Hur man rengör en frigidaira diskmaskin

Om du har en frigidaira diskmaskin, städning är det liknar hur du skulle rengöra någon annan modell. För att städa utsidan behöver du bara och tvål och vatten. Frigidaire brickor är självrengöring, så du behöver bara lägga lite ättika i diskmaskinen och låta den springa. Se till att du undviker hårda, kemiska rengöringsmedel eftersom dessa kan skada din diskmaskin.

Steg

Del 1 av 3:
Rengöring av utsidan
  1. Bild med titeln Clean a frigidaire dishwasher steg 1
1. Få en maträttsduk. Doppa en skålen i varmt, tvålvatten. Använd ett mildt diskmedel över en kemisk renare. Ringera trasa lite så det är bara fuktigt.
  • Bild med titeln Rengör en Frigidaire Dishwasher Steg 2
    2. Torka ut det yttersta med den fuktiga trasan. Torka ner dörren med den fuktiga trasan. Torka av eventuella spill, fläckar eller fingeravtryck. Utsidan ska se rena och glänsande när du är klar.
  • Bild med titeln Rengör en Frigidaire Dishwasher Steg 3
    3. Skölj ytterdörren. Få en trasa fukt med klart vatten. Skölj ner utsidan av diskmaskinen tills vattnet från tyget går rent. Sedan klappa diskmaskinen med en handduk.
  • Var noga med att skölja din diskmaskin helt. Att lämna rester på diskmaskinen kan orsaka skador.
  • Del 2 av 3:
    Rengöring av inredningen
    1. Bild med titeln Rengör en Frigidaire Dishwasher Steg 4
    1. Töm glasfälla. Frigidaire diskmaskiner har en glasfälla som samlar splittrat glas. Töm detta vid rengöring. Ta tag i glasfångens handtag och tryck ner när du vrider den 90 grader medurs. Ta tag på sprutarmen för att lyfta glasfälla ur diskmaskinen. Töm det trasiga glaset i en soptäck. Placera fällan tillbaka i den långsamma och vrid den 90 grader moturs tills den klickar på plats.
    • Se till att tömma glaset i en tung, tjock väska för att undvika att bli poked.
  • Bild med titeln Rengör en Frigidaire Dishwasher Steg 5
    2. Ta bort skålen och rengör sedan inredningen. Att ta bort rackarna kan du rengöra inredningen helt. Använd en svamp eller handduk för att sopa upp eventuella skräp eller bitar av lös mat. Kontrollera avloppet försiktigt. Om du märker någon gunk som blockerar avloppet, torka av det.
  • Bild med titeln Rengör en Frigidaire Dishwasher Steg 6
    3. Torka ner i inredningen. Använd en fuktig trasa och mildt diskmedel för att torka ner det inre av diskmaskinen. Torka av eventuella spill, smuts eller matrester från diskmaskinens sidor. När du är klar, lägg facket tillbaka på plats.
  • Detta är inte alltid nödvändigt. Du behöver bara torka ner sidorna om det finns en onormal mängd gunk och skräp byggd upp. Om du rengör din diskmaskin regelbundet kan du förmodligen hoppa över det här steget.
  • Bild med titeln Rengör en Frigidaire Dishwasher Steg 7
    4. Låt diskmaskinen självrengöras. Frigidaire diskmaskiner rengör sig automatiskt under vanliga cykler. Töm alla rätter från diskmaskinen. Sedan placera en kopp fylld med vit vinäger på bottenstativet på diskmaskinen. Kör diskmaskinen på den längsta cykeln. Detta bör sanera diskmaskinen och ta bort oönskade luktar.
  • Om din diskmaskin är väldigt smutsig, kan du behöva köra en cykel med ättika mer än en gång.
  • Se till att den kopp du sätter på plats är säker. Du vill inte att den ska ångra och bryta under rengöringscykeln.
  • Del 3 av 3:
    Undvik vanliga misstag
    1. Bild med titeln Rengör en Frigidaire Dishwasher Steg 8
    1. Använd inte hårda kemiska rengöringsmedel. Hårda kemiska rengöringsmedel ska inte användas på frigidaire produkter. De kan orsaka skador.Hålla fast vid milda rengöringsmedel, som diskmedel, eller icke-kemiska rengöringsmedel som ättika vid rengöring av kylskåpet.
  • Bild med titeln Rengör en Frigidaire Dishwasher Steg 9
    2. Se till att ta bort gunk och mat innan du kör en ren cykel. Många människor försummar att sopa botten av diskmaskinen innan du kör en rengöringscykel. Se till att du inte glömmer detta viktiga steg. Om gunk pinnar på botten av diskmaskinen för länge kan det täppa till avloppet och orsaka allvarliga problem.
  • Bild med titeln Rengör en Frigidaire Dishwasher Steg 10
    3. Kassera glas säkert. Vid tömning av glasfälla, se till att du tar hand om när du hanterar något brutet glas. Wrap glas i plastfolie och sätt det i en kartong. Stäng lådan och täta den med tejp. Skriv något som "Fara" På lådan för att ange att den innehåller skarpa material innan du slänger det i papperskorgen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande