Hur man matar bin sockervatten

Att mata ett bi sockervatten från en sked gör en söt bild, men bee-experter rekommenderar generellt mot utfodring av sockervatten till en bi du snubblar över. Men några utbildade biodlare do mata bin sockervatten i särskilda fall, ofta för att ge en "lyft" till en ny bikupa eller för att hjälpa till med en bikupa i mitten av vintern. Lyckligtvis, om du tror att din koloni behöver en extra matkälla, gör ditt eget sockervatten och matare lätt.

Steg

Metod 1 av 2:
Med hjälp av sockervatten som biodlare
  1. Bild med titeln mata bin sockervatten Steg 1
1. Foder inte sockervatten till bin om de har naturlig nektar eller lagrad honung. Om du ger bina lätt tillgång till en matkälla som sockervatten, kommer de inte att gå ut för nektar, som de måste arbeta för. Eftersom bin sväng nektar i honung, över tiden kommer deras honungsproduktion att minska eller sluta helt och hållet om de kommer att förlita sig på sockervatten.
  • Inte bara kommer en stadig tillgång till sockervatten påverkar honungsförsörjningen, men bin kan börja lagra den med sin älskling, vilket gör honungen olämplig för att konsumera.
  • För att kontrollera din balkens butik av honung, luta försiktigt bikupan framåt. Om det känns väldigt lätt, det finns ingen honung inuti.
  • Förutom att leverera mat till hungriga bin kan du också välja att erbjuda sockervatten för att hjälpa till att skapa en ny bikupa av bin eller om du behöver bak en ny drottning för en av dina nässor.
  • Bild med titeln mata bin sockervatten Steg 2
    2. Punch 6-8 mycket små hål i locket på en konserverburk eller lufttät behållare. Om du har en kommersiell bee-matare kan du använda det, men om du inte gör det kan du enkelt göra din egen ut ur en konserverburk eller någon annan behållare med ett lufttät lock. Använd spetsen på en ramspik eller ett liknande litet, skarpt föremål för att göra flera små hål i toppen av locket.
  • När du matar bin, kommer du att vända burken upp och ner och bin kommer att dricka sockervattnet genom hålen. Om hålen är tillräckligt små kommer ett vakuum att bilda i burken, vilket förhindrar att sockervatten droppar ut.
  • Använd en 2 qt (2 l) burk för mindre satser, såsom matning av bin under våren. Men om du kommer att mata bin under slutet av hösten eller vintern, välj en behållare som håller ca 5 qt (5 l).
  • Bild med titeln mata bin sockervatten Steg 3
    3. Sterilisera potten, behållaren och vilken utrustning du använder i blekmedel. Fyll din diskbänk eller en stor behållare med tillräckligt med vatten för att helt täcka potten. Därefter tillsätt ca 1 msk (15 ml) blekmedel för varje 1 US Gal (3.8 liter) vatten som du använde. Blöt din kruka, behållaren eller mataren du använder, locket, en mätkopp och en långhanterad sked i blekblandningen i 1-5 minuter, skölj sedan allt grundligt med färskt vatten.
  • Till exempel, om du planerar att göra sockervatten i en stor stockpott, kan du behöva ca 5 US Gal (19 L) vatten. Du skulle sedan lägga till 5 US-msk (74 ml) klorblekmedel mot vattnet.
  • Det är väldigt viktigt att du dödar några bakterier som kan leva på ytan av potten och behållaren som du kommer att använda. Bin är mycket känsliga för sjukdom, så om du introducerar bakterier i bikupan, kan du döda dem.
  • Varning: Var försiktig så att du inte stänker någon blekmedel i dina ögon när du mäter det, och undvik att låta ospädd bleka, kontakta din hud.

  • Bild med titeln mata bin sockervatten Steg 4
    4. Ta en kruka med vatten till en nära kokpunkt på din spis. När du har steriliserat din utrustning, mät ditt vatten och häll det i potten och värm sedan det på medelhögt tills de första bubblorna börjar bryta på ytan, men undvika att vattnet blir fullt koka, som Det kan kristallisera sockret när du lägger till det.
  • Att mata bin i början av våren eller när du är queen-uppfödning, ge dem ca 2 quarts (2 liter) av en 1: 1 koncentration av socker och vatten, så börja med ca 1 quart (1 liter) vatten. Byt ut blandningen varje dag tills naturlig nektar är tillgänglig.
  • Om du matar bin i slutet av hösten eller vintern, förbered en 2: 1 blandning av socker till vatten och matar bina 5-10 quarts (5-10 liter) varje vecka. Till exempel, för att göra en 6 quart (6 l) blandning, börja med ca 2 quarts (2 liter) vatten.
  • Visste du? Eftersom vätska och torra varor mäts annorlunda är det enklaste sättet att skala ditt förhållande genom att använda vikten av vattnet och sockret. 1 quart (1 liter) vatten väger ca 2 lb (0.91 kg) och 8 koppar socker är ca 2 lb (0.91 kg).

  • Bild med titeln mata bin sockervatten Steg 5
    5. Ta bort vattnet från värmen, rör sedan i vanligt vitt socker. Strax innan vattnet är koka, ta ur värmen av värmen. Därefter mäta och häll i vitt sockerrör, omrör ständigt tills det är helt upplöst.
  • Om du gör 2 quarts (2 liter) av en 1: 1 blandning och du började med 1 qt (1 liter vatten, tillsätt 2 lb (1.6 kg) socker, eller ca 8 koppar.
  • Om du gör 6 qt (6 l) av en 2: 1 blandning, skulle du lägga till ca 8 lb (3.6 kg) socker, eller ca 16 koppar.
  • Vitt sockerrör är billigt och löser sig bra, vilket gör den idealisk för matning av bin. Organiskt och råsocker kan båda användas, men de är dyrare och kan vara lite svårare för bin att smälta.
  • Bild med titeln mata bin sockervatten Steg 6
    6. Låt sirapen svalna i ca 15-30 minuter, sedan försiktigt häll den i din matare. Blandningen kommer att vara något sirapi, så häll långsamt. Försök också att inte spilla någon sirap på utsidan av behållaren, eftersom sockret kan locka myror.
  • Större sirasbatch kan behöva längre för att kyla. Utsidan av potten ska vara bekväm att hantera innan du häller det.
  • Om du använder en kommersiell bi-matare, följ tillverkarens anvisningar för att fylla den.
  • Bild med titeln mata bin sockervatten Steg 7
    7. Placera behållaren upp och ner på distanser i toppen av din bikupa. Lyft locket från toppen av din bikupa och placera 2 små träpinnar inuti det. Dessa kommer att skapa ett mellanslag mellan buken och toppen av burken, vilket gör att bin att nå sockervatten. Placera mataren ovanpå distanserna, byt sedan locket på din bikupa.
  • Du kan också köpa utfodringsramar som håller din matare för dig.
  • Bild med titeln mata bin sockervatten Steg 8
    8. Justera dina matningar baserat på hur snabbt bina konsumerar sockervatten. Om du matar bina under våren, eller om du är queen-uppfödning, kontrollera sockervatten var 2-3 dagar, eller kontrollera en gång i veckan under svalare väder. Om det finns någon av sirapen kvar, kan du behöva mata dem mindre nästa gång.
  • Metod 2 av 2:
    Göra din gård gästvänliga att bin
    1. Bild med titeln mata bin sockervatten Steg 9
    1. Undvik att använda bekämpningsmedel i din gård, särskilt neonicotinoider. Bees är mycket känsliga för bekämpningsmedel, så om du vill locka bin till din gård, välj naturliga metoder för insekt och grävning. Neiconotinoider är en typ av bekämpningsmedel som är särskilt dödlig för bin, och de kan snabbt torka ut hela din bikupa.
    • Köp ekologiska växter eller odla din egen för att undvika plantskolor som behandlas med insekticid.
  • Bild med titeln mata bin sockervatten Steg 10
    2. Plant en mängd olika vildblommor och lokala växter i din trädgård. Bees behöver både pollen och nektar, så inklusive ett brett utbud av växter i din trädgård kommer att bidra till att de har den biologiska mångfalden de behöver. Försök hitta små, medelstora och stora blommor och välja sorter som trivs i ditt område för att säkerställa att dina växter är hårda nog att stödja din bikupa.
  • Växter som Lavendel, Oregano, och Thyme kan hjälpa bin att slåss mot kvalster som kan sprida sjukdomar till kolonin.
  • Prata med en lokal Bee Expert eller Botanist, eller gör en sökning online för att hitta bee-lockande växter som är infödda i ditt område.
  • Om du bor i Nordamerika, Storbritannien, Schweiz, Frankrike, Singapore, Kenya, Australien, eller Nya Zeeland, kan du besöka Xerces Societys hemsida för en lista över pollinatorvänliga växter genom att gå till http: // xerces.Org / pollinator-Conservation / Plant-lists /.
  • Visste du? Pollen ger protein till bin, medan nektar ger dem kolhydrater.

  • Bild med titeln mata bin sockervatten Steg 11
    3. Välj växter som blommar vid olika tider på året. För att dina bin ska vara friska, borde de ha tillgång till blommande växter från början av våren genom halvhösten. När du väljer dina växter, försök att planera blommande tider så att de sträcker sig över så många årstider som möjligt.
  • Om du bara väljer växter som blommar i början av våren, har du till exempel hungriga bin på sensommaren när de tidiga blommorna börjar blekna.
  • Bild med titeln mata bin sockervatten Steg 12
    4. Plantera dina blommor i stora grupperingar. Om du planterar dina blommor i stora klumpar, blir de lättare för bin att hitta än om du skulle sprida dem sparsamt. Försök att planera delar av blommor som kommer att blomstra på ungefär samma gång.
  • Till exempel kan du plantera sektioner av liknande blommor i ca 3 ft × 3 ft (0.91 m × 0.91 m) klumpar.
  • Bild med titeln mata bin sockervatten Steg 13
    5. Låt några ogräs växer i din gård. Vildblommor och ogräs kan vara mycket fördelaktiga för bin, speciellt växter som maskrosor och klöver. Om du kan, försök välja en del av din gård som du inte klipper regelbundet.
  • Dessa inhemska växter kommer inte bara att stödja dina bikupor, men de kommer sannolikt att dra i vilda bin från ditt område, så du kommer att hjälpa en mängd olika bee-arter att trivas.
  • Tips

    I en nödsituation kan du placera ca 2 lb (0.91 kg) av vanligt vitt socker på din bikungens inre matta. Till exempel, på vintern, kanske du vill undvika att mata dina bin vätska om du är orolig för nosema sjukdom. Detta kan dock locka myror, så det rekommenderas inte för regelbunden användning.
  • Kassera något socker som förblir i kammarna före din nästa honungsskörd, eftersom sockret kommer att göra din honung oätlig.
  • Varningar

    Du bör bara mata sockervatten till bin om du är en erfaren biodlare. Den ska endast användas i situationer där bin behöver en kompletterande matkälla för att säkerställa deras överlevnad.

    Saker du behöver

    • Bleka
    • Vatten
    • Pott
    • Canningburk eller lufttät behållare
    • Mätglaset
    • Långhanterad sked
    • 2 träpinnar
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande