Hur man firar en 18-årsdag

För många människor är det en stor milstolpe. Med nya rättigheter och nya ansvarsområden anses 18-åringar officiellt vuxna i många kulturer, så du vill fira det rätta sättet. Att lära sig att kasta rätt parti, oavsett om du vill ha en informell samling med din familj och stanna i, eller kasta en stor fest, eller gå ut på staden, kan du fira i stil.

Steg

Metod 1 av 3:
Har en fest
  1. Bild med titeln Fira ett 18th födelsedag steg 10
1. Släpp barnet i dig. Varför inte bjuda in några vänner om och ha en födelsedagsfest? Hang Streamers, Ballonger, Ät tårta, Spela spel och titta på filmer! Bara för att du nu anses vara en "vuxen" Enligt lag betyder det inte att du förlorar din ungdom. Njut av tiden med människor du älskar. Om du vill ha en mer "vuxen" 18th födelsedagsfest, det finns också gott om sätt att fira din nyfunna frihet.
  • Bild med titeln Fira ett 14-årsdagssteg 7
    2. Tänk på en lugn fest. Vissa människor behöver inte en stor utblåsning när de blir 18. Spenderar några tysta timmar hemma med din familj? Öppnande presenter? Äta tårta? Om det fungerade i 17 år behöver inget ändras nu. Spendera tid med de människor som älskar dig och slappna av.
  • Göra det kvalitetstid. Organisera lite spa-tid med syskon eller förälder, eller spendera tid på att arbeta med bilar med din pappa. Gör något du normalt gör, men ta dig tid att verkligen uppskatta det. De flesta människor antar att vändning 18 betyder att dessa stunder kommer att börja sprida, men det är inte helt sant. Du kan göra dem senast, även om du börjar ta på sig nya ansvarsområden.
  • Gör en lista över de barndoms saker du vill göra, och använd din 18: e som ett tillfälle att göra alla de saker du alltid har älskat att göra. Häng ut med din bror och titta på Samurai filmer sent, eller gå till din favorit glassplats med familjen. Kom ihåg att Turning 18 har mer ansvar, men du behöver inte sluta vara ett barn.
  • Prova en mindre vanlig partivitet, som camping. Du kan göra det på en park med campingplatser, eller ens i din egen bakgård. Ta ett tält, några mellanmål, några videospel, och några goda vänner! Det är som en natthangout men utan din förälder över din axel. Om du vill läger i en park är tältfläckar vanligtvis cirka $ 15 per natt, ge eller ta. Detta kan vara ett bra sätt att binda med dina vänner samtidigt som du provar frihet från dina föräldrar.
  • Bild med titeln Fira ett 18th födelsedag steg 6
    3. Bjud in ett hanterbart antal personer. Ett bra sätt att fira en 18th kastar ett husparti för dig själv. Beroende på det hus du har tillgång till, kanske du vill ha en stor kasta eller en mindre samling som är lämplig för dina ändamål. Vad du än vill göra, se till att du bjuder in ett lämpligt antal personer så du kommer inte ha en stor publik som spolar på din gräsmatta och lockar poliser.
  • Om du pratar om din fest på Facebook eller annat socialt nätverk, behåll det till privata meddelanden. Instera inte om din fest offentligt, eller du kan ha oönskade gäster och uppmärksamhet.
  • Överväg att fira flera 18: e på samma gång. Om ett par vänner alla vänder 18, mash upp alla dina fester tillsammans för att få en stor kasta ner, snarare än några mindre partier. Tänka episk.
  • Bild med titeln Fira ett 18th födelsedag steg 7
    4. Tänk upp ett tema. Ställ in din fest med en stil som passar ditt tema, eller din egen personliga smak. Du kan hålla det elegant och smakfullt med några fina blomsterarrangemang, foton och crepe, eller du kan göra det med en rökmaskin, disco boll och en fälla DJ för en grimy dansfest. Kanske vill du ha masonburkar full av limonad, ett bluegrassband och höbalar. Bestäm vilken typ av vibe du vill ha för din del och gå med den.
  • Snabbtips: Ändra dina glödlampor från den vanliga vita till rött eller gult och sätt tonen till huspartiet snabbt, rent och billigt.
  • Förbered ditt hus ordentligt genom att tucka bort alla dina värdesaker och saker som kan bli knackade över. Placera dem i ett låsbart rum, eller flytta saker i garaget eller en skjul.
  • Tänk på rengöring. Om du måste börja skrubba goo från golvet efter jello-brottningstanken överflödet, kan du ha en dålig start på ditt 18: e år. Försök att hålla det hanterbart.
  • Bild med titeln Fira ett 18th födelsedag steg 8
    5. Ställ in underhållningen för natten. Det är viktigt att ha något för dina gäster att göra på din fest. Detta kan vara allt från spel att dansa till filmer till matlagning. Det är din natt, så välj något som du kommer att njuta av att göra med dina närmaste vänner.
  • Välj något som du och dina vänner kommer att njuta av att göra. Om du är en spelare, ställer du upp en videospelhandske och flyttar sig från rum till rum i en episk krets. Super Nintendo på vinden och Xbox One i vardagsrummet. Spel din väg från golv till golv.
  • Om du vill anställa en DJ, kom ihåg att ge dem en lista med låtar att spela som du gillar och dina gäster kommer att uppskatta. Eftersom dina gäster anländer kan du alltid få dem att skriva ner två eller tre av sina favoritdanssångar och det kommer att se till att de står upp och får festen påbörjad.
  • Om du går med ett liveband är det viktigt att du ser till att de har tillräckligt med utrymme, elektriska hook-ups och andra material som är nödvändiga för att spela, speciellt om du ska betala för det. Se till att de är tidiga för att ställa in.
  • Bild med titeln Fira ett 18th födelsedag steg 9
    6. Varna grannarna. Ingenting förstör en fest snabbare än ett samtal till polisen och en knock på dörren. Det är en vanlig artighet att varna dina grannar att du ska ha en fest och låta dem veta de specifika detaljerna. Gå runt i närheten för att se till att du kommer att vara klar.
  • Pro Tips: Behandla inte det så mycket som en varning och behandla det mer som en inbjudan. Berätta för grannarna du kommer att ha en fest för din 18: e och att du ville låta dem veta att de borde sluta med. Skjut lite tillvägagångssätt där: "Förväntar sig inte för många människor, men det kommer troligen att vara lite musik. Vi ska försöka få det över med en rimlig timme. Hoppas att vi ses där!"
  • Metod 2 av 3:
    Går ut
    1. Bild med titeln Fira ett 18th födelsedag steg 11
    1. Bjud bara in ett valt antal vänner. 18 är en stor milstolpe, så ta några vänner och göra en natt av det. Försök att hålla din grupp till en Wolf-pack stor besättning-inte mer än fem eller så, stäng vänner - och slå staden. Om du går ut, resa alltid i en grupp.
    • Gör reservationer om du har en stor fest för att se till att du kommer in i restaurangen, klubben eller annan plats du vill komma in i. Om det krävs biljetter, köp biljetter i förväg. Om det krävs en täckladdning, se till att alla har pengar.
    • Beroende på när du blir 18, kan det här vara en av de sista chansen att du måste komma ikapp med dina nära vänner före college, eller innan jobb börjar. Det kan vara kul att gå till en högt dansklubb, men det kan också vara kul att bara hänga tyst och prata. Gör vad som känns naturligt.
  • Bild med titeln Fira ett 18th födelsedag steg 12
    2. Hitta en över 18 klubb. Om din stad har en, kan det vara ett bra sätt att hitta en 18 och över klubben vara ett bra sätt att utforska staden och ha kul. Dessa typer av klubbar är vanligtvis som de flesta danslokaler, men utan alkohol. Massor av arenor kommer att ha 18 listade som lägsta ålder, och om det finns en händelse som händer runt din födelsedag, kan det vara ett bra sätt att fira.
  • Medan det kan vara kul för dig, försök också att planera på underlags medlemmar i din grupp. Gör inte planer på att gå någonstans som alla inte kan gå, eller bara bjuda in människor som är över 18 år. Gör en liten planering för att se till att ingen kommer att bli utelämnad.
  • Bild med titeln Fira ett 18th födelsedag steg 13
    3. Ta en tur från plats till plats. Innan du går ut, se till att du vet hur du kommer från plats till plats och att du har dina rider arrangerade. Bäst att låta någon annan köra, speciellt om du ska dricka alls, men även om du inte är. Ta bort stressen att köra runt kan göra hela kvällen mycket lättare och roligare.
  • Att ta en hytt är en säker satsning, eller arrangera turer med familjemedlemmar eller andra nära vänner, men om du vill göra din 18: e episka är det alltid möjligheten till en limo.
  • Om din stad har tillgång, använder Lyft eller Uber ett bra sätt att komma från plats till plats. Du kan ordna att få en bil träffa dig någonstans vid en viss tidpunkt.
  • Bild med titeln Fira ett 18th födelsedag steg 14
    4. Ta massor av bilder. På några år vill du definitivt se till att du dokumenterade din 18: e. Det är lättare än någonsin idag, men glöm inte att snäppa tillräckligt med gruppbilder för att hålla reda på allt du gör den här natten. Bilderna kommer att vara ovärderliga.
  • Bild med titeln Fira ett 18th födelsedag steg 15
    5. Ha kul, men håll dig säker. Din 18: e borde vara en natt med frihet och roligt, men om du går ut måste du vara extremt säker. Alltid stanna i en grupp, se till att alla utbytt antal innan du går ut, och låt dina föräldrar eller någon annan nära dig veta var du planerar att gå och vad du planerar att göra. Se till att du börjar din födelsedag ute på höger fot.
  • Metod 3 av 3:
    Utforska nya möjligheter
    1. Bild med titeln Fira ett 18th födelsedag steg 1
    1. Ta reda på vad som är nyligen lagligt i ditt område. Beroende på var du bor, kan det finnas en hel mängd nyligen lagliga saker för dig att försöka utforska som en nymyntad vuxen. Oavsett om du planerar en fest för någon som ska vända 18 eller planera din egen sammankomst, är det vanligt att det kan inkludera någon form av sak du inte kunde göra när du var 17.
    • I vissa länder är 18 den lagliga dricksåldern. Om du ska ha några drinkar för att fira, se till att du Drick säkert och testa inte dina gränser. Du har en hel livstid av juridisk dricka framför dig. Inget behov av att skrämma det på en gång.
    • Lotteri biljetter, tatueringar, tobaksvaror, äktenskapslicenser, militär upplöpning och väljare registrering är alla saker som 18-åringar plötsligt har till sitt förfogande i de flesta områden. Lär dig vad som är tillgängligt i din och planerar att fira som en vuxen.
    • På många områden betyder det att du måste få ett nytt körkort eller ID-kort. I vissa stater och provinser är det en annan färg, med olika beteckningar. Medan det kanske inte är ett roligt sätt att fira, är det en bra idé att få ditt nya ID så snart som möjligt.
  • Bild med titeln Fira ett 18th födelsedag steg 2
    2
    Köp en Lotto biljett. En av de första sakerna massor av 18-åringar gör är att köpa upp en lotteri biljett eller två. Det kan vara ett snabbt och roligt sätt att göra något med ditt nya ID och din nya vuxen ålder. Köp upp ett skrap-off eller ett Power Ball-kort och har något ofarligt roligt. Vem vet, du kan till och med vinna lite vikande pengar för att hjälpa till att finansiera din fest.
  • Bild med titeln Fira ett 18th födelsedag steg 4
    3. Tänk på en födelsedagstatuering. 18-åringar behöver inte föräldra samtycke för att få en tatuering lagligt. Medan det inte nödvändigtvis rekommenderas att du får en tatuering bara för att du kan, om du har blivit avgjort på en design under en lång tid och är verkligen seriösa om att få en, är det ett vanligt sätt att fira din födelsedag. Forskning En bra konstnär i ditt område, har möte upp för att prata om din design och planera ett möte för din 18: e.
  • Bild med titeln Fira ett 18th födelsedag steg 5
    4. Registrera dig för att rösta. Ja, det är inte de saker som parterna, men spenderar den pre-party delen av din dag som gör ny vuxna saker kan vara ett spännande och roligt sätt att fira. Utöva dina rättigheter genom att registrera dig för att rösta i ditt område, så du är redo när nästa val kommer med.
  • Festmat, drycker och inbjudan

    18: e födelsedagsfestmat

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    18th födelsedagsfestdrycker

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    18: e födelsedagsfestinbjudan

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Du kan bjuda in dock många personer du vill ha! Var noga med att planera i enlighet med utrymme, snacks och controllers.
  • Var inte rädd för att vara barnslig! Smores, Weenies, Camp Fire Songs, Manjakt! Låt oss vara ärliga, du kan lagligt vara en vuxen, men du är fortfarande en tonåring.
  • Se till att du står för allergier, mediciner eller sjukdomar du eller dina vänner kan ha.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande