Hur man köper honungsbina

Beekeeping är på stigningen, eftersom fler människor blir medvetna om fördelarna med homegrown honung. Många använder honung för att söta mat på ett mycket hälsosammare sätt än socker. Lokal honung kan också hjälpa till med förvaltningen av allergier eftersom bin gör honung från lokala allergener. När du har bestämt dig för att du vill gå med i den här biodlingsrörelsen måste du lära dig att köpa honungsbina för din bikupa.

Steg

Del 1 av 3:
Köper dina bin
  1. Bild med titeln Köp honungsbi Steg 1
1. Bestäm vilken typ av bin du vill köpa. Det finns många olika typer av honungsbin, och alla kommer med sina egna goda och dåliga egenskaper. Den typ du väljer kommer att bero på vad du vill komma ut ur att hålla bin och hur du hoppas kunna interagera med bin. Till exempel, som en ny biodlare, kanske du vill välja en typ av honungsbinn som är känt för att vara mindre benägna att svärmar och på mildare sida.
  • Den italienska bee är till exempel ett riktigt bra alternativ för en nybörjare. De producerar en bra mängd honung, är inte benägna att svärma, är mjuka och hårda. Å andra sidan är Carniolan Bee lite mer benägen att svärma, och producera inte lika mycket älskling som den italienska bee.
  • Bild med titeln Köp Honungsbi Steg 2
    2. Förstå skillnaderna mellan en kärna och ett paket bikupa. Vid beställning av dina bin kan du välja mellan en kärna (Nuc) bikupa eller ett paket bikupa. Ett paket är i huvudsak en samling av bin som sätts ihop från olika etablerade nässelfeber. Eftersom kolonin inte redan är bekant med drottningen och hon är inte redan aktivt att lägga ägg, kan dessa vara svårare att etablera sig. Nucs, å andra sidan, börjar näsa som redan har accepterat drottningen och börjat producera honung. Både nuc och förpackningar har vanligtvis samma mängd bin, ca 10 000 vardera.
  • Traditionellt kan nya nässelfoster börja på våren, när saker blommar och bikupan kan trivas direkt. Med pakethissar, om du får ditt paket rätt som säsongen börjar, kan de faktiskt sakna säsongen eftersom de fortfarande försöker etablera sig som det pågår.
  • Det finns vanligtvis inte mycket prisskillnad mellan de två alternativen. Endera alternativet kommer sannolikt att kosta mellan $ 50 och $ 120.
  • Paketet, medan det svårare alternativet, har också varit känt att vara roligare och tillfredsställande för nya biodlare, eftersom det ger dem en chans att se hur en bikupa är byggd från början, och målvakten kan observera hela processen.
  • Bild med titeln Köp honungsbi Steg 3
    3. Köp dina bin från en respekterad säljare. Det finns rikliga bee leverantörer runt Förenta staterna, så att lokalisera en kommer att vara lätt nog. Du vill bara kolla på den leverantören och se till att de har ett gott rykte. Online recensioner och fråga andra biodlare i området är bra källor.
  • Försök att välja en leverantör som är nära dig, eftersom det kommer att skära ner på transporttid och avstånd. Detta kommer att göra övergången från transportbehållaren till din bikupa mycket enklare och ta mindre tid.
  • Bild med titeln Köp Honungsbi Steg 4
    4. Köp en etablerad koloni. Den enklaste metoden att starta din egen bikupa är att köpa en som redan har etablerats och främjats av en annan, mer erfaren biodlare. Detta kommer att se till att din koloni kommer att överleva och trivas, eftersom de redan har producerat arbetstagare och honung när du får dem.
  • Ett annat alternativ, förutom köp, är att fånga dina egna bin i naturen. Detta är både farligt och svårt, och borde verkligen bara försökas av erfarna biodlare.
  • Bild med titeln Köp honungsbi Steg 5
    5. Ha din utrustning och bostäder förberedda. Du kommer sannolikt att ta med dina bin i transport av lådor och flytta dem till din egen utrustning. Du borde ha din bikupa förberedd innan du tar med sig dina bin hem till det. Det finns många olika typer av nässelfeber, som alla kan köpas förbyggt, eller om du är praktisk, byggd dig själv.
  • Langstroth, horisontell toppstång och warre nässelfeber är de vanligaste och populära bland biodlare i USA. Det finns många företag som bygger och producerar dessa nässor, och du kan köpa många av dem online. Langstroth Hive är den mest populära, och är den mest rekommenderade för nybörjare.
  • Del 2 av 3:
    Börjar din koloni
    1. Bild med titeln Köp honungsbi Steg 6
    1. Få lämplig utrustning för hantering av bin. Du måste använda en rökare för att lugna bina och fortsätta att sticka till ett minimum, såväl som bär nödvändigt skyddsutrustning, inklusive ett slöja och handskar för att hålla bin borta från ditt ansikte och händer.
    • Se till att du säkert kan använda en BEE-rökare. Använd ett bra bränsle som tall för att starta en liten eld i burken och lägg sedan locket på. Du kan också använda torktumlare, papper eller bomull för att få det igång. Var försiktig med var du sätter ner din rökare medan du använder den och se till att du bär dina handskar när du hanterar det, eftersom det kan bli väldigt varmt.
  • Bild med titeln Köp honungsbi Steg 7
    2. Lager upp på flytande mat för dina bin. När din bikupa bara börjar, kanske de inte har tillräckligt med sin egen mat, så du måste komplettera den med att mata dem sugared vätskor. En grundläggande sockervattenblandning är tillräcklig. Du kan också köpa ramar för att glida direkt in i din bikupa som kommer att bibehålla dem när de är låga på egen mat.
  • När din bikupa är etablerad är det osannolikt att du måste mata dem igen om inte bikupningen kämpar, eller det finns någon form av sjukdom som du behandlar i bikupan. Annars kommer din bikupa att vara självförsörjande och kommer att producera sin egen mat.
  • Bild med titeln Köp Honungsbi Steg 8
    3. Hitta rätt bikupa. Du kommer sannolikt att ta med dina bin i transport av lådor och flytta dem till din egen utrustning. Du borde ha din bikupa förberedd innan du tar med sig dina bin hem till det. Det finns många olika typer av nässelfeber, som alla kan köpas förbyggt, eller om du är praktisk, byggd dig själv.
  • Langstroth, horisontell toppstång och warre nässelfeber är de vanligaste och populära bland biodlare i USA. Det finns många företag som bygger och producerar dessa nässor, och du kan köpa många av dem online. Langstroth Hive är den mest populära, och är den mest rekommenderade för nybörjare.
  • Bild med titeln Köp Honungsbi Steg 9
    4. Välj rätt miljö. Du kommer att vilja hålla bikupan på en plats som ligger nära en hel del blommande träd och blomsterbäddar, liksom i närheten av en källa att köra färskt vatten. Du vill ha bikupan på en solig plats, men en som kan vara skuggad när det är det hetaste under dagen. En plats med mycket bra luftflöde är också till hjälp.
  • Del 3 av 3:
    Etablering och underhåll av din koloni
    1. Bild med titeln Köp honungsbi Steg 10
    1. Mata din koloni tills den är etablerad. Tills dina bin skapar sin egen mat och blomstrande på egen hand, måste du mata dem en sockervattenblandning. Efter att bikupan är etablerad är det troligt att du bara behöver spendera några timmar per år hantering och hålla bin.
    • Om dina bin är blomstrande och gör sin egen mat, mata inte dem extra sockersirap.
  • Bild med titeln Köp honungsbi Steg 11
    2. Lägg till utrustning och bygga din bikupa när kolonin växer. Om du börjar med en mindre grupp och din koloni expanderar, måste du lägga till extra utrymme för din bikupa efter behov. Att ge björnen en större bikupa när de växer i antal kommer att bidra till att minimera tendensen att svärma, och göra hantering av dem enklare.
  • Du kan köpa eller bygga extra bikupor för att lägga till i din befintliga bikupa när kolonin växer, eller du kan expandera till en annan bikupa.
  • Bild med titeln Köp honungsbi Steg 12
    3. Få hjälp och råd från en etablerad biodlare. Om det här är första gången som etablerar en bikupa och hålla honungsbina, är det en bra idé att få lite råd och vägledning från någon som redan har gjort det. De kan visa dig repen och hjälpa dig att bekanta dig med insatserna för att hålla bin.
  • Få några råd om hur man bäst handlar bin. Fråga dem om tips om skörd älskling, om det är vad du hoppas kunna komma ur biodling. Du kan också fråga dem deras åsikt om de bästa växterna att hålla sig nära bikupan för bin.
  • Tips

    Se till att du är beredd innan du köper bin. Läs böcker på biodling, och var säker på att du är redo att göra hobbyen.
  • Undvik att hålla din biodlingsutrustning runt starka dofter, som ättika, orange olja, kanel och mandelolja, eftersom de kan avskräcka bin.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande