitärt biståndsorganisationsdirect Relief är en prisbelönt humanitär biståndsorganisation, aktiv i alla 50 stater och mer än 80 länder. De fokuserar på att hjälpa människor som påverkas av nödsituationer och naturkatastrofer. Direktlättnad har varit högt rankad av välgörenhet Navigator, Guidestar och Centrum för High Impact Philanthropy vid University of Pennsylvania, för deras effektivitet, effektivitet och öppenhet.
    Direktlättnad
    Direktlättnad
    Humanitärt biståndsorganisation

    Direktlättnad, humanitär biståndsorganisation, rekommenderar att du borde "Kom ihåg dina receptbelagda läkemedel, medicinska förnödenheter och viktiga journaler" I detta kit.

    Del 2 av 3:
    Evakuera framgångsrikt och säkert
    1. Bild med titeln Evacuate från ett orkan Steg 7
    1. Följ anvisningarna för lokala tjänstemän. När du evakuerar, var noga med att uppmärksamma din väderradio, bilradio, elektroniska varningar och alla vägar. Tjänstemän kan ändra tillåtna evakueringsvägar beroende på väder eller trafikförhållanden. De kan också passera med uppdaterad skyddsinformation.
    • Om du kör, kan tjänstemän också skapa vägar på vägen eller placera tecken nära vägen för att passera med information.
  • Bild med titeln Evacuate från ett orkan Steg 8
    2. Driva medice. Se upp för vägar som orsakas av höga vindar, som fallna träd eller nedåtgående kraftledningar. Hålla fast vid hastighetsgränsen, så att du har gott om tid att sluta om en fara visas. Om du känner dig trött när du kör, dra över och ta en kort paus.
  • Bild med titeln Evakuera från ett orkan Steg 9
    3. Ta med dina husdjur. Om du lämnar dina husdjur bakom, kan de bli skadade när orkanen träffar. Beroende på skydd, kan dina husdjur kunna stanna hos dig. Du kan också prata med katastroftjänstemän om PET-specifikt boende på evakueringsvägen. Bär ditt husdjurs mat, leksaker, generella leveranser och mediciner med dig som en del av din nödsats.
  • Ibland kommer veterinärer eller välgörenhetsorganisationer i evakueringsledstäder att komma överens om att tillfälligt hysa och ta hand om husdjur av evakueringar. Av den anledningen är det en bra idé att bära kopior av ditt husdjurs vaccinationer.
  • Om du har stora djur, som hästar, på din egendom kan du planera att evakuera dem eller vidta försiktighetsåtgärder som de kommer att ha skydd om orkanen träffar.
  • Del 3 av 3:
    Vidta åtgärder efter evakuering
    1. Bild med titeln Evacuate från ett orkan Steg 10
    1. Returnera först efter att ha fått godkännande från nödsituationer. Det är uppenbarligen frestande att gå tillbaka till ditt hem så fort som möjligt, men det kanske inte är säkert. Håll kontakten med tjänstemän och vänta tills de har rensat ditt speciella område för avkastning. Följ sedan några officiella föreskrifter som begränsar rutten du kan ta hem eller hur mycket tid du kan spendera där.
    • Till exempel, om ditt område drabbades av en orkan, kunde tjänstemän begränsa bosatt besök på dagtid för att minska möjligheten till plundring eller brottslighet.
  • Bild med titeln Evacuate från en orkan Steg 11
    2. Var försiktig när du tar bort eller reparerar eventuella skador. Orkaner kan lämna kraftledningar och farliga skräp, som skarpa träsken, överallt. Ta dig tid när du städar upp din plats och nå ut till andra, som att återvända grannar, för hjälp. Om du har hållit vattenskador, överväga att kontakta ett saneringsföretag.
  • Bild med titeln Evakuera från ett orkan Steg 12
    3. Förpacka dina nödsituationer igen. Så snart du kommer hem och bli avgjort, packa upp dina försörjningssatser och lagra dem. Byt ut tillbehör som saknas med färska och kontrollera utgångsdatum på allt. Detta kommer att se till att du är säker om en annan evakueringsorder går igenom.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Förbered ditt hem innan du evakuerar genom att rengöra någon lös skräp och ombord på fönstren.
  • Om du tror att en evakuering är sannolikt, fortsätt och fyll i din tank. Under orkanens säsong, försök att hålla din tank åtminstone halvfull hela tiden.
  • Varningar

    Försök att stanna så lugnt som möjligt innan, under, och efter en evakuering. Alla kommer att stressas, och tempor kan flamma upp, så att du är cool kommer att skapa en bättre upplevelse för dig.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande