Hur man rengör ditt skräpavfall

Köksavfall är underbara apparater, vilket hjälper till att städa bort oönskade matskrot i en jiffy. Även om de normalt är självrengörande, behöver soptunnan lite kärlek och uppmärksamhet från tid till annan. Detta håller dem i toppläge och förhindrar lukt från att bilda. Denna artikel kommer att ge dig enkla steg-för-steg-instruktioner om hur du säkert rengör ditt skräpavfall och effektivt eliminerar lukt, samtidigt som det ger någon användbar information om skräpavfallshantering.

Steg

Del 1 av 3:
Rengöring av skräpavfall
  1. Bild med titeln Rengör ditt skräpavfall Steg 1
1. Fysiskt ta bort lammade objekt. Om ett stort objekt har blivit inlagt i ditt avfallshantering, måste du ta bort det innan du fortsätter med rengöringsprocessen. För det första är det viktigt att du stänger av säkringen som levererar ström till bortskaffningsenheten. Detta är för att säkerställa att det inte slås på under rengöring. Alternativt kan du kunna koppla ur den från under diskbänken, beroende på designen.
  • Använd en tänger eller tang för att ta bort det infångade objektet (du kan behöva skina ett blixtljus för att se), var försiktig med att undvika att skada kvarnen.
  • Undvik att undvika händerna ner i skräpavfallet om det är möjligt. Om du behöver använda dina händer, se till att du behöver kontrollera att kvarnen inte slår på först. Var försiktig, eftersom knivarna är lite skarpa.
  • Bild med titeln Rengör ditt skräpavfall Steg 2
    2. Spola med vatten. Helt enkelt spola ut skräpavfallet med vatten hjälper till att ta bort eventuell smuts eller smuts. Stoppar skräpavfallet, lägg till en spruta av disken tvål och springa varmt vatten tills det finns 2 till 4 tum (5.1 till 10.2 cm) sitter i diskbänken. Dra ut kontakten och sätt på skräpavfallet, så att vattnet spolas igenom.
  • Se till att du använder varmt vatten i stället för kallt, eftersom det heta vattnet kommer att flossa olja eller fett i avloppet, så att det kan spolas bort.
  • Spola din avlopp med den här metoden är mycket effektivare än att helt enkelt köra kranen, eftersom det tillåter hela skräpavfallet att sköljas och rensas av eventuella uppbyggda skräp.
  • Bild med titeln Rengör ditt skräpavfall Steg 3
    3. Använd isbitar och salt. Slipande isbitar och salt i ditt avfallshantering är ett utmärkt sätt att ta bort hårdare slam och skräp som har fäst sig på slipningselementen. Häll två koppar is i ditt skräpavfall, följt av en kopp rocksalt.
  • Slå på soptunnan, kör lite kallt vatten och låt isen och saltet krossas av knivarna.
  • Ett alternativ till isen och rocksaltkombinationen är att frysa lite vit vinäger i isbitar och krossa dessa i soptunnan.
  • Förutom att rengöra skräpavfallet, kommer slipningsis att skärpa knivarna och ta bort eventuella oönskade luktar.
  • Bild med titeln Rengör ditt skräpavfall Steg 4
    4. Skrubba med en gammal tandborste eller skrubbborste. Det är också möjligt att manuellt rengöra insidan av ditt skräpavfall med en gammal tandborste eller till och med en skrubbborste utformad för avyttring av sopor. Om möjligt, ta bort skärmen från toppen av avloppet först-det här gör det både lättare att se och lättare att rengöra.
  • Del 2 av 3:
    Eliminera lukt
    1. Bild med titeln Rengör ditt skräpavfall Steg 5
    1. Använd Citrus Fruit Peels. Ett bra naturligt sätt att fräscha ditt skräpavfall och lämna ditt kök som luktar bra är att mala upp en handfull citrusskal. Någon citrusfrukt kommer att göra - orange, citron, grapefrukt, lime. Citronsyra i skalen kommer att rengöra bladen och eliminera lukt.
    • Efteråt, lägg till lite krydda, rosmarinolja eller lavendelolja för en jämn fräschare.
  • Bild med titeln Rengör ditt skräpavfall Steg 6
    2. Använd bakpulver och ättika. Bakpulver och ättika gör en stor luktkänsla combo. Stänk en halv kopp bakpulver i avloppet och häll försiktigt en kopp vit vinäger på toppen. Blandningen kommer att fizzle och bubbla. Låt det sitta i 5 till 10 minuter, skölj sedan det med mycket varmt eller kokande vatten, med soptunna.
  • Bild med titeln Rengör ditt skräpavfall Steg 7
    3. Skölj med lite blekmedel. Blekmedel är mycket effektiv för att döda bakterier och snabbt fräscha upp din avlopp., Men du vill inte använda för mycket av det eftersom det också kan härda något fett i din avyttringsenhet, vilket gör det svårt att ta bort.
  • Späd en matsked av flytande klorblekmedel i en gallon vatten och långsamt häll det i ditt skräpavfall.
  • Låt blekterna sitta där i en minut eller två, sätt sedan på varmvattenkranen och låt det springa i flera minuter för att spola bort blekningen.
  • Bild med titeln Rengör ditt skräpavfall
    4. Använd borax. Borax är en säker och naturlig städprodukt som effektivt kommer att rengöra skräpavfallet och minimera lukt. Helt enkelt sätta 3 eller 4 matsked (44.4 eller 59.1 ml) Borax i soptunna och låt sitta i ungefär en timme. Spola sedan bort med mycket varmt eller kokande vatten.
  • Del 3 av 3:
    Upprätthålla ditt skräpavfall
    1. Bild med titeln Rengör ditt skräpavfall Steg 9
    1. Bara sätta biologiskt nedbrytbara matvaror i ditt skräpavfall.Den första regeln när det gäller sopdioder är att undvika att lägga något där nere som inte är biologiskt nedbrytbart. Skräpavfallet är inte en papperskorgen, och att använda för att bli av med olämpliga föremål är ett recept på katastrof. Du kan minimera skador och skära ner på rengöringstiden genom att endast använda skräpavfallningen för biologiskt nedbrytbara matvaror. Saker du bör undvika att lägga ner det finns:
    • Fibermaterial som lökskinn, majsskal, kronärtskockor och selleri stalker. Dessa kan bli trassiga i motorn, så kompostera dem istället.
    • Stärkelse material som potatisskal. Stärkelsen kan bilda en tjock pasta, vilket orsakar skräpets bortskaffande att hålla fast.
    • Utbyggbar mat som ris eller pasta. Dessa kan expandera från vattnet och täppa till avloppet. Kaffegrindar kan också täppa till avloppet.
    • Du burk, Men slipa upp saker som äggskal, små fiskar eller kycklingben och små fruktspår, eftersom dessa faktiskt kommer att hjälpa till med att rengöra skräpavfallet.
  • Bild med titeln Rengör ditt skräpavfall Steg 10
    2. Kör ditt avfallshantering för längre varje gång du använder den. Ett misstag som många människor gör stänger av sina skräpavfall så snart slipningsljudet stannar. Det är bättre att lämna skräpavfallet på (med vattnet) i flera sekunder efter att slipningsljudet dämpas, eftersom det fortfarande kan finnas små partiklar i bortskaffningsenheten som ännu inte har rensats bort.
  • Bild med titeln Rengör ditt skräpavfall Steg 11
    3. Undvik att få fett i ditt avlopp. Det är inte en bra idé att hälla någon form av olja, fett eller fett in i ditt skräpavfall. Fettet kan ackumuleras i bortskaffningsenheten, saktar ner motorn och fodrar rören, vilket orsakar dräneringen att täppa. Försök att torka av så mycket fett som möjligt från kokkärl och rosta burkar med pappershandduk innan du sköljer.
  • Bild med titeln Rengör ditt skräpavfall Steg 12
    4. Skär stora matvaror i mindre bitar. Du kan förhindra att stora bitar av mat blir fast i ditt skräpavfall genom att skära dem i mindre bitar först. Detta är sant för bitar av frukt och grönt, eller något annat du tycker att ditt skräpavfall kan ha svårt att bearbeta.
  • Tips

    Om ditt förfogande har problem med att slipa upp den hårda skenan av citron eller lime, lägg till några isbitar.
  • Du bör undvika att hälla någon form av olja ner i avloppet. Olja orsakar mat att hålla fast vid sidan och bildar uppbyggnad längs sidorna och rören som orsakar långsam dränering.
  • När du rengör ditt avfallshantering, sätt på varmt vatten och lägg lite vegetabilisk olja eller någon form av olja nerför bortskaffandet. Håll sedan varmt vatten i ungefär tio sekunder efter att du har hällt ca 1/4 kopp olja ner. Därefter kan du hälla lite blekning ner i avloppet, fortsätt sedan vattnet i ungefär två minuter.
  • Varningar

    Var helt säker på att du har stängt av säkringen som levererar ström till soptunna innan du lägger händerna någonstans i närheten av det. Det finns väldigt skarpa blad där och om det slås på oavsiktligt när du försöker städa ut det, kan du hålla en allvarlig skada.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande