Hur man undviker materialism och hitta lycka

För många människor flyr materialism är Det bästa sättet att hitta lycka. När du slutar att tilldela värdet till objekten, aktiviteter och till och med människor i ditt liv enligt hur mycket de kostar, följer ökad lycka bara naturligt.

Steg

  1. Bild med titeln Skär ner din shoppingberoende steg 12
1. Sluta göra shopping en fritidsaktivitet. Sluta tänka på köpcentret som en nöjesplats. Problemet med att räkna med köpcentret som en underhållningsplats är att platsen skjuts igenom med materialismens ideologi. Allt som finns till försäljning. Butiksägare kommer att göra nästan vad som helst för att få dig att köpa. Och reklam är överallt. Om du definierar dig som en "köpcentrum," ganska snart kommer du att känna att du inte har gjort din plikt om du inte lämnar platsen med en väska full av saker du inte behöver. Det är då de har dig!
  • Gå inte till köpcentret med vänner. Gå ensam, och gör det till en affärsresa.
  • Vet exakt vad du vill innan du går till affären, köp det och lämna lokalen omedelbart.
  • Använd en 30-dagars lista. Om du bestämmer dig för att du verkligen vill köpa något, lägg det på en lista. Nu berätta för dig själv, du kan inte köpa det objektet i 30 dagar. När de 30 dagarna har gått, om du fortfarande vill ha objektet, gå till affären och köpa den. Den här väntetiden kan hjälpa dig att avgöra om du verkligen vill eller behöver objektet eller inte.
  • Bild med titeln Spara pengar på kläder Steg 5
    2. Köp används. När du får uppmaningen att köpa något, försök att hitta den som används istället för ny. Köp som används får dig ut ur köpcentret och in i en annan värld. Sparsamhetsbutiker, använda klädaffärer och loppmarknader fungerar under en annan marknadskänslighet. Det är inte riktigt anti-materialistisk, men det är verkligen mindre materialistiskt än köpcentret.
  • Internet-tjänster som Craigslist och E-Bay gör att köpa begagnade föremål mycket lättare än tidigare. Direktbörsen sådana tjänster tillhandahåller kan ta dig ur cykeln av extrem konsumentism.
  • Köp som används på sparsamhetsbutiker och loppmarknader innebär vanligtvis att du handlar om en annan människa, ansikte mot ansikte, istället för att hantera ett ansiktslöst företag.
  • Bild med titeln Programmera en TV-fjärrkontroll Steg 8
    3. Begränsa tv. Du behöver inte bli en tv-bas, bara erkänna att TV domineras av annonsörernas bekymmer. Det är inte bara att en högre och högre andel av TV-innehåll är annonser, men att även icke-reklaminnehåll har de meddelanden och materialistiska ideologin av annonsörer. Skådespelarna som spelar människor representerade i Sitcoms, till exempel, bär inte kläder som de plockar ut sig själva. De bär kläder som passar reklam demografi.
  • Tvinga dig att stänga av all tv-visning i en vecka som ett experiment, och om du inte kan hantera det, stäng av det i tre dagar.
  • Ta reda på hur många timmar av TV du tittar på per vecka. Sedan bestämma vad du verkligen skulle sakna om du skär ut TV-visning helt och hållet. Titta bara på de show du verkligen skulle sakna, och glömmer resten.
  • Titta på tv bara med andra människor, aldrig ensam. Figure TV som en gemensam aktivitet kan minska några av dess materialistiska övertoner när du interagerar med dina tittare istället för att sitta inert och låta dig bli bombarderad av oändliga annonser.
  • Bild med titeln Kombinera två Internetanslutningar Steg 1
    4. Begränsa webbläsning. Tyvärr är internet näst bara till tv för att sprida en materialistisk ideologi. Förekomsten av kändiskulturen, otroligt påträngande reklam, och, naturligtvis, internet shopping gör det svårt att undvika den rampanta materialismen på internet.
  • Ännu mer än TV, internetbruk uppmuntrar sig självabsorption och en ensam livsstil. I stället för att bli en eremit, delta i verklig Sociala nätverk - gör nytt, icke-virtuell, Vänner - Snarare än att delta i Facebook och Twitter.
  • Klipp ut en internetfunktion. De flesta använder Internet för mer än en funktion. De använder det för att spela spel. De använder det för att få nyheter. Eller använder de det för att köpa saker. Klipp ut en av dessa funktioner är lättare än att klippa dem ut, och det kan hjälpa dig att få ett handtag på din övergripande Internetanvändning.
  • Bild med titeln vara grönare steg 10
    5. Bli mer miljömedvetna. Tänkande grönt är inte kompatibelt med tänkande grejer, så gå grön! De flesta av de allvarliga miljöproblemen med oss ​​idag - inklusive klimatförändringar, som någonsin utökar soptippar och luftföroreningar, för att bara nämna några få har orsakats av att försöka köpa och sälja naturliga processer.
  • Känna igen sambandet mellan miljöförstöring och ett materialistiskt sätt att leva. Till exempel, köp av flaskvatten producerar till exempel miljontals plastflaskor som slutar bobbing upp och ner i floder och sjöar, för att inte tala om oceanerna.
  • Gör återvinning din religion. Om du verkligen gör återvinning ett sätt att leva, kommer du att se hur dumt det är att tilldela värde till föremål baserat på hur mycket de kostar.
  • Människor är också naturliga processer, i en mening. Går grön kan hjälpa dig att rekonstituera din identitet.
  • Bild med titeln Declutter Steg 7
    6
    Deklarera. Gå igenom dina garderober och andra lagringsområden och börja bli av med saker du inte använder eller vill ha längre. De flesta tycker att det är en uppenbarelse att upptäcka hur mycket skräp de ackumuleras över en period av år. Decluttering är en glädjande process, och hjälper dig att inse hur kostsam tanklös konsumentism kan vara. Du behöver inte något av dessa saker! Du tycker inte om att ha det. Men vad du kommer att njuta av är ett mindre rörigt hus eller lägenhet.
  • Bild med titeln Förbered dig för en hög höjdsvandring Steg 4
    7. Delta i icke-väsentliga former av underhållning. Världen ger många intressanta aktiviteter som inte alls är relaterade till TV-visning eller Internetbläddring. Prova att spela brädspel, skapa konst eller vandra i lokala vildmarksområden. Försök att besöka släktingar och andra kära oftare. Prova frivillig med en välgörenhet.
  • Läs en bok istället för en tidning. Tidskrifter slutade göra sin vinst från abonnemangsavgifter och butiksköp för länge sedan. Det är all annonsering nu! Att läsa en bok kan ge en paus från att bli bombarderad av tidningsannonser.
  • Lär känna dina grannar. Lär känna dem på det sätt som dina föräldrar och morföräldrar brukade känna till dem - det är faktiskt en tid med dem. Äta lunch med dem, äta middag med dem. Ta reda på vad som stör dem om ditt grannskap och vad de verkligen tycker om det.
  • Delta i icke-professionella sportevenemang. Att delta i professionella sportevenemang har blivit så dyrt att utesluta en stor del av den arbetande befolkningen, särskilt familjer. För en familj på fyra att delta i ett professionellt basebollspel, till exempel, kan du förvänta dig att spendera så mycket som $ 400.00 eller mer när du betraktar biljetter, mat, souvenirer och parkering. Alternativt har många samhällen närliggande högskolor som spelar högkvalitativ baseball, och närvaro är vanligtvis gratis. Poängen är att njuta av spel själv, och vad har spelet att göra med $ 12.00 koppar öl. För den delen, vad är det för fel med att delta i ett litet ligaspel och titta på 12-åringar spelar ut ur deltagarens kärlek?
  • Lär dig att allt i livet måste gå en gång - din bilaga, vare det av värde eller känslor till ett objekt kan göra det till en del av ditt liv . Och koncentrera sig på dessa saker, du glömmer att leva ditt liv utan att . Där det berörda ordet studsas, raderas lycka ord . Så, leva lyckligtvis inte göra någon form av girig, känslomässig eller värderad bilaga till någonting .
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande