Hur man firar din födelsedag ensam

Många av er kommer troligen ihåg att stanna upp med spänning natten före din födelsedag, oförmögen att sova på grund av förväntan på presenter, fester, människor och roligt som väntade på dig. Som vuxen är en del av de magiska födelsedagen ofta förlorad, speciellt om du står inför firar din födelsedag ensam. Utsikterna att vara ensam på din födelsedag - oavsett om det är nödvändigt eller något nödvändigt - behöver inte ta med dig, men. Läs vårt råd om hur du får ut det mesta av en ensam födelsedag, oavsett om du bestämmer dig för att fira hemma eller komma ifrån allt.

Steg

Del 1 av 2:
Planerar för din firande
  1. Bild med titeln Fira din födelsedag ensam Steg 1
1. Ta reda på hur mycket tid du kan ägna dig till din fest. Nästan någon gillar att behöva arbeta på deras födelsedag (även om du har ett fantastiskt jobb och stora medarbetare), men som vuxna måste de flesta av oss svara på larmet och trudge till jobbet även på våra födelsedagar. När du förbereder dig för din födelsedagsfest, ta en titt på dagens kalender för att se hur mycket tid du kan skära ut för dig själv.
  • Du kanske måste spendera det mesta av din speciella dag på jobbet, men kolla din kalender för att se om du kan gå ut lite tidigare för att slå ditt favoritbageri eller ta lite extra tid som dröjer över din frukost hemma.
  • Självklart, om du hellre skulle få varje sista bit av stängd som du kan på morgonen - särskilt på din födelsedagsmorgon, kolla om du har råd att ta en längre lunch eller eventuellt ta av från jobbet lite tidigare än normalt.
  • Om du har semester eller personliga dagar tillgängliga, överväga att använda dem på den här speciella dagen.
  • Bild med titeln Fira din födelsedag ensam Steg 2
    2. Överväg att komma undan till din födelsedag. Om du kan, komma ut ur staden för en solo födelsedagsfest är ett fantastiskt sätt att behandla dig själv, gå exakt var du vill gå och få lite dyrtid. Att resa själv betyder att du inte behöver oroa dig för att samordna ditt schema med någon annan, och du måste inte göra kompromisser. Om du alltid har velat lata runt på en solig strand, men dina vanliga rese följeslagare föredrar att tuffa det i skogen, nu är din chans att gå där du vill och gör exakt vad du vill ha.
  • Om det är möjligt, försök att göra reseplaner några veckor i förväg för att få de bästa erbjudandena. Detta kommer att innehålla beslut om transport,Att göra hotellbokningar, och Förpackning för din resa.
  • Det är alltid roligt att återvända till en favoritplats, men utesluta inte någonstans helt ny.
  • Bild med titeln Fira din födelsedag ensam Steg 3
    3. Omfattning Out Special Födelsedag erbjudanden. Du kanske inte fortfarande tycker att det är coolt att ha en massa besvärliga servrar sjunger dig grattis på födelsedagen (eller kanske du gör - inget fel med det!), men det betyder inte att det inte finns fortfarande massor av specialerbjudanden tillgängliga för dig att utnyttja på din födelsedag. Det brukade vara så att allt du behöver göra för att få en fri efterrätt eller kaffe på din födelsedag var att säga "Idag är min födelsedag" och kanske visa din jag.D-De idag de flesta företag som erbjuder speciella födelsedagsavtal eller besparingar kräver att du registrerar dig i förväg.
  • Under veckorna och dagarna fram till din födelsedag, besök webbplatserna i dina favoritrestauranger och företag för att se om de erbjuder något speciellt på kundernas födelsedagar. Du kanske måste registrera dig för att vara på en e-postlista eller mer sannolikt en e-postlista.
  • Alternativt, var inte rädd att fråga vid räknaren av de företag du ofta är i person att se om de har speciella födelsedagsprogram.
  • Många kaffehus och restauranger har födelsedagsavtal tillgängliga, men glöm inte att checka in med andra platser som din stylists eller masseuse.
  • Bild med titeln Fira din födelsedag ensam Steg 4
    4
    Bestäm vad du vill ha som en present. Bara för att du planerar att fira din födelsedag ensam, betyder det inte att du borde se till att Presents! Tänk på din födelsedag som en dag att koppla av, belöna, pamper och fira dig själv - en sådan dag verkar knappast komplett utan en present. Visst, det är vanligtvis!) Trevligt att bli förvånad när du får en present, men vem bland oss ​​inte har behövt nådigt falsk entusiasm för en mindre än idealisk födelsedagspresent? (Verkligen, mormor, en puffy-paint unicorn sweatshirt?) Fördelen att vara din egen presentgivare är att du får välja exakt vad du vill ha.
  • Du kan bestämma att du vill spara den nuvarande shopping för den faktiska dagen för din födelsedag, speciellt om du verkligen tycker om att surfa och shoppa och vill integrera det som en del av dagens festligheter.
  • Men om du inte har tid att handla själv på din födelsedag, eller om det sista du vill göra i din dyrbara fritid är huvudet till köpcentret, var noga med att välja något fantastiskt för dig själv i förväg, så att du får det på din födelsedag.
  • Om du handlar i affären, se om clerken kan gåva. För dig. Ja, det kan låta lite dumt (det är inte som om du inte vet vad som är i paketet, trots allt), men det är en bra chans att du kommer att njuta av ritualen att avta en noggrant utvald gåva.
  • Alternativt, välj något speciellt för dig själv online och var noga med att ordna frakten så att den kommer fram före eller på din födelsedag.
  • Vad du än köper bör givetvis informeras av din budget, men kom ihåg att du är värt splurging on. Försök att välja något som du verkligen vill ha, det verkar roligt, och att du tror skulle göra dig lycklig, även om det verkar lite frivolous. Finns det något du alltid har hemligt önskat någon annan skulle få för dig, även om du svorar att du aldrig skulle köpa det själv? Var den personen för dig själv på den här speciella dagen!
  • Bild med titeln Fira din födelsedag ensam Steg 5
    5. Göra de sista arrangemangen dagen innan. Om du förberedde dig för en viktig intervju eller värd en fest, skulle du vara säker på att hantera detaljerna i rengöring, shopping, val av outfits mm. i förväg av den stora dagen. Din födelsedag är också en stor dag, och ditt mål är att göra det så speciellt och avkopplande som möjligt.
  • Städa upp ditt hem på dagen eller två före din födelsedag. För de flesta människor är det svårt att koppla av i en röra, och du vill ha ditt hem, speciellt för din solo födelsedagsfest, att vara en oas.
  • Låt platsen se festlig: Du kan gå ut med streamers och ballonger, eller bara lysa upp utrymmet med ett litet gäng färska blommor (ett annat splurge-objekt du kanske inte köper dig regelbundet) eller ljus.
  • Välj din födelsedagskläder natten innan: Välj något som är bekvämt och får dig att känna dig fantastisk om dig själv.
  • Om du äter frukost hemma och / eller tar din lunch till jobbet, gör förberedelserna natten innan så att du inte behöver rusa på morgonen.
  • Del 2 av 2:
    Firar den stora dagen
    1. Bild med titeln Fira din födelsedag ensam Steg 6
    1. Ha en speciell frukost. Unna dig något speciellt och kanske till och med lite dekadent på din födelsedagsmorgon. Även om du måste komma till jobbet, spendera lite extra tid att göra dig själv något speciellt, som Fattiga riddare. Om du gjorde dina förberedelser natten innan, borde det vara en snap för att piska skålen snabbt.
    • Även om du bara är en toast-och-kaffe-i-morgon-typ, behandla dig själv till en bättre brygga än du normalt dricker på morgonen.
  • Bild med titeln Fira din födelsedag ensam Steg 7
    2
    Ta lite tid att njuta av utomhus på din födelsedag.Så mycket av din dag som möjligt borde vara en flykt från den vanliga rutinen i ditt liv. I din strävan att få ut det mesta av din födelsedag, överväg att hitta sätt att komma ut för att njuta av flykten som naturen kan erbjuda. Övning och frisk luft kan hjälpa dig att föryngra dig, och kan ge dig en chans att reflektera över ditt år.
  • Överväga att gå till en jogga runt staden eller på närliggande naturstig, eller till och med en längre vandring. Du är säker på att ha en bra tid på din favoritväg eller spår, men tänk på att utforska nytt territorium om det är möjligt.
  • Du kanske också vill åka till en cykeltur eller bara en promenad runt staden. Om du inte äger en cykel och du bor i en stad, ser du att se om det finns några cykel-share-program i närheten av dig, som blir allt vanligare och som erbjuder ett billigt sätt att se platserna.
  • Bild med titeln Fira din födelsedag ensam Steg 8
    3. Var ditt eget datum. Vad är ditt drömdatum? En mysig kväll spenderad på soffan och tittar på gamla filmer och äter din favorituttag? En lugn eftermiddag spenderad på museet? Shopping hela dagen? Middag på det bästa stället i stan?
  • Din solo-födelsedag borde handla om att du gör exakt vad du vill göra, så om du bestämmer dig för att stanna i eller gå ut, var noga med att välja en rolig eller avkopplande aktivitet av något slag. Eftersom dagen är helt din, behöver du inte oroa dig för att ta emot någon annans smak eller preferenser!
  • Bild med titeln Fira din födelsedag ensam Steg 9
    4. Ät vad du vill ha till middag. En av de bästa sakerna om din födelsedag är att du får bestämma vad som kommer att finnas på menyn för dina måltider. Självklart är det här hur det borde vara, men om vi firar med andra människor, kan vi känna oss pressade för att skräddarsy valen till de andra på middagsbordet. Om du firar ensam, är du dock i ultimat kontroll! Om du vill äta födelsedagstårta och inget annat till middag, så kommer ingen att stoppa dig!
  • Om du gillar att spendera tid i köket, prova din hand på sådana tröstklassiker som sötpotatis och kruka rost.
  • Du kan också spela in en av dina favoritmatlagningsprogram i förväg och prova ett nytt receptkock tillsammans med värden och det kommer att känna sig som en fest (speciellt om du lagar mat med ett glas vin!).
  • Om du inte känner för att laga mat eller inte har tid, kan du beställa in eller gå till din favoritrestaurang. Var noga med att du beställer något du vill och njut - idag handlar det om dig!
  • Bild med titeln Fira din födelsedag ensam Steg 10
    5. Välj en speciell behandling för efterrätt. Ingen födelsedagsfest är komplett utan någon form av behandling. Om du inte vill bli frestad genom att ha en hel födelsedagstårta sitter på räknaren hela veckan, sluta med ett lokalt bageri och plocka upp dekadent cupcake eller två. Du kan även få dem rör "grattis på födelsedagen" i isbildning på toppen.
  • Om bakning är din sak, unna dig en gjord-från-scratch dessert som cheesecake eller fransk aprikos tårta.
  • Om du hellre skulle gå ut och få en efterrätt, kan du! Om du äter ute till middag, med tanke på att du väljer en plats som har en bra efterrättsmeny (var inte blyg för att låta din server veta att det är din födelsedag - du kan få efterrätt på huset), men det kan vara Roligt att gå någonstans annars till efterrätt och kaffe eller vin.
  • Om sötsaker inte är din sak, välj en trevlig ostplatta med en bra vinparing, eller något som du anser vara en behandling som du inte skulle äta varje dag.
  • Om du firar din födelsedag ensam för att du är fysiskt skild från dina vänner och familj, skulle det vara en utmärkt tid att faceime eller skype med dem. Sätt ett ljus på din efterrätt och låt någon annan sjunga "grattis på födelsedagen" till dig.
  • Bild med titeln Fira din födelsedag ensam Steg 11
    6. Varva ner och koppla av innan läggdags. När din solo födelsedag vinner ner, hitta ett sätt att koppla av och skämma bort dig lite mer. Ta en ångande dusch eller en lång blöt i badkaret. Tänk på att köpa ett super-mjukt, avkopplande, nytt par pyjamas som en av dina presenter till dig själv. Förhoppningsvis var idag en av dina bästa födelsedagar än!
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande