Hur man dekorerar ett rum för en fest

När du planerar en fest finns det vanligtvis så många detaljer att ta hand om. Med mat, drycker och underhållning att oroa sig för, kan det vara lätt att förbise dekorationerna, men de spelar en så viktig roll för att skapa en festlig atmosfär för din evenemang. Att dekorera ett rum för din nästa parti behöver inte heller - med lite noggrann planering och ett djärvt tema för att styra dig, kan du komma med den perfekta inredningen för att fira ditt speciella tillfälle.

Steg

Del 1 av 3:
Planerar dekorationerna
  1. Bild med titeln Dekorera ett rum för en fest Steg 1
1. Överväga tillfälle. Den typ av fest som du kastar kommer att spela en stor roll i hur du dekorerar. Till exempel kommer du förmodligen att dekorera annorlunda för en festlig födelsedagskalas än du skulle för en elegant 25-årsjubileumsfest. Om du är värd för en semesterfest, som en jul eller halloween, har du förmodligen en bra uppfattning om vad inredningen ska se ut. Ta tillfälle som du börjar tänka på dekorationer.
  • Du bör också överväga vem partiet är för. Till exempel, om du firar ett barns födelsedag, vill du förmodligen göra ett större uttalande med dekorationerna än om du dekorerar för en vuxenens födelsedag.
  • Bild med titeln Dekorera ett rum för en fest Steg 2
    2. Tänk på arenan. Rummet som du håller festen i kan påverka hur du dekorerar. Till exempel, om du har evenemanget på en privat matsal i en restaurang, kanske du inte kan dekorera så mycket som du skulle för en fest hemma. Du bör också ta i storlek på rummet och taket på taket, eftersom dimensionerna kan begränsa de dekorationer som du kan använda.
  • Om du har din fest på en restaurang eller annan kommersiell plats, är det en bra idé att ringa och fråga vilka typer av dekorationer som är tillåtna. Du vill inte bli förvånad över dagen för festen.
  • Bild med titeln Dekorera ett rum för en fest Steg 3
    3. Välj ett tema. Vissa parter, som semestermöten, har klara teman som kan det vara lätt att planera ett dekorationsschema. Men om du firar en födelsedag, årsdag, examen eller annan milstolpe, hjälper det ofta att välja ett specifikt tema för att hjälpa dig att organisera dekorationerna. Försök att komma med ett tema som speglar intressena hos äraens gäster. Till exempel, om du slänger en födelsedagsfest för en vän som gillar att segla, kan du bosätta sig på ett nautiskt tema. För en årsdagen för ett par som gillar att spela, kan du välja en Las Vegas eller Monte Carlo-tema.
  • Filmer, tecknade tecken och TV-program gör roliga festteman som är lätta att anpassa för hederens gäst.
  • Ett tropiskt eller Luau-tema kan vara ett festligt partiets tema.
  • Välj en intressant, särskiljande tidsperiod, som brusande "20-talet eller 60-talet, som ditt parti tema. Du kan även ha gästerna klä upp enligt trenderna i eran.
  • Om du älskar att resa, överväga att ge din fest en runt om i världen.
  • Om du kastar en fest för en stor sportfläkt, använd deras favoritlag som inspiration för evenemangets tema.
  • Bild med titeln Dekorera ett rum för en fest Steg 4
    4. Planera en budget. Innan du börjar planera partiets dekorationer är det viktigt att veta hur mycket pengar du måste spendera på inredning. Börja med att utforma en budget för hela partiet, och sedan bryta ner den i enskilda kategorier, som mat, drycker, underhållning och inredning. När du vet hur mycket pengar du måste dekorera rummet, kan du börja bestämma hur det är bäst att investera det.
  • Bara för att du är på en stram budget när det gäller dekorationer betyder inte att du inte kan skapa en snygg fest. Du kan alltid få kreativ och hitta saker runt huset som du kan använda för att göra dina egna dekorationer.
  • Om du har problem med att komma med en budget, kanske du vill använda en online-budgetkalkylator från Party Websites, som FEVite, för att hjälpa.
  • Del 2 av 3:
    Som täcker grunderna
    1. Bild med titeln Dekorera ett rum för en fest Steg 5
    1. Täcka väggarna. Väggarna är en uppenbar plats att börja när du dekorerar ett rum för en fest. Om du firar en specifik milstolpe, som en födelsedag, årsdag eller examen, kanske du vill hänga en banner för evenemanget på väggen. Bilder, affischer, konstverk, festliga kransar och andra tecken på att du kan hitta Party Supply Store är perfekta alternativ.
    • För en fest som hedrar specifika personer, kanske du vill hänga bilder på dem på väggen. Till exempel, om du firar dina föräldrars årsdag, dekorera med kopior av sina bröllopsbilder eller andra meningsfulla ögonblick i sina liv. Om du firar en väns födelsedag, kanske du vill använda Baby Photos för att dekorera.
    • Om din fest har ett specifikt tema kan du använda foton eller konstverk som passar utseendet, till exempel bilder av dina favoritfilmstjärnor för ett Hollywood-tema, på väggarna.
    • Du behöver inte förstöra dina väggar för att hänga bilder eller annat konstverk på väggarna. Använd avtagbar monteringstejp på ryggen, eller kör ett stycke sträng eller band över väggarna och använd klädsel eller bindemedelsklämmor för att fästa bilderna på strängen.
    • Om du har skrapor i hemmet, gör en rolig krans för att dekorera väggarna eller några kolumner eller räcken i rummet. Slinga de små skrotorna runt den längsta biten av band och binda dem i bågar för ett festligt utseende.
  • Bild med titeln Dekorera ett rum för en fest Steg 6
    2. Klä upp taket med streamers och ballonger. Du vill inte förbise taket när det gäller att dekorera rummet för din fest. Enkla streck och ballonger är vanligtvis det bästa sättet att gå. Häng de streamers över taket så att de alla möts i mitten, där du kan ordna ett kluster av ballonger för att dölja tejpen. Du kan också placera ballonger på takens hörn för extra färg.
  • När du hänger streamers över taket, kan du hålla crepe-papperet rakt eller vrida det när du går för att ge dem en spiralformad effekt.
  • Medan du kan ordna ballonger i slumpmässiga bunches är det också roligt att skapa blommor ut ur dem. Samla fem eller sex ballonger i samma färg för att fungera som kronblad och placera dem runt en gul ballong som är blommans centrum. Binda alla ballonger tillsammans, och använd tejp för att fästa "blomman" till taket.
  • Du behöver inte bara hänga streamarna över taket. I stället försök att de hänger rakt ner från taket för att skapa en gardin som gästerna kan ha kul att passera igenom.
  • Förutom enkla latexballonger kanske du vill lägga till några folierballonger. De kommer i ett brett utbud av former och teman, så du kan noga hitta några som passar din fests utseende till en tee.
  • Bild med titeln Dekorera ett rum för en fest Steg 7
    3. Ställ stämningen med belysning. Det är en lätt detalj att förbise när du dekorerar för en fest, men rätt belysning kan göra ett rum känner sig mer festligt i bråttom. Enkla strängljus som vanligtvis används vid julen kommer i olika färger, inklusive mångfärgade, och du kan hänga dem över väggarna, fönstren och taket, eller vinda dem runt räcken och kolumner. Du kan också hänga färgglada papperslyktor från festen för att klä upp rummet.
  • Om du vill ha en mer elegant look efter din fest, välj vitsträngljus istället för färgade strängar.
  • Strängljus är också tillgängliga i roliga former, som hjärtan, stjärnor, snäckskal och chili peppar, så du kanske kan hitta en mängd som passar ditt partiets tema.
  • Du kan också använda ljus för att ge rummet en mer sofistikerad känsla. Bara se till att placera dem på platser där de inte kommer att knackas över och hålla dem borta från brandfarliga material.
  • Del 3 av 3:
    Binder inredningen tillsammans
    1. Bild med titeln Dekorera ett rum för en fest Steg 8
    1. Välj efterbehandling för ditt tema. När du har hängt några banderoller, streamers, ballonger och ljus är det dags att lägga till några dekorationer som hjälper till att få partiets tema till livet. Till exempel, om du kastar en Oscar eller en Hollywood-tema, vill du skapa en röd matta för rummet genom att lägga ner en bit röd tyg för gästerna att gå över. För en dans tema parti, kanske du vill hänga en speglad disco boll i mitten av rummet. För ett barns födelsedag, en Pinata som passar temat gör en idealisk dekoration.
    • På din lokala Party Supply Store kan du hitta uppblåsbara dekorationer i en mängd roliga former som passar en rad teman. Till exempel kan du placera ett uppblåsbart palmträd i hörnet av rummet för en tropisk fest, eller ett uppblåsbart skattkista i hörnet för en piratkopieringsparti.
  • Bild med titeln Dekorera ett rum för en fest Steg 9
    2. Lägg till färgglada dukar. Du kanske inte tror att bordsdukar gör en stor skillnad i att redo ditt rum för en fest, men de kan lägga till lite rolig färg för att hjälpa till att knyta hela utseendet. De skyddar också ditt bord eller andra ytor om det finns några spill under festen. Välj en djärv eller ljus färg som matchar de andra dekorationerna på festen.
  • Överväg att lägga bordsdukar i två eller flera olika färger för ett festligt utseende. Var noga med att välja en som är något större än de andra så botten kommer att kika en från under toppskiktet.
  • För en avslappnad parti är engångsplastdukar det bästa alternativet. De är billiga och kommer i ett brett utbud av färger, så du kan lite som matchar resten av dina dekorationer.
  • För en elegant, sofistikerad fest, kan du föredra tygduksdukar. De kan dock vara dyra, men om du bara kommer att använda en viss färg för festen, kanske du föredrar att låna en från vänner eller familjemedlemmar.
  • Bild med titeln Dekorera ett rum för en fest Steg 10
    3. Hitta ett slående bordscentrum. Oavsett om du har en sit-down-middag eller en buffémjöl på din fest, hjälper det till att få en iögonfallande dekoration för mitten av bordet där du kommer att tjäna mat. Ett blommigt arrangemang är ett traditionellt alternativ - du kan köpa färska blommor eller använda artificiella eller torkade blommor för att skapa ett centerpiece för bordet. Om du inte är ett fläkt av blommor, kan du ersätta ballong eller skapa ett anpassat mittpunkt som passar ditt partiets tema. Till exempel, om du kastar en zoo temaparty, kan du använda fyllda djur för att göra ett centerpiece för bordet.
  • För en julfest kan en stor skål fylld med frukt, tallkottar, ornament och krans göra ett enkelt men vackert mittpunkt. För en Halloween-fest är en Jack O`Lantern det perfekta mittpunkten.
  • För ett barns födelsedagsfest kan du lägga vaser eller burkar fyllda med färgstarkt godis, som gumballs, rock godis, gumdrops och lollipops, i ett arrangemang för att skapa ett mittpunkt för bordet.
  • Skapa ett enkelt centerpiece för en elegant fest genom att fylla en stor skål med vatten och lägga till flytande ljus.
  • Tips

    Om du har problem med att komma med ett tema eller inspiration för dina festdekorationer, ta en tur till ditt lokala partiförsörjningsbutik. Även om du planerar att göra dekorationerna själv, kan du få några idéer som bara surfar på gångarna.
  • Vänta inte till sista minuten för att planera dina dekorationer. Ge dig själv några veckor före festen så att du kan vara säker på att du gillar det du har kommit med.
  • Om du kastar festen till ära av någon annan, kanske du vill diskutera dekorationerna med dem så att du kan få en bättre uppfattning om vad de tycker om.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande