Hur man förstör en goomba i super mario bros

Goombas visas i nästan alla Super Mario Bros. Spelversioner. De verkar som bruna svampliknande varelser som waddle runt på många av spelets nivåer. De är de svagaste motståndarna i spelet och kan dödas med många olika sätt, alla tillämpliga i både 2D och 3D-versioner av spelet. Sedan Super Mario Bros. är tillgänglig för NES och Wii / Wii U, kontroller har tillhandahållits för dem i parentes respektive. För emulatorer och DS-konsoler är kontrollerna i princip samma som NES-konsolen.

Steg

Metod 1 av 4:
Hoppar på goombas
  1. Bild med titeln Förstör en goomba i Super Mario Bros Steg 1
1. Se upp för goombas. Som Mario eller Luigi (vilket tecken du spelar som) reser nivåerna av spelet, kommer han så småningom att konfronteras med goombas. Goombas ser ut som bruna svampar med buskiga ögonbryn och ett par fångar som sprutar från sin underkäke.
  • Bild med titeln Förstör en goomba i Super Mario Bros Steg 2
    2. Vänta på en goomba att närma sig. Goombas har korta ben, så de är inte så snabba. När de är på väg mot Mario, har du bara stilla och vänta tills goombas är bara ett hopp bort (ca 1 kvarter yta).
  • Bild med titeln Förstör en goomba i Super Mario Bros Steg 3
    3. Hoppa på goomba. Hoppning på en goomba är det mest grundläggande flyttningen för att förstöra det. För att göra detta, tryck på A för NES / DS / Emulator och 2 för Wii / U. Detta kommer att platta goomba till marken, vilket effektivt förstör det.
  • Metod 2 av 4:
    Använda brandkraft vid goombas
    1. Bild med titeln Förstör en goomba i Super Mario Bros Steg 4
    1. Förvärva en brandblomma. Brandblomma är en uppstick som ger Mario eller Luigi kraften att kasta eldbollar på fiender. De är gömda i världarna av Super Mario Bros., och kan blivit annorlunda beroende på versionen av spelet. Om Mario får denna kraft, ta hand om det - det är väldigt praktiskt!
    • Mario kommer att förlora sin brandkraft om en fiende berör honom.
  • Bild med titeln Förstör en goomba i Super Mario Bros Steg 5
    2. Eld på goombas. Till skillnad från hoppmetoden behöver du inte vänta på en goomba som kommer nära. Så snart du ser en, brand bort med dina eldbollar med b eller y.
  • Metod 3 av 4:
    Bumping goombas från under
    1. Bild med titeln Förstör en goomba i Super Mario Bros Steg 6
    1. Få under ledgeen går Goomba på. De flesta goombas på ledningarna går bara fram och tillbaka längden på kanten. Få under en av blocken av den ledge som du kan bryta.
  • Bild med titeln Förstör en goomba i Super Mario Bros Steg 7
    2. Slå blocket under goomba. Så snart goomba är på blocket är Mario under, hoppa (A för NES / DS / Emulator-2 för Wii / U). Detta kommer effektivt att förstöra goomba.
  • Metod 4 av 4:
    Kasta saker på goombas
    1. Bild med titeln Förstör en goomba i Super Mario Bros Steg 8
    1. Få ett objekt att kasta på en goomba. I 2D-versionerna av spelet kan du kasta Koopa-skal på dem. I Super Mario 64 DS kan du även kasta BIR-ombs på goombas. För att få ett Koopa-skal, hoppa på en Koopa - det kommer att få det att gömma sig under sitt skal. Plocka upp Koopa genom att närma sig den och tryck på / håll B (för Wii / U, närma dig skalet och tryck / håll 1).
    • Du kan också hämta Bob-Ombs på samma sätt, men se till att du är nära en goomba eftersom Bob-Ombs är aktiverade när du rör den.
  • Bild med titeln Förstör en goomba i Super Mario Bros Steg 9
    2. Gå nära en goomba. Eller i fallet med att bära en BIR-OMB, springa till en goomba! Fortsätt trycka på B eller 1-knappen för att hålla skalet eller BIR-OMB när du närmar dig en goomba.
  • Bild med titeln Förstör en goomba i Super Mario Bros Steg 10
    3. Kasta objektet på det. När du är nära, och det finns inget föremål mellan Mario och Goomba, släpp B eller 1-knappen. Detta kommer att skicka objektet som flyger, som slår på Goomba-torget i ansiktet och förstör det.
  • Tips

    I 2D-versionerna av spelet, om det finns flera goombas nära varandra och närmar sig Mario, kan du utföra ett kedjehopp för att förstöra dem alla på en gång. För att göra detta, vänta tills goombasna är nära, har sedan Mario hoppa på den första goomba medan du trycker på riktningsknappen för att gå vidare. Släpp hoppa-knappen och bara ha Mario fortsätt vidare på toppen av alla andra goombas.
  • Ibland kommer Goombas att gå rakt bort plattformar till gropar, om du ser en goomba nära en kant, låt den gå in i gropen och det kommer att förstöra sig själv.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande