Hur man fixar ett fastnat skräpavfall

Garbage avyttringar är vanligtvis en lätt fix, men kom alltid ihåg att koppla ur enheten innan du försöker rensa en sylt - det kan vara vatten under din sink vilket gör det farligt att vara under diskbänken medan strömmen är på. Om du trycker på överbelastningsknappen under bortskaffandet kan du fixa problemet direkt. Om bladen fortfarande är fast, rotera dem med en allennyckel eller en specialavfallshantering. Om skräpavfallet fortfarande inte fungerar är det dags att ringa en rörmokare eller byta ut enheten.

Steg

Del 1 av 3:
Om du trycker på återställningsknappen
  1. Bild med titeln Fixa ett fastnat skräpavfall Steg 1
1. Koppla ur skräpavfallet. Dra ur kontakten ur uttaget för att säkerställa att avyttringsenheten inte kan aktivera medan du arbetar med det. Det är bättre att vara säker än förlåt.
  • Bild med titeln Fixa ett fastnat skräpavfall Steg 2
    2. Tryck på återställningsknappen på avyttringens undersida. Återställningsknappen eller termisk överbelastningsknapp är på botten av soptunnan. Krypa under det och leta efter en röd knapp. Om det ser ut som om det sticker ut, tryck det tillbaka till enheten. Detta kan fixa sylten direkt.
  • Om återställningsknappen inte sticker ut, fortsätt till andra metoder som involverar manuellt roterande slipmaskinerna för att rensa blockeringen. Håll enheten urkopplad.
  • Bild med titeln Fixa ett fastnat skräpavfall Steg 3
    3. Vänta 15 minuter om knappen dyker upp igen. Den röda knappen dyker upp när skräpavfallet överhettas. Ge det tid att svalna och tryck sedan på knappen igen. Upprepa detta tills knappen stannar på plats.
  • Om knappen fortfarande inte är på plats, byt till en annan metod.
  • Bild med titeln Fixa ett fastnat skräpavfall Steg 4
    4. Kör kallt vatten i diskbänken. Slå på kranen. Kontrollera att vattnet är kallt, låt det springa in i avloppet och genom bortskaffandet i en minut eller 2.
  • Bild med titeln Fixa ett fastnat sopor
    5. Testa skräpavfallet. Anslut enheten tillbaka och se till att den är påslagen. Återställningsknappen ska vara på plats eftersom bortskaffningsbladet börjar spinna igen. Om de fortfarande är fast, lyssna på motorumman för att indikera att enheten är funktionell än de fastnade sliparna.
  • Om enheten inte är humming och du vet att makten är i ditt hus, är det troligen bruten och behövs bytas ut.
  • Del 2 av 3:
    Rotera bortskaffningsbladet
    1. Bild med titeln Fixa ett fastnat skräpavfall Steg 6
    1. Sätt in en insexnyckel i hålet under bortskaffandet. Koppla ur enheten, klättra sedan under diskbänken och hitta hålet på bortskaffas undersida. Det kommer att bli sexkantigt och i mitten. Få den sexkantiga skiftnyckeln som följde med avyttringsenheten och placera huvudet i hålet.
    • Om du inte har skiftnyckeln som kom med enheten, köp en /4 i (6.4 mm) Hex-Head Allennyckel från en hårdvaruaffär.
  • Bild med titeln Fixa ett fastnat skräpavfall Steg 7
    2. Vrid skiftnyckeln för att vända bortskaffas motoraxel. Först, vrid skiftnyckeln moturs så långt du kan. Vänd sedan det medurs tills det inte kommer att gå längre. Fortsätt att vrida skiftnyckeln fram och tillbaka tills du kan rotera den helt i en cirkel.
  • Det är okej att tillämpa kraft medan du gör det här. Skiftnyckeln är utformad för att böja lite och inte skada bortskaffningsenheten.
  • Bild med titeln Fixa ett fastnat sopor av sopor
    3. Kör kallt vatten i diskbänken och testa bortskaffningsenheten. Ta bort skiftnyckeln, sätt sedan på vattenkranen. Vattnet hjälper till att skölja bort eventuella skräp som fortfarande fastnar på knivarna. Anslut enheten och sätt på förvaring. Om du kunde rotera skiftnyckeln, ska enheten fungera normalt igen.
  • Om enheten inte fungerar eller du inte kunde rotera den, koppla ur enheten, dränera vattnet och prova en annan metod.
  • Del 3 av 3:
    Manuell borttagning av blockeringar
    1. Bild med titeln Fixa ett fastnat skräpavfall Steg 9
    1. Stäng av rummets elförsörjning. För att stänga av el, gå till säkringslådan i ditt hem. Det är vanligtvis på bottenvåningen eller i källaren. Hitta omkopplaren som motsvarar rummet med avyttringsenheten och vrid omkopplaren till OFF.
    • Omkopplarna ska märkas, men du kan testa rummet för en elektrisk ström genom att ansluta något till ett vägguttag och försök att slå på det.
    • Ett annat sätt att göra detta är att vända ljusströmbrytaren nära bortskaffningsenheten. Detta fungerar bara om strömbrytaren styr det eluttag som enheten är ansluten till. Kontrollera genom att lyssna på enheten för humming.
  • Bild med titeln fixa ett fastnat skräpavfall
    2. Titta ner genom diskbänken dränera för eventuella blockeringar. Få en ficklampa och skina den i diskbänken och sopor. Skina ljuset över enhetens ytterkant, eftersom det här är där blockeringar vanligtvis händer. Hitta de små tänderna i bortskaffas knivar på ytterkanten och leta efter något som hindrar dem.
  • Bild med titeln fixa ett fastnat skräpavfall
    3. Ta bort blockeringar med tang eller tänger. För säkerhet, undvik att hålla handen i avyttringsenheten. Istället, få ett par kökstång eller tänger från din verktygslåda. Stick dem ner genom diskbänken och in i avyttringsenheten. Använd dem för att bryta bort några blockeringar du märker.
  • Bild med titeln Fixa ett fastnat skräpavfall Steg 12
    4. Spinna knivarna med en speciell skräpavfallshurk om de fortfarande är fastna. I stället för att använda insexnyckeln, få en skräpavfall. Det ser ut som en klo med 2 prongar på 1 ände. Stick de prongar nerför dränen tills de är runt enhetens kniv. Spinna knivarna moturs, sedan medurs tills de roterar fritt.
  • Spinning bladen på detta sätt kräver mycket kraft. Fortsätt att vrida skiftnyckeln fram och tillbaka tills bladen lossnar.
  • Bild med titeln Fixa ett fastnat skräpavfall Steg 13
    5. Ta bort skiftnyckeln och sätt på förvaring. Dra ned skiftnyckeln ur avloppet. Anslut enheten till uttaget och återställ sedan den elektriska strömmen till rummet. Slå på förvaring för att ge det en testkörning.
  • Om skräpavfallet fortfarande inte fungerar efter alla dessa behandlingar, kan motorn behöva bytas ut.
  • Varningar

    Hålla handen i ett skräpavfall är farligt. Använd alltid tänger eller ett annat verktyg.

    Saker du behöver

    • /4 i (6.4 mm) allennyckel
    • Skräpavfall
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande