Hur man njuter av livet utan pengar

Det är mycket möjligt att njuta av Livet utan pengar med lite ansträngning och brainstorming. Du kan handla och byta för saker som kläder och böcker, och handla billigt för andra föremål. Med viss kreativitet kan du njuta av en mängd gratis eller billiga aktiviteter med vänner och familj. Även resor utan pengar är en möjlighet med ridesharing och couchsurfing communities. Få ut det mesta av alla möjligheter att njuta av livet utan att spendera en dime!

Steg

Metod 1 av 4:
Hitta gratis, roliga aktiviteter
  1. Bild med titeln Njut av livet utan pengar Steg 1
1. Gå till vandringar på gratis spår i ditt område. Många städer har vandringsleder som människor kan njuta av säkert och kostnadsfritt. Titta på nätet eller kontakta din lokala kommunala regering för att se vilka natursköna naturstigar är tillgängliga i ditt område. Var noga med att bära atletiska skor, bekväma kläder och solskyddsmedel för dina vandringar och ta med vatten för att hålla sig hydratiserad.
  • Undvik att vandra på omärkta spår, där du kan gå vilse eller skadad.
  • Bild med titeln Njut av livet utan pengar Steg 2
    2. Spela utomhussporter med vänner. Sport som fotboll, fotboll, frisbee och rugby kan enkelt spelas gratis. Samla en grupp vänner att spela tillfälliga eller vanliga spel i en närliggande park eller fält. Om du vill ha fler spelare, posttider och platser på dina sociala medier för att leta efter ytterligare spelare.
  • Bild med titeln Njut av livet utan pengar Steg 3
    3. Besök gratis, offentlig åtkomststränder. Avkopplande på en strand är den ultimata roliga, fritidsaktiviteten utomhus, och det kan också vara budgetvänligt. Titta online för gratis åtkomststränder i ditt område som du kan besöka med vänner eller familj. Pack handdukar, mat, drycker, solskyddsmedel och flip flops och du är bra att gå!
  • Bild med titeln Njut av livet utan pengar Steg 4
    4. Tillbringa tid på ditt lokala bibliotek. Ett medlemskap på ditt lokala bibliotek är ett bra sätt att hålla dig underhöll och stimulera ditt intellekt. Besök bibliotekarens skrivbord för att anmäla dig till ett gratis bibliotekskort, vilket gör att du kan låna böcker, såväl som tidningar och DVD-skivor på vissa platser. Vissa bibliotek har också gratis aktiviteter som bokklubbar eller poesiavläsningar för att hålla saker intressanta.
  • Ta ett bevis på din nuvarande adress med dig när du registrerar dig för ditt bibliotekskort, som en verktygsräkning.
  • Bild med titeln Njut av livet utan pengar Steg 5
    5. Besök museer, akvarier eller djurparker på gratis inträdesdagar. Att utnyttja lediga dagar är ett bra sätt att uppleva din stads kultur utan att spendera pengar. Kontrollera webbplatser för dina lokala museer, akvarier eller djurparker för att se om de har några speciella gratis antagningsdagar som kommer upp. Dessa dagar kommer att vara speciellt upptagna så var noga med att anlända tidigt för att säkerställa att du slår folkmassorna för att komma åt utställningarna.
  • Bild med titeln Njut av livet utan pengar Steg 6
    6. Spela brädspel med familj och vänner. Spelkvällar är ett bra sätt att tillbringa kvalitetstid med kära utan att spendera pengar. Bjud in människor över för att spela ett gruppspel som är roligt, interaktivt och livligt. För extra kul, gör det till en byob natt och ger några billiga snacks för att förbättra kvällen.
  • Metod 2 av 4:
    Äter bra
    1. Bild med titeln Njut av livet utan pengar Steg 7
    1. Besök bondens marknader innan du stänger tid att förhandla priser. Färska råvaror kan vara dyrt, men det är en viktig del av en hälsosam och tillfredsställande diet. Handla för erbjudanden på dig lokala bondens marknad, köp bara vad som är i säsong och billigt. För större besparingar, besök marknaden nära stängningstid och fråga säljare om de skulle vara villiga att sälja några av deras återstående lager till ett rabatterat pris.
  • Bild med titeln Njut av livet utan pengar Steg 8
    2. Klä upp prisvärda måltider för att få dem att verka fancier. Att ha en begränsad matbudget betyder inte att du inte kan njuta av dina matupplevelser. Klä upp grundläggande livsmedel med extra kryddor och garneringar för att göra dem mer intressanta och aptitretande. Ställ stämningen för en mer lyxig middagsupplevelse genom att plata din mat på intressanta sätt eller belysande ljus.
  • Till exempel klä upp boxad makaroner och ost med vitlökflingor och oregano och servera den med en ny persilja.
  • Bild med titeln Njut av livet utan pengar Steg 9
    3. Värdpotluckar. Potlucks är fester där varje gäst ger en favoriträtt för att skapa en stor, eklektisk fest. Värdpotluckar i ditt hem för vänner, familj, grannar och kollegor att dra nytta av sina kulinariska erbjudanden i utbyte mot din gästfrihet. Be gästerna att dela med sig av vad de kommer att ta med sig tid så att du kan hålla reda på vilka livsmedel som kommer att serveras.
  • Bild med titeln Njut av livet utan pengar Steg 10
    4. Besök en lokal matbank om du inte kan sluta träffas. Matbanker erbjuder matvaror till ekonomiskt missgynnade personer som bor i området utan kostnad. Om du har svårt att ge mat, besök en matbank i ditt område för att söka hjälp. Matbanker är ofta värd av kyrkor eller andra ideella organisationer.
  • Besök http: // FeedingAmerica.org / hitta-din-lokal-foodbank / Att hitta en matbank nära dig.
  • Metod 3 av 4:
    Få nya saker
    1. Bild med titeln Njut av livet utan pengar Steg 11
    1. Uppdatera din garderob vid kläder swappar. Klädswappar är möten där du kan ta med kläder som du inte längre vill ha och handla det för kläder som väckts av andra människor. De är ett bra sätt att fräscha ditt utseende och träffa vänner utan att spendera några pengar. Titta online för kläder swappar i ditt område, eller organisera en med vänner eller sociala medier kontakter.
    • Organisera större kläder swappar genom att dela ut biljetter eller kuponger för varje objekt som en person ger, som sedan kan användas för att skaffa ett annat objekt.
  • Bild med titeln Njut av livet utan pengar Steg 12
    2. Besök garageförsäljning och loppmarknader för billig ny inredning. Garage Försäljning och loppmarknader är ett bra sätt att hitta unika, intressanta saker att lägga till ditt hem för bredvid inga pengar. Håll ett öga på lokala tidningsförteckningar och sociala medier för händelser som detta händer i ditt samhälle. Var noga med att anlända tidigt för att du får det bästa urvalet av dagens erbjudanden och erbjudanden.
  • Bild med titeln Njut av livet utan pengar Steg 13
    3. Handelsböcker online eller vid en bokbyte. Om du har läst böcker som du är redo att bli av med, leta efter boka byte av händelser i ditt område. Om inga levande händelser händer, besök en bokhandel webbplats till bytesböcker. Vissa webbplatser kommer att hitta personer som är intresserade av dina böcker, sedan skicka dig krediter för vad du har handlat för att få andra böcker som är listade på webbplatsen.
  • Leta efter en bokbyteswebbplats som ger lätt att skriva ut fraktetiketter, som http: // paperbackswap.com /.
  • Bild med titeln Njut av livet utan pengar Steg 14
    4. Öva extrem kupong. Extreme Couponing involverar att kombinera kuponger och kampanjer för att få rejäl besparingar på butiksartiklar i livsmedelsbutiker, varuhus och apotek. Titta online för kuponger för dina favoritprodukter att skriva ut och använda. Jämför priser och veckovis försäljning på olika butiker för att se till att dina kupongbesparingar kommer att gå så långt som möjligt.
  • Metod 4 av 4:
    Reser frugalt
    1. Bild med titeln Njut av livet utan pengar Steg 15
    1. Ta en tur för att resa destinationer med familj, vänner eller bekanta. Om personer du vet kör till en plats som du vill besöka, dra nytta av möjligheten att fråga dem om en hiss. Erbjuda att hjälpa till med gaspengar eller, om du inte har några pengar, erbjuda en handel eller tjänst istället. Vara en artig och respektfull med resenär för att visa din uppskattning för deras generositet.
    • Till exempel, erbjuda gratis barnpassning eller gitarr lektioner till en vän i utbyte mot en tur till en stad de besöker.
  • Bild med titeln Njut av livet utan pengar Steg 16
    2. Få nya destinationer med Ridesharing Services. Det finns många ridesharing webbplatser och appar som tillåter budgetresenärer att hitta en gemensam hiss till deras destination. Dessa webbplatser kommer också att skärmas och identifiera drivrutinerna, vilket gör att den ridesharingupplevelse är säker och enkel. Sök efter tillgängliga rideshares i ditt område, vilket kan variera i kostnad Butwill kostar betydligt mindre än att resa ensam.
  • Till exempel besök https: // Liftshare.com Att söka efter Rideshare-möjligheter nära dig.
  • Bild med titeln Njut av livet utan pengar Steg 17
    3. Öva säkert hitchhiking för att komma runt. Hitchhiking är ett ledigt sätt att resa, men du måste vidta försiktighetsåtgärder för att göra det säkert. Fråga varje förare flera frågor innan du kommer i fordonet, inklusive vad deras namn är, var de är på väg och varför de åker dit. Följ din tarmkontakt och undvik att komma in i en bil med alla som ger dig en dålig känsla.
  • Vänta nära ett stoppskylt eller stoppa ljus för att ge förare en chans att dra över.
  • Stick ut tummen, vilket är en universell signal för hitchhiking, att locka uppmärksamhet.
  • Bild med titeln Njut av livet utan pengar Steg 18
    4. Gå med i ett gratis gästfrihet-delningsgemenskap. Hitta gratis boende i andra städer och träffa nya vänner genom att gå med i en couchsurfing community online. Du kommer att kunna chatta med deltagande medlemmar som bor i det område du reser till och ordnar boende innan du reser. Förutom att kunna sova på någons soffa eller i sitt extra rum, kan du hitta någon att visa dig runt staden.
  • Besök https: // couchsurfing.com /, Det mest populära Couchsurfing-samhället, att anmäla sig och hitta framtida boende.
  • Bild med titeln Njut av livet utan pengar Steg 19
    5. Läger på billiga campingplatser. Camping kan vara en budgetvänlig aktivitet om du hittar rätt park eller plats. Sök online för lägerplatser nära ditt resmål. Besök http: // uscampgrounds.info/ För en omfattande lista över nordamerikanska campingplatser, som indikerar webbplatser med en hastighet på $ 12 eller mindre per natt.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande