Hur man fixar ditt kökshandfat

Tvätta händer, fylla glasögon och krukor, sköljning, gör diskar - kökshandtaget ser mycket. Så, a täppa till, en läckande kran eller dränera, eller något annat problem kan vara en verklig störning i ditt dagliga liv. Det finns många sätt att en diskbänk kan bryta och åtminstone så många sätt att fixa en. Vissa kommer att kräva en rörmokare, men du kan hantera många av de vanliga frågorna själv. Du kan även fixa problemet med rippa ut sinken och börjar fräscha!

Steg

Metod 1 av 4:
Unclogging avloppet
  1. Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 1
1. Bail ut något stående vatten i diskbänken. Använd en kopp eller skänk innan du fortsätter med din dränera unclogging insatser.
  • Om du råkar ha en butik Vac blir det lättare att ta bort vattnet med det istället. Många gånger kan du till och med kunna lossa avloppet genom att hålla munstycket nära avloppet när du suger ut vattnet.
  • Om du har en sophantering, Se till att det inte är orsaken till klotet innan du går vidare.
  • Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 2
    2. Dump bakpulver och ättika i avloppet. Denna kombination är utmärkt för att göra vetenskapsexperiment vulkaner, och samma reaktiva egenskaper kan hjälpa till att byta lös en täppa. Börja med att sprinka i 1 kopp (225 g) bakpulver. Använd en gummispatel för att hjälpa till att trycka ner det om det behövs. Häll sedan 1 kopp (250 ml) vit vinäger i avloppet.
  • Sätt stoppet i avloppsöppningen så att kombinationen expanderar nedåt. Blockera båda öppningarna om det är en dubbel handfat.
  • Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 3
    3. Häll kokande vatten ner i avloppet. Koka 4 koppar (1 liter) vatten medan bakpulver och vinäger gör sitt arbete i minst 5 minuter. Häll sedan vattnet ner i avloppet snabbt. Upprepa hela processen om det behövs.
  • Lös upp salt i ditt kokande vatten för att göra det mer effektivt.
  • Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 4
    4. Fyll handfatet ungefär en tredjedel full med varmt vatten. Bail ut kallt, säkerhetskopierad vatten om du inte har gjort det än.
  • Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 5
    5. Justera en kolv över avloppsöppningen. Göra en bra tätning. Din toalettplungare kommer att fungera, men du kanske vill överväga var det har varit och köpa en köksspecifik kolv.
  • Om du har en dubbel handfat, anslut den andra sidan med en våt trasa. Eller kan du göra samma process på båda sidor med två plungers, med en vän eller med båda dina händer som håller en kolv.
  • Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 6
    6. Arbeta kolven upp och ner. Var kraftig, men lyft inte kolven från diskbänksidan och bryt tätningen.
  • Lägg till mer varmt vatten om det sakta dränerar bort när du arbetar. Fortsätt springa tills avloppet är klart eller du bestämmer det är dags att prova en ny metod.
  • Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 7
    7. Koppla ur avloppsröret för att använda en kabelskruv. Även känd som en rörmokare (eller rör) slang, kommer en kabelskruv att spinna och sträcka sig djupt in i röret och dra sedan tillbaka och dra ut några träskor. För de bästa resultaten bör du koppla ur avloppsröret under din diskbänk först.
  • Lossa de muttrar som ansluter avloppsröret, inklusive den krökta fällan, på diskbänken och nära väggen eller golvet. Använd dina händer för PVC-anslutningar eller en rörnyckel för metallanslutningar. Placera en hink under avloppsröret för att fånga något vatten som läcker ut.
  • Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 8
    8. Kontrollera efter träskor i den borttagna delen av avloppsröret. Ta bort dem manuellt, med handskefingrar eller enkla verktyg som en böjd klädhängare eller en bit av flexibel slang.
  • Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 9
    9. Förläng och dra in skruven för att dra ut några träskor. Mata skruven in i röröppningen som sträcker sig in i väggen eller golvet. Följ de specifika produktinstruktioner för att förlänga och dra tillbaka skruven.
  • Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 10
    10. Reatach avloppsröret försiktigt. Kontrollera sedan läckor och rätt dränering. Om du fortfarande har diskbänk, ring ett proffs.
  • Metod 2 av 4:
    Fixa en läckande avlopp
    1. Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 11
    1. Kontrollera avloppsröranslutningarna. Om du inte kan se var läckan kommer ifrån, tryck på en ren vävnad runt varje avloppsröranslutning i ditt sjunkskåp medan vattnet är igång. Om du hittar den skyldige, försök att spänna anslutningen ordentligt men inte för mycket, för hand för PVC-muttrar eller med en skiftnyckel för metallmuttrar. Om det inte fungerar, försök koppla och återansluta, och eventuellt ersätta, rören och / eller muttrarna.
    • Om du har gamla metallavloppsrör som är täckta i rost, bör du överväga att ersätta dem. Kontrollera de rostiga områdena för läckage eftersom det här är vanligt där de hittas.
  • Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 12
    2. Testa diskbänken för läckage. Om avloppsröret inte läcker, anslut sänket, fyll i det med vatten och vänta 5-10 minuter. Kör en ren vävnad runt undersidan av diskbänken där den möter metallbänken dränering, vilket också är känt som en diskbänk.
  • Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 13
    3. Identifiera din sink-sil och dess kontakter. Metallkänningsfiltret använder tryckanslutningar för att skapa en vattentät tätning runt diskoppionen ovanifrån och under. Det finns tre huvudtyper av diskbänkar: Locknut, låsnut med skruvar och klockbricka. Kontakta tillverkarens instruktioner eller online-resurser på Identifiera siltypen och låsmutet eller klockhuset som håller det på plats.
  • Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 14
    4. Spänn upp diskbindningsanslutningarna du har identifierat. Om låsmutn eller klockhuset känns lite lös, försök att dra åt det - säkert men inte överdrivet - och se om det stannar läckan. Vanligtvis är dock en fattig rörmokare säcktätning den skyldige och du måste dra ut diskbindningen.
  • Om du har att göra med en mycket liten läcka kan du kunna fixa det genom att tillämpa klart silikon runt hela anslutningen där silen möter diskbänken.
  • Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 15
    5. Ta bort diskbindningen om den fortfarande läcker ut. Efter att ha tagit bort låsmutn eller klockhuset som håller silen på plats underifrån trycker du uppåt på diskbänken för att dyka upp och ut ur diskbänken. Tryck på den med en gummiband om den behöver ytterligare uppmuntran.
  • Rensa bort några rörmokare sänkta rester runt fälgens kant.
  • Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 16
    6. Installera en ny sink-sil. Bilda en halv tums ring av ny rörmokare kitt att placera runt den rena, torra kanten på sinkenöppningen. Tryck på den nya diskbindningen ner i rörmokarens putty, och dra åt locknut eller klockhuset nedanifrån enligt lämpliga instruktioner för din modell.
  • Rensa bort överflödigt kitt i diskbänken med fingrarna, en plastkantkniv och en våt trasa.
  • Testa den nya diskbindningen genom att återigen fylla diskbänken, vänta flera minuter, sedan dabbing en vävnad runt anslutningarna.
  • Metod 3 av 4:
    Reparera en läckande kran
    1. Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 17
    1. Anslut dräneringen med ett stopp eller trasa. Detta är en av flera försiktighetsåtgärder som du bör ta innan du börjar riva ihop din kran till fixa en läcka. Du vill inte förlora någonting där nere under demontering!
  • Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 18
    2. Stäng av vattnet till kranen. Det ska finnas två avstängda ventiler under diskbänken, en var och en för varm och kall. Vrid kranhandtagen för att se till att både varma och kalla är av, och att bli av med överskott av vatten i linjerna.
  • För husbilar och några äldre bostäder som inte har stängt av ventiler, kan du behöva stänga av vattnet för hela huset.
  • Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 19
    3. Vik tänderna av skiftnycklar och tänger med kanaltape. Detta skyddar mot skador på kranens glänsande finish. Ett lager av tejp kommer att göra.
  • Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 20
    4. Ta bort en eller båda läckande handtag på en kompressionskran. Några kökskran Med separata handtag för varm och kall är en kompressionskran. Ta bort ett handtag genom att poppa av det dekorativa locket ("H" eller "C") och lossa skruven under. Upprepa processen på det andra handtaget om det också läcker ut.
  • Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 21
    5. Lossa muttern som håller stammen på plats. Använd en tejpförpackad skiftnyckel och vrid moturs. Dra ut stammen.
  • Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 22
    6. Byt ut en eller båda gummibrickorna i aggregatet. Installera en ny O-ring för läckande handtag, eller en sitsbricka för en läckande tipp. Båda är gummi, men O-ringen är tunnare. Ta dem till hårdvaruaffären om du behöver hitta en match.
  • Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 23
    7. Montera kranhandtaget. Det är den exakta omvänd processen - så om du lyckades dra ut kranhanteringen framgångsrikt, kan du lägga tillbaka det också! Slå på vattenledningarna, försök sedan kranen och kontrollera efter läckage.
  • Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 24
    8. Ta bort handtaget på en enda handtags kran för att undersöka. Om du inte redan vet vilken typ av kran Du har - antingen en "boll", "patron" eller "keramisk disk" - du måste titta på de inre arbetena för att räkna ut det.Skruva av och ta bort handtaget själv: det kan vara på den nedre delen eller baksidan av handtaget eller under adekorativ keps som du kan doppa för att exponera allenskruven.
  • En bollkran har en frittgående boll (vanligtvis gummi) som sitter i ett metalluttag, som liknar din axel- eller höftled.
  • En patronkran har en cylindrisk mekanism ("patronen") som kommer att dra ut i ett stycke.
  • En keramisk diskkran innehåller en kortare cylinder med flera neopren-tätningsringar på dess undersida.
  • Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 25
    9. Få detaljerade instruktioner för din specifika kran typ. Ditt reparationsförfarande varierar beroende på om du har en boll, patron eller keramisk skivkran. I vilket fall som helst kommer reparationen att innebära flera detaljerade steg, men de övergripande verktygen och teknikerna är inte bortom de flesta husägarnas förmåga. Använd produktinstruktionerna för din kran, eller skriv ut en Högkvalitativ online-guide Med detaljerade bilder och instruktioner om att reparera en boll, patron och / eller keramisk diskkran.
  • Det sagt, det är ingen skam när du ringer till en rörmokare om du inte är säker på vad du har att göra med!
  • Metod 4 av 4:
    Byte av hela sinken
    1. Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 26
    1. Töm under diskbindningen och stäng av vattnet. Före dig Riva ut den gamla handfatet, Rensa alla rengöringsflaskor, hinkar, krukor och kokkärl, eller vad som helst är i skåpet under. Placera gamla handdukar över botten av skåpet för att supa överskott av vatten. Stäng av de varma och kalla vattenlinjerna genom att vrida ventilerna i skåpet medsols och öppna sedan kranen för att tömma linjerna.
    • Om du har ett skräpavfall, stänga av strömmen till den på din huvudbrytare innan du börjar lossa några rör eller leveranslinjer.
  • Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 27
    2. Koppla ur avloppsröret. Några inches under nedsidan av diskbänken kommer metallkänsligheten att uppfylla metall- eller PVC-avloppsröret. Lossa muttern som ansluter dem, antingen för hand (för PVC-muttrar) eller med en skiftnyckel (för metall). Det kommer att finnas två av dessa anslutningar om du har en dubbel handfat.
  • Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 28
    3. Koppla bort de varma och kalla vattenledningarna. Dessa är de flexibla metallrören som ansluter varje avstängningsventil till undersidan av kranen. För att koppla bort dem, lossa muttern ovanför varje ventil med en skiftnyckel.
  • Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 29
    4. Koppla bort sophantering, Om du sparar det. Hur avyttringen är ansluten till diskbänken varierar beroende på varumärke och typ. Se dina produktinstruktioner eller kontakta tillverkaren om du behöver vägledning. Avyttringen kommer vanligtvis att anslutas till avloppsledningen med antingen en skruv eller en mutter.
  • Koppla ur bortskaffandet, eller, om det är hårdkopplat, koppla bort de elektriska ledningarna för att ta bort bortskaffandet helt. Du kan också välja att lägga den i botten av skåpet tills det är dags för ominstallation.
  • Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 30
    5. Klipp genom tätningen caulk runt en toppmonter. Om din diskbänk har en metallläpp runt kanten som håller den på plats, har du ett toppmonterat. Kör en nytta kniv runt omkretsen för att skiva genom caulk. Arbeta försiktigt om du inte byter bänkskivan.
  • Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 31
    6. Ta bort parenteserna under undermonterad diskbänk. Om din diskbänk inte har någon läpp som sitter på bänkskivan är det en undermontering som hålls uppifrån av en serie parentes eller clips. Först, skära igenom Caulk-tätningen genom att försiktigt köra din verktygskniv runt diskbassängen, där den möter bänkskivan.
  • Använd en skruvmejsel för att ta bort alla klämmor eller parentes.
  • Ta bort en undermount kräver en andra uppsättning händer för att hålla sjunker upp när du tar bort klippen. Rekrytera en kompis eller sätt din tonåring att arbeta!
  • Om undermonteringshandtaget är installerat i bänkskivor i granit kan det hållas upp med en epoxi. I det här fallet, först se till att diskbänken stöds av träbyxor under det och skär epoxi där diskbänken möter bänkskivan med en linoleumkniv. Om detta är för svårt kan en värmepistol hjälpa till att mildra den.
  • Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 32
    7. Tryck upp från under för att lyfta ut diskbänken. Med en undermount, har din hjälpare uppifrån underifrån medan du tar tag och lyfter ovanifrån. Du måste vrida och contortera handfatet lite för att passa den genom öppningen. Om ditt diskbänk har en bred öppning kan du kanske dra ut sinken nedanifrån istället.
  • Du kan dyka upp en toppmontering och lyfta ut det själv, men det här är också mycket lättare med en hjälpare.
  • Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 33
    8. Rengör bänkskivan runt diskbänken. Efter att den gamla diskbänken är ur vägen, använd ett rakblad eller kittkniv för att skrapa bort någon caulk-rester runt öppningen. Rengör den de-caulked bänkskivan med ditt vanliga rengöringsmedel, låt det torka helt innan du installerar den nya diskbänken.
  • Var försiktig med bladet eller kniven om du håller bänkskivorna - om du inte är, oroa dig inte för det!
  • Bild med titeln fixa ditt kökshandfat Steg 34
    9. Installera en ny handfat. I huvudsak kommer du att utföra borttagningsprocessen i omvänd: Applicera en caulk-tätning, släpp eller lyfta diskbänken på plats, dra åt alla klämmor eller fästen och fixa allt vatten, avlopp och elektriska anslutningar.
  • Men du måste installera en ny kran själv. Men med produktinstruktionerna och lite Hjälp för kran Från WikiHow kommer du att vara upptagen!
  • På samma sätt behöver du förmodligen installera en ny Sinkfilter, Men du kan hantera det också!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande