Hur man övertygar dina föräldrar att låta dig ha ett husdjur

Föräldrar är ofta ovilliga att få ett husdjur av ett antal anledningar: det är för mycket pengar, de vill inte städa upp efter dem, och det är bara mycket arbete att göra för att hålla dem glada och friska. Men det finns många bra sidor att få ett husdjur också - det kan öka tiden du spenderar tillsammans, ger dig ansvar och gör alla lite lyckligare att komma hem. Innan du frågar dina föräldrar, planera din handlingsåtgärd med stegen nedan.

Steg

Del 1 av 3:
Visar att du är mogen och ansvarig
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att låta dig få ett husdjurssteg 1
1. Gör din forskning om den typ av husdjur du vill ha. Få några böcker eller göra forskning på datorn för ditt önskade husdjur. Fråga vänner som äger, eller tidigare ägt, den speciella typen av husdjur och hur man bryr sig om det. Ju mer du vet om vad du kommer in, desto mer övertygande kommer ditt argument att vara när du måste fråga senare.
  • Gör ditt bästa för att känna till alla fakta om ditt potentiella husdjur. Om du upptäcker något om det husdjur som du inte gillar (som att äta levande mat, bor i 30 år, behöver mycket utomhusutrymme, etc.), tveka inte att kolla in andra liknande djur för att hitta det perfekta husdjuret för dig.
  • Att veta information, du kan tillfälligt berätta för dina föräldrar att falla i ett faktum eller två om ditt husdjur som börjar tänkande processen i deras sinnen.
  • Var noga med att kontrollera statliga lagar om du överväger ett exotiskt husdjur. Det är till exempel olagligt att hålla en skunk som ett husdjur i Tennessee, så även om du kanske kan köpa en eller kanske känner någon som har en, är det förmodligen inte en bra idé att göra köpet.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få ett husdjurssteg 2
    2. Håll dig lugn och tålmodig. Kom ihåg att ha ett husdjur är en betydande livsstilsförändring. Dina föräldrar kommer att behöva tid att tänka, och det kan ta var som helst från en vecka till några månader, beroende på djuret. Om du håller dig cool i veckorna tidigare, gör du det klart för dem att du är mogen och redo för detta ansvar.
  • Kom ihåg att du kommer att ha detta husdjur (beroende på djuret) i minst några år, och måste ta stor hand om det. Om du förlorar intresse för att ha ett husdjur över några månader, så är det kanske ett husdjur inte rätt för dig. Ta den här tiden att tänka på den investering du skulle göra.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få ett husdjurssteg 3
    3. Agera som en mogen vuxen. Gör dina sysslor, slutföra dina läxor och vara respektfull. Om du beter sig på ett moget sätt kan de överväga din förfrågan i ett bra ljus. Dessutom "komma på sin goda sida," Detta hjälper dig att visa dem att du är ansvarig och mogen nog för ett husdjur.
  • Goda betyg är en stor del av att ha ett husdjur. Dina föräldrar kan vara oroliga för att ha ett husdjur kommer att påverka din prestation i skolan. Få dina betyg så höga som de kan gå för att avstå från denna oro innan det ens kommer upp.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ha ett husdjurssteg 4
    4. Spara pengar för en "husdjursfond."Om du får en ersättning, spara upp dina pengar och visa att du är villig att bidra med egna pengar mot husdjuret. Om du inte får en ersättning, gör sedan udda jobb och extra sysslor. Om du är en tonåring, överväg att få ett jobb att betala för husdjuret själv.
  • Tänk på att prata med dina föräldrar om potentialen att "tjäna" ett husdjur. Vad kan du göra runt huset och grannskapet för att chipas in för pengarna? Vilken typ av betyg skulle du behöva? Kan du ta på mer sysslor, volontär eller hjälpa till något annat sätt? Till exempel gemenskapstjänst.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ha ett husdjurssteg 5
    5. Följ igenom på ditt ansvar. Måste du tvätta disken varannan dag? Gör det då - innan Du är frågad. Sade du att du skulle babysit din lillasyster? Gör sedan det (och med ett leende på ditt ansikte). Följ igenom på ditt ord för att visa att du inte är fläckig och att du kan hantera ett husdjur.
  • Medan husdjur verkar så roliga på utsidan, finns det mycket "följa igenom" när det gäller dem också. Det spelar inte bara med fluffig och matar honom, det tar hand om sin poo och torkar upp golvet när han pees på den. Visar att du kan hantera ditt ansvar utan att vara pestered kan bevisa att du kan hantera nackdelen med att ha ett husdjur också.
  • Del 2 av 3:
    Få ett ja från dina föräldrar
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att låta dig få ett husdjurssteg 6
    1. Närma dig dina föräldrar när du är tillsammans, som vid middagstid. På ett lugnt, diplomatiskt sätt, berätta för dem om djuret och berätta för dem några viktiga fakta om det, klara dem i all den forskning du har gjort och tid du har spenderat på det här allvarligt. När du är klar kommer de sannolikt att fråga dig några frågor. Svara dem ärligt, var noga med att föreslå lösningar på några problem som de ser. Be dem åtminstone överväga det, eftersom det är en stor process.
    • Ge dem en skriftlig information för att titta igenom, en webbplats att besöka, eller ge dem numret på någon som kan ge information och tips om att ta hand om ditt önskade husdjur. Visa dem att du har gjort dina läxor och att det här betyder något för dig.
    • Plocka inte dem eller gnälla - respektera deras behov av att felsöka tanken. Detta är ett livsförändrande beslut som de behöver tänka över. A "ja" kommer inte troligen att komma omedelbart.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få ett husdjurssteg 7
    2. Gör en presentation. Betona vad du ska göra för att hjälpa till att ta hand om det och hur det kommer att förbättra din familjs liv. Till exempel visste de att att ha ett husdjur kan sänka blodtrycket, avvärja depression och öka immuniteten? Det finns fördelar med att ha ett husdjur som de förmodligen inte ens tänker på.
  • Inkludera hur du kan utarbeta den ekonomiska delen av den, som Vet-avgifter och som faktiskt betalar för husdjuret. Pengar är ofta en anledning att föräldrar blyga bort från att få ett husdjur.
  • Om din familj har en viss nödvändighet som måste adresseras, till exempel att kunna gå ett husdjur, ordna ett avtal eller kompromiss för att tillgodose behovet och nämna detta som en försäljningsplats.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att låta dig få ett husdjurssteg 8
    3. Prata om alla fördelar med att ha ett husdjur. Istället för att fokusera bara på hur mycket det kostar och det arbete det tar (även om dessa punkter också måste åtgärdas), se till att du spenderar tid på hur bra Det kommer att vara för hela familjen. Du spenderar mer tid tillsammans, ta ut husdjuret tillsammans och ha något att binda över.
  • Dessutom är det bra till dig. Eller så tror de om du säger att det kommer att lära dig ansvaret om du måste ta hand om det och det kommer att få dig ute och av din dator. Visa dem att det kan göra dig till ganska barnet.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ha ett husdjurssteg 9
    4. Göra och upprätthålla ett uppdaterat vårdschema för det önskade husdjuret. Skapa ett diagram med kategorier, till exempel "Dagliga behov," "Månatliga behov," och "Årliga behov." Inkludera information som beräknad mat, vaccinationer, veterinärkontroll, etc., och visa detta till dina föräldrar. Du gör det så enkelt för dem som möjligt.
  • Detta visar dem att du är villig att göra jobbet, och att du inte kommer att släppa tanken lätt. Om de verkar tveksamma, fråga dem vilka problem de har med dig att få husdjuret för att visa dem att du är villig att se alla sidor av ett problem, även om du inte vill.
  • Del 3 av 3:
    Ändra dina föräldrars sinnen
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få ett husdjur steg 10
    1. Fortsätt undersöka och dela information. När du upptäcker nya och intressanta fakta, var noga med att berätta för dina föräldrar. Detta kommer att hålla ämnet på baksidan av allas sinne utan att nagging. Om de verkar vara resistenta, lägg låga och håll din mun stängd på ämnet i några dagar.
    • Ändra ditt argument, om det behövs. Istället för "men mamma / pappa är en katt söt och fluffig!"Ändra det till" Katter är lättare att ta hand om än hundar, är i allmänhet mindre, och kommer inte att stinka upp huset."Du kan också klibba på några få tal om hur många hemlösa djur är där ute som behöver rädda. Du kanske bara behöver attackera dem från en annan vinkel.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ha ett husdjurssteg 11
    2. Ta reda på anledningen till att de inte kommer att låta dig få ett husdjur. Om dina föräldrar är tveksamma att begå ett svar, ta reda på varför. Om du har tänkt det här kan du få ett svar för dem att hjälpa till att lugna sin oro.
  • Är anledningen till ekonomin? Erbjuda att betala för så mycket av husdjuret som du kan (inklusive kostnader som kommer upp senare).
  • Är anledningen till att det inte finns tillräckligt med utrymme i ditt hus? Ta sedan till städning!
  • Är anledningen på grund av ett annat husdjur? Kom upp med ett utrymme som blir det här nya husdjursområdet.
  • Är anledningen till en allergi? Om så är fallet kan du behöva komma med en alternativ idé.
  • Är anledningen på grund av religion?Vissa religioner tillåter dig inte att äga en hund. Om så är fallet kan du vara otur, men prata genom deras resonemang och lyssna med ett öppet sinne.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ha ett husdjurssteg 12
    3. Överväga att göra en kompromiss. Om dina föräldrar är adamant att inte få en hund, till exempel, berätta för dem att du vill göra en kompromiss - kan du få en hamster istället? Försök att fråga om du kan börja med ett lägre underhållsdjur om de inte godkänner ditt första förslag. De vill sannolikt göra dig lycklig, och att veta att du gör ett offer kan driva dem för att säga ja.
  • Du kan också kompromissa för ett senare datum. Är din födelsedag eller jul som kommer upp? Säg att du tar tiden förrän då för att göra ditt bästa runt huset och i skolan, och då kunde de överväga det en gåva.
  • Varning: Var medveten om att när du har ett husdjur, det kommer ta upp tid och energi, och det här "lågt underhåll" husdjur kan vara det husdjur som du har under överskådlig framtid, eftersom många föräldrar inte kommer att säga ja till ett andra husdjur. Se inte detta som ett tillfälle att bevisa ditt ansvar för ett husdjur som en hund senare. Se i stället, se det som ett tillfälle att binda med en mindre varelse.

  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ha ett husdjurssteg 13
    4. Anta en väns eller granns husdjur i några dagar. Om dina föräldrar är på staketet, se om du kan "anta" ett husdjur i några dagar från någon du känner - typ av att göra en provkörning. Om allt går bra, kommer det att visa dina föräldrar att du kan hantera det. Det kan också visa dem hur söt och snygg husdjuret är och bogserbåt på sina hjärtat.
  • Om de fortfarande säger nej, återkom argumentet vid ett senare tillfälle. Ett surefire sätt att stänga av någon chans till dina föräldrar säger ja är att nag, gnälla och klaga. Om de ger dig ett hårt och snabbt nej, släpp samtalet för nu. Fortsätt att vara ett fantastiskt barn, vilket gör att de undrar om de fattar fel beslut.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om ett tillfälle att få presenter kommer, lämna en anteckningsbok öppen med din önskelista och ha det husdjur du vill ha med djärvt skrivande så det sticker ut. Sätt det på matbordet eller köksbänken där en förälder kommer att hitta den.
  • Säg inte "Åh mina vänner har alla hundar, så du borde ge mig en också!"
  • Låt dina föräldrar göra om du frågar någon som äger samma typ av sällskapsfrågor om att ta hand om det.
  • Försök att binda så mycket som möjligt och säg att det skulle vara så hela tiden om du har ett husdjur.Om de fortsätter att säga nej, ge dem mer tid.Var inte för påträngande.Om de verkar bestämda på att inte få det husdjur, försök att välja ett annat husdjur.Detta visar dem att du är bestämd att få lite sorta husdjur och de kan faktiskt ta det andra husdjuret tillbaka i händerna.Detta har fungerat för mig och alla mina vänner! Testa!
  • Med något husdjur får du, måste du göra ett långt engagemang för det.Det behöver bryr sig hela sitt liv. Katter och hundar kan leva över 10 år.
  • De flesta föräldrar tillåter inte sina barn att ha husdjur eftersom någon i familjen är allergisk mot husdjuret, så kan du söka efter några hypoallergena husdjur som puder, sfinx (katt), etc.
  • Gör dina sysslor ordentligt. Om du ska göra dina sysslor, lämna inte något för att försöka få det gjort och över med t.ex. att tvätta och torka disken men inte sätta dem bort. Om du är fast besluten att avsluta dina sysslor, kommer dina föräldrar att veta att du är bestämda att ta hand om ditt husdjur ordentligt.
  • Visa dem du är ansvarig genom att göra dina sysslor, som är ansvarig och mogen och vara till hjälp. När du frågar dem, var mogen om det.
  • Ha bra betyg, gör dina sysslor och fortsätt det bra arbetet med att imponera på dina föräldrar.
  • Erbjuda att volontär på ett djurskydd eller någonstans så du har en chans att få ett husdjur.
  • Ta hand om en väns husdjur, oavsett vilken typ det är. När dina föräldrar ser hur ansvarig du är, kan det förbättra din chans att få ett husdjur.
  • En av de mest övertygande orden är "Jag lovar". Du vill inte säga det alls när du först tar med ämnet. Se till att du ser självsäker ut och förklara Hur och vad du ska göra med ditt husdjur, eller hur du ska ta hand om det.
  • Ge dina föräldrar skäl till varför en hund skulle vara bra säkerhet för ditt hus. Också, om du inte kan spendera mycket tid med vänner, kan hundar vara bra företag.
  • Beg inte annars kommer de att bli uttråkad och trött och säga nej varje gång. Var lugn och fråga dem när du har gjort något bra.
  • Kanske kan du ta hand om ett lågt underhållsdjur som en fisk i förväg - visa dem du är ansvarig för hur försiktigt tar du hand om ett litet husdjur.
  • Om du verkligen är motiverad kan du skriva en övertygande uppsats som beskriver all din resonemang. Detta imponerar verkligen några föräldrar.
  • Föräldrar låter ofta inte sina barn husdjur eftersom de är oroliga för att de kommer att sluta ta hand om det. Se till att du tänker ta ansvar för det och kommer inte lämna all städning och mata upp till dem.
  • Om de säger nej, fråga inte varför. De kommer ofta att tro att du inte är ansvarig för att hantera ett husdjur. Om du inte gör dina sysslor och har dåliga betyg kan de inte tro att du kan hantera ett husdjur.göra dem säkra på att du kommer att ta hand om husdjuret och bestämma för arbetets skift.
  • Ha goda betyg, gör dina sysslor och är i allmänhet att bevisa för dina föräldrar att du kan ta hand om ett husdjur.
  • Var väldigt snäll mot dina föräldrar och om du redan har ett husdjur, ta hand om det och visa dem du inte försöker byta, bara lägg till på din familj
  • Få en husväxt och ta hand om det i en månad för att visa dina föräldrar eller vårdnadshavare som du är ansvarig. Om det här låter tråkigt och som mycket ansträngning, kom ihåg, att ha ett husdjur kan vara tråkigt (rengöring av poop är inte kul) och att ha ett husdjur kommer att vara mer ansträngning än att titta på en husplant.
  • Försök att binda med familjen mer, sedan berätta för dem, med ett nytt husdjur, vi kan vara så nära varje dag.
  • Varningar

    Var noga med att närma dem när de är lugna och i gott humör.
  • Gråt inte eller skrika om de vägrar. Detta kommer att göra att du verkar omogna och minska dina chanser att få en.
  • Kör inte ut ur huset eller till ditt rum. Detta kommer att göra att du verkar omogna.
  • Om du får ett husdjur, misstänker inte eller försummar det. Det är en levande varelse som behöver korrekt vård. När du har en, är det ditt ansvar att ta hand om det.
  • Erbjuda att hjälpa till med, eller underhålla, dina yngre syskon. Använd sedan den här erfarenheten för att främja din förmåga att ta hand om ett husdjur till dina föräldrar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande