Hur man firar maslenitsa

I sju dagar mellan februari eller mars äger Maslenitsa festligheter över hela Ryssland och dess många regioner. De exakta datumet förändras varje år, som Maslenitsa eller Rysslands Shrovetide, firas i den sjunde veckan före östra ortodoxa påsken, eller den sista veckan före utlåningen. Även känd som "smörvecka" eller "pannkaka vecka" är den traditionella ryska festivalen känd för sin blini (pannkakor) med många fyllningar och påfyllningar, från sött till salig. Maslenitsa firar slutet av vintern, när ryssarna är ivriga att gå in på gatorna och njuta av vårens efterlängtade ankomst.

Steg

Metod 1 av 2:
Delta i Maslenitsa traditioner
  1. Bild med titeln Fira Maslenitsa Steg 1
1. Välkommen Maslenitsa på måndag. På den första dagen i Maslenitsa är det tradition att göra en enkel fågelskräm som avses att representera vinter, känd som Lady Maslenitsa. Runt 5 p.m., Det är dags att äta din första blini eller ryska pannkaka, bestående av rika livsmedel som smör, ägg och mjölk.
  • Scarecrow ska vara storleken på en liten docka. Bygg en genom att fylla halm i trasor som ser ut som kvinnokläder, som en kjol eller klänning.
  • Bära Lady Maslenitsa på en släde runt byn, lägg sedan Scarecrow på en snöig sluttning som används för kälkning. Skjut nerför backen några gånger för att hedra den tradition som gör det, hjälper dina grödor att växa.
  • Bild med titeln Fira Maslenitsa Steg 2
    2. Spela spel på tisdag. Gatorna kommer att fyllas med människor, unga och gamla, bär masker och kostymer. Klä upp, gå med i fray och besöka grannar, eller titta på en av de många marionetterna, konserter eller folkfestivaler. Du kan också ta en slädtur, gå släde, eller njut av en vintervandring.
  • Traditionellt, utarbetade masker och huvudbonader, tillsammans med traditionella ryska färger (röd, vit och blå), bärs under Maslenitsa. Du kan även klä dig som motsatt kön, eftersom Maslenitsa är en tid att bryta sociala och naturliga regler.
  • Bild med titeln Fira Maslenitsa Steg 3
    3. Fest på onsdag. Dag tre är dags att njuta av din söta tand. Du kan besöka en restaurang eller caféin Ryssland för att smaka på några fantastiska blini-skapelser. Besök en av de många tält som dyker upp runt Ryssland för att njuta av blinis, bryggt öl, honung pepparkaka, nötter, te serveras från en samovar och en varm rysk dryck som heter SBSEN.
  • En samovar är en utarbetad metallkruka som används för kokande vatten. Den ryska drycken SBSEN är gjord av vatten, kryddor och honung.
  • Modermor gör också Blini för sina svärson på onsdag, och sönerna återbetalar favören på fredag.
  • Bild med titeln Fira Maslenitsa Steg 4
    4. Delta i Revelry på torsdag. Det här är en dag att dricka, spela och vara glad. Du kan gå skridskoåkning eller glädje i en ridning. Njut av att festa och dricka med dina vänner innan lånet äger rum.
  • Om du är i Moskva, besök Gorky Park Ice Skating Rink för att njuta av skridskor och firar med andra revelers.
  • Bild med titeln Fira Maslenitsa Steg 5
    5. Tillbringa tid med dina nära och kära på fredag. På dag fem, fira din familj, inklusive dina svärföräldrar. Besök dina svärföräldrar och ge dem gåvor och godis. Om du är ett gift par, särskilt nygifta, fira din kärlek genom att besöka dina bröllopsgäster i en målad släde.
  • Traditionellt gör svärsonen blinis för sina svärmor. Moderns svärmar ger dem pannorna, ladlarna, etc. dagen före och svärfar ger dem bovete och smör.
  • Bild med titeln Fira Maslenitsa Steg 6
    6. Spela vintersport på lördag. Få ut det mesta av helgen genom att prova en mängd vintersporter som Ryssland erbjuder. Du kan gå sledding, skidåkning, eller skridskoåkning. Bygga en snö fort eller en isrutschbana, eller ha en snöbollskrig.
  • Bild med titeln Fira Maslenitsa Steg 7
    7. Förlåt andra på Shrove söndag. Detta är den sista dagen i Maslenitsa. Det är tradition att be om förlåtelse från människor du har gjort det, liksom att förlåta andra som har felaktigt dig. Besök dina vänner och familj för att fråga dem om förlåtelse. Det här är en tid att släppa din ilska och njuta av en känsla av enighet och lycka.
  • Du bör också besöka en av de stora bålen som är byggda för att bränna vinteren Effigy gjord på den första dagen i Maslenitsa och säga adjö till vintern. Kasta blinis och andra matvaror i elden för att förbereda sig för lån.
  • Bild med titeln Fira Maslenitsa Steg 8
    8. Städa upp på måndag. Nu när Maslenitsa är över är det dags att städa upp. Traditionellt var det den dag då du renade dig från synder och mat förbjuden under lånet (inklusive animaliska produkter och alkohol). Tvätta disk, ta ett bad, städa huset och rena dina tankar.
  • Metod 2 av 2:
    Göra blinis
    1. Bild med titeln Fira Maslenitsa Steg 9
    1. Förbered smeten. Slå tillsammans 4 ¼ koppar (562.5 g) Mjölk och 5 ägg. Rör i ⅓ tesked (1.66 ml) salt, 2 matskedar (28 g) Vitsocker, ½ tesked (2 ml) Bakpulver och ⅛ tesked (0.5 ml) Citronsyrapulver. Lägg till 2 koppar (225 gram) all-purpose-mjöl och 2 koppar (225 gram) bovete mjöl och blanda väl.
    • Lägg sedan till 3 matskedar vegetabilisk olja och 1 kopp (112.5 g) kokande vatten. Rör ständigt tills smeten är mycket tunn (som vatten), sätt sedan blandningen åt sidan i 20 minuter.
  • Bild med titeln Fira Maslenitsa Steg 10
    2. Få din Pan klar. Välj en stor stekpanna och sätt den på en brännare på medelhög värme. Smälta 1 matsked (14 g) smör i pannan.
  • Bild med titeln Fira Maslenitsa Steg 11
    3. Tillsätt smeten till pannan. Ta bort pannan från värmen och häll en liten ladleful smet i pannan. Rotera din handled när du häller så att smeten jämnt och tunt täcker botten av pannan.
  • Bild med titeln Fira Maslenitsa Steg 12
    4. Laga blini. Sätt tillbaka pannan på brännaren och låt Blinini laga mat i 90 sekunder. Använd sedan en spatel för att försiktigt vända blinini över. Låt den laga mat i 60 sekunder på den här sidan. Använd sedan din spatel för att överföra din kokta blini till en ren tallrik.
  • Blini ska ha guldbruna kanter och bruna fläckar på ytan.
  • Bild med titeln Fira Maslenitsa Steg 13
    5. Sprid fyllningar på blini. Blinis kan vara smaklig eller söt. Lägg till söt grädde eller sylt för söta blinis, eller lägg till allt från kaviar till lax för smaklig blinis. Sprid fyllningen i mitten av blini.
  • Bild med titeln Fira Maslenitsa Steg 14
    6. Rulla upp den. Vik försiktigt blini tre gånger för att göra en triangelform. Alternativt kan du slå alla fyra sidorna upp, som en burrito.
  • Bild med titeln Fira Maslenitsa Steg 15
    7. Toppa av din blini. Du kan välja att lägga till fyllningar i din BLINI, lägga påfyllningar på BLINI, eller båda. Lägg en dollop av grädde på toppen eller lägg till färsk frukt, som blåbär. För Savory Blinis, Top Off med gräddfil och örter.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande