Hur man övertygar dina föräldrar att låta dig få en katt (tonåringar)

Tror du att du är redo att ta hand om en husdjurskatt, men dina föräldrar är mer tveksamma? Vi vet att en söt och snygg följeslagare som en katt gör ett bra husdjur, men dina föräldrar kan vara hårdare att få ombord. Lyckligtvis finns det många sätt att visa dina föräldrar som du kan ta hand om en katt. Vi täcker några olika sätt att ta upp ämnet och bevisa att du är ansvarig så att du kan få en ny kattvän!

Steg

Metod 1 av 11:
Ta upp att få en katt ibland.
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få en katt (tonåringar) Steg 1
1. Visa ditt intresse av att ta bort det i konversation. När du chattar med dina föräldrar, testa vattnet genom att nämna en husdjurskatt. Prata om varför katter skulle göra ett bra husdjur eller bara fråga dem vad de skulle tänka på ett nytt husdjur i huset. Om du vill vara lite mer subtil, prata om en vän som har en katt och hur du är redo att ta hand om en också. Men undvik att ta upp det varje dag eftersom det kan irritera dina föräldrar.
  • Till exempel kan du säga något som, "Visste du att katter är ganska lätta att ta hand om? Och de är så tysta så att du inte ens märka dem runt!"Eller," Min vän har bara en ny kattunge och det är så sött! Jag önskar att jag kunde ha en också."
Metod 2 av 11:
Visa dem söta bilder och videoklipp.
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få en katt (tonåringar) Steg 2
1. Dina föräldrar kan ändra sig om de ser hur förtjusande katter är. Sök på YouTube eller titta igenom sociala medier för att se vilka nya videor och bilder som människor postar av sina katter. Skicka sedan videon till dina föräldrar eller visa dem personligen så att de ser hur upphetsad du är. När dina föräldrar ser hur katter interagerar och beter sig, kan de värma upp till tanken på att du får en också.
  • Be dina vänner att skicka bilder och videor av sina katter. Till exempel kan du säga något som, "titta på den här bilden dan bara skickade mig om sin katt som sover på hans knä! Det skulle vara ganska mysigt, skulle det inte?"
Metod 3 av 11:
Fråga dem om deras bekymmer.
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att låta dig få en katt (tonåringar) Steg 3
1. Ta reda på varför dina föräldrar är tveksamma om att få ett husdjur. Om dina föräldrar inte säljs på tanken på att du har en katt, kan de ha goda skäl till varför. Sitta ner med dem och fråga dem direkt så du vet vad de är oroliga för. Låt dem förklara alla anledningar som de berörs och skriv dem så att du letar efter sätt att lösa dem. De kan vara oroade över hur ansvarig du är, hur du har råd med ett nytt husdjur, eller vem ska ta hand om din katt medan du är borta.
  • Till exempel kan du fråga, "Jag vet att du inte vill ha en katt i huset. Kan du snälla förklara varför?"
  • Din familj kan också ha ett problem om de är oroliga för katten som gör en röra eller om någon har en kattallergi.
Metod 4 av 11:
Forskning kattraser och behov.
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få en katt (tonåringar) Steg 4
1. Bli en expert så att du kan svara på dina föräldrars frågor. Titta på olika raser och hur de beter sig för att se vad som fungerar bäst för din levande situation och livsstil. Tänk på några problem som dina föräldrar har nämnt så att du kan leta efter katter som är bättre passform för din familj. På toppen av det, kolla vilken typ av mat, leksaker och förnödenheter du behöver för en katt så du vet exakt vad du kommer in i.
  • Till exempel kanske du vill hitta en ras som är mer avslappnad och behöver inte mycket uppmärksamhet medan du är i skolan, som Maine Coons eller Ragdoll katter.
  • Få dina föräldrar involverade medan du undersöker så att de kan värma upp till idén ännu mer.
  • Titta på fördelarna och nackdelarna med att få en vuxen katt jämfört med en kattunge. Kattungar kräver mycket mer övervakning och uppmärksamhet än vuxna katter.
  • Be om råd från dina vänner som har katter så du kan lära av någon som har praktisk erfarenhet.
Metod 5 av 11:
Ge en övertygande presentation.
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få en katt (tonåringar) Steg 5
1. Ett bildspel eller affisch är ett bra sätt att förklara varför du är redo för ett husdjur. Inkludera all information du har lärt dig och täcka några problem som dina föräldrar har med att äga en katt. Öva att ge din presentation några gånger innan du sitter ner och visar det till dina föräldrar. När du presenterar, svara på eventuella frågor som de måste visa dem du är beredd och att du har tänkt igenom allt.
  • Till exempel kan du ha avsnitt som listar vilka raser du är intresserad av, hur de beter sig, och vilka sätt du har visat att du är ansvarig för ett husdjur.
Metod 6 av 11:
Adresslösningar till sina bekymmer.
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få en katt (tonåringar) Steg 6
1. Att hitta svar för dina föräldrars bekymmer visar att du är omtänksam. Sitta dina föräldrar ner och nämna de problem som de ursprungligen hade. Komma med några motargument för varje problem baserat på din forskning så att dina föräldrar förstår hur dedikerade du är. Även om dina föräldrar fortfarande kan säga nej, bli inte avskräckt. De börjar fortfarande inse hur viktigt att få en katt är för dig och uppskattar det hårda arbetet du lägger in.
  • Till exempel, om du har en familjemedlem som är allergisk mot katter, kan du säga, "Jag vet att du var bekymrad över mammas allergier, men här är några hypo-allergena raser jag hittade."
  • Som ett annat exempel, om de är oroliga för en illaluktande läckerlåda, kan du ta upp lukt-eliminerande kullmöjligheter eller en täckt kullkorg.
Metod 7 av 11:
Nämna fördelarna med att ha en katt.
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få en katt (tonåringar) Steg 7
1. Dina föräldrar kanske inte inser att ägandet av en katt har hälsofördelar. När du pratar med dina föräldrar, ta upp hur något husdjur faktiskt kan göra alla friskare. Berätta för dem att en sällskapsdjurskatt kan bidra till att minska blodtrycket, minska stress och få dig att känna dig mindre ensam. Du kan också nämna att att ha en katt hjälper dig att bli van vid deras allergens så att du är mindre benägna att ha allergiska reaktioner eller astma.
  • Katter kommer också att jaga små djur som kan komma in i ditt hem, som möss.
  • Låt dem veta att många katter är verkligen kärleksfulla och älskar att binda med människor, så de gör stora följeslagare.
Metod 8 av 11:
Gör dina sysslor utan att bli frågad.
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få en katt (tonåringar) Steg 8
1. Rengöring visar ditt ansvar. Innan dina föräldrar har en chans att fråga dig, börja göra saker runt huset för att städa upp och hjälpa till. Snarare än att klaga på dina sysslor, gör de gärna och fråga om det finns mer som du kan göra. Visar initiativet gör att dina föräldrar inser att du är redo och villig att lägga mycket på att äga en husdjurskatt.
  • Om du redan har ett annat husdjur, ta lite extra tid att ta hand om dem för att visa att du är mogen att ta hand om ditt eget husdjur.
Metod 9 av 11:
Budget dina pengar.
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få en katt (tonåringar) Steg 9
1. Att ta hand om några av kostnaderna tar bördan av dina föräldrar. Mellan förnödenheterna, mat och veterinärresor kan kostnaden för att äga en katt lägga upp ganska snabbt. Uppskatta hur mycket du måste spendera varje månad på din katt så att du kan börja spara. I stället för att köpa saker du inte behöver, ställ dina pengar åt sidan för att visa att du har tillräckligt för att täcka kostnaderna för en katt. Om du behöver, ansöka om ett deltidsjobb så att du kan tjäna lite extra pengar.
  • Även om du inte har råd med kostnaden för en katt, kommer dina föräldrar att se att du tog initiativet och är villiga att hjälpa till och ta hand om ditt nya husdjur.
Metod 10 av 11:
Pet-sitter för någon annan.
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få en katt (tonåringar) steg 10
1. Titta efter en annan katt förbereder dig för en egen. Om du har vänner eller familj som egna katter, fråga om du kan komma över och titta på dem ett tag. När du tittar på sin katt, leka med det och se till att du följer alla sina omsorgsinstruktioner. Ta några bilder eller videor för att visa dina föräldrar så att du kan bevisa att du kan ta hand om en katt på egen hand.
  • Kom ihåg att olika raser av katter beter sig annorlunda, så bli inte avskräckt om du inte klarar av en katt.
Metod 11 av 11:
Besök katter på ett djurskydd.
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få en katt (tonåringar) Steg 11
1. Möta några katter i person kan sväva ditt föräldrars beslut. Forskning några lokala djurhem i ditt område och välj en att besöka med dina föräldrar. Interagera med katterna som är tillgängliga och fråga medarbetarna för mer information om dem. Låt dina föräldrar leka och träffa katterna så att de kan vänja sig på att vara runt dem. Om dina föräldrar var tveksamma innan, kan det vara tillräckligt att spendera tid med några av katterna för att få dem ombord.
  • Om du inte kan få dina föräldrar att gå till ett skydd med dig, visa dem några broschyrer eller se online för att se om de har lagt upp bilder på de tillgängliga katterna online.
  • Fråga djurskyddet om de har några främjande program. På det sättet kan du ta med en katthem och testkörning med hand om det innan du förbinder dig att anta eller köpa en.

Tips

Bli inte avskräckt om dina föräldrar säger nej. Det kan ta lite tid att äntligen ändra sig.
  • Låt dina föräldrar veta att katter kan utbildas precis som hundar! Det är en myt att katter inte kan utbildas för att göra saker.
  • Varningar

    Se till att du verkligen är redo för åtagandet att ta hand om ett husdjur. Om du inte har mycket ledig tid eller energi, kan du inte vara det rätta valet just nu.
  • Tänk på vad du ska göra med katten när du flyttar ut eftersom du kanske inte kan ta din katt till college sovsalar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande