Hur man matar bin

Det är vanligtvis bäst att låta bin samla sin egen mat. Du kan dock skapa ditt eget foder för bina om det av någon anledning finns otillräckliga källor till honung, abnormaliteter i miljön eller av någon annan anledning att bin inte foder på egen hand. Det finns många typer av matare, sockerkombinationer i flöden och tider för året för att tänka på när man matar.

Steg

Del 1 av 4:
Välja en matare
  1. Bild med titeln Feed Bees Steg 1
1. Välj en rammatare. Detta är den vanligaste mataren att använda. Dessa kan vara trä eller plast. Du vill välja en matare i 1-2 gallonområdet. Vissa modeller kommer med grovt sidospår för att låta bin klättra längs sidorna. Andra modeller har funktioner som flottor för att förhindra att bin från att drunkna om vatten samlas inuti. Du kan också hitta modeller som är portioned i flera ramar som tillåter åtkomst till flera nässlor. Leta efter enkel åtkomst för dig själv, inklusive möjligheten att öppna upp mataren för att ändra bortskämd matning.
  • Om du går med rammataren måste du fylla den korrekt. Få en tratt (metall eller plast) eller gör din egen tratt ur tjockt papper. Sväva tratten över kamrarna, och långsamt häll sirapmatningen tills kammarna i mataren är knappt fulla.
  • Bild med titeln Feed Bees Steg 2
    2. Prova en Boardman-matare. Om du är orolig för bin drunkning, använd sedan detta istället för ramen eller millermatare. Dessa trämatare är formade ungefär som en stor låda. De håller en upp och ner masonburk full av foderet du tänker använda. Du lägger burken i ingången, och björnen vandrar upp i burken för sirapen. Det här är lätta att övervaka, men du måste skaka av bin från burken för att fylla på det.
  • Bild med titeln Feed Bees Steg 3
    3. Få en inverterad matare. Dessa är watercooler-sized trämatare som arbetar med inverterade masonburkar eller metallburkar fulla av foder. Du placerar burken med matning i den övre ingången upp och ner så att bin kan flyga in i den. Du kan täcka ingången i # 8-hårdvarukduken för att förhindra bin från att sväva runt burken när du behöver fylla på den.
  • Denna matare utgör mindre av en drunknande risk för bin.
  • Bild med titeln Feed Bees Steg 4
    4. Ställ in en millermatare. Om du är intresserad av att hantera fler bin än de andra matarna, använd sedan den här modellen. Dessa är plywoodmatare som heter C.C. Mjölnare. Dessa matare är mycket större än genomsnittsmatare med foderkapacitet, vanligtvis upp till 5 liter. Miller matare kan ha öppen åtkomst så att bikupan kan flyga i hela mataren, eller partitionerad åtkomst så att bin kan bara komma till sirapen. Dessa partitioner är egentligen bara brickor med slots för Bee Access. Men brickorna behöver täta tätningar så främmande bin drunknar inte i sirapen. Du kan hälla sirapen i brickorna i ändarna, centrum eller alla ramar.
  • Dessa matare kan stapla längre för att hålla mer sirap, men kan användas mindre av bin som leder till förstöring av matningen.
  • Del 2 av 4:
    Förberedelser för att komma in i mataren
    1. Bild med titeln Feed Bees Steg 5
    1. Bära en biodlare kostym. Du måste köpa en bomullsbaserad kostym för komfort. Det måste ha flera funktioner för att tillåta dig fri rörelse, men hålla ut bin. Leta efter en kostym som har benblock, knäpuddar, gusseted crotch, elastiska handleder och en dubbel-slutad dragkedja. Du behöver också kostymen att komma med massor av fickor, inklusive en hölster för hiveverktyg. Dräkten ska ha metall D-ringar för att knyta ner masken eller slöja. De flesta kostymer är stående, och inte helt sticka bevis.
    • Passar priser kan variera beroende på funktioner och tygkvalitet. Vissa modeller kan vara $ 20 om du bara köper en jacka och huvudbeläggning. Några fulla kostymer kan vara uppåt på $ 100.
  • Bild med titeln Feed Bees Steg 6
    2. Rök bin innan du öppnar en matare. Ljus rökaren med en standard cigarettändare eller match applicerad på den fina behållaren, men låt det inte bli alltför varmt. Puffa bara en eller två spurtar av rök i ingången och längs matarens topp för att avväpna binens alert feromoner. Vänta en hel minut efter puffarna innan du öppnar bikupan. Om du märker att bin är fortfarande upprörda, använd bara en extra puff eller två.
  • Vissa modeller kommer med flytande bränsle och en bälg bifogad. Följ modellens instruktioner för belysning.
  • Du behöver också ett metallfjädringsverktyg för att öppna mataren.
  • Del 3 av 4:
    Blanda sirap
    1. Bild med titeln Feed Bees Steg 7
    1. Blanda en del socker och två delar vatten för att stimulera äggläggning. Kombinera 1 pund (0.45 kg) socker med 1 quart (0.9 liter) vatten eller 5 pund (2.2 kilo) socker med 5 quarts (4 liter) vatten. Rör sockret i det varma vattnet tills det är upplöst.
    • Använd detta när det finns tillräckligt med honung tillgänglig för att krossa för att mata på.
  • Bild med titeln Feed Bees Steg 8
    2. Blanda en del socker och en del vatten för att främja bikaka byggnad. Du kan mata detta till bin på våren eller sommaren. Häll 1 pund (0.45 kg) socker i 2 koppar vatten (0.47 liter), eller 5 pund (2.2 kilo) socker med 2.5 US QUORTS (2.000 ml) (2.4 liter) vatten. Ta med vattnet och stäng av värmekällan. Rör i sockret tills det är upplöst och låt det svalna.
  • Bild med titeln Feed Bees Steg 9
    3. Blanda två delar socker med en del vatten för att spara mat för vintern. Gör det på hösten. Kombinera 1 pund (0.45 kg) socker med 1 kopp (0.23 liter) vatten eller 5 pund (2.2 kilo) socker med 5 koppar (1.15 liter) vatten. Koka vattnet och rör om sockret. Rör sockret tills kristallerna löser upp. Ta bort blandningen från värmen och låt den svalna.
  • Del 4 av 4:
    Planerar ett schema
    1. Bild med titeln Feed Bees Steg 10
    1. Ställ in leveranser för vinter först. Vinter är den tid som kommer att vara svårast att hjälpa bin som svälter. Börja förbereda och mata sirap recepten i augusti eller september. Du kan vänta till oktober, men väntar tills december är riskabelt. Även om du fortfarande ska försöka mata bin snarare än att låta dem svälta.
    • Mängden foder för att lagra för vinter är något du borde fråga dina lokala biodlare.
  • Bild med titeln Feed Bees Steg 11
    2. Blanda vårrecept. Använd de säsongsmässiga blandade siraperna för längre siktmatning eller för att öka livet för en ny bikupa. Förbered 2-4 liter sirap tidigt så att du kan starta dessa sirapmatningar i maj. Introducera denna sirap i början av en ny bikupa.
  • När bikupan är väl på gång, var inte överfoder.
  • Bild med titeln Feed Bees Steg 12
    3. Foder i tider av behov. Extra utfodring bör i allmänhet endast göras när bikupan är undersatta eller svältande till att börja med. Dina sikt av sirap kan förstöra om du har förberett mycket mer än bin behöver.
  • Till exempel, om du har en bikupa som är tänkt att väga 150 pund som plötsligt väger 75 pund, kan det vara dags att mata.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Byt bort bortskämd sirapmatning.
  • Planera för utfodring i början av hösten, tidig vår, och i tider av behov.
  • Försök bara använda 2-3 puffar av rök för binen när du öppnar en matare.
  • Varningar

    Rökare är brandrisker. Använd extrem försiktighet vid belysning dem.
  • Foder inte om bikupan är i en hälsosam storlek.
  • Bin kan drunkna i matare.
  • Bees från andra nässor kan råna mata från dina matare.
  • Toppöppnande matare och masonburkar är benägna att locka vilda djur.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande