Hur man rengör en rostfritt stål diskmaskin

Rengöring av rostfritt stål diskmaskin är lätt.För att rengöra utsidan, använd en fuktig trasa eller svamp och torka ner den längs riktningen av rostfritt stålkorn.För att rengöra insidan, kontrollera avloppet för allt som kan täppa till det.Kör diskmaskinen för en kort cykel på hög temperatur med ingenting annat än en kopp ättika inuti.Repetera sedan, men använd en kappa bakpulver på botten istället för ättika.

Steg

Metod 1 av 3:
Rengöring av inredningen
  1. Bild med titeln Clean a rostfritt stål diskmaskin steg 1
1. Kör skräpavfallet.Din rostfritt stål diskmaskin dränerar i samma rör din handfat gör.För att hålla avloppet klart och effektivt dränera vattnet från rostfritt stål diskmaskin, kör ditt skräpavfall innan du börjar städa den.
  • Bild med titeln Clean a rostfritt stål diskmaskin steg 2
    2. Kontrollera avloppet.Ta bort bottenstativet på din rostfritt stål diskmaskin.Undersöka det för klumpar av skräp som kan leda till att det dräneras felaktigt.Ta bort allt som kan täppa till avloppet.
  • Om du enkelt kan komma åt avloppet, skrubba den med lite tvålvatten för att rengöra det.
  • Bild med titeln Rengör ett rostfritt stål diskmaskin Steg 3
    3. Kör tvätten med ättika.Fyll en diskmaskin-säker kopp på toppen av rostfritt stål diskmaskin med ättika.Skjut racket tillbaka i rostfritt stål diskmaskin och stäng dörren.Med bara den koppfull vinäger inuti, vrid den rostfria diskmaskinen på och kör den på högsta vattentemperaturinställningen.
  • Vinäger hjälper till att lossa fett och smuts och ta bort alla lukt som diskmaskinen kan ha förvärvat.
  • Använd destillerad vit vinäger eller specialiserad rengöring av ättika.
  • Bild med titeln Clean a rostfritt stål diskmaskin steg 4
    4. Tvätta igen med bakpulver.När den första tvättcykeln är klar, stänk botten av rostfritt stål diskmaskin med bakpulver.Kör diskmaskinen på en kort cykel med vatten vid högsta temperatur.
  • Bakpulver hjälper dig att ta bort fläckar från din diskmaskin.
  • Bild med titeln Clean a rostfritt stål diskmaskin steg 5
    5. Torka av kanterna längs dörren.Kontrollera området runt diskmaskinens dörr för skräp och smuts.Vissa diskmaskiner kan inte tillräckligt rengöra detta område, vilket leder till en ackumulering av yucky material.Om du ser något, använd en fuktig trasa för att torka bort området.
  • Använd dessutom en fuktig bomullspinne för att rengöra längs tätningsens åsar.
  • Bild med titeln Clean a rostfritt stål diskmaskin steg 6
    6. Tvätta filtret.Diskmaskinens filter i rostfritt stål hindrar stora skräp från att komma in i avloppet.Du måste noga använda en skruvmejsel för att ta bort skruvarna som håller gallret på plats.Några nyare rostfria diskmaskiner har dock filter som helt enkelt dyker ut när den vänds.Skölj filtret i handfatet under varmt vatten.Doppa en mjukbristled tandborste i varmt, tvålvatten.Använd tandborsten för att skrubba filtret tills det är rent.Byt ut det efter rengöring.
  • Inte alla rostfritt stål diskmaskin har ett filter.
  • Om du kan komma åt filtret i din diskmaskin, försök att rengöra det var tredje månad.
  • Bild med titeln Rengör ett rostfritt stål diskmaskin Steg 7
    7. Rengör redskapet.Utensilstället är en liten behållare fäst vid diskmaskinen.Du kanske bara har en, eller en på varje rack.Ta bort det och skölj det i diskbänken under varmt vatten.Använd en svamp dämpad med varmt, tvålvatten för att rengöra insidan och utsidan av redskapet.Om redskapshöljet inte lossnar, bara rengör det inuti och ute med en fuktig svamp eller diskduk.
  • Bild med titeln Clean a rostfritt stål diskmaskin steg 8
    8. Använd inte blekmedel för att rengöra din rostfritt stål diskmaskin.Rostfritt stål är ganska tufft, men blekmedel kan orsaka att den korrodera.Använd istället en mildare substans som diskmaskin-säkert tvättmedel.
  • Metod 2 av 3:
    Rengör sprutarmen
    1. Bild med titeln Rengör ett rostfritt stål diskmaskin Steg 9
    1. Ta bort sprutarmarna.De flesta rostfria diskmaskinerna har två sprutarmar - en under varje rack av diskmaskinen.Dra varje rack ut.Untwist spolarmarna genom att lossa den centrala bulten som håller dem på plats.De vrider sig i allmänhet ganska lätt för hand.
    • Den övre sprayarmen är vanligtvis anbringad på botten av topprättsstället.Den nedre sprutarmen är vanligtvis anbringad på botten av diskmaskinen själv.
  • Bild med titeln Clean a rostfritt stål diskmaskin steg 10
    2. Skölj spolarmarna av.Ta spolarmarna i din handfat.Kör dem under varmt vatten.Var noga med att få vatten i det centrala hålet och längs hela längden på varje sprutarm.
  • Bild med titeln Clean a rostfritt stål diskmaskin steg 11
    3. Använd en tandpetare för att rengöra sprayhålen.Längs övre sidan av varje sprutarm är en serie små hål.När diskmaskinen i rostfritt stål är i drift, matas vatten ut från dessa hål.Men över tiden kan de bli igensatta med gunk.För att hålla dem klara, peka en tandpetare genom varje hål för att få dem rena.
  • Det finns vanligtvis åtta till tio sprayhål på varje sprutarm.
  • Metod 3 av 3:
    Städning av utsidan
    1. Bild med titeln Clean a rostfritt stål diskmaskin steg 12
    1. Lokalisera korn av rostfritt stål.Diskmaskiner i rostfritt stål och andra produkter har en differentierad yta med små fläckar eller strimmor i den.Dessa fläckar eller strimmor är kollektivt kända som rostfritt stål.Genomföra en nära visuell inspektion av din rostfritt stål diskmaskin för att bestämma vilken riktning kornet är orienterat i.Det kan vara upp / ner, vänster / höger eller diagonalt orienterad.
  • Bild med titeln Clean a rostfritt stål diskmaskin steg 13
    2. Tvätta utsidan av diskmaskinen.Doppa en svamp eller diskduk i varmt, tvålvatten.Flytta den längs ytan av rostfritt stål diskmaskin i en rörelse som överensstämmer med dess korn.Till exempel, om kornet av din rostfritt stål diskmaskin är orienterad upp / ner, torka med din svamp eller diskduk med hjälp av en upp / ner rörelse.
  • Om du vill kan du ersätta en speciellt formulerad rengöring av rostfritt stål för varmt, tvålvatten.Bar Keeper`s Friend, till exempel, är en populär produkt.
  • Bild med titeln Clean a rostfritt stål diskmaskin steg 14
    3. Torka rostfritt stål diskmaskin.När du har tvättat rostfritt stål diskmaskin, använd en torr svamp eller diskduk för att torka den.Torka bort det varma, tvålvatten genom att flytta tyget eller svampen längs diskmaskinens inriktning.Med andra ord, om skivan av din rostfria diskmaskin är orienterad i en upp / nerriktning, rör den torra trasan eller svampen i en upp / ner riktning.
  • Bild med titeln Clean a rostfritt stål diskmaskin steg 15
    4. Använd inte slipmedel.Rengöringslösningar som innehåller klor bör inte användas för att rengöra utsidan av din rostfritt stål diskmaskin.Detta kan orsaka korrosion.På samma sätt, använd inte stålull eller andra hårda tyg, eftersom det kan leda till att skrapa ytan.
  • Tips

    Rengör din diskmaskin en gång i månaden, eller efter behov.
  • Spolarmar behöver inte rengöras regelbundet.Rengör bara dem om du märker att dina rätter inte blir lika rena som de en gång var, eller om diskmaskinfiltret inte har installerats ordentligt.
  • Kör diskmaskinen med en full belastning för att spara energi.
  • Packa inte rätter i tvättmaskinen för hårt.Annars kanske de inte blir rena.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande