Hur man beräknar pi genom att kasta frysta varmkorv

Kasta en paj i någons ansikte är bra. Kasta mat till Upptäck Pi är bättre. Tro det eller inte, av alla otaliga sätt att approximera det mest produktiva irrationella numret i universum, det finns ingen ganska intressant eller så överraskande tillfredsställande som att kasta perfekt god mat runt ditt kök. I färre steg än det tar att omskriva ditt hus i en cirkel av baguetter, kan du också enkelt lägga till en skiva Pi i din middagsmeny ikväll. Den bästa delen är... Det funkar verkligen!

Steg

Metod 1 av 1:
Beräkning av Pi genom att kasta frysta varmkorv
  1. Bild med titeln Beräkna PI genom att kasta frysta varmkorv Steg 1
1. Välj ett matobjekt för att kasta. Det finns ett par kvalifikationer. För det första måste det vara långt, tunt, hårt och rakt, som en frusen varmkorv, till exempel. För det andra måste det vara ett rimligt styvt föremål. För det tredje borde det vara någonstans mellan 15 och 20 cm (6-8 tum). Experimentet kan utföras annars, men läs vidare, och du kommer att se varför den här storleken är optimal. Det finns många andra föremål som passar dessa kriterier, inklusive Otter Pops, selleri och churros. (Om du helt enkelt inte kan ta tag i att kasta perfekt god mat, se avsnittet Tips för några ytterligare idéer.)
  • Bild med titeln Beräkna PI genom att kasta frysta varmkorv Steg 2
    2. Välj platsen för att kasta ditt matematiska kök. Du kommer förmodligen att behöva ca 180-300 cm (6-10 fot) framför dig, som du kommer att kasta rakt fram.
  • Bild med titeln Clean Marmor Steg 9
    3. Rensa området. Platsen där du kastar bör sakna objekt som din matobjekt eventuellt kan springa in till. Så, om du kastar i ditt kök, överväga att flytta bordet i ett annat rum eller åtminstone kasta på ett sådant sätt att din mat inte kommer att slå bordet under flygningen.
  • Bild med titeln Beräkna PI genom att kasta frysta varmkorv Steg 4
    4. Mät längden på din projektil. Ett måttband ska göra tricket. Vara så exakt som du kan, till och med ner till millimetern, för bästa resultat. Eftersom längd är en faktor är det bäst att välja matvaror som är lika stora. Om du har valt något som inte är naturligt uniform, som selleri pinnar, klippa dem jämnt på förhand.
  • Bild med titeln Beräkna PI genom att kasta frysta varmkorv Steg 5
    5. Lägg ner maskeringstejp i parallella remsor över golvet så långt ifrån varandra som projektilen är lång. Remsorna ska vara vinkelräta mot den riktning du kommer att kasta. Om ditt föremål är 15-45 cm (6-18 tum) långt, lägg ner ca 6-10 strips - lägg ner färre om längre och mer om kortare.
  • Bild med titeln Beräkna PI genom att kasta frysta varmkorv Steg 6
    6. På ett papper gör du en kolumn för "Tosses" och en annan kolumn för "Går över." De "Kast" Kolumn är där du kommer att hålla reda på hur många gånger du slänger maten. De "Går över" kolumn är där du kommer att hålla reda på hur många gånger ditt föremål landar över en av linjerna. (Observera att landning inte är samma sak som studsar.)
  • Bild med titeln Beräkna PI genom att kasta frysta varmkorv Steg 7
    7. Gå in i position och kasta din mat! Kasta bara ett objekt i taget. När det är i vila, observera huruvida det passerar en av linjerna eller inte. Om det är, sätt ett tick under "Går över" och ett tick under "Kast." Om det inte är, lägg bara ett tick under "Kast." När du har slut på varmkorv, plocka upp dem och återanvända dem, se till att kasta från samma position. Upprepa detta så många gånger som du vill. Du bör börja se några intressanta resultat med cirka 100 till 200 kast. (Detta tar inte så länge det låter.)
  • Bild med titeln Beräkna PI genom att kasta frysta varmkorv Steg 8
    8. När du är klar, dela antalet korsningar med 2 och dela antalet kastar av det. Till exempel, om du kastade 300 gånger, och det korsade 191 gånger, skulle du beräkna 300 / (191/2). Och till din förvåning kommer du nu att ha en approximation för PI!
  • Beräkningsdiagram

    PI-beräkningstabell

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Community Q & A

    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Kan jag göra det under min examen om jag inte har en räknare?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Du kan försöka, men din lärare kanske inte är för glad över det!
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 21helpful 364
    • Fråga
      Varför skulle jag göra det istället för att använda en räknare?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Eftersom det är så roligare, och dina lärare sa alltid att du inte alltid skulle ha en räknare på dig.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 20helpful 332
    • Fråga
      Varför skulle någon göra det här?
      Mysticalexperimentation
      Mysticalexperimentation
      Samhällsansvar
      Varför inte? Bragging rättigheter om inget annat. Hur många människor kan säga att de fancade matte med frysta varmkorv och hade kul med det också?
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 15helpful 211
    Se fler svar

    Tips

    För dem som är oroliga genom att kasta perfekt god mat, överväga att kasta pinnar, dowels eller pennor. Faktum är att något föremål kommer att göra så länge det är långt, tunt, rakt, styvt och hårt. Den tunnare desto bättre.
  • För det matematiskt lutande är detta experiment faktiskt riktigt! Beviset och andra detaljer finns i Mathworld.volfram.com: Buffon Needle problem.
  • En snabb uppskattning av PI är 22/7- en mycket bättre är 355/113 (notera det minnesvärda mönstret) - eller du kan bara trycka på "pi" Nyckeln på din räknare.
  • Ju fler desto bättre! Om två eller tre kasta mat tillsammans får du en bättre approximation snabbare eftersom du kommer att kunna få fler kastar på kortare tid.
  • Craft pinnar (popsicle pinnar) skulle uppfylla de ovan angivna kraven, är billiga och av enhetlig längd.
  • Denna typ av tillvägagångssätt (i huvudsak, med hjälp av slumpmässiga nummer för att experimentellt lösa ett problem) är också känt som Monte Carlo-simulering.
  • Om rummet är en oro, överväg bara att rita linjer på en bit papper och släppa tandpetare på papperet från ca 90 cm (3 fot) upp. Detta är definitivt inte lika uppfriskande som att kasta mat över rummet, men det fungerar.
  • Tina de heta hundarna först om de var i en frys. Det skulle påverka resultaten av beräkningarna genom att de får mindre friktion än vanligt.
  • Varningar

    Om du har ett husdjur (e.g. hund eller katt), de kan känna sig benägna att äta de heta hundarna, och därmed förstöra ditt experiment. Försök sätta dina critters ute (eller i ett annat rum om de måste stanna inne) för detta experiment.
  • Även om det inte finns någon mat som är roligare att kasta än varmkorv, kommer mattebuffen att notera att större noggrannhet kommer att hittas de tunnare tejperna och den tunnare maten. Prova okokt spaghetti pinnar, till exempel för större noggrannhet.
  • Motstå frestelsen att använda bananer. Inte bara är de inte riktigt raka, men de kommer inte att vara mer än 50 kast innan de skapar en stor röra. Verkligen.
  • Slår någon i ögat med en varmkorv, även om det är väldigt roligt, är det vanligtvis inte en bra idé - speciellt om det är fruset.
  • Kom ihåg att detta är ett experiment, så tanken är inte att försöka få maten att landa på en av linjerna. Kasta det bara slumpmässigt mot linjerna. Det borde fortfarande landa bland dem, men inte jinx experimentet genom att uppmuntra din middag att landa på tejpen.
  • Saker du behöver

    • Penna och papper
    • Maskeringstejp
    • Kalkylator
    • Långa, tunna, raka, styva matvaror, helst ett paket frysta varmkorv
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande