Hur man bryr sig om miniatyrgetter

Miniatyrgetter gör stora husdjur - de är hårda och har ett stort temperament. Med tanke på att deras storlek sträcker sig från 40 centimeter (15.7 i) - 60 centimeter (23.6 i) / 15" - 24", De är väldigt lätta att ta hand om och är lämpliga för tonåringar att ta hand om.

Steg

  1. Bild med titeln Vård för miniatyr getter Steg 1
1. Ge ett bra utrymme för dem. Även om de inte behöver så mycket utrymme som deras större släktingar, behöver de minst 6 meter x 6 meter / 20 x 20 fot och bör vara inhägnad för att förhindra roaming. Dessutom håll fäktningen minst 1.5 meter / 5 meter hög för att förhindra att rovdjur kommer in, till exempel hundar eller rävar.
  • Bild med titeln Vård för miniatyr getter Steg 2
    2. Ge gott skydd från regnet och kallt. Getter gillar inte att vara våt eller vindblåst och bör ges ett gott skydd för att komma ut ur elementen.Varje liten typ av skydd bör vara lämplig, förutsatt att du tillåter tillräckligt med utrymme för mängden getter du har.Håll inredningen ren och använd färskt halm som sängkläder inuti.
  • Bild med titeln Vård för miniatyr getter Steg 3
    3. Ge lämplig mat. Bra betesmark är en prioritet och bör kompletteras med hö, korn och grönsaker. Håll hömatare över marken för att förhindra infektion från parasiter. Du kanske också vill hålla kornet i en stor soptunna, helst metall, eftersom råttor eller möss kan komma in i kornet.
  • Bild med titeln Vård för miniatyr getter Steg 4
    4. Ge rent vatten varje dag. Som med alla djur är färskvatten viktig del av en daglig diet.
  • Bild med titeln Vård för miniatyr getter Steg 5
    5. Spendera tid runt dina getter. Miniatyrgetter är mycket tillgivna. De tycker om att interagera med människor och finns vanligen i djurparker på grund av sin kärlek att vara runt människor och få massor av Pats! I synnerhet njuter miniatyrgetter som borstar..
  • Bild med titeln Vård för miniatyr getter Steg 6
    6. Håll getterna preparerade väl. Trim hovar minst varannan månad.
  • Bild med titeln Vård för miniatyr getter Steg 7
    7. De-mask regelbundet.
  • Bild med titeln Vård för miniatyrgetter Steg 8
    8. Se till att getterna är lämpligt vaccinerade.
  • Tips

    Håll en speciell borste åt sidan för din miniatyr get. Se till att det har mjuka borst men är tillräckligt med att borsta genom håret. De kommer att lära sig att njuta av det här mycket snabbt!

    Varningar

    Var försiktig med att mata korn till dollar och wethers. Miniatyrgetter är mottagliga för urinalkalkyler (urinstenar) på grund av en lång och tunn urinrör. Korn kan förbättra kalciumobalans som uppmuntrar bildandet av sådana stenar. För Bucks kan du komplettera kosten med lämpliga mineralsalter och det rekommenderas att ingen var över 3 års ålder matas.
  • Om du har bred fäktning kan det vara nödvändigt att placera en kartongbegränsning runt nacken på några barn för att förhindra att de klämmer igenom staketet. Gör det till runt 3 månader. Se också till att alla hål är fasta innan de blir ett problem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande