Hur man känner sig glad under en kall vinter

Har du någonsin märkt hur dåligt väder verkar dra andan med det? Det finns inget du kan göra om vädret, men det finns olika saker du kan göra för att hålla dina andar fram till våren.

Steg

1. Hitta saker att njuta av vintern. En snöig, isig, kall eller regnig värld kan vara vacker och har ofta ljud och luktar all sin egen. Om du är en konstnär, fotograf eller hantverkare, ger vinter en hel del inspiration och olika färger att arbeta med. Även om du inte känner så kreativ, helt enkelt titta på en vinterplats från ditt hem kan du vara ett trevligt sätt att koppla av och njuta av freden.
  • Bild med titeln 2010 02 061091Washington DCSKiers på Pennsylvania Ave 7906
    Bild med titeln 2010 02 061091Washington DCSKiers på Pennsylvania Ave 7906
    2. Delta i vinteraktiviteter. Njut av skidåkning, släde, eller skridskoåkning. Besök någonstans i närheten medan sommarmassorna är borta.
  • Om du är nybörjare till snösporter, försök att lära sig i områden där du inte kommer att vara orolig för mer erfarna människor som tränger ut dig. Lokala parker och tysta längdåkning eller nedförsbacke skidkretsar är idealiska utgångspunkter för att uppmuntra dig att gå ut och ge ny vintersport.
  • Att göra snö-män, snöhytter och snölykta är roliga aktiviteter för både barn och vuxna.
  • 3
    Hålla värmen. Huruvida det betyder att sitta vid brand, snuggling upp med en älskad eller husdjur, piling på filtarna, eller ha en varm dryck, hålla dig varm.Det bästa sättet att hålla sig varm hela tiden är att bära lager av lämpliga kläder, särskilt ull-långa johns, undertröjor och tröjor. Och försumma inte dina fötter - ullstrumpor och tofflor är ett måste-ha för att hålla dig toasty varm hela vintern.
  • Kom ihåg: En betydande andel kroppsvärme går förlorad genom ditt huvud - så nu är det dags att piska ut dina mest fashionabla vinterhattar, berets, öronmuffar, huvudband, sjal och andra tillbehör.
  • Bild med titeln Book Collection 1
    Bild med titeln Book Collection 1
    4. Hitta något att göra förutom stew om vädret. Det här skulle vara en bra tid att läsa den boken som har varit på din lista eller till och med Skriv det. Spela kort, städa huset, koka upp en stor kruka med soppa, ta upp en hobby, eller sticka En annan varm tröja. Det är också en bra tid att sortera bilder, datafiler, tygstashes och allt annat som har ackumulerats under årets andra månader.
  • Gå på bio oftare.
  • Besök museer, konstgallerier, astronomiska observatorier, matfaciliteter (till exempel choklad, ost, etc.), och medan bort de kalla timmarna i sina uppvärmda rum lär sig något nytt.
  • Använd inomhus sportanläggningar som bergsklättringsmurar, squashbanor, badminton Halls, etc.
  • Läs hur du håller barnen underhållna på vintern för idéer om att hålla barn lyckliga på vintern.
  • Bild med titeln Radio, lampa och meter i faux HDR 6389
    Bild med titeln Radio, lampa och meter i faux HDR 6389
    5
    Lysa upp. Vinter kommer med de kortaste dagarna och lägsta ljuset på året. Gå ut om du kan. Om du inte kan, eller om du är så långt från ekvatorn som att ha lite eller inget dagsljus, använd fullspektrumljus, Ljus eller vita väggar, och kanske lite livlig accent färger.
  • Lär dig hur man gör vinterfönsterdekorationer.
  • Bild med titeln Running Cold 7903
    Bild med titeln Running Cold 7903
    6
    Fortsätt vara aktiv. Så mycket som möjligt, ta dig utanför. Bunt upp och ta åtminstone en kort promenad. Om vädret inte tillåter, flytta runt inuti. Gå upp och ner i trappan om du har dem. Gör ett träningsband eller använd den löpbandet eller trappmaskinen som samlar damm. Övning får din kroppstemperatur upp och ditt blod flyter. Det reglerar också sådana saker som sova och diet. Flytta runt åtminstone lite varje dag.
  • Om du har en hund, fortsätt gå honom under vintern. Det kommer att göra båda av dig världen av bra och det är en vanlig rutin som hjälper dig att få dig utanför träning. Läsa Hur man håller hundar varma på vintern För tips om att hålla din hund varm när du går.
  • Ser Hur man jog i kallt väder, Hur går man på vintern och Hur man fortsätter att springa under snö säsong För massor av hjälpsamma vintertips.
  • Bild med titeln växa ljus på jobbet 3755
    Bild med titeln växa ljus på jobbet 3755
    7. Bläddra i frökataloger och Planera din trädgård. Det finns inget som lovande som tanken att våren är runt hörnet. Du kan till och med Börja några växter inomhus under artificiellt ljus.
  • Se hur man växer vinter sallader och hur man vinter sår fröer utomhus för fler idéer.
  • Ta en promenad i din trädgård eller den lokala parken och spottar hur djurlivet överlever och hur växterna hanterar. Du kanske gillar att försöka identifiera träd på vintern också.
  • 8
    Äta ordentligt. Du kan tendera att äta mer på vintern, vare sig på grund av helgdagar eller eftersom din kropp bekräftar mer energi. Hur som helst, försök att behålla en balanserad diet inklusive vad som helst frukt och grönsaker (torkad eller konserverad om det behövs) du kan. Försök att inte överdriva det på sockerarterna och stärkelsen.
  • Välj dina kolhydrater klokt. Det är naturligt att kräva dem under kallare månader och det är viktigt att konsumera komplexa kolhydrater (frukter, grönsaker och berikade hela korn) över bearbetad mat.
  • Behålla ditt vitaminintag. Vitamin B är viktigt, särskilt folat, för att stoppa dig att känna bluesen - det här i livsmedel som linser, ärter och spenat.
  • Se till att ditt intag av livsmedel rik på tryptofan ökar eftersom det här är den aminosyra som krävs för att tillverka serotonin, neurotransmittorn som hjälper dig att må bra. Lämpliga livsmedel inkluderar bananer, fjäderfä, mejeriprodukter och ärter.
  • Håll upp ditt intag av Omega-3-fettsyror för att hjälpa till att bekämpa bluesen, äta sådana livsmedel som kallvattenfisk och linfrö och valnötter.
  • Undvik alla livsmedel som gör att du känner dig trög, som mycket bearbetade livsmedel, mättade fetter och söta livsmedel. Dessa kan förvärra alla blues eftersom de får dig att känna dig lethargisk och ofta resultera i en krasch efter den initiala energisträngden. Dessutom, var försiktig med aspartam eftersom det kan störa serotoninfunktionen och låta dig känna Moodier-om du märker några reaktioner på det, undvik att konsumera det.
  • Bild med titeln 279804967_668397cde9
    Bild med titeln 279804967_668397cde9
    9
    Hålla kontakten. Ring vänner eller gör nya. Om du regelbundet deltar i klubbmöten, kyrka eller andra aktiviteter, försök att inte avbryta din rutin bara för dåligt väder. Om transport är en utmaning för dig, koppla upp med vänner eller hjälpsamma personer som kan ge dig en tur till och från dina vanliga aktiviteter.
  • Bild med titeln FarmerJohn `Bredd =
    Bild med titeln FarmerJohn
    10. Kom ihåg att, utan vinter, skulle ingen uppskatta och älska somrarna många stora egenskaper. Människor lyckas dra mycket inspiration från vintern, inklusive att spendera mer familj tillsammans och använda detta som en chans att öka färdigheter som kommer att vara användbara när vädret värms upp. Vissa människor väljer även att använda vinter för att fira viktiga livshändelser, som att gifta sig i snön. Oavsett vad du tar på vintern, i motsats till våra förfäder i många tidigare århundraden, hjälper vår moderna livsstil oss att hålla sig varm, resa säkert och fortsätta livet med en bra mängd komfort under vintersäsonger, alla sunda skäl för att hitta något bra om att leva genom de kallaste månaderna.
  • Tips

    Kom ihåg att vintern har sina fördelar. Det kan medföra nödvändig nederbörd till ett område. Vissa växter kräver en viss mängd förkylning för att odla blommor eller frukt det följande året.
  • Planera en mid-winter resa för att få dig bort från förkylningen i en vecka eller två. Detta kan lyfta dina andar dramatiskt och kommer att göra genom resten av vintern en bris.
  • Var glad att det åtminstone inte är varmt: du kan fryssa din men av just nu, men människor på andra sidan världen är svettande hinkar.
  • Varningar

    Undvik att överdriva alkohol och koffein genom vintern. Dessa kan få dig att känna dig trött, vilket i sin tur kan leda dig att känna sig moodier om elementen och leda till utmattning.
  • Om du lider illa, kan du ha säsongsbetonad sjukdom (ledsen), som påverkar cirka en halv miljon människor i USA årligen. Sök råd från din läkare för att hjälpa dig att övervinna vinterns blues.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande