Hur man kasserar tapeterpasta

Du gjorde det-du slutförde framgångsrikt den skrämmande uppgiften att ta bort tapet från ett rum. Nu är det dags för rengöring. Du kan hitta dig själv ifrågasätter vad du ska göra med den använda pastan du bara lägger mycket armbågsfett till att ta bort. Oroa dig inte, tapeterpasta är inte giftigt eller det kräver drastiska åtgärder för korrekt bortkastning. Det är emellertid fortfarande viktigt att vara uppmärksam när man slår på hushållsbindemedel - oavsett om det är i form av torkade skrapor eller en utspädd flytande lösning. Från att kasta bort i papperskorgen för att tvätta det ner i avloppet, beskrivit vi stegen för varje avyttringsprocess så att du kan noggrant överväga det bästa alternativet för dig.

Steg

Metod 1 av 2:
Kasta bort med hushållsavfall
  1. Bild med titeln Kassera tapeter pasta steg 1
1. Samla alla begagnade tapetpasta i en behållare. Innan du börjar ta bort lim från väggen, beteckna en behållare för all limrester. Var uppmärksam på behållaren du väljer som det kan kastas bort i slutet av processen - välj inte din favorit hink!
  • De flesta tapeterpasta är vattenlöslig. Om du tar bort limet från väggen med vatten, samlar du den flytande avfallsblandningen i den angivna bortskaffningsbehållaren.
  • Om du skrapade limet från muren i fasta remsor, kan du helt enkelt kasta bort skrotorna. Om bitarna är våta, kombinera i en behållare och fortsätt till nästa steg.
  • Bild med titeln Kassera tapeter pasta steg 2
    2. Vänta 24-48 timmar för pastan att torka och härda. Exakt timing beror på mängden pasta i behållaren. Vänta minst en hel dag för limblandningen att torka helt. Detta steg är viktigt eftersom du inte vill ha flytande pasta att läcka och hålla fast vid insidan av soptunnan.
  • Täck inte eller täta behållaren. Detta förhindrar pastaen från härdning.
  • Bild med titeln Kassera tapeter pasta steg 3
    3. Kasta bort behållaren med fast pasta i soptunnan. När det är helt fast, kan det torkade materialet behandlas som vanligt avfall och bortskaffas med resten av hushållsavfallet.
  • Om du blir av med stora mängder av begagnad tapetpasta kan du ha möjlighet att ta med det till ett lokalt avfall eller återvinningsgård.
  • Metod 2 av 2:
    Sköljning ner i avloppet
    1. Bild med titeln Kassera tapeterpasta steg 4
    1. Tillsätt vatten för att späda torkad tapetpasta. De flesta tapetpasta är vattenlösliga, vilket innebär att de löser upp i vatten. Kombinera vatten med använd lim tills det är en tunn, vattnig vätska.
    • I den sällsynta förekomsten som du har borttagit en lösningsmedelspasta, kommer den här metoden inte att gälla.
  • Bild med titeln Kassera tapeter pasta steg 5
    2. Skölj flytande pasta ner hushållsavlopp. Den utspädda lösningen kommer att strömma ner i avloppet som vilken som helst annan vätska. Var noga med att späda den helt för att undvika uppbyggnad eller träskor.
  • Spolning av flytande pasta ner på toaletten är också ett populärt alternativ.
  • Var noga med att städa upp någon pasta som kan stänk eller splatter under det här steget - du vill inte att det härdar till din handfat eller toalett!
  • Bild med titeln Kassera tapeterpasta steg 6
    3. Behandla som alla hushållsavfall. Precis som allt annat du sköljer ner i avloppet, kommer den utspädda pastaen att gå vidare till en vattenreningsverk där den kommer att tas hand om därifrån. Ditt arbete här är gjort!
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande