Hur man bygger en eld

Du kan enkelt bygga en eld med rätt material och verktyg. Samla tinder, kindling och bränsle trä för att starta och bibehålla en uppvärmningsbrand. För att hålla saker säkert, kom ihåg att alltid bygga din eld minst 6 fot (1.8 m) bort från ditt tält eller skydd såväl som låga hängande träd. Ta dig tid att sätta ut din eld ordentligt när du är klar och njuter av det.

Steg

Del 1 av 4:
Samla vad du behöver
  1. Bild med titeln Bygg ett eldsteg 1
1. Köp pre-cut ved för att spela det säkert, om möjligt. Förskuren ved är det perfekta alternativet för att göra en eld hemma, och det är också en klok satsning för att starta en eld utomhus. Att ha färdig att använda ved kommer att spara dig tid, ansträngning och osäkerhet att söka efter användbar ved i skogen. Förskuren träsloggar kan köpas på hårdvaruaffärer, eller från köpmän nära campingplatser.

Om du besöker en nationalpark och campingplats, ta reda på förhand Om de förbjuder användningen av extern ved och sälja sina egna pre-cut-loggar på plats, eller Om de förbjuder samling av ved på deras land.

  • Bild med titeln Bygg ett eldsteg 2
    2. Använd tillverkade brandloggar för en rent dekorativ eld. Tillverkade loggar kombinerar sågspån och paraffinvax för en lättljus, ren brinnande eld. Dessa loggar har fördelen med belysning utan utgångsmaterial och lämnar lite röra, men de skapar inte samma värme som en vanlig, vedeldad eld skulle.
  • För att göra en lätt eld när du inte behöver värme, köp tillverkade loggar på hårdvaruaffärer.
  • Bild med titeln Bygg ett eldsteg 3
    3. Hitta små, torra material som ska användas som tinder för en naturlig eld. Tinder är lättlätta material som hjälper till att starta din eld. Hitta små, torra föremål som gräs, löv, strimlad trädbark eller tidning är perfekta val. I en nypa gör tortilla chips bra tinder om du är villig att spara mellanmålet.

    Dricks: Vissa butiker säljer pre-made tinder. du kan också Gör din egen tinder före tiden.

  • 4. Hitta torra, medelstora saker för att fungera som kindling. Kindling är material som brinner lätt när det kommer i kontakt med tänd tinder, men är svårt att tända sin egen. Leta efter små pinnar, kvistar och stora bitar av bark. Se till att föremålen är helt torra.
  • Skära stora bitar av trä med en yxa eller kniv för att skapa släkting.
  • Bild med titeln Bygg ett eldsteg 5
    5. Samla en mängd olika bränsleträ. Bränsleträ bör bestå av loggar som kommer att brinna under en längre tid och hålla din eld levande. Leta efter torrt, sprött trä i en rad olika storlekar för att klä av din eld efter behov som det brinner. Olika typer av trä brinner annorlunda, så kom ihåg att:
  • Lövträ, som ek och lönn, tar längre tid att börja brinna men brinna länge.
  • Barrved, som tall och cederträ, brinner snabbt och spricker och poppar under bränning på grund av hartser.
  • Del 2 av 4:
    Skapa en brandkonstruktion
    1. Bygg en eld på en klar, torr yta. Välj en plats som är minst 6 fot (1.8 m) bort från träd, buskar och låga hängande grenar. Rensa området med torra löv, kvistar eller andra föremål som kan antända och orsaka att elden sprids. Se till att brandpunkten är på torr mark eller bygga en säng av stenar.
    • Bygg en cirkel av stora stenar som mäter ca 3 meter (0.91 m) eller 4 fot (1.2 m) i diameter för att markera var du bygger elden.
    • Bygg aldrig en eld var som helst inom 6 fot (1.8 m) av ditt skydd eller tält om du sover utomhus.
  • 2. Bygga en korsbrandstruktur för att hålla sakerna enkla. Placera tindermaterialet i mitten av din eldbädd. Därefter lägger du på toppen av det i en crisscross patter. Upprepa mönstret med bränslet.

    Dricks: Var noga med att lämna luckor mellan de brännbara materialen när du staplar dem för att tillåta luftflöde så att syre kan mata din eld.

  • 3. Gör en teepee-struktur för ett lättlyst alternativ. Gäng ditt tindermaterial till en boll som är ca 4 tum (10 cm) i diameter. Stack bitar av kindling tillsammans i en teepee-liknande form runt tinderen, med en öppning på ena sidan. Lean bitar av bränslet mot varandra för att bilda Aframe runt tinderen och kindling, vilket ger ett gap på samma plats som du gjorde för den kindling.

    Notera: Detta är ett alternativ för att bygga en korsbrandstruktur. Gör inte båda!

  • 4. Sätta upp en "timmerstuga" Brandstruktur för enkel byggnad. Placera tindermaterial mitt i din brandplats, sedan bygga en tinder "teepee" runt tindermaterialet. Placera två bitar av bränsleträ på vardera sidan av teepee, lägg sedan två bitar över dem, vinkelrätt.
  • Upprepa mönstret 2 till 3 gånger för att bygga en "timmerstuga."
  • Återigen är detta ett alternativ till en korsbrand eller teepee-struktur.
  • Del 3 av 4:
    Belyser elden
    1. Använd en tändare eller matcher, om du har dem. Det enklaste sättet att tända din eld är med hjälp av enkla eldstartare som matcher eller en tändare. Försiktigt ljus matchar eller slår din lättare och håller flammen till tinder tills det börjar brinna.
    • Blås försiktigt på den upplysta tinderen för att hjälpa till att bygga elden.
    • För de bästa resultaten, tänd tinderen från flera sidor för att säkerställa att den brinner ordentligt.
  • Bild med titeln Bygg ett eldsteg 11
    2. Gnista en eld med flint och stål, som ett väderbeständigt alternativ. Flint och ståluppsättningar är ett utmärkt, varaktigt och väderbeständigt alternativ till tändare och matcher. Håll stålet och flinten nära tunnelbanan i mitten av din eldbädd. Slå stålet mot flinten flera gånger för att skicka gnistor mot tinderen tills det antänds.
  • Flint och ståluppsättningar finns på hårdvaruaffärer, sportbutiker, vildmarksförsörjningsbutiker eller online.
  • 3. Skapa en brandplog för en provisorisk brandstart. Gräva ett spår i en platt bit av lövträ med en fickkniv eller ett annat skarpt verktyg. Använda en pinne eller liten gren, plog upp och ner på spåret för att skapa friktion och värme. Efter några minuter kommer värmen att intensifiera och antända träpartiklarna som skapas av plöjningsrörelsen.
  • Andra skarpa verktyg som du kan använda istället för fickknivar inkluderar pennor, metallspett och naglar.
  • Del 4 av 4:
    Släcker en eld säkert
    1. Börja sätta elden ut 20 minuter i förväg. Det tar ett tag att helt släcka en eld och det är farligt att överge det innan du gör det. Planera när du vill att din eld ska vara ute för att ge dig tillräckligt med tid för att uppnå detta.

    Dricks: Om du måste lämna din brandplats vid en viss tid, sätt ett larm på din telefon i 20 minuter innan du påminner dig.

  • 2. Stänk vatten över eldstaden. Luta en hink med vatten över elden och distribuera droppar och små stänk av vatten på embersen. Gör det försiktigt och gradvis. En vattenburk, stor vattenflaska eller annat fartyg kommer också att tjäna till att distribuera vatten långsamt över din brandplats.

    Undvik att dousing din eld med vatten, vilket kommer att förstöra eldstaden Om du vill använda den inom en snar framtid.

  • 3. Rör om embers med en pinne eller spade medan du sprinklar vatten. Se till att alla embers i din eldstad blir våt genom att vända dem över när du sprinkar vatten på dem. Använd en pinne eller metallskopa för att röra dem. Var noggrann och fortsätt omrörningen tills elden släcks helt.
  • Bild med titeln Bygg ett eldsteg 16
    4. Se till att det inte finns någon ånga, värme eller ljud som kommer från din brandplats. Placera din hand nära basen på din brand för att se till att det känns coolt. Om du inte känner någon värme som kommer från marken, är det troligt att bli helt släckt. Kontrollera även på tecken på ånga och lyssna på några hissingljud, som är tecken på återstående brinnande embers.
  • Om du inte ser bevis på dessa saker är det säkert att lämna din brandplats.
  • Om du ser bevis på något av dessa saker, upprepa ovanstående steg för att släcka elden. Om du inte planerar att använda eldstaden igen, dumpa vatten över det.
  • Expertråd

    Håll dessa tips i åtanke när du börjar ett lägereld.

    • Samla tillräckligt med känslighet för att hålla din eld tända. För att hålla en eld som går i 24 timmar, behöver du en hög med kindling som är storleken på en Volkswagen Beetle. Då, för att vara säker, dubbel den.
    • Använd en mängd olika torra material om du inte har tillräckligt med pinnar. Om du är orolig för att springa ur kindling, använd saker som löv, tallnålar och torka bark för att hålla elden att gå tills du kan få fler pinnar.
    • Vara strategisk med hur du matar elden. För att behålla storleken och säkerheten i din eld, använd mindre pinnar när elden är mindre och lägg sedan till större pinnar när elden går.
    Från Britt edelen
    Utbildare

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Håll minst en hink vatten eller sand i närheten för att lägga ut elden.
  • Lämna aldrig en brand som brinner oövervakad.
  • Varningar

    Ljus inte brinner inomhus eller i extremt torra väderförhållanden som du kan av misstag starta en förbränning.Att vara oaktsam med eld kan också potentiellt leda till brottsliga avgifter.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande