Hur man rengör en tvättmaskinavlopp

Tvättmaskiner kan ha några problem, såsom täppt eller långsamt tömningar. När tvättmaskinen inte kommer att tömma effektivt, orsakas det ofta av tvålrester, torktumlare och fett och oljor som kommer av dina kläder. För att åtgärda detta problem måste du rengöra dräneringsröret. Detta görs vanligtvis med antingen en kemikalie eller manuellt med ett snakverktyg. Med lite tid och ansträngning kan du fixa din tvättmaskin dränera så att den strömmar fritt igen.

Steg

Metod 1 av 2:
Använda avloppsrengöringsmedel
  1. Bild med titeln Rengör en tvättmaskinavlopp Steg 1
1. Hitta avloppet. Vanligtvis är avloppet av en tvättmaskin ett rör bakom maskinen som slangen på maskinen häller in. Slangen är ibland fastsatt tätt mot avloppet eller slangen kan helt enkelt skjutas inuti den.
  • När du identifierar var dräneringen är, måste du differentiera det från de varma och kalla vattenledningarna som kommer in i tvättmaskinen. De varma och kalla vattenledningarna ska vara mindre än avloppsröret och de kan märkas med färgerna röda och blåa, för att visa vilket är varmt och som är kallt.
  • Bild med titeln Rengör en tvättmaskin Avloppssteg 2
    2. Häll varmt vatten ner i avloppet. Om din tvättmaskin dränerar långsamt men det är inte helt igensatt, kan du försöka helt enkelt hälla mycket varmt vatten ner i avloppet för att rensa ut det. Detta kan släppa upp byggd tvål och skum som begränsar ditt dräneringsrör.
  • Om du kör din tvättmaskin på hett mest av tiden, så kanske det inte fungerar för ditt dräneringsproblem, eftersom du har gjort det här upprepade gånger. Men om du bara kör kalla cykler, häller du varmt vatten ner i avloppet kan vara värt ett försök.
  • I områden som fryser under vintern kan dräneringsrör frysas och bli blockerad med is. Om ditt område är fruset och du tror att du har ett täppt avlopp, försök att hälla varmt vatten ner i avloppet för att bli av med någon is som kan ha ackumulerats.
  • Bild med titeln Rengör en tvättmaskinavlopp Steg 3
    3. Köp en kommersiell avloppsrenare. Om din tvättmaskin dräneras är igensatt, ett sätt att rensa det är att använda en kommersiell avloppsrenare. I allmänhet kan dessa produkter vara till stor hjälp för mindre träskor men har begränsningar när det gäller att koppla ett helt täppt rör.
  • När du köper en kommersiell avloppsrengörare, var noga med att få en som är säker att använda med din specifika typ av rör och din typ av dräneringssystem. Några starka produkter som innehåller svavelsyra kan faktiskt skada PVC-rör och de är i allmänhet inte bra för miljön också.
  • Bild med titeln Rengör en tvättmaskinavlopp Steg 4
    4. Avlopp av avloppet. För att använda en kommersiell avloppsrengöring måste du lossa avloppsledningen från maskinen och sätta rengöraren rakt in i avloppet. På vissa maskiner kan du helt enkelt dra röret som kommer från maskinen ur avloppsröret. På vissa, måste du skruva av dräneringsröret från maskinen längst ner på maskinens baksida.
  • Om du gör det, var beredd på att vissa vatten kommer ut ur maskinen och slangen till avloppet.
  • Bild med titeln Rengör en tvättmaskinavlopp Steg 5
    5. Följ anvisningarna på förpackningen. Detta börjar vanligtvis genom att hälla produkten ner i avloppet med lite varmt vatten. Då måste du vänta en viss tid för att produkten ska göra sitt arbete. Slutligen måste du spola avloppet när produkten har haft tid att rensa den.
  • Var noga med att skölja ut dräneringsrenaren efter den angivna tiden. Lämna det på för länge kan det skada rören.
  • Metod 2 av 2:
    Snaking ett avlopp
    1. Bild med titeln Rengör en tvättmaskinavlopp Steg 6
    1. Lossa avloppsslangen från maskinen. Om den clog du försöker lossna är inte störd av kemikalier, måste du använda en orm för att bli av med den. Detta kräver att du lossar slangen från maskinen så att du kan få ormen ner den.
    • Dräneringsslangen möter maskinen på baksidan av tvättmaskinen. Thereshould vara en klämma som bifogar de två där du kan använda en skruvmejsel för att lossa dem.
    • Kom ihåg att vissa vatten sannolikt kommer ut ur maskinen och slangen när du lossa slangen, så har en hink redo och vissa handdukar fastställs. Detta är särskilt sant om avloppet är så igensatt att det finns stående vatten i maskinen.
  • Bild med titeln Rengör en tvättmaskinavlopp Steg 7
    2. Sätta en orm ner i avloppet. När du har avloppsröret, kan du infoga ormen ner i den. En orm är ett verktyg som består av en lång, robust tråd som går ner ett rör och ett handtag i slutet som roterar det. Nyckeln är att driva ormen nerför röret och känna för träskor när du går. När du känner motståndet, bör du vända handtaget medurs på ormen för att rotera det i röret så att det tar tag i någon täppning av skräp.
  • Det finns flera längder av ormar att välja mellan. Mellanlängds ormar som är cirka 50 till 75 meter (15 till 23 m) långa tenderar att fungera bra för hemägare som arbetar på en mängd olika träskor, eftersom de kan få träskor ganska långt ner ett rör men de är enklare att arbeta med än längre, större ormar.
  • Bild med titeln Rengör en tvättmaskinavlopp Steg 8
    3. Orm avloppet tills allt motstånd är borta. Det kan ta flera varv av handtaget på ormen för att få ett täppt område fäst vid ormen. När du har gjort det flera gånger, dra slangen ut och rengör alla skräp. Sätt sedan in ormen igen för att rensa ut ytterligare skräp. Du kanske också vill driva ormen längre ner i avloppet efter att du har rensat ett område, bara för att se till att det inte finns andra täppt fläckar.
  • När du vrider handtaget kanske du vill flytta ormen lite in och ut ur röret. Detta kommer att hjälpa ormen att fånga på eventuella skräp i röret och dra det gratis.
  • När du tror att du har dränen klar, dra slang ur röret. För att kontrollera att clog är borta kan du hälla ner det innan du återställer det till din tvättmaskin.
  • Bild med titeln Rengör en tvättmaskinavlopp Steg 9
    4. Sätt tillbaka slangen. När du är säker på att clog är borta, bör du återmontera slangen till maskinen. Var noga med att fästa dräneringsslangen till maskinen riktigt bra, eftersom det här är en plats som tenderar att läcka på en tvättmaskin.
  • Fyll tvättmaskinen och dränera den utan kläder i den för att se till att du fixade dräneringsproblemet. Du bör också titta på anslutningspunkten mellan maskinen och dräneringsslangen för eventuella läckor.
  • Tips

    För att minimera chansen för en täppt tvättmaskin dränera, placera en trådnätlintfångare i slutet av dräneringsröret som kommer ut ur din maskin. Detta kommer att fånga ludd och skräp som kommer från brickan, vilket begränsar chansen att det täppa upp din avlopp. Men du måste regelbundet tvätta den här lintfångaren för att hålla vattnet att flyter ut ur din bricka.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande