Hur man köper en lotteribiljett

Lotteri biljetter är ett enkelt, tillgängligt sätt för expertspelare och nybörjare att konkurrera om ett massivt pris. För första timers kan utsikterna att köpa en lotteri biljett och göra en insats vara källan till jitters, men med en bra förståelse för lotteri regler och realistiska förväntningar, kan lotteri biljetter vara stressfria källor till roligt. Observera dock att, som alla former av spel, när du satsar på en lotteri biljett, står du för att förlora dina pengar, så satsa inte på vad du inte kan dela med! Se steg 1 nedan för att börja.

Steg

Del 1 av 2:
Köpa en grundläggande lotteri biljett

Köpa personligen

  1. Bild med titeln Köp ett lotteri biljett Steg 1
1. Bestäm hur mycket du vill spendera innan du lämnar. När det gäller att köpa lotteri biljetter är det allmänt bäst att budgetera de pengar du tänker spendera innan du ens ser din biljett. Att göra det här kan du vara en smart spelare genom att begränsa dina utgifter - det här sättet, det finns mindre chans att du kommer att känna dig frestad att satsa mer pengar än du kan stå för att förlora.
  • Dessutom, om du inte är 100% säker på om lotteriet är lagligt i ditt tillstånd eller land, kanske du vill kolla online. I USA, 43 stater, Washington D.C., Puerto Rico, och Jungfruöarna har lotterier. Du kan kontrollera om ditt tillstånd har ett lotteri här.
  • Bild med titeln Köp ett lotteri biljett Steg 2
    2. Gå till en livsmedelsbutik eller närbutik. Om lotteri biljetter är lagliga i ditt tillstånd, kommer du i allmänhet att kunna köpa dem på livsmedelsbutiker (särskilt stora kedjor), närbutiker och bensinstationer. Även om inte alla en av dessa platser kommer att bära och sälja lotteri biljetter, många vilja. En bra allmän regel är, "Om du kan köpa cigaretter på denna plats, det finns en bra chans att du kan köpa lotteri biljetter".
  • Många lotterier har onlineverktyg som kan hjälpa dig att hitta licensierade återförsäljare. Till exempel kan California State Lotterys online-återförsäljare Locator söka efter leverantörer nära en viss adress i staten.
  • Bild med titeln Köp ett lotteri biljett Steg 3
    3. Om det behövs, ge bevis på din ålder. Gilla att röka, dricka och andra former av spel, spelar lotteriet vanligtvis något som inte är lagligt tills någon når en viss ålder. Detta kan variera från stat till stat och land till land. I Förenta staterna är den vanligaste minsta åldern för att spela lotteriet 18, men undantag finns. När du försöker köpa en lotteribiljett, kan du bli ombedd att presentera identifiering för att bevisa att du är gammal för att lagligt spela.
  • För en lista över lotteri-playing åldrar i alla U.S. Stat och territorium, klicka på här.
  • Bild med titeln Köp ett lotteri biljett Steg 4
    4. Välj dina nummer. Alla lotterier är olika, men de flesta delar vissa egenskaper när det gäller hur du gör din insats. Generellt, om du vill köpa en Lotto-biljett, när du kommer till affären, kommer du att be om önskad biljett (många stater och länder har mer än ett lotteri spel för dig att välja mellan) och välj sedan de nummer du vill ha att satsa på. Detta görs vanligtvis genom att markera siffrorna i ett rutnät på en officiell lotterislopp. När du har plockat de nummer du vill ha, ge din Playlip tillbaka.
  • Som ett exempel, låt oss titta på Powerball Lottery, en lotteri spelade i de flesta U.S. säger att det ofta har ett mycket högt jackpotbelopp. Att satsa på denna lotteri måste du välja fem nummer från 1-69 (utan upprepning) och ett nummer från 1-26. På Playslip ser du ett rutnät med nummer 1-69 och ett annat avsnitt med siffrorna 1-26. Markera fem nummer i det första avsnittet och en i den andra som angiven, vrid sedan din Playlip i.
  • Bild med titeln Köp ett lotteri biljett Steg 5
    5. Alternativt, använd ett slumpmässigt spelalternativ. Om du har bråttom, eller du bryr dig inte om vilka nummer du väljer, tillåter de flesta moderna lotterier att du ska låta en dator plocka ett nummer för dig. Vanligtvis, i det här fallet kommer det att finnas en låda eller en sektion på Playslip för att du ska markera för att indikera att du accepterar vilken uppsättning som helst som datorn väljer för dig. Om du väljer det här alternativet behöver du inte ange några nummer på Playslip.
  • Till exempel ger PowerBall Lottery dig möjlighet att välja "Snabbval" på din biljett, som kommer att tilldela fem slumpmässiga nummer från 1-69 och en från 1-26. Du kan också begränsa snabbvalet till bara den första uppsättningen fem nummer eller det sista 1-26-numret.
  • Bild med titeln Köp en lotteri biljett Steg 6
    6. Ange om du vill spela flera dragningar. När du köper en lotteribiljett, får du inte reda på om du har vunnit genast. I stället måste du vänta på den officiella lotteri-teckningen, där en uppsättning vinnande nummer väljs slumpmässigt. Om du bara betalar baspriset för din biljett, kommer den att löpa ut efter en rita och du måste köpa en ny om du vill spela igen. Men många lotterier tillåter dig att betala för mer än en rita på en gång. Med andra ord, om du köper en uppsättning tio drar tio gånger priset på en vanlig biljett, kan du använda din uppsättning siffror för tio ritningar i rad.
  • De flesta lotterier som låter dig göra det kommer att ha ett utrymme på Playlip för dig att markera för att ange hur många drar du vill betala för. Till exempel, i Powerball Lottery, är det här avsnittet märkt "Avancerad lek" och innehåller möjligheten att ange två till åtta eller tio på varandra följande dragningar.
  • Bild med titeln Köp ett lotteri biljett Steg 7
    7. Köp din biljett. När du är klar med att fylla i din lekslip, ge det en snabb recension för att se till att allt är fyllt exakt hur du vill ha det. Sedan, vänd den och betala för dina spel - kom ihåg att för flera dragningar kommer varje dragning att vara priset på en extra biljett. Du kommer att lämna en biljett (som fungerar som ditt kvitto) i gengäld. Du kan behöva skriva in på baksidan av den här biljetten för att validera det.
  • Förlora inte den här biljetten - det är bevis på att du köpte din specifika uppsättning lotterisnummer.
  • Om du märker några misstag på din biljett, försök inte att radera och skriva om dem, eftersom det kan störa datorns förmåga att läsa biljetten. Istället kommer de flesta biljetter att ha ett utrymme för dig att markera "Tomhet" eller "Avbryt". Markera den här rutan, sedan försiktigt göra dina val på en annan del av Playslip.
  • Bild med titeln Köp ett lotteri biljett Steg 8
    8. Vänta på rita. När du har köpt din uppsättning siffror och har din biljett med dig, kan du lämna. Nu är allt du behöver göra att vänta på nästa officiella teckning. Olika lotterier har sin ritning på olika datum och tider - du kan hitta nästa teckning för din lotteri genom att be clerk på din föredragna återförsäljare eller kontrollera din lotteriens officiella hemsida. Ritningsresultat visas på officiella lotteriwebbplatser och, för små lokala lotterier, ibland på allmän åtkomst-tv.
  • Till exempel, för Powerball, uppstår teckningar varje onsdag och lördag vid klockan 7:59 Pacific Time. Cutoff för varje drag är klockan 19:00 på Draw Day. Biljetter köpt efter denna punkt räknas mot nästa dragning.
  • Om dina nummer matchar siffrorna som är perfekt, har du vunnit! Om de passar delvis, du Maj har vunnit - kolla din lotteriens officiella utbetalningsregler för mer information.
  • Om du saknar en rita, glöm inte att leta upp resultaten online! Lotteri biljetter (inklusive Powerball biljetter) vanligtvis do upphöra. Om du har en vinnande biljett, särskilt för Jackpot-priset, är det bäst att samråda med en finansiell rådgivare innan du hävdar ditt pris.
  • Köpa online

    1. Bild med titeln Köp ett lotteri biljett Steg 9
      1. Besök en välrenommerad online lotteri-leverantör. Om du inte bor någonstans där lotteriet är lagligt men du fortfarande vill spela, överväga att köpa biljetter på nätet. Många online lotteri leverantörer erbjuder en tjänst där du betalar webbplatsen för att köpa en biljett till dig. Om du vinner skickar webbplatsen dig dina vinster. Med det här systemet är det relativt enkelt att spela i lotterier på platser du inte bor. Men innan du byter några pengar, vill du se till att den webbplats du använder är ansedd och professionellt springa. Online lotteri webbplatser är inte välreglerade, så det är smart att använda en webbplats recension repository som Sitejabber För att hitta bra webbplatser eller prova en av de välrenommerade platserna nedan:
    2. Lotteryuniverse.com
    3. Kongalotto.com
    4. Bild med titeln Köp ett lotteri biljett Steg 10
      2. Granska ditt tillstånd eller lands rättsliga situation. Den rättsliga situationen kring processen att köpa och sälja lotteri biljetter på nätet är en mörk, nebulous, särskilt i USA. Tekniskt har statliga lotterier bara den lagliga rätten att sälja sina biljetter inom statens gränser. Online lotteri leverantörer kommer runt denna hinder genom att agera bara som "servicebyråer" - Du ger dem dina pengar, de köper biljetten till dig lagligt och skickar dig dina pengar om du vinner. Det är inte svårt att gissa att denna övning är föremål för någon juridisk kontrovers, så dubbelkontrollera de lokala lagarna där du bor innan du spenderar några pengar på online Lotto-biljetter.
    5. Åtminstone vill du se till att du är gammal nog att lagligt spela lotteriet. Minsta lotteri-spelande åldrar i U.S. finns tillgängliga här.
    6. Observera att någon U.S. Stater, som Illinois, har nyligen tillåtit online Lotto biljettförsäljning. Men på presenter kan dessa stater bara sälja till boende online.
    7. Bild med titeln Köp ett lotteri biljett Steg 11
      3. Om det behövs, betala en prenumerationsavgift. Eftersom de flesta biljettförsäljningstjänster kan köpa biljetter till nominellt värde, försöker de ibland att tjäna pengar genom att kräva att deras användare registrerar ett konto med webbplatsen och betalar en abonnemangsavgift. Denna avgift är vanligtvis ganska billigt - ofta i storleksordningen $ 10 per månad - och reduceras ofta om användaren betalar för ett utökat medlemskap. Vissa webbplatser erbjuder möjligheten att köpa biljetter gratis men erbjuder extra funktioner att betala medlemmar.
    8. Bild med titeln Köp ett lotteri biljett Steg 12
      4. Välj dina nummer och alternativ som vanligt. Alla online lotteri biljettförsäljare ska ge dig möjlighet att välja exakt de siffror och alternativ du vill ha på din biljett som du normalt skulle. Välj först dina nummer och välj sedan antalet drag som du vill, välj sedan eventuella ytterligare alternativ och fortsätt till kassan.
    9. Bild med titeln Köp ett lotteri biljett Steg 13
      5. Betala för din biljett. Liksom nästan alla online-återförsäljare tillåter online lotteri-leverantörer att du ska granska din beställning på en "kolla upp" skärm innan du bekräftar din betalningsinformation. Se till att allt är i ordning, fortsätt sedan för att mata in din betalningsinformation, adress och personlig information efter behov.
    10. De flesta online lotteri-leverantörer kräver en giltig e-postadress så att de kan meddela dig när du vinner priser. Dessutom, i U.S., Statliga lotterier kommer att kräva att du ska ge en in-state-adress.
    11. Bild med titeln Köp ett lotteri biljett Steg 14
      6. Vänta på bekräftelse. När du har gjort din beställning debiteras ditt betalningskonto kostnaden för ditt köp och du kommer att skickas en bekräftelse på din beställning via e-post. Vid denna tidpunkt, allt som är kvar att göra är att vänta. Om din biljett vinner ett pris kommer du att bli underrättad och du får möjlighet att betala ut dina vinster.
    Del 2 av 2:
    Utforska dina alternativ
    1. Bild med titeln Köp ett lotteri biljett Steg 15
    1. Försök skrap-off biljetter. Ett extremt vanligt, lättlyst alternativ till den traditionella lotteribiljetten är den skrap-off. Även om dessa typer av biljetter ofta inte är tekniskt en del av ett tillstånd eller lands officiella lotteri, kallas de fortfarande ofta som "lotter", "Scratch-off lotteri biljetter", och så vidare. Dessa biljetter, som vanligtvis säljs i automater, har formen av små, ljust dekorerade kort med portioner som kan repas för att avslöja om du har vunnit ett pris under. Utbetalningarna för dessa typer av biljetter är vanligtvis ganska små, särskilt jämfört med stora lotterier som Powerball och Mega Millions, men på cirka $ 1- $ 20 per biljett erbjuder de ett snabbt, roligt sätt att spela för pengar som nästan alla har råd med.
    • Alla Scratch-off-biljetter är olika, så kontakta riktningarna på din rep för att lära dig hur du spelar. De flesta involverar att repor av vissa (eller alla) av de repade ytorna för att avslöja nummer som kan vinna ett pris om de matchar en utsedd "vinnande nummer"
    • Medan repor inte alltid kan köras eller sanktioneras av ditt tillstånd eller landets officiella lotteri, måste du i de flesta fall vara 18 år eller äldre att spela.
  • Bild med titeln Köp ett lotteri biljett Steg 16
    2. Prova drag-flikbiljetter. Ett annat snabbt, enkelt sätt att spela lotteriet är att köpa en dragbiljett. Pull-flikbiljetter spelas genom att matcha siffrorna på baksidan av biljetten till en av vinnningskommittén på framsidan. Vanligtvis är siffrorna på baksidan av biljetten dolda bakom aperforated pappersflik som måste brytas öppen för att se dem. Om baksidan av din biljett innehåller någon av de vinnande kombinationerna på framsidan vinner du. Liksom scratch-offs är dragflikar ganska billiga (så låga som $ 1 eller mindre) och har ganska små utbetalningar.
  • Som med skrap-offs säljs dessa typer ofta ut ur automater. Till skillnad från scratch-offs verkar de automatiska maskinerna som säljer dessa biljetter ofta (men inte alltid) gammaldags, med metallkonstruktion och en enkel myntstyrd mekanism för att få din biljett.
  • Bild med titeln Köp en lotteri biljett Steg 17
    3. Prova keno. Keno är en typ av spel som liknar traditionell lotteri-stil-spel. Vissa stater erbjuder Keno-spel som en del av deras officiella lotteri, medan, någon annanstans, kan Keno spelas i kasinon och spelhus. Även om det finns många olika regionala sorter av Keno, innebär den vanligaste versionen att plocka från 1-20 nummer mellan 1 och 80. Varje ytterligare nummer du väljer kostar dig mer pengar. Vid slutet av vadslagningsperioden dras 20 slumptal från poolen på 80. Ju fler nummer du valde som matchar de som plockas, desto mer vinner du (även om det ofta finns speciella priser för att slå noll- siffror också).
  • Keno kan ha speciellt "långa odds" - Med andra ord kan det vara oklart osannolikt att du kommer att vinna med det här spelet. Beroende på reglerna OFA Givet Keno-spel kan kasinos matematiska fördel vara så hög som 25-35%. De officiella oddsen för att plocka alla 20 nummer perfekt i ett vanligt Keno-spel ligger någonstans runt 1 i 3.5 kvintillion! Generellt ger gissning mellan 2 och 8 nummer korrekt den största chansen för en utbetalning.
  • Bild med titeln Köp en lotteri biljett Steg 18
    4. Försök välja tre / plocka fyra. Många lotterier i USA och Kanada erbjuder möjlighet att spela en snabb variant på traditionella lotto-spel som heter "Plocka tre" (eller, i Kanada, ofta "Plocka fyra"). Reglerna är enkla - väljer bara tre nummer från 0-9 och väljer sedan om du vill spela dina nummer i exakt ordning du plockade dem, eller i vilken ordning som helst. Det förra alternativet är billigare, men erbjuder slankare odds för att vinna. Slutligen välj din satsning, välj ditt antal drag och vänd din biljett, som du skulle med en vanlig lotteribiljett. Kontrollera nästa ritning - om dina nummer matchar i den ordning du valde, youwin!
  • Välj fyra spel identiskt, men med fyra nummer istället för tre.
  • Observera att plocka tre / fyra ritningar uppträder ofta flera gånger per dag.
  • Bild med titeln Köp ett lotteri biljett Steg 19
    5. Kom ihåg det "Huset vinner alltid!" Det är viktigt att komma ihåg det, oavsett vilket lotteri spel du väljer, dina odds för att vinna pengar på lång sikt är praktiskt taget obefintliga. Liksom spelen i ett kasino är lotterispel matematiskt utformade för att tjäna pengar för den person eller byrå som driver lotteriet på bekostnad av folket som spelar spelet. Medan någon kommer ibland att bli lycklig och bli fabulously rik från en lycklig jackpotvinsa, är det självklart väldigt mycket sällsynt. Spendera aldrig pengar på lotteriet som du inte har råd att förlora - odds är att du kommer att sluta förlora det. Nedan är bara några ytterligare saker att komma ihåg när du spelar något lotterispel:
  • Ingen uppsättning siffror är lyckligare än någon annan. Lotteriet är helt slumpmässig. Någon enda uppsättning siffror är lika sannolikt att vinna som någon annan, oavsett om det bara kommer upp eller har aldrig kommit upp före i lotteriens historia. Med andra ord, "1,2,3,4,5,6" är lika sannolikt att vinna som sex slumpmässiga nummer.
  • Dina odds blir inte bättre ju längre du spelar. Om du har spelat lotteriet under en lång tid, är du inte "till följd av" att vinna. Du är lika sannolikt att vinna nästa gång du spelar som den första gången du spelade (vilket är att säga, inte särskilt).
  • Kom ihåg att i USA är lotteri jackpots utsatta för en hög skatt. Till exempel kommer en powerball jackpot på 600 miljoner dollar, när det tas som en klumpsumma, netto dig cirka 377 miljoner dollar efter skatter. Låt inte skandalöst höga utbetalningsbelopp lura dig till att spendera mycket pengar på lotteriet.
  • Tips

    Lotteri biljetter har en mycket smal chans att vinna, särskilt när det gäller jackpotten. Till exempel, vinnande Powerball Jackpot har en chans att cirka 1 292.000.000.

    Varningar

    Överrätta inte. Oavsett hur mycket pengar du spenderar, är du inte trolig att vinna lotteriet. Försök att se lotteriet mindre som en investering och mer som form av personlig underhållning.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande