Hur man levererar effektiva powerpoint-presentationer

Det finns så många gånger när du måste leverera PowerPoint-presentationer - vare sig det i en företagsinställning, som en del av ett skolprojekt eller till dina företagskunder. Här är några tips för att leverera effektiva PowerPoint-presentationer som kan hjälpa dig att gripa dagen!

Steg

  1. Bild med titeln Leverera effektiva PowerPoint-presentationer Steg 1
1. Använd stora teckensnitt under hela din presentation. Det är okej även om du bara inkluderar två tre huvudpunkter på varje bild - men se till att poängen är tydliga för din publik. Till höger kan du se ett exempel på en bild med stora teckensnitt.
  • Bild med titeln Leverera effektiva PowerPoint-presentationer Steg 2
    2. Försök att lägga till så många bilder och animeringar till dina bilder som möjligt. Du kan till och med lägga till bilder när de inte är så mycket som krävs! Detta beror på att bilder och animationer gör bilderna intressanta - och de gör din publik att titta på bilderna. Om du visade en PowerPoint-presentation skulle du inte bli uttråkad om det bara fanns text överallt? Detsamma är fallet med din publik. Du kan få tillgång till massor av gratis bilder genom att klicka på "ClipArt" Alternativ under fliken Infoga i PowerPoint. Du kan animera text och bilder med hjälp av "Anpassad animering" Alternativ under fliken Animationer i PowerPoint.
  • Bild med titeln Leverera effektiva PowerPoint-presentationer Steg 3
    3. Rita diagram, tabeller och block när du behöver förklara ett koncept i detalj. På så sätt kan du göra dina presentationer mer intressanta, eftersom människor inte gillar att läsa igenom massor av text för att fånga ett koncept. Du kan infoga speciella diagram med hjälp av "Smart konst" Alternativ under fliken Infoga i PowerPoint. Du kan på samma sätt använda "Tabell" Alternativ under fliken Infoga för att infoga ett bord.
  • Bild med titeln Leverera effektiva PowerPoint-presentationer Steg 4
    4. När du levererar PowerPoint-presentationen, se till att du pratar med publiken med avsikt att förklara ditt ämne för dem - inte bara att läsa vad som skrivs i bilderna och avsluta med presentationen. Använd punkterna på bilderna som markörer som berättar vilken riktning du ska fortsätta, men läser inte bara dessa punkter. Låt poängen ge dig idéer som du kan förklara i detalj när du pratar med publiken. Prata med publiken som om du pratade med en vän - med avsikt att få dem att förstå vad du säger.
  • Bild med titeln Leverera effektiva PowerPoint-presentationer Steg 5
    5. Ett underbart sätt att göra din presentation intressant är att involvera publiken i din presentation. När du pratar, fråga din publik några frågor. Till exempel, om du pratar om att designa en webbplats, fråga din publik - "Vilken webbplats besöker du mest? Vad tycker du om den här webbplatsen?" Publiken kommer då att känna sig mer involverad och intresserad och du kommer att kunna få din poäng på ett ännu bättre sätt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du var tvungen att ersätta hela artikeln med bara en mening, skulle det vara, "Fokusera på publiken och få dem att förstå vad du säger på ett intressant sätt." Så, om du fokuserar på just den här linjen, bör din PowerPoint-presentation vara bra.
  • Ett trevligt sätt att bekräfta om din PowerPoint-presentation är "Fantastisk" eller inte - är att stänga dina ögon och visualisera dig själv att leverera presentationen på det sätt du normalt gör. Då kan du fråga dig själv - "Verkar denna presentation fantastiskt?"
  • Varningar

    Glöm inte att använda de fantastiska animationsalternativen som finns i PowerPoint. De flesta presentatörer utforskar inte fliken Animationer i PowerPoint nog. Du kan utforska den här fliken och göra text och bilder visas, försvinner och flyttar i din presentation på Will.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande