Hur man övertygar dina föräldrar att låta dig och dina vänner gå ut

Oavsett om du vill hänga med dina vänner på köpcentret för en eftermiddag eller gå till en kommande händelse, kan du behöva få tillstånd från dina föräldrar först. Speciellt om du har överbeskyddande föräldrar, behöver du strategi på din sida. Gör din forskning och bli beredd att respektera med dina föräldrar för att få det du vill ha.

Steg

Del 1 av 3:
Schemaläggningstid att prata med dina föräldrar
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ha en mobiltelefon eller smartphone (för de indiska barnen) Steg 8
1. Fråga dina föräldrar när de har tid att prata. Tiden måste vara på din sida när du vill se till att dina föräldrar låter dig gå ut med vänner. Ta reda på när dina föräldrar har några minuter att sitta och prata med dig om dina planer. Tillmötesgående till sina scheman, inte din egen tid.
  • Om din familj vanligtvis är alla tillsammans för middag, det skulle vara en bra tid att fråga. Eller om din familj slappna av tillsammans på söndag eftermiddagar, kan det vara en idealisk tid att prata.
  • Planera i enlighet med stora händelser. Om du frågar om en konsert som är veckor bort, vänta inte till sista minuten att fråga. Föräldrar uppskattar förberedelsen, speciellt när pengar och transport kommer att vara inblandade.
  • Sista minuten planer kommer vanligtvis inte att flyga med föräldrar, men ibland kan du kanske få tillstånd att gå till en lågprofil hangout på en väns hus om du får det på dem.
  • Bild med titeln känner igen tonårsangst Steg 4
    2. Se till att de är i gott humör när du diskuterar planer. Mer än sannolikt kommer dina föräldrar att säga nej till dig oavsett situationen om de är stressade eller trötta. Vänta tills några stormar blåser över och frågar sedan om du kan gå ut med vänner.
  • Definitivt se till att du inte är i trubbel eller jordad innan du ber om behörighet.
  • Du måste arbeta dig ut ur att vara jordad innan du kan förvänta dina föräldrar att låta dig göra något extra. Rengöring av ditt rum är ett bra sätt att visa att du är mogen. Dessutom visar det att du kan organiseras och hjälpsamma.
  • En bra tid att fråga skulle vara när du har avslutat dina läxor och sysslor för veckan. Eller att söta affären, gör alla dessa saker ovanpå rengöring efter middagen. Glöm inte att släppa tips så ofta så att de inte är så förvånade när du berättar för dem.
  • Bild med titeln Kope med semesterfest ångest Steg 1
    3. Var tålmodig när du väntar på att prata med dina föräldrar. Bugging dem oupphörligt kommer att avskräcka dem från att vilja säga ja till dig. Irriterade föräldrar är mindre benägna att vara mycket att ge och du är mer benägna att komma i trubbel om du trycker på dem för långt. Ge dem några dagar att tänka på dina frågor.
  • Bild med titeln kommer till villkor med din tonårsdotter som daterar en äldre man Steg 7
    4. Arbeta med din familjs schema. Oavsett dina planer är det i ditt bästa intresse att försöka planera saker runt din familjs dagliga liv. Fråga inte att prata med dina föräldrar om seriösa planer när det är en upptagen ärenden dag. Istället vänta tills alla är hemma och njuter av kvällen så att det är dags att diskutera dina planer.
  • Om du till exempel slänger din syster i fotbollspraxis, kan du fråga om att tappas på närliggande köpcentret eftersom det är på väg.
  • Samordna dina planer med dina föräldrar. Försök att inte begära extra turer för ofta och istället tänka på hur du kan kombinera resor runt staden.
  • Undvik att fråga om att hoppa över familjehändelser att gå ut med vänner. Överbelastning av dina föräldrar kommer att göra dem mindre benägna att ja i framtiden.
  • Del 2 av 3:
    Förhandla med dina föräldrar
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig gå till ombordstigningsskola Steg 3
    1. Kom beredd att presentera ditt argument till dem. Har alla detaljer redo när dina föräldrar har tid att prata. Ju mer information du har desto bättre är ditt argument att vara.
    • Berätta för dem var du ska, vem kommer att vara med dig, hur länge du kommer att vara borta, och vad du ska göra.
    • Var helt ärlig hela tiden. Om du blir fångad i någon form av lögn, kommer du att förlora dina föräldrars förtroende.
    • Du kan inte ha för många detaljer. Ta reda på i förväg om du behöver transport, spendera pengar eller bokningar om du vill gå i en planerad händelse.
    • Börja små och arbeta större. Innan du ber om att gå på en stor vecka lång resa, försök att sova över på en väns hus för en natt först. De kan se att du kan hantera små saker och sedan lita på att du går ut under längre perioder.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ha en mobiltelefon eller smartphone (för de indiska barnen) Steg 13
    2. Förklara varför du vill gå. Det kan vara uppenbart för dig att du inte vill missa på årets stora camping eller en superförsäljning på köpcentret. Dina föräldrar å andra sidan kanske inte vet varför det är en stor sak, så var tydlig när du frågar dem om tillstånd. Förklara varför denna möjlighet är spännande för dig.
  • Om det finns pedagogiska fördelar, se till och nämna dem eftersom dina föräldrar vill att du lyckas i skolan.
  • Bild med titeln Stoppa dina föräldrar från att slåss över pengar Steg 3
    3. Berätta för dina föräldrar vad de vill höra. De bryr sig om dig och din säkerhet och vill ha det som är bäst för dig. Lugna dem att där du är säker och att du inte är dumt nog att göra någonting farligt eller olagligt. Löfte att hålla en laddad mobiltelefon med dig och kommunicera med dem regelbundet medan du är ute.
  • Informera dem om alla vuxna chaperoner du kommer att vara med så de vet att du kommer att bli omhändertagen.
  • Även om de redan litar på dig, berättar för dem att du är pålitlig kommer att bidra till att stärka ditt ärende.
  • Bild med titeln vinner dina föräldrar lita tillbaka efter att ha besviken dem som en student Steg 2
    4. Håll lugnet när du diskuterar planer. Att vara dramatisk och lyfta din röst kommer bara att visa dem att du fortfarande är för omogen att gå ut. Du kan visa spänning, men låt inte den entusiasmen bli i raseri om saker inte går på din väg. Du har fortfarande en chans att övertyga dem så, blåsa inte det genom att förlora din coola.
  • Även om det ser ut som dina föräldrar kommer att säga nej, försök ditt bästa att inte skrika, skrika eller gråta ur frustration.
  • Hotar inte eller gör krav. Du kommer inte att kunna övertyga dina föräldrar genom att hota att sluta göra sysslor om du inte kan gå ut. Du kommer bara att hamna i mer problem.
  • Bild med titeln Stoppa dina föräldrar från att slåss över pengar Steg 7
    5. Ge dem tid att tänka på saker. Efter att ha presenterat dina föräldrar med dina planer, låt dem tänka. Till exempel kan du säga, "Tack för att du lyssnar på mig. Om du vill ha en tid att tänka på ditt beslut förstår jag."Detta kommer att bevisa att du är tålmodig och mogen, även om du bara vill spendera lite tid på en väns hus som spelar videospel.
  • Bild med titeln vara en glad kristen tonåring steg 5
    6. Involvera bara dina syskon när det behövs. Erbjuda att ta med din syster eller bror med dig om dina föräldrar fortfarande är osäkra om att låta dig gå ut. Ibland har en syskonbuffert att övertyga dem om att du inte kommer att bli felaktigt.
  • Syskon har tendens att rapportera tillbaka till föräldrarna. Detta kan fungera till din fördel när förhandlingar eftersom föräldrarna kommer att vara mer förtroende om en syskon åtföljer dig.
  • Men se till att du beter sig om de följer med att de fortfarande kan ta dig till dina föräldrar.
  • Bild med titeln Hjälp en stressad tonårssteg 3
    7. Acceptera nederlag för att vinna nästa gång. Även om dina föräldrar säger nej, kan du fortfarande dra nytta av. Tacka dem för att prata med dig och bli inte arg eller skrika på dem. Om du visar mognad och förståelse även när de säger nej, det är möjligt att nästa gång du ber om något, kommer de att bli imponerade av ditt beteende och säga ja.
  • Del 3 av 3:
    Försegla affären
    1. Bild med titeln Hjälp en tonåring övervinna test ångest steg 8
    1. Gör alla dina sysslor och läxor i förväg. Göra ansträngningen att städa ditt rum och avsluta några skolprojekt innan du går till dina föräldrar för tillstånd. Ge dem inte en anledning att ifrågasätta dig, bara har allt gjort så att de kommer att bli imponerade av dina mogna tidsförvaltningskunskaper.
    • Om du inte har tid innan du frågar, lovar att du kommer att ha alla dina ansvarsområden innan du går ut.
  • Bild med titeln Stoppa dina föräldrar från att slåss över pengar Steg 3
    2. Låt dina föräldrar prata med dina vänner eller några chaperoner. Chansen är att dina föräldrar vill veta om det kommer att bli vuxna när du går ut med vänner. Ge dem möjlighet att ringa och prata med de andra föräldrarna. Visar dina föräldrar att du kommer att ha övervakning kommer att hjälpa till att övertyga dem om att låta dig gå ut.
  • Om du inte har vuxna med dig, ljuga inte för dina föräldrar och säg att det finns några. De kommer att ta reda på lögnen så småningom.
  • Bild med titeln har en fest tjej rum steg 7
    3. Ge dina föräldrar en chans att träffa dina vänner. Om de aldrig har träffat de människor du vill gå ut med, kan de vara försiktiga. Bjud in dina vänner till ditt hus först för att låta dem lära känna dina föräldrar. På det sättet, när du frågar att gå ut med dem, kommer dina föräldrar att veta och lita på vem du är med.
  • Bild med titeln Hjälp en tonåring övervinna test ångest steg 9
    4. Kyss upp till dina föräldrar. En liten groveling eller värdig tiggling kan gå långt. Medan du väntar på att dina föräldrar ska ge dig tillåtelse, låt dem veta hur mycket du uppskattar dem genom att skriva anteckningar eller helt enkelt berätta för dem. Att vara på ditt bästa beteende hjälper, men det gör inte ont för att göra saker som att ta hem blommor för din mamma eller låta din pappa ha den sista kakan.
  • Vara subtil och inte för uppenbar. Föräldrar kommer att hämta på lögner som du gör upp för dem bara för att få dem att ge dig något.
  • Överdriv inte det. Smör upp dina föräldrar men gå inte så överbord att de tycker att du fakar det.
  • Bild med titeln Gör dina föräldrar förlåta dig för ett hemskt fel steg 3
    5. Erbjuda att göra extra arbete runt huset. Gör extra sysslor ovanpå vad du redan förväntas göra. Tvätta sina bilar, klippa gräsmattan innan de ens frågar, eller hjälper till att göra middag för några nätter att komma på sin goda sida. Att göra sitt arbete kommer att låta dem koppla av mer och de kommer att vara i ett bättre humör för att du ska fråga och få tillstånd att gå ut.
  • Bild med titeln Hjälp en stressad tonårssteg 2
    6. Visa din uppskattning efteråt. Tack dina föräldrar oavsett vad de säger. Var tacksam om de låter dig gå ut med vänner. Om de säger nej, tacka fortfarande dem. Kom ihåg att dina föräldrar vill ha kul men de vill också ha det som är bäst för dig. Var tacksam för sin kärlek och skydd oavsett.
  • Tips

    Varningar

    Under processen att övertyga dina föräldrar, se till att du är ärlig hela tiden och när du går ut.
  • Bryta förtroende är det snabbaste sättet att bli jordat såväl som äventyrar eventuella framtida planer du kanske har.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande