Hur man rengör avloppet

En envis lukt eller täppa kan snabbt vända något avlopp till en olägenhet. Rena avlopp regelbundet för att bli av med lukt och uppbyggnad av organisk återstod som kan leda till träskor. Om du hittar vatten dränerar inte längre korrekt, kan du använda en snabb gör-det-själv-fix för att du ska fungera ordentligt på nolltid. Du kan också vidta åtgärder för att förhindra lukt och träskor från att bilda i första hand.

Steg

Metod 1 av 4:
Bli av med lukt och uppbyggnad
  1. Bild med titeln Clean Drains Steg 1
1. Behandla ditt avlopp med vit ättika, bakpulver och varmt vatten. Detta kan hjälpa till att eliminera lukt som orsakas av uppbyggnaden av bakterier, fett och organisk återstod i ditt avlopp. Det kan också hjälpa till att rengöra rester för att förhindra en framtida täppa. Häll ½ av en kopp (118 ml) bakpulver nedåt, följt av ½ en kopp (118 ml) vit vinäger. Täck eller anslut avloppet omedelbart och låt blandningen sitta i ca 15 minuter. Koka sedan lite vatten i en vattenkokare eller kastrull och häll det kokande vattnet ner i avloppet.
  • En lösning av natron och ättika kan också användas för att rengöra fläckar och mineralfyndigheter av området runt utsidan av ditt avlopp.
  • Bild med titeln Clean Drains Steg 2
    2. Behandla smutsiga avlopp med biologisk renare. Regelbundna förebyggande behandlingar kan hålla dina avlopp som luktar snygga, bli av med potentiellt skadliga bakterier och mögel och förhindra framtida träskor. Biologiska eller enzymatiska avloppsrengöringsmedel, som Zep eller Citra-dränering, är relativt säkra och miljövänliga. De är också säkrare för ditt septiska system än de flesta kemiska rengöringsmedel. Följ förpackningsanvisningarna för behandling av ett avlopp för att eliminera lukt och uppbyggnad.
  • Bild med titled Clean dränerar Steg 3
    3. Skura ett stinkigt bortskaffande med is, salt och citronskal. Om ett skräpavfall löper bra men luktar dåligt betyder det förmodligen att organisk återstod och bakterier har börjat bygga upp på slipmaskinerna. Fyll av förfogande med några koppar isbitar, en handfull naturligtvis salt och några citronskal. Låt det slipa den här blandningen för att skura utbyggnad med en "skrovlig" Det kommer inte att skada sina stålkvarnar.
  • Metod 2 av 4:
    Ta bort träskor
    1. Bild med titeln Clean Drains Steg 4
    1. Använd en kolv för att rensa en täppa. Plungarna är bra för unclogging toaletter, men de fungerar också bra på täppt sänkor och badkar. Fyll på diskbänken eller badkaret med tillräckligt med vatten för att täcka avloppet och botten. Tryck på kolven ordentligt ner över avloppet för att skapa en tät tätning och ge det flera snabba pumpar.
    • Bellows-Style Plungers kan fungera bäst.
    • Om du har en dubbelskålsavslut, kan du behöva stänga en av avloppet med en kontakt eller en tvättduk före dungen för att skapa en komplett tätning.
    • Håll en separat kolv på toaletten.
  • Bild med titeln Clean Drains Steg 5
    2. Använd ett taggtorkverktyg. Barbed dräneringsrengöringsmedel, som zip-it-badet och sjunker hår snare, är en bra lösning för träskor nära avloppsöppningen. Skjut bara verktyget i avloppet och dra ut det. De back-vinklade barberna kommer att dra ut hår och andra material som har byggt upp i ditt avlopp.
  • Bild med titeln Clean Drains Steg 6
    3. Använd en gas- eller vattendriven renare för att blåsa ut träskor. Aerosol avloppsrengöringsmedel kan spränga träskor ur ett avlopp med tryckluft eller gas. Vattenblåsor använder tryckvatten för att uppnå samma resultat.
  • Om du väljer en gasdriven avloppsrengörare måste du se till att enheten passar över ditt avlopp ordentligt. Det kan vara nödvändigt att använda en adapter. Om du inte skapar en bra försegling, kan blasten riktas tillbaka till dig istället för in i avloppet.
  • Vattenbaserade avloppsrengöringsanordningar fäster vanligen till en trädgårdsslang, men du kan kanske få en adapter som gör det möjligt för dig att fästa den på en inomhuskran.
  • Bild med titeln Clean Drains Steg 7
    4. Använd en värmekudde för att smälta fettfodor. Vik en uppvärmningsplatta runt fällningsröret under diskbänken. Vrid uppvärmningsplattan för att värma upp röret och kör sedan varmt vatten genom avloppet tills fettet rensar. Lägg till ett litet diskmedel för att hjälpa till att lösa fettet.
  • Bild med titeln Clean Drains Steg 8
    5. Behandla uppbyggnad biologiskt. Använd en enzymatisk eller bakteriell avloppsrengöring över natten periodiskt för långsamma eller delvis igensatta avlopp. Följ anvisningarna på paketet.
  • Biologiska rengöringsmedel är långsammare att arbeta och mindre effektiva än kemiska rengöringsmedel, men de är säkrare för dig, din VVS och miljön.
  • Biologiska rengöringsmedel kan kräva upprepade behandlingar för att vara effektiva.
  • Bild med titeln Clean Drains Steg 9
    6. Ring en rörmokare. Om allt annat misslyckas, eller om du inte känner dig säker på att du säkert kan hantera problemet själv, ring i en professionell för att rensa ditt täppt avlopp. Om du bor i en hyresfastighet, kontakta din hyresvärd eller fastighetschef så att de kan ringa någon för dig.
  • Metod 3 av 4:
    Rensa djupa träskor med en skruv
    1. Bild med titled Clean dränerar steg 10
    1. Köp en billig kabelskruv eller rörmokarens orm. Augers är bra för att rensa djupa träskor som inte kan nås på annat sätt. Om du inte vill köpa en, kanske du kan hyra en från en hårdvaruaffär. Medan kablarna spolas på en spole kommer i många längder, en 25-fots (7.5 m) Kabel ska vara gott för de flesta hushållsbehov.
    • Du bör också få gummihandskar med en bra gripyta och bära skyddsglasögon, speciellt om du nyligen har använt hårda avloppsrengöringsprodukter.
  • Bild med titeln Clean Drains Steg 11
    2. Ta bort fällan under diskbänken, om det behövs. Några sänkor har en inbyggd sil, så du kan behöva kringgå detta för att nå clog. "Trap" är ett J-format rör under din handfat. Vissa handfat kan avlägsnas för hand, men om det inte är möjligt kan du kanske ta bort det med en skiftnyckel eller kanallås. Ha en hink nära att fånga något vatten som dränerar från röret efter att du tar bort det.
  • Bild med titeln Clean Drains Steg 12
    3. Tryck långsamt skruvkabeln eller ormen i röröppningen. När det är i några inches, vrid handtaget på skruven medan du trycker spolen ordentligt i röret. Skruven kommer långsamt att köra djupare in i röret tills det uppfyller obstruktionen.
  • Om ditt rör har några skarpa böjningar, kan du behöva svänga Auger-kabeln eller vrida vevet lite mer fast för att få det igenom.
  • Bild med titeln Clean Drains Steg 13
    4. Fortsätt att vrida skruven tills du möter motstånd. Om Auger Wire möter en täppa som är för stor eller stark för att bryta upp, kommer det att motstå att vrida sig. Vrid handtaget några fler gånger för att ladda tråden ordentligt i clog, wiggle det försiktigt för att lossa blockeringen.
  • Bild med titled Clean dränerar steg 14
    5. Vrid vevet på det andra sättet för att dra tillbaka skruven från röret. Om du framgångsrikt lämnade skruven i blockeringen, skulle täppan komma ut med tråden. Rengör skräpet från änden av skruven och kassera dem.
  • Bild med titeln Clean Drains Steg 15
    6. Testa ditt avlopp och upprepa processen, om det behövs. Kör lite vatten i handfatet eller badkar och kolla för att se om det dräneras ordentligt. Om inte, försök att köra skruven genom dina rör en andra gång och upprepa efter behov tills din avlopp är klar.
  • Metod 4 av 4:
    Förhindra nya träskor, luktar och uppbyggnad
    1. Bild med titeln Clean Drains Steg 16
    1. Använd avloppsskärmar för att förhindra träskor. Avloppsskärmar Låt vatten och små partiklar flyter genom din avlopp medan du håller ut hår, tvålskum och stora partiklar. Använd avloppsskärmar i badkaret under en dusch och i disken med diskmaskinen med disken.
  • Bild med titeln Clean Drains Steg 17
    2. Håll fett och fett ur dina avlopp. Fett kan gradvis bygga upp i din VVS för att skapa träskor och fula lukt, och kan även orsaka mer långtgående problem utanför ditt hem, som avloppskläder. Häll aldrig matlagning fett ner ur avloppet. Torka ner oljiga rätter med en pappershandduk innan de tvättar dem och använd massor av varmt vatten och diskmedel för att bryta upp något kvarvarande fett.
  • Bild med titeln Clean Drains Steg 18
    3. Utför underhållsrengöring på avlopp och stoppare. Häll några liter kokande vatten ned sjunker en gång i veckan som en del av din vanliga rengöringsrutin. Regelbundet rena inbyggda diskproppar, som kan ackumulera smuts och igensättning av material som hår.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Använd inte kemisk avloppsrengörare på ett stoppat avlopp, speciellt i stående vatten, som du kan lämnas med en pool av farligt än bara brutto stopp som gör nästa steg med de mer effektiva mekaniska verktygen som är farliga.
  • För mycket tryck från en kolv eller en tryckbaserad avloppsrengörare kan skada ditt avlopp eller rör. Om du har försökt upprepade gånger för att rensa en obstruktion utan resultat, ring en rörmokare som kan ta bort clog utan att skada rören.
  • Kemisk avloppsöppnare rekommenderas i allmänhet inte för septiktankar, eftersom det kommer att döda sina fördelaktiga bakterier.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande