Hur man utformar ett videospel

Nu är det ganska mycket den bästa tiden som någonsin varit att vara en spelutvecklare. Marknaden är extremt öppen för nykomlingar och människor spelar fler spel än någonsin. Men om du inte redan knä djupt i branschen kan det vara förvirrande. Det är som att komma in i en dungeon utan en karta och kompass! Tja, låt WikiHow vara din karta och kompass. Nedan diskuterar vi vad du måste designa för att skapa ett komplett spel, ge några grundläggande pro tips om hur man gör det bra och visa dig vad du ska göra för att ta din karriär och spel Pro. Kom igång med steg 1 nedan eller se ovanstående sektioner för mer specifik rådgivning.

Steg

Del 1 av 7:
Designa gameplay
  1. Bild med titeln Design ett videospel Steg 01
1. Bestäm dina mål. Vad försöker du göra med det här spelet? Vilken historia försöker du berätta? Vad vill du att dina spelare ska känna sig i slutet? Vilken typ av erfarenhet vill du att den ska vara? Vad vill du komma ut ur projektet? Det här är några viktiga frågor du måste fråga dig själv innan du börjar processen, eftersom svaren kommer att ge ljuset i slutet av tunneln för denna process. Du behöver veta vart du går om du vill komma dit effektivt.
  • Bild med titeln Design ett videospel Steg 02
    2. Bestäm din publik. Olika publik är mer benägna att spela på olika sätt. De är också mer benägna att föredra olika typer av spel och ha olika standarder för innehåll. Kom ihåg, det är bra att vilja göra ett spel för en mycket specifik publik, men det kommer att begränsa vinsten som du gör. Var realistisk.
  • Bild med titeln Design ett videospel Steg 03
    3. Design för olika enheter. Innan du blir väldigt långt i processen måste du överväga vilka typer av enheter du vill att ditt spel ska vara på. Mobila plattformar blir snabbt en stor spelare men PC och konsoler är fortfarande (och kommer sannolikt att vara) starka. Programmeringen är inblandad, och speciellt gränssnittet och kontrollerna, kommer att förändras drastiskt med din plattform, så det är viktigt att förstå vad du ska sätta på spelet
  • Bild med titeln Design ett videospel Steg 04
    4. Tänk på din genre. Medan genrer inte är helt viktiga, bestämmer genre av ditt spel några delar av hur det är utformat. Är det en FPS? En plattformare? En RPG? Ett socialt spel? Det finns väldigt få aspekter av design som inte påverkas av genren. Naturligtvis kan du säga "Glöm genrer" Och bara gör vad du vill, men det är svårare att marknadsföra och du kommer att bli tvungen att vara mer kreativ och original: inte det enklaste sättet att bryta sig in i designvärlden.
  • En av de saker som du måste tänka på när designen baseras på genre är hur du vill att UI ska titta. Olika typer av spel kommer att ha UI mer eller mindre synlig, beroende vanligtvis på komplexiteten hos kontroller.
  • En annan övervägning är att medan vissa genrer saknar det nästan helt, har andra spelgenrer blivit synonymt med dialog. Kommer din dialog att registreras? Ska du göra det textbaserat? Hur interaktiv kommer det att vara? Planering framåt för dialog är viktigt, eftersom du inte bara måste utforma själva systemet utan också dialogträd.
  • Du måste bestämt dig för ett kampsystem för många typer av spel, eller hitta motsvarande om ditt spel inte har kamp. Tänk på detta som "spel" del av spelet. Det är förmodligen en av de viktigaste delarna av design och att ha en modell att arbeta från är mycket hjälpsam.
  • Bild med titeln design ett videospel Steg 05
    5. Bestäm alternativen för Player Agency. Som en allmän regel vill du att dina spelare ska känna att de har ett val i vad de gör. Men vissa typer av spel har kommit att vara förknippade med mycket mer val än andra. Att lägga till val kan vara mycket komplexa men det kan också vara relativt enkelt, beroende på hur du bestämmer dig för att göra det.
  • Vissa spel ger utseendet att ha val, till exempel, men har faktiskt mycket lite val involverat. Detta kan göras bra eller det kan göras dåligt.
  • Ett exempel på valet gjort bra skulle vara Bioshock-serien eller Witcher 2. Ett exempel på val som görs dåligt skulle vara något som Old Republic.
  • Bild med titeln Design ett videospel Steg 06
    6. Skissera dina utmaningar. Det seriösa designarbetet börjar nästa: du måste skapa din gameplay loop. Det här är en skiss av hur ditt spel fungerar. Det slutar vanligtvis med din spelares mål och detaljer de utmaningar de kommer att ha och de mål som de behöver träffas. Ett exempel skulle vara det första Mario-spelet, där slingan skulle se ut: springa, undvika hinder, slå flaggstången.
  • Bild med titeln Design ett videospel Steg 07
    7. Skapa incitamenten för din spelare. Oavsett vilken typ av spel du gör, måste du ge din spelare en bra anledning att vilja uppnå målen och framsteg genom hela spelet. Det måste vara proportionellt givande för den utmaningsnivå som den utgör. Ett bra sätt att göra det är att låsa nivåer tills du har slutfört dem, så att du känner att du får ett incitament.
  • Bild med titeln Design Ett videospel Steg 08
    8. Balans svårighet med spelbarhet. Du måste också se till att spelet inte är för svårt, eller åtminstone inte så svårt att det gör spelet omöjligt eller nästan omöjligt. Ditt spel borde utgöra en del utmaning, men inte så mycket att det kommer att framkalla mycket raseri att sluta. Detta kräver vanligtvis lite test, men det är okej: det är vad betas är för.
  • Del 2 av 7:
    Täcker komponenterna
    1. Bild med titeln Design ett videospel Steg 09
    1. Designa handledningen. Det finns många olika sätt att göra handledningen och många olika filosofier om det bästa sättet att gå om det. Du kan dölja handledningen i en berättelse om spelarens karaktär som får träning (aka fabel), eller du kan helt enkelt visa instruktioner (aka massaffekt). Du kan även försöka dölja handledningen helt och hållet blanda det smidigt i spelet eller visa hela handledningen på en gång. Oavsett vad du gör, se till att det känns naturligt i ditt spel.
  • Bild med titeln Design ett videospel Steg 10
    2. Designa världen. Världen är de miljöer där din spelare kommer att spela spelet. Hur expansiv kommer din värld att vara? Hur utmanande? Hur kommer du att ange att ett område ska undersökas? Att det inte borde? Det här är saker du behöver tänka på.
  • Bild med titeln Design ett videospel Steg 11
    3. Designa mekaniken. Det här är spelets interna regler. Du vill bestämma om ett regelsystem och se till att det är balanserat och konsekvent. Det bästa sättet att göra detta är att titta på vad andra spel gör rätt eller fel i detta område.
  • Bild med titeln Design ett videospel Steg 12
    4. Designa dina nivåer. Nivåerna är de enskilda bitarna i spelet, "episoder" att spelaren måste komma igenom för att göra det till slutet av spelet. Nivåerna bör vara engagerande och bara rätt mängd utmanande. De borde också vara fysiskt utlagda på ett sätt som är meningsfullt.
  • Bild med titeln Design ett videospel Steg 13
    5. Designa innehållet. Du måste designa allt innehåll, som de saker som kan interagera med, karaktärerna själva, miljöpunkterna, etc. Detta kan vara extremt tidskrävande så planera framåt! Försök hitta kloka sätt att återvinna saker utan att göra dem verkar repetitiva.
  • Bild med titeln Design ett videospel Steg 14
    6. Designa gränssnittet. Gränssnittet innehåller saker som menyerna och UI. Du vill att dessa är lätta att navigera och naturligt att använda. Ta ledtrådar från dina favoritspel men kom ihåg det i allmänhet det enklare desto bättre. Om en 8-årig kan räkna ut det, är du inställd.
  • Bild med titeln Design ett videospel Steg 15
    7. Designa kontrollerna. Att ha kontroller som känner sig naturliga är nyckeln till spelare som verkligen njuter och får ut det mesta av ditt spel. Kom ihåg att hålla saker enkelt och effektiviserat. I tvivel, överensstämmer med standardiserade styrsystem.
  • Del 3 av 7:
    Utforma visuella
    1. Bild med titeln Design ett videospel Steg 16
    1. Gör dina visuella matcha ditt spel. Hur ditt spel ser borde matcha den typ av spel du gör. Peppy, färgstark grafik, till exempel, kan förstöra ett spel som är avsett att ha en allvarlig ton. Du vill också undvika pixel som 8-bitars stil om du gör ett spel som är tänkt att komma över som modernt.
  • Bild med titeln Design ett videospel Steg 17
    2. Välj en sammanhängande, tilltalande färgpalett. Charmiga visuella är en viktig del av att göra ett spel. Dåliga kan döda en spelare njutning av spelet. Läs upp på lite färgteori och, som med de flesta saker, kom ihåg det när det är i tvivel: ta den enkla vägen.
  • Bild med titeln Design ett videospel Steg 18
    3. Använd visuell betydelse. Du kan spela på klichéer för att göra ditt spel enklare att navigera och spela. Använd vanliga ikoner och visuella signaler för att hålla din spelare nedsänkt i världen. Du kan också använda Visuals för att leda dina spelare via en karta, genom att göra områden där du inte vill att de ska gå, till exempel, mörk och läskigt, men områden där du vill att de ska gå tydligt och intressant.
  • Bild med titeln Design ett videospel Steg 19
    4. Känn inte begränsad till Fancy Graphics. Känner inte att du måste göra nästa massaffekt för att vara en lyckad spelmakare. Visuellt enkla spel kan vara lika bra om spelet själv är bra. Ett utmärkt exempel på detta är resa eller bastion, som hade okomplicerad grafik men var båda högt ansedda.
  • Del 4 av 7:
    Utforma ljudet
    1. Bild med titeln Design ett videospel Steg 20
    1. Skapa dina direkta ljudeffekter. Direkt ljudeffekter är saker som röster, vapenljud och objekt interaktion ljudeffekter. Du vill se till att du har dessa i och att de är vettiga i ditt spel. Försök att få så många unika som möjligt, eftersom för många av samma gör ditt spel ljud repetitivt (ger dig ett dåligt fall av "Då tog jag en pil till knäet" syndrom).
  • Bild med titeln Design ett videospel Steg 21
    2. Skapa dina omgivande ljudeffekter. Omgivande ljudeffekter är bakgrundsljud, vanligtvis miljö. Det här är viktiga eftersom de hjälper till att ställa in scenen och få dina spelare att känna sig nedsänkt i spelet, så försumma dem inte.
  • Bild med titeln Design ett videospel Steg 22
    3. Försök att använda originalarbete. När du gör ljudet är det en bra idé att försöka spela in så mycket original ljud som möjligt. Du kan använda ett provbibliotek, men människor som vet vad de gör kommer att märka och det kommer att stöta på som oprofessionellt.
  • Bild med titeln Design ett videospel Steg 23
    4. Försumma inte ditt ljudspår. Musik är också viktigt för spelet och du borde inte glömma det. Ibland är ett ljudspår allt som behövs för att ett spel verkligen sticker ut, även om det annars är okänt. Hyr någon som vet vad de gör och använder ditt ljudspår för att hjälpa till att skapa en nedsänkt spelarupplevelse.
  • Del 5 av 7:
    Utforma din berättelse
    1. Bild med titeln Design ett videospel Steg 24
    1. Börja med ett solidt koncept. Ett dåligt koncept är en av de saker som verkligen kan döda ett spel, så det är viktigt att få det riktigt naglat innan du blir för långt. Tänk ditt koncept hela vägen och var noga med att det är komplext nog att göra för en rik värld, karaktärer och gameplay.
  • Bild med titeln Design ett videospel Steg 25
    2. Skräddarsy din stimulering. Pacing är hastigheten och intensiteten med vilken tomten eller spelet själv kommer på spelaren. Gilla med en bra film eller bok, vill du att paceringen av ditt spel ska vara på plats. Du vill inte att det ska börja riktigt intensivt, till exempel, och sedan har resten av spelet att känna sig relativt tråkigt. Generellt är den bästa stimuleringen att ha en övergripande byggnad till ett intensivt klimax, med byggnaden av toppar och dalar av spänning och vila.
  • Bild med titeln Design ett videospel Steg 26
    3. Lär dig om Classic Story Telling Techniques. Många av de bästa spelen använder sig av klassiska berättande tekniker. Du bör studera dessa och se om de kan hjälpa dig att skapa ditt spel.
  • ACT-strukturer används vanligtvis i spel, filmer och böcker för att hjälpa till att få pacing korrekt. Titta upp ACT-strukturer om du känner dig osäker på din stimulering.
  • Monomyh eller hjältes resa är en av de vanligaste berättande filosofierna, vilket hävdar att de flesta berättelser överensstämmer med ett övergripande mönster. Du kan utnyttja detta mönster för att hjälpa det att spela på inneboende mänsklig psykologi. Resan är ett av de bästa exemplen på användningen av Monomyh i spel, men det kan hittas i de flesta av dem.
  • Bild med titeln Design ett videospel Steg 27
    4. Undvik troper. Troper är berättande klichéer. Vissa är bättre än andra och vissa kan till och med vara användbara, men i allmänhet bör du undvika så många klichéer som möjligt. Tillbringa lite tid på TVtroper-webbplatsen och se om du utformar en promenadkliché.
  • Del 6 av 7:
    Utforma dina karaktärer
    1. Bild med titeln Design ett videospel Steg 28
    1. Helt utveckla dina tecken.Du vill att dina tecken ska vara fulla och rika, eftersom det här gör dina spelare mer engagerade och investerat i spelet. Det innebär att ge tecken komplexa personligheter och fel. Om du behöver hjälp med att föreställa dig och skriva komplexa personligheter, prova några karaktärsutvecklingsövningar, genom att plotta din karaktär på Myers-Briggs personlighetschema eller teckenjusteringsdiagrammet.
  • Bild med titeln Design ett videospel Steg 29
    2. Lämna utrymme för karaktärsutveckling. Dina tecken ska förändras som människor under spelets gång. Detta gör dem mer intressanta. Det innebär att de i allmänhet borde börja med några stora brister eller en generellt sämre personlighet än hur de hamnar.
  • Bild med titeln design ett videospel Steg 30
    3. Kom i din karaktärs huvud. Det är väldigt enkelt när du skriver tecken för att få dem att göra vad vi skulle göra istället för vad de skulle göra. Men den här typen av lat skrivning är ofta synlig för spelare eftersom det kommer över som så onaturligt. Fokusera på vad dina karaktärer skulle göra och du gör ditt spel mycket bättre.
  • Bild med titeln Design ett videospel Steg 31
    4. Tänk på någon mångfald. Spel tenderar att sakna mångfald, med karaktärer som är väldigt likare än i det verkliga livet. Detta kan göra spel att känna sig liknande och tråkiga. Genom att inkludera mångfald i ditt spel kan du inte bara göra det mer intressant, men också öka hype för ditt spel genom att sätta det bortsett från andra.
  • Del 7 av 7:
    Går pro
    1. Bild med titeln Design ett videospel Steg 32
    1. Lär dig de färdigheter du behöver. Du behöver några färdigheter för att göra ett spel (färdigheter som vi inte kan lära dig här eftersom de är för komplexa). Du kan behöva gå till skolan för att lära dig dessa färdigheter, men det är tekniskt möjligt att lära dem på egen hand också. Du behöver en bra förståelse för Math, eftersom många spel koka ner till en serie ekvationer. Du måste också lära dig ett programmeringsspråk (vanligtvis C, C ++, eller C #). Det finns skolor för speldesign, men din bästa satsning är att gå till den bästa skolan du kan komma in för programmering. Detta ger dig en mer varierad skicklighet så att du kan ta ett generellt jobb som programmerare om du inte omedelbart blir anställd med ett företag.
  • Bild med titeln Design ett videospel Steg 33
    2. Börja med att göra ett litet spel. Om du vill bryta in i branschen och börja arbeta med stora förlag, är det en bra idé att börja med att bara göra ett litet men engagerande spel som visar dina färdigheter men inte kräver 5 år att göra. Detta kan få någon som är intresserad av att ge dig ett jobb eller ge dig pengar. Du vill också inte bita av mer än du kan tugga.
  • Bild med titeln Design ett videospel Steg 34
    3. Vara indie. Du behöver inte få ditt spel publicerat av en stor utgivare. Du behöver inte erkännas av någon annan än dina spelare om du inte vill. Indie spelmarknaden är levande och sparkar och just nu är den bästa tiden att göra den här typen av spel. Håll detta i åtanke innan det starkt bedriver officiell stöd.
  • Bild med titeln Design ett videospel Steg 35
    4. Använd kickstarter och andra folkmängder. Om du vill göra ett bra spel, av någon typ alls, måste du få lite pengar. Det tar mycket pengar att göra ett spel. För närvarande är det bästa sättet att få pengarna att köra Kickstarter, vilket är en av många publikfondplattformar. Kolla in några kickstarter som har lyckats tidigare för att se vad de gjorde rätt, men de viktigaste bitarna av råd är att ha stora incitament och kommunicera ständigt.
  • Bild med titeln design ett videospel Steg 36
    5. Få ditt spel på Steam. Ånga är ventilens digitala spelbutik och en av de mest populära distributionskanalerna för PC-spel. De är också en av de mest vänliga distributionskanalerna för indie spel. Om du gör den här typen av spel är din bästa satsning för framgång att få det på ånga. För närvarande är Steam Greenlight den kanal du förmodligen måste gå igenom.
  • Bild med titeln design ett videospel Steg 37
    6. Bygga en fanbase. Bygg en webbplats och en armé av sociala medier står för ditt spel. Uppdatera ständigt och låt folk känna sig in i processen. Kommunicera så mycket som möjligt med människor som blir intresserade av vad du gör. Att ha folk upphetsade om ditt spel är nyckeln till indie framgång, eftersom intresset ofta är den viktigaste faktorn i saker som att komma på ånga.
  • Bild med titeln Design ett videospel Steg 38
    7. Göra vänner i samhället. Indie-samhället är väldigt snyggt och många av dem kan hjälpa dig på din väg till framgång. Om du vill lyckas är det en bra idé att göra vänner med dem, hjälpa till att stödja dem i sina satsningar och främja sina spel. De hjälper dig att göra detsamma om de tror att du har något som är värt.
  • Community Q & A

    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Vad gör en bra speldesign?
      Dan Klein
      Dan Klein
      Improvisationstränare
      Dan Klein är en improvisationsexpert och coach som lär på Stanford University Department of Theatre och Performance Studies samt på Stanfords Graduate School of Business. Dan har undervisat improvisation, kreativitet och berättande till studenter och organisationer runt om i världen i över 20 år. Dan fick sin BA från Stanford University 1991.Dan Klein
      Dan Klein
      Improvisationstränare
      Expert svar
      I spelbranschen är de roligaste och vackra spelen de där historien framträder från spelets spel.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 0helpful 0
    • Fråga
      Hur utformar jag spelet grafiken?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Använd GIMP för pixelkonst. Om du vill fokusera på kodning, hyra en grafisk designer eller få gratis pixelkonst på webben, vilket kan ta bort behovet av att göra något. Också många hobbyister är bara värre att använda sina spännande färdigheter för en bra sak (aka videospel).
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 3helpful 43
    • Fråga
      Hur kan jag göra bra glitches?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Någon sa, "Om debugging är processen att bli av med glitches, måste programmeringen vara processen att göra dem." Helt enkelt göra ditt spel och ta ut de dåliga eller orättvisa glitcherna samtidigt som de håller de goda. Du gör inte precis en glitchglitches är vanligtvis oavsiktliga.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 9helpful 40
    Se fler svar

    Tips

    Håll en liten anteckningsbok och penna med dig eller en anteckningsblock på din telefon hela tiden så att du kan spela in några bra idéer du kan få för ditt spel när du gör andra saker.
  • Om du aldrig har utformat ett spel innan kommer din idé att ta tio till ett hundra gånger längre än du tror att du ska slutföra. Börja mycket liten.
  • Hela processen verkar mycket lättare om du är fantasifull och kreativ. Försök att komma med uppfinningsrik nya idéer och låt ditt kreativitetsflöde - Det kommer att betala på lång sikt.
  • Ta raster. Att lämna en design för ett tag ger dig ett nytt perspektiv. Bara se till att du faktiskt kommer tillbaka. Morgonen efter är inte bara för att beklaga relationer eller tidigare berusade nätter. Ibland kan det spara ett projekt när du inser att en hel natts arbete ser ut som en pudel på grund av brist på sömn och för mycket crunch. Förklara för din chef eller dig själv varför kod ser ut som en pudel är inte lätt. Ta pauser och undvik detta scenario.
  • Få något spelbart arbete så snart som möjligt i utveckling, träna sedan från den där kärnan.
  • Rita upp några idéer.
  • Bli inte för överarbetad om att undvika klichéer. De blir klichéer eftersom de arbetar, så ibland kan du komma undan med att sätta en ny spinn på en begagnad.
  • Börja enkelt. Om du försöker göra ett komplext spel med otillräckliga färdigheter kommer det sannolikt att bli ganska hemskt. Var ödmjuk, börja små och skärpa dina färdigheter längs vägen.
  • Få alltid tillåtelse från de officiella utvecklarna innan du skapar ett fan-spel om spelet det är baserat på är upphovsrättsskyddat. Detta kommer att förhindra rättegångar, konkurs, din webbplats stängs av, eller till och med en bra eller fängelse-tid. Upphovsrättsintrång är olagligt.
  • Om någon börjar stjäla tillgångar från ditt spel, bör du lämna in en digital millennium upphovsrättslag (DMCA) takedown meddelande mot dem.
  • Saker du behöver

    • En videospelmakare. Det finns många slag där ute, men RPG Maker XP eller VX eller Scratch av MIT Media Lab är bra för nybörjare. De innehåller allt du behöver direkt från början och låter dig lägga till på anpassad grafik, musik och andra saker.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande