Hur man rengör en fransk avlopp

Franska avlopp kräver i allmänhet mycket lite underhåll, men de kan ibland bli igensatta eller skadade. Hyr en elektrisk avloppsslang för att mata in i ditt avlopp för att rensa ut det. Genomföra årliga inspektioner för att se till att ditt avlopp är i gott skick och förhindrar översvämningar eller skador på grund av obemärkt blockeringar. Om underhålls- och rengöringsprocessen är mer än du vill ta ensam, hyra ADRAIN-specialist för att ta hand om det.

Steg

Del 1 av 2:
Unclogging en fransk avlopp
  1. Bild med titeln Rengör ett franskt dräneringssteg 1
1. Hyr en elektrisk avloppsslang. För att städa din franska avlopp, hyr en elektrisk avloppsslang (eller skruv), en motordriven spole av kabel med en tvåkantig skärare vid dess spets. Ring två eller tre uthyrningsställen (e.g. Hårdvaruaffärer, Utrustning Uthyrningsbutiker) för att jämföra priser, som borde vara cirka $ 65 eller mer för en halv dag hyra. Välj mellan en 50-fots och 100-fots modell (beroende på längden på dina franska avlopp) och välj en maskin med /4 tum (1.9 cm) kabel.
  • Bild med titeln Rengör ett franskt dräneringssteg 2
    2. Förbered dig för tung lyftning. Om du inte kör en lastbil, Van eller SUV, låna en eller fråga en vän för en hiss med skruven, som är för tung för att sätta i en bilstam. Be en uthyrningsarbetare som hjälper dig att lyfta maskinen i fordonet och anlita hjälp av en familjemedlem, vän eller granne för att flytta den när du kommer hem. Om du flyttar ormen på egen hand, använd en ramp för att lindra det ur fordonet.
  • De flesta skrämmare har två hjul på sin ram, så att du enkelt kan flytta dem när de är på marken.
  • Bild med titeln Rengör ett franskt dräneringssteg 3
    3. Mata kabeln i avloppet. Avtäcka ingången till det franska dräneringen. Om din franska avlopp är ansluten till en ränndämpning, lossa downspouten för att fortsätta. Slå på skruven och mata långsamt kabeln i.
  • För att skydda dina händer, bära tjocka handskar när du hanterar kabeln.
  • Bild med titeln Rengör ett franskt dräneringssteg 4
    4. Sluta när du känner motstånd. När kabeln möter motståndet (som indikerar att den har nått en täppa, eller har kommit till en tur i röret), sluta mata den i avloppet och dra tillbaka det bara för att frigöra skäraren. Långsamt lindra det igen. Antingen kommer kabeln att hitta sin väg runt en böjning, eller ett blockering kommer att leda till att det kan vända, vilket gör att skäränden kan arbeta genom obstruktionen.
  • Du kan behöva wiggle kabeln och flytta den försiktigt fram och tillbaka för att få det runt en böjning.
  • Bild med titeln Rengör ett franskt dräneringssteg 5
    5. Ta bort kabeln helt om du stöter på stora träskor. Om kabeln möter en stor täppa som den inte kan rensa, ta bort det helt genom att dra det försiktigt och använda den omvända strömbrytaren på ormmotorn (om det behövs). Torka ner kabeln med en våt trasa som den recoils för att ta bort uppbyggnad. När kabeln är helt, stäng av maskinen och ta bort skräp (e.g. bitar av trädrot, löv) från skäraren.
  • Bild med titeln Rengör ett franskt dräneringssteg 6
    6. Upprepa processen tills avloppet är klart. Upprepa processen att mata kabeln i avloppet tills alla hinder är rensade. Om stora blockeringar är upparbetade kan du höra uppbyggd vattenhoppning ut ur röret, liksom andra skräp. Att gå igenom processen är minst två eller tre gånger normalt att kunna klara och rensa ett franskt avlopp.
  • Bild med titeln Rengör ett franskt dräneringssteg 7
    7. Slösar ut ur avloppet. Efter att ha snakat med skruven, mata en trädgårdsslang i avloppet och sätt på den. Låt vattnet spola ut extra skräp. För tillsats av rengöring, sätt in slangen i avloppet samtidigt som skruven för att städa av kabeln medan du gör 1 sista snaking. Kör vattnet i 5 minuter, eller tills det är klart.
  • Om du har en tryckbricka, använd den för att spola ut avloppet.
  • Bild med titeln Rengör ett franskt dräneringssteg 8
    8. Ring en professionell. Om du inte kan rensa en täppa i avloppet efter flera försök, kontakta en professionell avloppsrengöringstjänst för att undvika att du skadar dina rör med skruven. Leta upp flera alternativ för service (online eller i lokala listor) för att jämföra priser och tillgänglighet. Observera att priserna kan variera, men standardavloppsrengöring kostar i allmänhet upp till $ 250 per besök.
  • Del 2 av 2:
    Upprätthålla ett franskt avlopp
    1. Bild med titeln Rengör ett franskt dräneringssteg 9
    1. Rengör din franska dränera regelbundet. Regelbunden rengöring av ditt franska avlopp är nödvändigt för att förhindra en uppbyggnad av smuts och skräp som kan orsaka en täppa. Varje vecka eller så, använd en trädgårdsrake för att rensa yta av avloppet för att ta bort eventuella skräp som kan hindra vattenflödet. I händelse av en storm, närliggande konstruktion eller annan förekomst som kan leda till överskott av skräp, rensa området så snart som möjligt för att förhindra säkerhetskopiering.
    • Om din avlopp har louvers, var noga med att ta bort locket och rengör insidan av avloppet och varje louverplats.
  • Bild med titeln Rengör ett franskt dräneringssteg 10
    2. Inspektera din franska dränering årligen. Medan franska avlopp kan fungera i år utan problem, bör de inspekteras en gång om året för att se till att det inte finns några blockeringar. Välj en tid på året när ditt schema kommer att rymma denna uppgift och när vädret underlättar det (e.g. Under sommaren, när du är på semester och det finns ingen snö eller överdriven regn). Planera inspektionen innan du börjar andra projekt i det omgivande området (E.g. plantera en trädgård eller bygga ett däck) om du måste göra reparationer.
  • Om du har ett kraftigt regn, inspektera ditt avloppssystem för att se till att det fortfarande dränerar snabbt eller om det har uppbyggt.
  • Bild med titeln Rengör ett franskt dräneringssteg 11
    3. Hyr rörbesiktningsutrustning. Ring flera hårdvaruaffärer eller uthyrningsställen för utrustning för att jämföra hyrespriser för rörinspektionsutrustning. Dessa små, kabelmonterade videokameror spolar in i avloppet och sänder inspelade bilder till en videoövervakning, vilket avslöjar hinder, kollapsade rör eller andra problem. Modellerna sortiment i funktioner, kvalitet och tillgänglighet, så kostnaderna kan variera avsevärt beroende på din plats och behov.
  • En billigare modell bör vara tillräcklig för att identifiera en enkel clog eller skada.
  • Bild med titeln Rengör ett franskt dräneringssteg 12
    4. Få en professionell inspektion. Om din egen inspektion av din franska dränering är fruktlös, eller om du vill vara säker på tillståndet för ditt avlopp, ring en professionell avloppsspecialist. Experter kan kontrollera dina avlopp snabbt och effektivt, och berätta definitivt om det finns några problem som kan orsaka läckage, översvämning eller skada. Avloppsspecialister kan också hantera rengöring eller reparationer om de är uppenbara att vara nödvändiga.
  • Tips

    Om din franska dränering ansluts till ditt rännsystem, rengör du dina takrännor och downspouts under din årliga inspektion. Investera i en rännskärm för att hålla framtida skräp ut.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande