Hur man närmar sig en bee-angrepp

För att lösa eventuella problem måste du först förstå varför det har hänt. Bin upptar ofta platser där de inte är önskade, men de brukar göra det på konsekventa skäl. Att veta varför Bees beter sig hur de gör kan hjälpa dig att bli av med dem säkert och förnuftigt

Steg

Metod 1 av 3:
Förstå bin
  1. Bild med titeln Approach a Bee Infestation Steg 1
1. Helt enkelt observera bin och tror först. Noggrann observation är mer benägna att få mening om vad som händer.
  • Bild med titeln Approach a Bee Infestation Steg 2
    2. Förstå varför bin svärm. När bin svärmar är det så att deras koloni kan sprida sig i nya områden. Det innebär att de minimerar risken för att en enda katastrof kommer att torka ut sin genpool på en plats, och de ökar deras chanser att överleva. Naturfördelar Eftersom detta också ökar antalet bin för pollinering. Det finns också andra skäl, men det här är den viktigaste.
  • Bild med titeln Approach a Bee Infestation Steg 3
    3. Akta er för "feralbi." Bees inte under mänsklig förvaltning, så kallade "Feral Bees", korsad och dra nytta av mer defensiva egenskaper snarare än ökad produktivitet, därför tenderar de att bli farligare. Deras gift är ofta svårare, och de blir lättare arg. När de är svåra att hantera, kan de inte kontrolleras för sjukdom, och de kan bära parasiter som sprids till friska nässelfeber.
  • Bild med titeln Approach a Bee Infestation Steg 4
    4. Skydda "Bra" bin från "dålig." Det är verkligen viktigt att vi skyddar de hanterade bin som vi lita på för pollinering och honung från bin som lätt kan medföra allvarliga problem, såsom parasiter eller sjukdomar. Det betyder ofta att feralbina måste avlägsnas av någon med korrekt kunskap för att göra det säkert. Om han inte säkert kan kontrollera dem för sjukdom, är det bättre att de sätts ner.Han kan behöva en licens att använda kemikalier säkert, för att göra det här jobbet. De bästa kemikalierna för jobbet är nästan icke giftiga för människor, ändå.
  • Bild med titeln Approach a Bee Infestation Steg 5
    5. Lägg inte detta jobb i händerna på en amatör, oavsett om det är eller en utbildad "professionell"! Säkert och noggrant ingripande är viktigt för biutrotning som både förhindrar angrepp och skyddar hälsosamma beepopulationer. Ytterligare information följer.
  • Metod 2 av 3:
    Hantera bin på din egendom
    1. Bild med titeln Approach a Bee Infestation Steg 6
    1. Var uppmärksam på vad bin gör. Bin kan visa dig Varför De gör vad de gör, så du kan träna hur För att ändra de omständigheter som passar dem. Att ändra sin miljö kan avskräcka dem från att vara där.Tänk på hur de styr luftflödet i det utrymme de har valt, kanske om detta ökades, skulle utrymmet vara mindre tilltalande? Tätning upp deras entré kommer säkert inte.
  • Bild med titeln Approach a Bee Infestation Steg 7
    2. Tänk på varför bin kan vara i dina väggar - och vad man ska göra med det. När bin lokaliserar sig i en vägghålighet är det för att de kan styra uppdragen i luften där. Detta hjälper dem att hålla sin kull på en jämn temperatur, genom att påskynda det eller sänka den. I den högra väggen kan de ibland verkligen trivas!
  • De brukar välja en tegelfanervägg på den varma sidan av abuilding, eftersom den värmer upp och kyler ner annorlunda än hur en mycket tätare vägg skulle. Binen beräknar denna termiska lagring och kan vidta åtgärder för att gynna deras kull.Om solen är dolt av ett moln, kommer de att veta att väggen kan svalna i en viss tidpunkt "eftersläpning", och de kan förbereda sig för att öka temperaturen runt deras kull.
  • Du kan göra håligheten mindre tilltalande genom att öppna botten och överst på väggen så att mer luft rusar igenom och de kan inte styra luftflödet. Detta är en icke-kemisk lösning.
  • Bild med titeln Approach a Bee Infestation Steg 8
    3. Försök att hantera BEE-problem snabbt. Om bin har etablerats under en tid, kommer de att vara ovilliga att lämna sin kull. Pollen och honung som de har lagrat för att mata brynet, kommer att locka kackerlackor och i Australien, en insekt som kallas "liten bikupa beetle" (SHB, eller sp. Athena tumida). Ofta kommer SHB att bikaka att bryta ner i en ödmjuk, slime, så det är klokt att eliminera bin innan SHB blir etablerad.
  • Bild med titeln Approach a Bee Infestation Steg 9
    4. Ring i en professionell för att utrota infestationer. Detta bör göras genom att blåsa ett professionellt permetrinbaserat pulver i håligheten så bra att det dammar alla ytor. Denna kemikalie är låg toxicitet och säker för människor. Bina hittar då håligheten avstötande, och inte bo där.
  • Arbetet ska göras av någon med utrustning för att blåsa pulveret i högt tryck så det cirkulerar grundligt. Detta kan göras från ett säkert avstånd med ett långt rör tillräckligt tunt för att passa in i hålet som bierna använder som en ingång.
  • Så småningom, ungefär tre månader senare när pulvret har förlorat en del av sin kraft, en liten moth (SP.Galleria Mellonella, eller vaxmoth) kommer in och äter det återstående vaxet och lämnar håligheten tomt som det brukade vara, utan att väsentligt skada byggnaden. Vaxmoths är överallt. Pulvret kommer också att döda kackerlackorna.
  • Bild med titeln Approach a Bee Infestation Steg 10
    5. Vet var du ska åka till hjälp. Som nämnts kräver säker och förnuftig beeutrotning professionell hjälp. Du kan hitta en sådan person genom att konsultera ditt kommunfullmäktige, djurrescue service eller jordbruksdepartement.
  • Metod 3 av 3:
    Undviker fallgroparna
    1. Bild med titeln Approach a Bee Infestation Steg 11
    1. Gör inte vätskor, aerosolsprayer eller andra kemiska typer som kan skapa nya problem. Aerosoler kommer att döda några bin, släcka resten för att vara förvirrad och spridas ut i väggen så att problemet blir mer omfattande.
  • Bild med titeln Approach a Bee Infestation Steg 12
    2. Blockera inte hålen som bina används för åtkomst. Om nya bin kommer runt, måste de kunna bestämma att hålrummet är avstängt, så de ger upp och går bort.Om de inte kan komma in till var pulvret är, blir de mer bestämda och kommer att komma in i väggen längre bort och gå längs att lämna doftmarkören när de går. En ny koloni kan sätta upp precis utanför pulverens sortiment.
  • Dessutom måste väggen fortfarande kunna ventilera sig så det blir inte smaklös. Så många hus är skadade med material som skummande harts och silikon som har använts för att blockera bin. Detta uppmuntrar nästan alltid bin att försöka igen.
  • Bild med titeln Approach a Bee Infestation Steg 13
    3. Oroa dig inte för "spara bin." Många har blint att hävda att feralbina ska vara "sparade." Detta är inte en mycket förnuftig idé. När allt kommer omkring lever bara tre veckor, och alla sina egenskaper är fasta vid födseln.Det tar så lång tid att kolonin ska rehabiliteras med en ny drottning för att producera mer användbar, eftersom de gamla binen måste dö av först. Det är mycket bättre att acceptera det för att kontrollera sjukdomsspridningen, vissa bin måste elimineras för att skydda de friska kolonierna under god förvaltning.
  • En av dessa välskötta kolonier kan enkelt delas och produceras på bara en vecka eller så för att kompensera för förlusten av en massa FERALS. Det är detsamma som att ha problem med nötkreatur som har allvarlig sjukdom - du går inte och lägger dem inte med de friska korna.
  • Bild med titeln Approach a Bee Infestation Steg 14
    4. Ta inte risker eller skimp på biport. Våra liv är beroende av matgrödor pollinerade av friska bin. Det är mycket bättre att ringa på en erfaren person som vet vad han eller hon gör med bin. Acceptera att om det finns expertis och eller kemikalier, måste de betalas rättvist, som du skulle betala någon professionell.
  • Tips

    Om du blir stung, inte panik. Ta bort stinget genom att skrapa ut det bakåt så det bryts inte av och applicera sedan god kvalitet honung. Smärtan bör lätthet omedelbart.Ingenting fungerar bättre än detta.
  • Förutsatt att bin sitter på honung, använd gott om rök, gjord av brinnande hessian väska i en rökare. De slog sedan på honung och bli lite mer docile.Om de inte är på honung, kommer rök att tendera att driva dem till förvirring.
  • Eftersom bin navigerar av infraröd, vilket hjälper dem att se solen på molniga dagar, riktar de sig också till andra värmekällor, till exempel toppen av ditt huvud där de flesta av er kroppsvärmen utstrålar.Så åtminstone, bära en hatt.
  • Varningar

    Skydda dig inte.Om du arbetar med bin är det farligare att vara klumpigt på grund av tunga handskar etc, bäst att förbli tyst, coolt och lugnt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande