Hur man köper ägg

Inköp av ägg kan vara en lätt uppgift, du väljer bara ett dussin med inga trasiga i och du är klar. Men det är något som varje bra kock ska lära sig mer om, eftersom det finns många saker du kan tänka på när du väljer ditt val. Nedan är tips om hur man köper ägg.

Steg

1. Bestäm vilka typer av ägg du behöver. De flesta köper kycklingägg, men det finns andra typer av ägg tillgängliga på butiker och marknader som bättre kan passa dina behov:
  • Turkiet ägg är mycket lika i näring och smak till kycklingägg, men större. Eftersom dessa ägg är svåra att producera i kommersiell skala, är de vanligtvis inte tillgängliga.
  • Duck ägg - dessa ägg har mer protein i de vita och fett i äggulorna än kycklingägg, så att de ersätter dem för kycklingägg i vissa recept rekommenderas inte om du inte kan justera.
  • Goose ägg - Dessa har mer fettinnehåll än kycklingägg, så de kan göra för rikare rätter, men de är inte bra för stekning.
  • Ostrich ägg - dessa massiva ägg öppnas vanligtvis försiktigt med en hammare. När krypteras är texturen lättare och fluffigare än det för ett kycklingägg och det har en mildare, svagt sötare smak.
  • Quail ägg - de smakar ganska mycket precis som kycklingägg, men deras lilla storlek kan göra en unik presentation. De är också svåra att öppna utan att bryta äggula. Ibland äts de råa i sushi.
  • 2. Bli bekant med hur ägg är graderade i ditt område. De flesta länder har betygssystem för kycklingägg, vanligtvis baserat på vikt.Se avsnittet nedan för information från olika lokaliteter som visar de olika standarder som används av konsumenterna för att köpa ägg.
  • 3. Se vidare in i standarderna för "premie" ägg.
  • Ekologiska ägg kommer i allmänhet från kycklingar som matas ekologiskt foder (liten eller ingen bekämpningsmedel och herbicidanvändning, icke-GMO) och ges inte antibiotika om inte nödvändigt för att kontrollera infektion. De får tillgång till utomhus för åtminstone en del av året, även om det inte betyder att de faktiskt går utomhus.
  • "Frigående" och "burfri" är villkor som inte regleras i USA, vilket innebär att någon kan märka något ägg "frigående" Oavsett hur kycklingarna höjdes. Det bästa sättet att bestämma hur hönsna är uppvuxna är att köpa dina ägg från en bonde vars gård du kan besöka för att se själv.
  • 4. Om du kommer att konsumera ägget, leta efter pastöriserade ägg. Detta hjälper dig att undvika matförgiftning i rå cookie deg, hemlagad majonnäs, Eggnog eller någon maträtt som har okokt eller lätt kokta ägg.
  • 5. Leta efter utgångsdatum och datumkod (Julian datum) för att bestämma friskhet. Julian Date (JD) är ett 3-siffrigt nummer som motsvarar kalenderdagen, av 365, att ägget var förpackade. Om du vill ha färska ägg, försök hitta en JD som är så nära som möjligt till den aktuella dagen.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Betygsstandard

    Amerikanska ägg

    1. Äggpaket kan välja att använda den frivilliga Förenta staternas avdelning för jordbruket (USDA). Ägg Förpackad med hjälp av USDA-betygssystemet kommer USDA-skölden på äggkartongen med den klass som anges.
    2. Äggpaket som inte deltar i USDA-graderingssystemet kommer att sälja ägg utan USDA-skölden. De övervakas typiskt av statliga byråer.
    3. Amerikanska äggstorleken är baserade på vikt per dussin. Följande storlekar av ägg säljs:
    4. Jumbo --- 30 ounces
    5. Extra stora --- 27 ounces
    6. Stora --- 24 uns
    7. Medium --- 21 ounces
    8. Små --- 18 uns
    9. Peewee --- 15 uns
    10. US Egg Grading är baserad på äggets inre kvalitet och äggskal. Följande kvaliteter av ägg säljs:
    11. AA --- äggulor är från fria från defekter och står högt. De kommer att behålla sin runda form när ägget är knäckt. Äggvita är tjocka och fasta. Äggulken, vit och skal är relativt fria från defekter.
    12. A --- äggulkar kommer att behålla sin runda form och stå lång. Äggvita är rimligt fasta. Äggulken, vit och skal är relativt fria från defekter. Detta är det vanligaste ägget i livsmedelsbutiker.
    13. B --- Äggulor kan vara smalare och äggvitor inte som fast. Äggskalarna kan visa tecken på små fläckar. Äggskalet kommer att vara obrutna.
    14. Förvaring: Köp ägg från ett kylskåp i affären. Förvara ägg hemma i sin ursprungliga kartong, i kylskåpet, i upp till fem veckor efter deras köp.

    Kanadensiska ägg

    1. Kanadensiska ägg är graderade i storlek som USA, förutom att vikterna ges i metriska.Kanadensiska ägg sträcker sig från Peewee till Jumbo. Storleken på ett pewee-ägg är mindre än 42 gram för ett ägg och jumbo-ägget väger i 70 gram eller mer i vikt. Detta är vikt per ägg, inte per dussin ägg.
    2. Kanadensiska ägg är graderade och säljs med hjälp av följande system:
    3. Betyg A --- Rena, okränkade skal som har en rund centrerad äggula. Äggviten kommer att vara fast.
    4. Betyg B-- kvalitet B ägg har uncracked shells som kan ha en grov konsistens. Äggulan är något utplattad och den vita är vattnig.Den kanadensiska konsumenten skulle vanligtvis inte köpa denna klass av ägg som det normalt säljs för kommersiell användning.
    5. Grade C --- äggulor och vita är lösa och vattna. Dessa ägg säljs till kommersiella processorer för vidare bearbetning.

    Brittiska ägg

    1. Brittiska ägg säljs som A, B eller C:
    2. Klass A --- Rengör ägg med inte mindre än 4 mm luft inuti ägget för extra färska ägg. Äggulorna kommer att vara stående och äggvita kommer att vara fasta.
    3. Klass B --- Vissa ägg eller konserverade ägg.
    4. Klass C --- Såld för kommersiell användning, e.g. schampo och tvål.
    5. Brittiska ägg säljs som
    6. Mycket stora --- 73 gram och över
    7. Stor --- 63-73 gram
    8. Medium --- 53-63 gram
    9. Små-- 53 gram och under

    Australiska ägg

    1. Ägg säljs i följande storlekar:
    2. Jumbo --- 68 gram
    3. Extra-stora --- 60 gram
    4. Stora --- 52 gram
    5. Mega eller XXXL --- 72 gram (endast västra Australien)
    6. Medium --- 43 gram (endast västra Australien)

    Nya Zeeland ägg

    1. Ägg säljs i följande storlekar:
    2. Jumbo --- 68 gram
    3. Stor --- 62 gram
    4. Standard --- 53 gram
    5. Medium --- 44 gram
    6. Pullet --- 35 gram

    Europeisk äggförsäljning

    1. De flesta ägg som säljs i europeiska länder säljs av hur ägget odlades inte baserat på äggbetyg som i USA eller Kanada. Typer av jordbruk kan innefatta fritt, ladugård som är lagt eller organiskt beroende på ort.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ett färskt ägg sjunker till botten av en skål med vatten. Ett gammalt ägg kommer att flyta. Detta beror på att mer luft är inkapslat i ett äldre ägg som orsakar att det flyter.
  • Grade B ägg, om du kan hitta dem, är bra för bakning.
  • När du hämtar en kartong med ägg, öppna den och se till att varje ägg rör sig fritt. Ägg brutna på botten kommer att hålla sig till kartongen som den vita eller ägget torkar, vilket gör dem immobile.
  • Det finns ingen näringskillnad mellan bruna eller vita ägg. Den enda skillnaden är skalfärgen.
  • Att berätta om ett ägg kokas, försök att spinna det. Ett kokt ägg kommer att snurra lätt medan ett råägg inte kommer att.
  • Stora ägg är de ägg som oftast finns i snabbköpet.
  • Om du vill ha färska ägg för billigare priser som du kan förhandla, gå till en gård och köpa ägg direkt från bönderna.
  • Ett nytt ägg kommer att ha en mycket snyggare smak än ett äldre ägg på grund av den medföljande luften och dess reaktion på proteinerna och svavelen inuti. Den bästa tiden att äta ägg för smak är inom de första 7 till 10 dagarna. Därefter är de bättre för bakning eller i en blandad maträtt.
  • Varningar

    Köp alltid kylt ägg. Förvara ägg omedelbart i kylskåpet.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande