Hur man rengör en diskmaskin med blekmedel

Rengöra din diskmaskin med blekmedel kan hjälpa till att desinficera det och ta bort någon form eller mögel som kan ha byggt upp över tiden. Vid rengöring med flytande blekmedel är det viktigt att du tar rätt försiktighetsåtgärder för att använda det säkert och effektivt. Med blekmedel kan du antingen skapa en spraylösning för att handtvätta din bricka eller springa en cykel med blekmedel i tvättmaskinen. Oavsett den metod du väljer, är det ett effektivt sätt att rengöra din diskmaskin.

Steg

Metod 1 av 3:
Skapa en rengöringslösning
  1. Bild med titeln Rengör en diskmaskin med blekmedel steg 1
1. Använd rätt säkerhetsutrustning. Vid hantering av flytande blekmedel är det viktigt att du bär tjocka gummihandskar och en ansiktsmask. Bleken kan skada din hud, näsa, ögon och mun så håll den borta från ditt ansikte medan du städar.
  • Bild med titeln Rengör en diskmaskin med blekmedel Steg 2
    2. Ta rätt säkerhetsåtgärder. Du vill se till att du aldrig blandar flytande blekmedel med andra hushållsrengöringsmedel som ammoniak, ättika eller gnidningsalkohol. Använd bara kallt eller varmt vatten vid rengöring med blekmedel.
  • Om du blandar blekmedel med fel rengöringsprodukt kan det skapa farliga skadliga rök.
  • Bild med titeln Rengör en diskmaskin med blekmedel Steg 3
    3. Fyll en sprayflaska med varmt vatten. Fyll upp en sprayflaska med en kvart varmt vatten. Blanda inte blekmedel med kokande vatten eftersom det kan frigöra en farlig gas. Få vatten från kranen och testa det med fingret för att se till att det är ljummet.
  • Bild med titeln Rengör en diskmaskin med blekmedel steg 4
    4. Lägg till klorblekmedel mot flaskan. Mäta försiktigt ¾ av en tesked (1.64 ml) klorblekmedel och häll den i toppen av sprutflaskan. När du har lagt till bleken, skaka flaskan för att blanda lösningen tillsammans. Rengöringslösningen är nu klar att användas för inredningen och utsidan av din diskmaskin.
  • Metod 2 av 3:
    Rengöring av diskmaskinen för hand
    1. Bild med titeln Rengör en diskmaskin med blekmedel steg 5
    1. Ta bort alla rätter och rack från diskmaskinen. Ta bort dina rätter när du kör en cykel och lägg dem till sidan. Om du vill rengöra diskmaskinen noggrant måste du ta bort plåtställen. Vanligtvis kommer dessa att glida ut om du drar dem mot dig.
  • Bild med titeln Rengör en diskmaskin med blekmedel steg 6
    2. Rensa hålen i diskmaskinens snurrande armar. Armarna på botten av din tvättmaskin har hål på dem där vattnet kommer ut. När dessa blir igensatta, fungerar din diskmaskin inte lika effektivt. Använd en tunn trådhängare eller en stift för att se till att dessa hål är klara av skräp. Poke hålen med det tunna objektet för att ta bort eventuella hinder.
  • Spinnarmarna i botten av diskmaskinen och sprutvatten på disken när du kör cykeln.
  • Bild med titeln Rengör en diskmaskin med blekmedel Steg 7
    3. Rengör runt dörren och läppen. Sidan och läppen av din diskmaskin är benägna att bli smutsiga. Öppna diskmaskinens dörr och spraya blekmedel och vattenlösning på plastläppen och sidan av dörren. Torka lösningen torr med en torr bomullshandduk när du är klar.
  • Använd en bomullspinne eller tandborste för att komma till mindre områden som du inte kan nå.
  • Bild med titeln Rengör en diskmaskin med blekmedel steg 8
    4. Ta bort eventuella hinder från avloppet. Avloppet spolar ut bitar av mat under en tvättcykel. Vanligtvis är avloppet i bottenbassängen på din tvättmaskin. Ta bort alla byggda skräp som har blivit upptagen i avloppet med din hand.
  • Mat byggt upp i diskmaskinens filter kommer att få det att springa mindre effektivt.
  • Bild med titeln Rengör en diskmaskin med blekmedel Steg 9
    5. Tvätta ner disken på diskmaskinen. Spraya ner insidan av din diskmaskin med din blekmedel. Gå i cirkulära rörelser för att torka ner det inre av tvättmaskinen. Använd en ren trasa för att torka det torrt.
  • Bild med titeln Rengör en diskmaskin med blekmedel steg 10
    6. Spraya och tvätta ner dörren och knapparna. Kom ihåg att spruta ner handtagen på framsidan av diskmaskinen för att få dem mättade i blekmedel och vattenlösning. Använd en fuktig svamp eller trasa för att torka ner dörren och knapparna noggrant. När du är klar, använd en trasa eller trasa för att torka ner utsidan av din diskmaskin.
  • Metod 3 av 3:
    Köra en tvätt med blekmedel
    1. Bild med titeln Välj ett diskmaskin Steg 7
    1. Se till att din diskmaskin inte är gjord med rostfritt stål. Blekmedel kan korrodera och missfärga rostfritt stål. Du bör inte använda flytande blekmedel om du städar en rostfritt stål diskmaskin.
  • Bild med titeln Rengör en diskmaskin med blekmedel steg 12
    2. Placera en kopp flytande blekmedel på toppstativet. Använd en mätkopp för att mäta exakt en kopp flytande blekmedel. Överför blekmedel i en skål eller ett glas och placera det i toppen av din diskmaskin. När du är klar, stäng diskmaskinens dörr.
  • Bild med titeln Rengör en diskmaskin med blekmedel steg 13
    3. Kör din diskmaskin på den högsta värmen. Kör en hel cykel på högsta värmeinställningen. Bleken kommer att kastas över hela din tvättmaskin under cykeln. Detta kommer att ta bort någon form eller mögel på insidan av din diskmaskin.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande