Hur man köper ett husdjur cockatiel

Cockatiels gör underbara husdjur. De är den näst mest populära fågeln att äga, och av god anledning! Cockatiels kan leva i mer än femton år, är extremt tillgivna och har utmärkta personligheter. Cockatiels är sociala fåglar som tycker om att sitta på fingret eller på axeln, och kan lätt lärdes för att göra tricks och till och med prata. Innan du köper en Pet Cockatiel, finns det mycket att lära dig att du är redo för ditt nya husdjur och hitta fågeln som är rätt för dig.

Steg

Del 1 av 3:
Gör dig redo att köpa en cockatiel
  1. Bild med titeln Köp ett Pet Cockatiel Steg 1
1. Gör din forskning. Att köpa en cockatiel är ett stort engagemang, och det är viktigt att veta vad du kommer in i.Alla fåglar måste ha mat och vatten uppdateras dagligen och deras burar rengjordes ofta.Men cockatiels är särskilt sociala djur som kräver daglig träning och uppmärksamhet från sina ägare att hålla dem lyckliga och friska.Var noga med att du har tillräckligt med tid att investera i ditt Pet Cockatiel, och att din familj är ombord med beslutet.
  • Om en cockatiel låter som för mycket arbete, överväga ett lägre underhållsalternativ som en kanarie eller ett par finches.Dessa fåglar gör också vackra husdjur, men kräver mycket mindre uppmärksamhet.
  • Bild med titeln Köp ett Pet Cockatiel Steg 2
    2. Förbereda kostnaden för att äga en cockatiel.Den genomsnittliga kostnaden kan sträcka sig från $ 120 till $ 250 eller mer, och uppstartskostnaderna för bur, mat och utrustning kan enkelt nå $ 300.Kom också ihåg att Cockatiel behöver mat och leksaker, och minst en veterinärprov per år.Du kan förvänta dig att pågående kostnader för din Cockatiel är minst $ 100 per år, ofta mycket mer.
  • Bild med titeln Köp ett Pet Cockatiel Steg 3
    3. Köp en bur och utrustning för din cockatiel.Cockatiels behöver mycket utrymme att träna, så du vill ha den största buret du kan ta emot.Den minsta rekommenderade burstorleken för en enda cockatiel är 24" x 24" x 24".Var noga med att staplarna är åtskilda inte mer än 5/8" isär.Buret ska ha minst 3 perches för cockatiel att välja mellan.Fågeln behöver också följande:
  • Mat och vattenrätter
  • Kockatielmat
  • Ett nattljus nära buret - några cockatiels erfarenhet "nattfris"
  • Ett fågelbad
  • Leksaker
  • Bild med titeln Köp ett Pet Cockatiel Steg 4
    4. Titta på att anta en fågel från ett skydd eller räddningsorganisation. Vänliga, älskvärda cockatieler ges ofta upp till räddningsorganisationer eftersom deras första ägare köpte dem på ett infall utan att inse hur mycket arbete en cockatiel är. Glädjen att ta hand om en cockatiel kommer att förstoras om du vet att du gjorde fågeln en tjänst genom att rädda sitt liv.
  • Räddningsorganisationer för cockatiels och andra fåglar kan hittas över hela världen!
  • Bild med titeln Köp ett Pet Cockatiel Steg 5
    5. Hitta en pålitlig djuraffär eller fågeluppfödare. Fråga andra Cockatiel-ägare eller din lokala aviär veterinär för tips om välrenommerade säljare.Din lokala fågelklubb är en annan bra resurs. Se till att säljaren erbjuder en hälsoe garanti för alla husdjur som de säljer, och kom ihåg att fåglar som är handlade kommer i allmänhet att vara mer vänliga och sällskapliga än aviära cockatiels som är uppfödda och uppvuxna för visning.
  • Fråga säljaren massor av frågor om fåglarna och hur de höjdes.Om säljaren inte kan svara på dessa frågor, bör du överväga en annan butik.
  • Del 2 av 3:
    Välja rätt Cockatiel
    1. Bild med titeln Köp ett Pet Cockatiel Steg 6
    1. Tänk på vad du vill ha från din cockatiel innan du handlar.Om du vill ha en vacker bildskärm och är mindre intresserade av kamratskap, välj din fågel baserad främst på utseende. Om du letar efter en vänlig följeslagare, vill du dock välja en fågel baserad på dess temperament och sociability mer än hur det ser ut.
    • När du väljer en bildskärm, välj en hälsosam fågel med fjäderdräkt som du tycker är attraktiv.
    • När du väljer en följeslagare, leta efter en fågel som verkar nyfiken och lekfull, gör ljud och är angelägen att hanteras.
    • Några blyga cockatiels kan så småningom bli mer tama, men vissa blir aldrig vana vid människor. Räkna inte med att kunna helt tämja en skitaktig fågel.
  • Bild med titeln Köp ett Pet Cockatiel Steg 7
    2. Leta efter tecken på att cockatiel är frisk.Friska fåglar har ljusa, tydliga ögon.De borde inte ha någon utsläpp från sina näbben, och ingen nysning.Se till att fågeln har en smidig näbb som stängs jämnt, och inga saknade fjädrar eller tår.
  • Välj inte en fågel med skadade, smutsiga eller puffade fjädrar. Det här är alla tecken på sjukdom.
  • Bild med titeln Köp ett Pet Cockatiel Steg 8
    3. Fråga om åldern av fågeln.Det är idealiskt att välja en ung fågel som är helt avvänjad och har blivit handmatad och hand upp.När du överväger en vuxen fågel, notera att den mörkare fågelns näbb, desto äldre är det förmodligen.
  • Bestämning av kön av en cockatiel kan vara ett knepigt företag, och i vissa fall kräver DNA-analys att veta säkert. Lyckligtvis gör både manliga och kvinnliga cockatiels underbara husdjur.
  • Del 3 av 3:
    Ta med ditt Cockatiel hem
    1. Bild med titeln Köp ett Pet Cockatiel Steg 9
    1. Låt din cockatiel vänja sig vid sin nya miljö. Övergången till ett nytt hem är stressigt för en cockatiel, och din fågel behöver tid att vila och bli acclimated.Försök att låta fågeln vila i 2-3 dagar innan du hanterar den. Försök att hålla barn och andra hushålls husdjur borta från fågeln, men prata med det ofta i en låg, lugnande röst för att hjälpa det bli van vid dig.
    • Kom ihåg att cockatiels är mycket sociala djur.Du kan lämna musik eller tv på när du lämnar huset under dagen så att Cockatiel har något att lyssna på.
  • Bild med titeln Köp ett Pet Cockatiel Steg 10
    2. Börja träna din cockatiel.Du bör spendera lite tid på att undersöka de bästa sätten att träna en cockatiel, men ett bra ställe att börja är att undervisa fågeln att vara nära dig utanför buret.Ta försiktigt bort fågeln från buret och ta den till ett litet rum med en dörr, som ett badrum eller en stor garderob. Stäng dörren så att fågeln inte fly, och låt fågeln gå. Sedan sitta nära fågeln och prata med det varje gång på ett tag som det anpassar sig till din närvaro. Så småningom kan du arbeta med att träna fågeln för att klättra på fingret.
  • Träning En cockatiel kan ta tid, men ditt tålamod kommer att betala belönas med en väl socialiserad, vänlig följeslagare.
  • Bild med titeln Köp ett Pet Cockatiel Steg 11
    3. Få din cockatiel brukade badas. Cockatiels kan vara mycket dammiga fåglar och måste badas varje par dagar. Fyll en växtmisterflaska med rent, något varmt vatten och bekanta din cockatiel med rutinen genom att ge det bara en spray eller två i början. Det kommer inte vara länge innan sikten på sprutflaskan kommer att föra cockatiel till en nära abborre. De älskar sprayen och öppnar sina vingar och vänder sina kroppar tills de blötläggs våt, och skaka sedan av överskottsvattnet.
  • Kom ihåg att inte bada din cockatiel när det är för kallt, eller på natten.
  • Cockatiels tycker också om att bada i pannor av vatten, och även leka i ett vanligt badkar fyllt med 1/2" varmt vatten.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande