Hur man köper en skäggig drake

Skäggiga drakar, eller "beardies", är tysta, mjuka reptiler som är lätt att ta hand om. Dessa djur gör stora husdjur för barn över fem och kräver minimal vård. För att köpa en skäggig drake bör du börja med att välja en hälsosam drake som passar din budget och dina behov som husdjursägare. Du kan sedan köpa husdjuret från en licensierad uppfödare, på en djuraffär eller vid en reptilutställning.

Steg

Del 1 av 3:
Välja den skäggiga draken
  1. Bild med titeln Köp en Bearded Dragon Step 1
1. Gå till en fullvuxen drake. Även om yngre skäggiga draken barn är söta att titta på, är de bräckliga och har en högre risk för sjukdom. Vissa barn kan också förlora sin aptit och måste vara kraftig att hålla sig vid liv. Få en fullvuxen eller nära fullvuxen drake som husdjur kommer att se till att det är friskt och lätt att ta hand om.
  • Leta efter en drake som är minst sex till 10 veckor gammal och sex till 10 tum i längd. Detta kommer att se till att draken inte är för ung och har slagit en mogen ålder. Du kan också fråga uppfödaren du köper från om den skäggiga draken innan du köper henne.
  • Om du redan har en skäggig drake och letar efter en andra, bör du gå för en drake av samma kön. Två kvinnliga drakar brukar komma bra. En manlig och en kvinnlig drake kan sluta slåss eller parning, vilket kan leda till oönskade drakebarn i ditt vivarium.
  • Du kanske vill undvika att köpa mer än en skäggig drake i taget, eftersom de två drakarna kan sluta inte komma överens. Du skulle då ha sälja en drake eller ställa in ett separat vivarium för varje drake.
  • Bild med titeln Köp en Bearded Dragon Step 2
    2. Kontrollera att den skäggiga draken är alert och plump. Observera om draken flyttar ögonen mot dig när du närmar dig sin bur, visas alert och vaken. Draken ska inte se lethargic eller ha ögon som är sjunkna i, eftersom det kan vara ett tecken på uttorkning eller sjukdom. Du bör också kontrollera att drakens ansikte är ren och inte täckt av pus eller vätska.
  • Du bör märka om draken verkar plump och stor. Titta på hennes lemmar och svans. Se till att dessa områden verkar fulla och feta, och att du inte kan se hennes svans eller höftben. Ödlor lagra fett i sina svansar och en hälsosam ödla borde ha en bra fettförsörjning.
  • Bild med titeln Köp en Bearded Dragon Step 3
    3. Se till att draken inte har några trasiga lemmar eller hud. Du bör kontrollera drakens hud för att säkerställa att det inte finns några lesioner, sår eller irriterade stötar. Sedan titta på hennes lemmar, svans och tår för att se till att huden inte verkar bruten eller svullna. Se till att draken inte har några trasiga ben, eftersom brutna ben kan vara ett tecken på metabolisk bensjukdom.
  • Du bör också undersöka hennes lemmar och tår för att se till att de inte rinner eller skakar, eftersom dessa också kan vara ett tecken på metabolisk bensjukdom.
  • Du kan observera draken runt i höljet för att se till att hon kan använda alla hennes lemmar ordentligt. Draken ska inte limpa eller snubbla när hon flyttar. En saknad tå eller spets av svansen är okej, eftersom dessa ofta läker på egen hand, men de kommer inte att växa tillbaka. Men brutna ben och skadade ben eller armar är inte ett gott tecken.
  • Bild med titeln Köp en Bearded Dragon Step 4
    4. Kontrollera höljet för renlighet. Du bör inspektera höljet som draken hålls i och se till att det verkar välskött, med färsk mat och vatten. Du bör kontrollera att draken har fått tillräckligt med UVB-ljus från en värmelampa i höljet och att draken har fått kalciumtillskott.
  • Del 2 av 3:
    Köper den skäggiga draken
    1. Bild med titeln Köp en skäggig drake steg 5
    1. Köp en drake från en uppfödare. Många ödla älskare köper sina "beardies" från välrenommerade reptiluppfödare. Att köpa en drake från en uppfödare är ofta det säkraste alternativet, eftersom många uppfödare bara höjer samma ras av skäggig drake, vilket leder till mindre sjukdom, skada och sjukdom. Du kan hitta Bearded Dragon Breeders online och genom ditt lokala herpetologiska samhälle.
    • Skäggiga drakar kostar vanligtvis cirka $ 100, men det kan variera av uppfödare. När du besöker uppfödaren bör du kontrollera renligheten av de höljes där drakarna hålls. Se till att du också gör en bra inspektion av drakens kropp och mannerisms för att säkerställa att han kommer att bli ett hälsosamt husdjur.
  • Bild med titeln Köp en Bearded Dragon Step 6
    2. Få draken från en djuraffär. Du kan också köpa en drake från din lokala djuraffär, men det kan vara svårare att se till att draken är frisk. Det bästa alternativet är att köpa en drake från en uppfödare, men om du inte kan komma i kontakt med en uppfödare kan djuraffären vara ditt enda alternativ. Försök hitta en djuraffär som håller samma ras av skäggig drake i samma hölje.
  • Du bör också inspektera höljet för renlighet och undersöka draken väl innan du köper honom på djuraffären.
  • Bild med titeln Köp en Bearded Dragon Step 7
    3. Leta efter skäggiga drakar vid reptilprogram. Du kan också köpa skäggiga drakar från reptilprogram eller händelser, där samlare och uppfödare träffas för att sälja reptiler. Se till att du kontrollerar att höljet som håller drakarna är mycket rena och välskötta.
  • Du bör också chatta med uppfödaren på showen för att kontrollera att drakarna har utsatts för UVB-ljus och fått de nödvändiga tillägget. En välrenommerad uppfödare kommer bara att hålla drakar av samma art tillsammans och kan fokusera på att avela en särskild bäck av skäggig drake.
  • Del 3 av 3:
    Föra draken hem
    1. Bild med titeln Köp en Bearded Dragon Steg 8
    1. Har höljet upp och klara sig. Innan du tar med ditt nya husdjur, borde du ha sitt kapsling redo och installation. Du borde ha ett vivarium som är minst 47 tum (120 cm) lång x 23 tum (60 cm) hög x 23 tum (60 cm) bred för en skäggig drake. Du kan hålla mer än en drake i samma vivarium eller hölje, men det borde vara tillräckligt stort för mer än en drake.
    • Skåpet ska vara väl ventilerat, med en skärmstopp och glas sidor. Du bör inkludera reptilskyddat substrat längst ner på höljet. Inkludera stenar och grenar från ditt nya husdjur för att klättra på, såväl som gömställen i höljet.
    • Det finns viss kontrovers om vad som är säkert substrat för en reptilhölje. Reptile-säker sand kan fortfarande orsaka en tarmförmåga. Det är bäst att väga upp fördelarna och nackdelarna med olika substrat för att se vilken som bäst passar dig. Välj från Reptile-Safe Sand, Aspen eller Repti-Carpet.
    • Se till att vivariumet har ena änden som är varmare, vid 38 till 42 grader Celsius (100 till 107 grader Fahrenheit), med hjälp av en UVB-lampa som är ett 10 till 12 procent fluorescerande UV-rör. Du borde ha en annan ände av det vivarium som är svalare och skuggat, vid 22 till 26 grader Celsius (72 till 79 grader Fahrenheit).
    • Luftfuktigheten ska vara låg i tanken. Använd en hygrometer för att säkerställa att höljet inte är för fuktigt - det borde vara mellan 30 och 40%.
  • Bild med titeln Köp en Bearded Dragon Step 9
    2. Var beredd på att draken är nervös eller blygsam. Din nya skäggiga drake kan verka nervös eller blygsam under de första dagarna i sitt nya utrymme. Hon kanske inte äter ordentligt för de första två till tre dagar som hon anpassar sig till sin nya miljö. Efter uppvärmning till dig och hennes nya hölje, borde hon börja äta normalt och vara mindre blyg.
  • Du borde få vana att hantera din drake som ett sätt att binda. Försök att hantera henne på ett konsekvent sätt så att hon vänjer sig och berörs. Var alltid försiktig och använd båda händerna för att skopa upp draken, stödja hennes fyra ben. Hantera bara draken i 10 till 15 minuter åt gången, eftersom du inte vill att hennes kärntemperatur ska falla för lågt.
  • Bild med titeln Köp en Bearded Dragon Step 10
    3. Sätt draken på ett utfodringschema. Försök att sätta din drake på ett matningsschema genast så att hon vänjer sig för att ställa in måltider. Skäggiga drakar är omnivorösa, så de äter levande ryggradslösa djur såväl som växter och djur. Du borde mata din drake en gång om dagen, helst på morgonen så att hon kan smälta maten under dagen.
  • Mata din drake greener som vattenkrass, raket, cikoria, kress och riven butternut squash, liksom vilda växter som maskros, klöver och plantain löv. Undvik att ge din drake spenat, liksom för mycket kål eller kale. Ta bort några oegentliga föremål i buret och byt ut dem med färsk mat vid matningstid.
  • Ge din drake live ryggradslösa djur dammade med ett kalciumtillskott. Detta kan innehålla crickets, johannesbröd och calci mormor. Se till att levande mat är inte större än din drakens mun. Du bör mata den levande maten samma gröna när du matar din drake och håller dem i en välventilerad behållare.
  • Du bör tillhandahålla färskt vatten i en grundvattenrätt på en daglig basis. Se till att det inte finns avföring i vattenrätten, och om det finns, byt ut vattnet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande