Hur man är frugal på svart fredag

På dagen efter Thanksgiving, även känd som "Black Friday" lockar detaljhandeln kunder med specialerbjudanden och djupa rabatter på presenter för semestern. Om du har satt av med din julköp, kan du bestämma att det skulle vara en bra idé att dra nytta av svart fredagsförsäljning och snatcha upp så många eftertraktade föremål som du kan på en gång. Men var försiktig - även om målet är att spara pengar, det kan vara lätt att falla i fällan att spendera mycket mer än du tänkte under den fräckaste semesterhösten. Av den anledningen är det viktigt att hålla några riktlinjer i åtanke innan du sätter på din Black Friday Shopping Spree.

Steg

Metod 1 av 3:
Planera i förväg
  1. Bild med titeln vara frugal på svart fredag ​​steg 1
1. Ställ ut med ett mål i åtanke. Innan du drar på din halsduk och vantar och förbered dig för att vänta i linje i timmar först på morgonen, ha en klar uppfattning om vad du handlar om och om det är värt det. Om du redan har en jullista för referens och du försöker kolla av saker till fyndpriser, kan Svart fredagsförsäljning spara dig en betydande summa pengar. Om du bara är berusad av tanken på rabatterade varor, eller du bara handlar för att se vad som finns där, kan du sluta skilja med mer pengar än du planerade.
  • Svart fredagsförsäljning är mest gynnsamma för shoppare när de kan identifiera några saker de behöver, att de kan göra betydligt mindre, och bara köpa dessa föremål.
  • Om det inte finns något som du absolut måste ha, och du känner dig frestad att handla rent för sin egen skull, kan du vara bättre att hitta något annat att göra med din tid.
  • Bild med titeln vara frugal på svart fredag ​​steg 2
    2. Förhandsgranska Black Friday Deals. Traditionellt har Black Friday-försäljningsannonser kört i tidningen på Thanksgiving Day. Nuförtiden kan det dock vara möjligt att ta en titt på kommande specialerbjudanden genom butikswebbplatser eller till och med smartphone apps några dagar i förväg. Bläddra igenom tidiga listor för att se hur saker är prissatta, och om en viss butik har det du letar efter på försäljning.
  • Att kunna titta på produkter och priser i förväg hjälper dig att beräkna en realistisk shoppingbudget, ett annat måste för att spara under den svarta fredagens frenesi.
  • Gå igenom välrenommerade kanaler (t.ex. officiella webbplatser som Macy`s and Brookstone, eller fynd shoppingprogram som Flipp och Slice) för att garantera att den försäljning du hittar är legit.
  • Bild med titeln vara frugal på svart fredag ​​steg 3
    3. Titta över merchandise innan du köper den. Om du har skannat genom förhandsgranskningar av Svart fredagsförsäljning och något har fångat ditt öga, ta en scouting resa till butiken som säljer det och ger det en närmare titt. På så sätt kan du inspektera produkten för kvalitet och se om den passar din budget och personliga smaker innan du förbinder dig med att köpa den. En del Basic Recon kommer också att bekanta sig med var du hittar objektet innan butiken är överskridande med svärmande folkmassor.
  • Browsing innan du gör huvuddelen av din shopping kan ge möjlighet att lära dig om exklusiva butiker.
  • Utforma en "stridsplan" genom att plotta din väg genom en butik som du förväntar dig att vara upptagen.
  • Bild med titeln vara frugal på svart fredag ​​steg 4
    4. Begränsa dig till en handfull butiker. I stället för att bara dartera oändligt från en försäljning till en annan, kom upp med några butiker i synnerhet för att besöka. I tid och kostnad, försök att hålla detta nummer cirka fem eller sex. Bosätta sig på butiker som lagrar ett brett utbud av saker för att få så mycket gjort på så få platser som möjligt, eller butiker som ger specialprodukter som du inte kan komma någon annanstans.
  • Om möjligt, ha en Shopping Buddy att gå över-jakt med. De två av er kan dela upp och täcka mer mark, komma till varma föremål snabbare och eliminera behovet av att trek över hela staden.
  • Metod 2 av 3:
    Bli organiserad
    1. Bild med titeln vara frugal på svart fredag ​​steg 5
    1. Ange en budget. Besluta om ett realistiskt belopp som du är villig och kan spendera. Avviker inte från den här siffran. Du kommer att vara mycket mer försiktig med att jämföra priser och göra nödvändiga kompromisser om du vet att du inte kan överstiga en strikt total. Att ha en fast budget i åtanke kan också tvinga dig att få mer kreativ om att plocka ut gåvor, vilket innebär att du kan hamna med fler saker än vad du ursprungligen förväntades för samma belopp.
    • Se till att din primära finanser är i ordning innan du lägger undan pengar för shopping.
    • Vara konservativ. Det är alltid bättre att spendera mindre nu och behöver inte oroa sig för ekonomisk säkerhet senare.
  • Bild med titeln vara frugal på svart fredag ​​steg 6
    2. Gör en lista över måste-ha saker. Skriv ner allt du vet att du behöver och prioritera nödvändigheter över avslappnade inköp innan du börjar titta på andra saker. Till exempel, om din dotter har bett om en ny vinterrock, och du vill få din bästa vän en brödrost som en housewarming present, välj dessa saker först. Efter din huvudsakliga shopping är klar kan du börja bläddra fritt om du har några utgifter.
  • Om du inte handlar om något i synnerhet, tänk på vad du personligen kan använda i din garderob eller runt huset.
  • Skriv ner priset bredvid varje objekt på din lista och se till att den motsvarar din budget.
  • Bild med titeln vara frugal på svart fredag ​​steg 7
    3. Jämföra priser. Ta inte försäljningsannonser till nominellt värde. Du kan hitta några anmärkningsvärda fynd på svart fredag, men du kan kanske spåra en ännu bättre en någon annanstans. Pore ​​över tidningsannonser, mailer kampanjer, lagra webbplatser och shoppingprogram för att ta reda på vem som erbjuder vad för hur mycket. På det sättet vet du exakt var du ska gå när det är dags att ta hand om.
  • För affärsverket är de flesta butiker villiga att matcha låga priser med konkurrenter, vilket sparar pengar och behovet av en extra resa uptown.
  • Var uppmärksam på mindre uppenbara butiker som kan erbjuda erbjudanden på samma produkter. Till exempel kan du hitta en mängd olika namn varumärkesvaror på apotek, som sannolikt kommer att vara mindre trånga än köpcentret och mer populära destinationer.
  • Bild med titeln vara frugal på svart fredag ​​steg 8
    4. Samla kuponger. Kontrollera posten runt Thanksgiving och registrera dig för butiksnyhetsbrev för en chans att få kuponger som kan spara dig ännu mer på svart fredagsköp. Kuponger är ett ofta förbises sätt att sparas, och, i kombination med slashed priser på reklamartiklar, kan hjälpa till att hålla lite extra pengar i fickan. Tuck några kuponger i din plånbok eller checkbook innan du går ut för ditt första stopp på dagen.
  • För att förhindra överskridande, använd endast kuponger för det begränsade antalet butiker som du bestämde dig för tidpunkten.
  • Förutom kuponger finns det webbplatser där du kan gå för att köpa rabatterade presentkort som gör att du kan spara några fler pengar på svart fredagsköp.
  • Metod 3 av 3:
    Visar fasthållning
    1. Bild med titeln vara frugal på svart fredag ​​steg 12
    1. Stanna hemma. Ett alternativ för Black Friday Shopping att många människor tenderar att glömma är helt enkelt inte delta. Bestäm om du sparar $ 30 eller $ 40 är värt det tedium, utmattning och stress att överge hela din dag för en chans att göra galen grepp på det lokala köpcentret. Kom ihåg att din tid är värdefull också. De timmar du ger upp och väntar i linje eller kämpar dig genom Angry Mobs kan spenderas och njuta av semestern med dina nära och kära.
    • Om du bara inte kan låta ett fynd passera dig, undvik kaoset och kapitaliserar på svart fredagsbesparingar genom att göra din shopping online via deltagande webbplatser. Det är en win-win-situationer.
    • Tänk på vad som är väldigt viktigt under semestern: värme, komfort och älska minnen med de människor du bryr dig om.
  • Bild med titeln vara frugal på svart fredag ​​steg 9
    2. Undvik frestelsen att impuls-köp. Säker, att allt-i-ett kaffebryggare / juicer / smoothie maskin kan se nifty, men det är något du verkligen behöver? Om ett objekt inte finns på din lista, och du kan inte motivera att köpa den, fortsätt flytta. Irony of Black Friday är att priserna ofta är så låga att människor luras i att köpa saker de inte har någon riktig användning för. Därmed slutar de att spendera mer än de skulle ha på en typisk utflykt.
  • Håll dig fokuserad och träna lite självkontroll när du går in i attraktiva men onödiga erbjudanden.
  • Att ha konkreta föremål och siffror i åtanke, som att göra en lista eller ställa in en budget, kan hålla dig från att släppa pengar på extra inköp du kan ångra senare.
  • Bild med titeln vara frugal på svart fredag ​​steg 10
    3. Håll dig till annonserade erbjudanden. De objekt som omfattar din inköpslista ska alla kommer från Black Friday Savings Erbjudanden. Hela Point of Black Friday Shopping är att säkra varor på markdown, så ignorera icke-försäljningsartiklar för nu. Ju mer du spenderar på regelbundet prissatta varor, desto mindre har du tillgång till att köpa mer av de saker som slutar spara pengar. Om du inte är försiktig, kommer du bara att spela upp extra kostnader som sätter dig tillbaka, besegra syftet med den kommersiella semestern.
  • Ibland kommer butikerna att annonsera produkter till priser som inte är mycket lägre än vad de vanligtvis kostar. Dra nytta av de största rabatterna du kan och kringgå resten.
  • Du kan alltid komma tillbaka senare och köpa andra saker med de pengar du sparade gör din Black Friday Shopping.
  • Bild med titeln vara frugal på svart fredag ​​steg 11
    4. Titta på varje butiks returpolicy. Håll dig på dina kvitton om du bestämmer dig för att få något tillbaka och vara medveten om hur enskilda butiker hanterar retur och utbyte. Det kan vara att du ger någon något de redan har, eller du får bara hem för att vara konfronterad med omedelbar köparens ånger. I dessa fall kan användningen av avkastningen lägga en del av det harft intjänade semesterkostnader i dina händer.
  • Stash dina kvitton i din plånbok eller pocketbook för att hjälpa dig att hålla upp med dem, eller lämna dem bort i en separat mapp hemma.
  • Vissa returpolicyer kan bli föremål för förändring på svart fredag. Var noga med att läsa det fina utskriften och missa inte ditt fönster för att ta ett oönskat objekt tillbaka.
  • Tips

    Håll ett öga på försäljningen annonserad i veckorna som leder fram till och efter Thanksgiving för att se hur mycket shopping du kan få gjort före och efter rush.
  • När du kommer hem, titta över allt du har köpt och bestämma om det är allt värt att hålla eller om det finns några saker du skulle vara villig att återvända.
  • Butiker öppnas tidigare än någonsin för svart fredag. Om du inte vill missa, planera att göra din shopping så tidigt som midnatt efter Thanksgiving Day.
  • Ät innan du sätter ut så att du inte behöver förhandla om upptagna restauranger och matbanor i mitten av dagen.
  • Vänta på andra kommersiella helgdagar, som cybermåndag, att leta efter erbjudanden på elektroniska varor.
  • Återvänd oönskade föremål för butikskredit. Du kanske kan hitta något annat på din lista utan en extra resa eller transaktion.
  • Varningar

    Skydda din plånbok, shoppingkassar och andra tillhörigheter nära. Det är vanligt att tjuvarna byter på distraherade svarta fredagsköpare.
  • Var försiktig med "gratis" erbjudanden. Dessa kommer vanligtvis med oadresserade betalningsplaner eller någon annan fångst.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande